Solgt: 6 950 000 kr

Søster Mathildes gate 27

6 950 000 kr
116 m²
3 soverom
Velkommen til denne flotte leiligheten i Søster Mathildes gate 27!
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Lørenskog/Vestparken
Lys og gjennomgående 4-roms med 2 solrike balkonger, heis og 2 garasjeplasser. Vannbåren gulvvarme.
 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  157 092 kr
 • Totalpris
  7 107 092 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  116 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 310 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til hyggelige Søster Mathildes gate 27! En lys og lekker 4-roms hjørneleilighet i moderne bygg fra 2016. Leiligheten fremstår som romslig og luftig med gjennomlys og meget pen standard. Leiligheten ligger i 4. etasje har to balkonger (14 og 7kvm) godt skjermet fra støy og sjenanse. Planløsningen i leiligheten er smart og gir en god flyt mellom rommene. Leiligheten inneholder 3 gode soverom, stor stue, separat spisekjøkken, flislagt bad/wc samt ekstra gjestetoalett. Godt med lagringsplass i tre boder. Boligen har heisadkomst opp fra garasjekjeller, hvor to tilstøtende parkeringsplasser medfølger. Flotte solforhold fra tidlig til sent! Her bor man i et veldrevet sameie i et av Lørenskogs mest ettertraktede nabolag. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Søster Mathildes gate 27, 1461 LØRENSKOG
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 202, seksjonsnummer 27, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 203, ideell andel 2/106

Innhold

Totalt bruksareal: 120 kvm
Totalt primærrom: 116 kvm
Primærrom:
4. etasje 116 kvm: Entré/hall, gang, stue med utgang til balkong, bad/wc, separat wc, 3 soverom, kjøkken med utgang til balkong.
Sekundærrom:
4. etasje 4 kvm: Innvendig bod på ca. 4,5kvm.
Med seksjonen følger bruksrett til 2 parkeringsplasser i oppvarmet garasje medfølger leiligheten (plass nr. 7 og 8). Garasjeplassene kan omsettes fritt til øvrige eiere i garasjesameiet. I tillegg disponerer leiligheten en bod i oppvarmet kjeller i låsbart rom (merket nr. 6) og en utvendig bod på balkong.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Andreas Grønstad Jahnsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull i.h.h.t forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført. Utvendig kledd med teglsteinsforblending og malt kledning.
Grunnmur i støpt betong og etasjeskillere i betong. Flatt tak antatt tekket med papp/membran og flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/asfalt. Støpte trapper og repos. Det er heis i bygget
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Samtlige kontrollpunkter har fått TG 1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Søster Mathildes Gate 27!
En innbydende, lys og stilfull 4-roms hjørneleilighet med nærhet til Lørenskog sentrum, i en moderne bygård fra 2016. Leiligheten ligger høyt og fritt i 4. etasje uten leiligheter over seg. Leiligheten preges av attraktive kvaliteter med gjennomgående planløsning og balkong på hver side, balansert ventilasjon, vannbåren varme, store vindusflater, familievennlig planløsning med 3-soverom, separat kjøkken, ekstra gjestetoalett, samt rikelig med lagringsplass i 3 boder. Det medfølger bruksrett til 2 tilstøtende parkeringsplasser i felles garasjeanlegg i byggets kjeller. God kvalitet på bygg og tekniske anlegg.
Sameiet er veldrevet, og området oppleves som både solrikt og barnevennlig. Koselig uteområde med sitteplasser og lekeapparater, mellom de to blokkene i sameiet. Samtlige kontrollpunkter i tilstandsrapporten har fått TG1. Ingen fellesgjeld. Her kan du flytte rett inn!
Entré:
Velkommen inn! Det er heisadkomst fra garasjekjeller opp til leilighetsplan. Hyggelig og innbydende entré/hall som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Rommet har nedsenket himling og lekker en-stavs parkett med vannbåren gulvvarme. Her er det god plass til oppheng av jakker og plassering av sko. Entreen har også plass til enkle garderobeløsninger, samt sittebenk eller lignende.
Stue:
Et stort oppholdsrom som oppleves som lys og innbydende med store vindusflater med spesialtilpassede innvendige persienner og generøs takhøyde på 2.65 meter. Stuen er praktisk delt inn i soner, noe som sikrer god møbleringsfrihet. Her er god plass for både sofa gruppe og stort spisebord hvor venner og familie kan samles. Rommet har lyse veggflater samt lekker 1-stavs eikeparkett med vannbåren gulvvarme som gjør stuen lun og svært behagelig. Stuen er et sosialt allrom som passer for måltider, sofahygge og tv-titting. Utrykket er sofistikert og elegant, preges av masse lysinnslipp fra vindusflatene og generøs takhøyde som bidrar til luftig atmosfære.
Med utgang fra stuen kommer man til en romslig balkong på ca. 14 kvm. Balkongen er en forlengelse av stuen og et ekstra "oppholdsrom" i store deler av året. Her er det sol store deler av dagen. Det er tak over balkongen så man kan sitte ute uavhengig av værtype. I tillegg er det montert screens for ekstra privatliv. Det er utelampe med utvendig bryter,samt dobbel stikkontakt. Her vil man kose seg! I tilknytning til balkongen er det en utvendig bod på ca. 2.2 kvm som sikrer ekstra lagringsplass.
Kjøkken:
Separat spisekjøkken med moderne innredning fra Norema. Kjøkkenet er innredet med hvite profilerte fronter, håndtak i stål, stålkum- og ett greps blandebatteri, samt laminat benkeplate med rett kant. Det er godt med skap- og benkeplass hvor matlagingen blir en lek. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, samt plass til kjøleskap. Kjøkkenet er innredet i en romslig L-form. Mellom benk og overskap er det arbeidslys, og fliser på vegg. Slik som øvrige rom preges kjøkkenet av store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys. Ventilasjonen er av typen avtrekk via balansert anlegg. Et stilrent kjøkken som harmonerer godt med resten av leiligheten. Samtlige hvitevarer foruten kjøleskapet medfølger salget.
Med utgang fra kjøkkenet kommer man til en hyggelig balkong på ca. 7kvm. Balkongen vender mot rolig område, er overbygget og dekket er belagt med terrassebord. Her kan en nyte solen både tidlig morgen og sen kveld. Utelampe og stikkontakt.
Bad/wc:
Baderom fra 2016 med vannbåren gulvvarme og fliser på vegger og gulv. Badet er innredet med servant med innredning, vegghengt toalett i hvit porselen, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Ventilasjonen på badet er av typen balansert ventilasjon (avtrekk). Videre er badet innredet med praktisk dusjhjørne med nedsenket og innfellbare glassdører. Her er det fall til sluk med nedsenket lokalt fall i våtsonen, 25mm. fra overkant slikrist til underkant terskel. Konstruksjonshimling i stål utførelse, og downlights. Dette er en badekabin levert i 2016 ferdig med flis og utsyr. Tilfredsstiller krav til forskrift. FDV foreligger fra byggeår. Det ligger lekkasjevarsler i sjakt.
Separat wc:
Leiligheten har og et praktisk gjestetoalett med tilknytning til inngangen. Toalettrommet har de samme pene flisene på gulvet med vannbåren varme, malt himling med belysning og veggene er malte flater i hvit. Rommet er utstyrt med vegghengt toalett, enkel servant og lekkasjevarsler i sjakten.
Soverom:
Leiligheten har 3 soverom med samme elegante utrykk som de øvrige rommene. Veggene er malt i lyse farger som gir rommene en god atmosfære, og gulvet er av 1-stavs parkett med gulvvarme. Med leilighetens beliggenhet i 4. etasje, er rommene godt skjermet fra lyd og sjenanse. Hovedsoverommet er innredet med praktisk skyvedørsgarderobe, har god plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. De to andre soverommene er også av god størrelse med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Rommene passer ypperlig som gjesterom/barnerom/kontor- alt etter behov.
Innvendig bod:
Praktisk innvendig bod på ca. 4,5kvm som sikrer godt med lagringsplass, i tillegg til gode garderobeløsninger i leiligheten. Rommet er i dag innredet med hyller og skap, samt oppheng for yttertøy.
Himling: Malte himlinger, betongelement med synlig V-fug. Senket himling på bad, wc og entré, gang med downlights. Generøs takhøyde på 2.65 i alle rom uten downlights.
Gulv: Parkett plank (1 stavs), fliser på bad og toalett. vannbåren gulvvarme i leiligheten.
Vegger: Malte flater, fliser på bad.
Diverse:
- Vinduer med malte karmer fra Norgesvinduet 2015.
- Fabrikkmalte glatte innerdører, malte karmer og gerikter.
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter, overspenningsvern.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke salget:
1. Lampe over spisestue.
2. Lampe på hovedsoverom.
3. Hvitevarer som ikke er integrert.

Oppvarming

Hele leiligheten oppvarmes av vannbåren varme, og ventilasjonen er av typen balansert ventilasjon.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.08.2016.
Selvaag Bolig ASA er ansvarlig for utstedelse av ferdigattest og sameiets styret er i dialog om dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett og Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt og etablert boligområde i Lørenskog kommune. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med busser hvert tiende minutt mot Oslo og Lillestrøm. Lørenskog Storsenter Triaden ligger i umiddelbar nærhet med et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud. Metro Senter og Lørenskog Kulturhus ligger også bare en liten spasertur unna. Her finnes restauranter, butikker, kino, konsertsal og bibliotek. På Solheim ligger også hovedknutepunktet for busstilbudet på Lørenskog. Dine daglige innkjøp kan gjøres på bl.a. Coop Extra, Meny, Bunnpris eller Rema 1000. Joker har også søndagsåpent og butikken ligger like ved.
Fra Søster Mathildes gate er det kort vei inn til Østmarka med et flott turterreng både sommer og vinter. På vinteren er det et stort løypenett med belyste løyper, og på sommeren kan marka by på mange fine bade- og fiskevann. I Østmarka finner vi populære Mariholtet som er et yndig mål for mange skiløpere og turgåere. Serveringshytta ligger rett nord for demningen i Elvåga. Ellers ligger Langvannet nedenfor Rådhusparken, som er tilrettelagt for mange fritidsaktiviteter med turstier, badebrygge, grillplass og sandvolleyballbaner.
Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.
Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6, har Selvaag Gruppen etablert en skihall. Med en størrelse på over 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø skal ha glede av Skihallen. Anlegget er åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. For nærmere informasjon, se www.snooslo.no
Det er flere barneskoler i området. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs., i tillegg til et godt utvalg av barnehager.
Det er ca. 5 min gange til bussholdeplassen. Se www.ruter.no. Morgen og ettermiddag går det også ekspressbusser direkte mot sentrum. Kollektivtrafikken er godt utbygd og Oslo sentrum er 15-25 minutter unna med bil, buss eller tog. Oslo Lufthavn Gardermoen når en på drøye 25 minutter.

Adkomst

Eiendommen har asfaltert adkomst via Søster Mathildes gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagte nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 445,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Den er lekkert opparbeidet med blant annet gressplen, beplantning, gangvei, lekeplasser og benker m.m.

Parkering

Selger har kjøpt bruksrett til 2 tilstøtende parkeringsplasser i felles garasjeanlegg (nummer 7 og 8) i byggets kjeller. Det er heis fra garasjeanlegget og opp til leilighetsplan. Parkeringsrettene er tinglyst og tilknyttet Lørenskog Sentrum Vest garasjesameie. Bruksrett til garasjeplassene kan overdras sammen med seksjonen eller selges til øvrige seksjonseiere i garasjesameiet. Mulighet for tilkopling av ladeboks etter godkjennelse av styret.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan 32-7-05 Skårer Vest vedtatt 13.03.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Dette gjelder også bebyggelsesplan 32-14-03 for Skårer Vest vedtatt 06.03.2008.
Leiligheten ligger i Lørenskog sentralområde. Området er under utbygging og planlegging for videre utvikling og byggeaktivitet må påregnes. Les mer på kommuneplan for Lørenskog kommune 2015-2026.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5.310- pr. mnd. og inkluderer: TV/bredbånd, fjernvarme, varmtvann, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold av sameie, forsikringer m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og fordeles slik:
- Felleskostnader: kr 3.274,-
- Fjernvarme: kr 1.514,-
- TV/bredbånd: kr 316,-
- Garasjeplasser: kr 206,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.800,- pr. år. / 2.100 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av TV/bredbånd og utgiftene er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.525.419,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5.491.507,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8.964,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 19.11.2021
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Administrasjonsgebyr til forretningsfører for garasje kr 750,-
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.125.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rune Clasen og Merete Holth

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Søster Mathildes Hage, med sameiebrøk 119/4353.
Sameiet består av 66 boligseksjoner fordelt på to bygg.
Forretningsfører er OBOS, tlf.22 86 59 99 .
If Skadeforsikring, polisenummer 1250465
Sameiet har avtale på renhold- og vaktmestertjenester.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:
Iht. samtale med styreleder er det ingen planlagte påkostninger i sameiet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0223/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21223

Dato

Sist oppdatert: 18. januar 2022 kl. 15:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.