Solgt: 4 400 000 kr

Thor Olsens gate 6B

4 450 000 kr
46 m²
1 soverom
Velkommen til Thor Olsens gate 6B.
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Klassisk 2-roms i 4. etasje med balkong, nyere kjøkken og sentral beliggenhet. God takhøyde og rosett/stukkatur.
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  10 000 kr
 • Omkostninger
  7 627 kr
 • Totalpris
  4 417 627 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1893
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 224 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Thor Olsens gate 6B - En klassisk, lys og gjennomgående 2-roms i 4. etasje av veletablert borettslag i fredelige omgivelser på Fredensborg mellom St. Hanshaugen og sentrum. Leiligheten er gjennomgående og har en arealeffektiv planløsning i tillegg til kvaliteter som god takhøyde og stukkatur/rosett. Solrik balkong på ca. 3,5 kvm.
Høydepunkter:
- God og arealeffektiv planløsning.
- Balkong.
- Klassisk stil med rosett og stukkatur.
- Ingen dokumentavgift.
- Generøs takhøyde på 3 meter.
- Gode lagringsmuligheter i 2 boder.
- Ettertraktet beliggenhet med umiddelbar nærhet til "alt".

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Thor Olsens gate 6B, 0177 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 693, ideell andel 1/1
Andelsnummer 8, Thor Olsens gate 6 Borettslag, organisasjonsnummer 971005041

Innhold

Totalt bruttoareal: 51 kvm
Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm
Primærrom:
4. etasje 46 kvm:
Entré/gang, stue, kjøkken, bad, soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 8,5 kvm og 1 loftsbod med skråtak og gulvareal på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.09.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk fra 1893 på 4 etasjer med kjeller og leiligheter på loftet. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner og etasjeskille i trekonstruksjon. Yttervegger har pusset og malt mur med dateljer på fasaden. Saltakkonstruksjon. Trevinduer/sprossevinduer i 2-lags glass fra 2008 i stuen, 2- fløyet balkongdør fra 2019 og vindu med 2-lags glass fra 1987 på soverom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Alder på bad med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Stedvis skader på gulv -og veggfliser. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
- Vann -og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Varmtvannsbereder er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst.
- Det er noe merkbare skjevheter i leiligheten, som er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- Vinduer fra 1987 og ytterdør på grunn av alder.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Høydepunkter:
- God og arealeffektiv planløsning.
- Balkong.
- Klassisk stil med rosett og stukkatur.
- Ingen dokumentavgift.
- Generøs takhøyde på 3 meter.
- Gode lagringsmuligheter i 2 boder.
- Ettertraktet beliggenhet med umiddelbar nærhet til "alt".
Entré:
Fra inngangspartiet går det felles trappegang til leilighetsplan som er i byggets 4. etasje. Innenfor døren gir entreen et meget godt førsteinntrykk, og det er plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Stue:
Lys stue/spisestue hvor rosett og stukkatur er vel bevart. I stuen er det en generøs takhøyde på ca. 3 meter, og store flotte vinduer som slipper inn godt med naturlig lys og skaper en god romfølelse. God plass til både sofagruppe og spisebord.
Kjøkken:
Leiligheten har et moderne og stilrent kjøkken fra 2016. Kjøkkenet er innredet med glatte fronter, heltre benkeplate og integrerte hvitevarer. Kjøkkenvifte med kullfilter. Kjøkkenet er designet og innredet med tanke på funksjonalitet og har godt med benk- og skapplass. Adkomst fra kjøkkenet til nordvest-vendt balkong med hyggelig utsyn. Balkongen er på 3,5 kvm med smijernsrekkverk og gulvet er belagt med terrassebord i impregnert tre. Selger opplyser om behagelig ettermiddagssol på sommerstid fra ca. 16:00-21:00.
Bad:
Flislagt eldre bad med elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med gulvmontert toalett, dusjhjørne med innsvingbare dører i glass og servant med tilhørende skap og speil. Det ble montert nytt inventar på badet i 2019 og ny dusj/dusjvegger i 2018.
Soverom:
Soverommet er av god størrelse og er innredet med stort klesskap, ellers er det god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement.
Teknisk/diverse:
- Gulvene er belagt med originalt tregulv foruten badet som er flislagt.
- Spesialtilpassede plisségardiner i alle rom, montert av fagmann.
- Automatsikringer.
- Mekanisk ventilasjon på bad.
- Ventilator med kullfilter på kjøkken.
For ytterligere informasjon om boligens standard se selgers egenerklæring og vedlagt boligsalgsrapport.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad. Mulighet for å montere ildsted i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 1894, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest på innredning av loft til boliger, datert 28.03.2011.
Det foreligger ferdigattest på balkonger datert 08.05.2020.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: Bestemmelse om adkomstrett, bruk av gårdsrom, bestemmelse om garasje/parkering, forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med med kommunale krav til utbedringsstandard og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Lysekrone i stue og pendellampe på soverommet vil ikke følge boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En meget sentral og attraktiv beliggenhet på Fredensborg/St. Hanshaugen med kort vei til alle fasiliteter. Fredensborg har de siste årene virkelig plassert seg som en av Oslos populære bydeler grunnet sine idylliske omgivelser preget av klassiske bygårder og eldre småhus, grøntområder og parkanlegg, samtidig som det ligger midt i Oslo. Nærområdet kan by på alt fra Damstredet og Dops gate med nostalgisk småhusbebyggelse til Oslo sentrums hovedgater.
Området har et rikt servicetilbud med alt man kan ønske seg for den urbane beboer. Stort utvalg av kaféer og restauranter, take-away og matvarebutikker i området rundt. Den populære pizzarestauranten "Den Gode" ligger rett borti gata, og kan foruten pizza by på shuffle board i kjelleren. Er du glad i hamburger er noen av byens beste steder like ved. I Møllergata finner du Illegal og Munchies ligge noen få minutter unna leiligheten. Rundt Youngstorget er det også en rekke populære utesteder.
Rundt Youngstorget er det en rekke populære utesteder som Kulturhuset, Justisen, Oslo Bar og bowling, Oslo Camping mm. Det er også kort vei til hyggelige caféer og restauranter, som ARNO, Bon Lio, Pjoltergeist, Chez Colin, Klosteret, Kaffebrenneriet, Espresso house, Pascal, Smalhans og spennende Vulkan som byr på kulinariske opplevelser. Dagligvareforretninger, sjarmerende nisjebutikker, apotek, teater, opera, konsertscener, kino, skoler og barnehager finner du også like i nærheten. Om du skulle få problemer med sykkelen ligger nostalgiske "Christiania Cykelverksted" ca. 100 meter fra leiligheten.
Shoppingglad? Karl Johan ligger i gangavstand, og byr på byens kanskje beste shoppingmuligheter. Det er også gangavstand til Oslo S med kjøpesenter, buss- og togforbindelse.
Turglad? Spankuler opp til flotte St.Hanshaugparken, bort til Slottsparken, oppover langs Akerselva, eller nyt slaraffenlivet i Cubaparken, Kristparken, Grünerparken mm.
Treningsglad? Gangavstand til flere treningssentre i området som SATS ELIXIA i Akersgata og Athletica på Vulkan.
Hektisk hverdag? Da er det god tilgang til offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet (21-, 33-, 34, 54-, og 37-bussen). Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/Tjuvholmen, sentrum, Nydalen eller marka.
Student? Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HiOA, KhiO, Musikkhøyskolen, Westerdals og Elvebakken videregående. Kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Tannlegehøyskolen, med flere. Skal du ut å fly er det bare å gå til Oslo S eller Nationalteatret for å ta Flytoget.
Med andre ord; Uansett hva du er glad i, området byr på det aller meste.

Adkomst

Adkomst fra Thor Olsens gate til portrom med gjennomgang til fellesarealer og inngangspartiet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager og skole ligger innen gangavstand. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 515 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo.
Leiligheten ligger i nærheten av Regjeringskvartalet som vil være i stor endring de neste årene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 224,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett (grunnpakke), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, betjening av andel fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og vil økes med 5% fra 01.01.2022.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 1.919,-
TV: 305,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.300 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett, og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 007 631,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 627 471,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10 536,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 10 000,- pr. 01.09.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 240.724,- pr. 01.09.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,00%
Lånets restløpetid: 1 år, 7 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-.
- Pantattest kr 172,-.
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.995,-.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.467.627,-. Av dette beløpet utgjør kr 10.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sonja Gundersen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Thor Olsens gate 6 Borettslag.
Borettslaget består av 19 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad og feiing av bakgård/portrom må påregnes.
Dyrehold er tillatt under tilbørlig hensyn til øvrige beboere.
Foretatte påkostninger de senere år:
2020: Bygget 12 balkonger mot bakgård
2019: Oppgradert utebelysningen med nye skjermer og lampekupler.
2018: Oppgradering av hele brannvarslingsanlegget i gården. Installert panelovn i kjelleren ved sprinklersentral.
2015: Innstallert felles TV- og internettavtale for hele borettslaget.
2014: Rehabilitert utgangsdører til begge oppganger og festet håndtak på disse. Montert callinganlegg og låser på begge dører. Skiftet ut alle tre takmonterte ventilasjonsvifter.
2013:- Ny strømkurs anlagt og panelovner til oppgangene montert.
- Montert våtromssertifiserte panelovner i utspringene i bakgården.
2012: Malt oppgangene. Inkluderer sparkling og maling av trapper, vegger, inngangsdører og vinduskarmer. Brannhemmende maling ble brukt under trappene.
2011: Hele bygården har fått sprinklingsannlegg ferdig montert. Røykvarsler anlegget har blitt forsterket med ringeklokker i loftsetasjen. Renovert kjelleren. Montert nye feieluker til alle piper i kjelleren. Montert ventiler med lukke-åpne funksjon i alle kjellerboder/vinduer. Montert gips i kjellertaket og malt treverk i taket med brannhemmende maling. Laget nye keramiske pipeløp i 3 av de gamle pipene som er i bruk til vedfyring. Rehabilitering av bygårdens samtlige piper over tak.
2010: Etablert ny kjellerbod. Reparasjon av gavl mot nr. 8. Telenors skap på loftet ble fjernet. Snøfanger, 2 sider på utspring ved begge oppganger. Nytt vanninntak fra gate til sprinklersentral i kjeller. Nye stigledninger til planlagte loftsleiligheter. Nye vann- og avløpsrør til planlagte loftsleiligheter. Nytt el-skap/hovedsikringsskap for gården, pluss planlagte leiligheter. Nytt tak i vaskebod 4. etg., oppg. A.
2008: Drenering, planering og heller lagt på gårdsplassen. 172 skadde vinduer er utskiftet.
2007: Nytt komplett porttelefonanlegg med mulighet for video. Nytt gjerde mot nr. 4. Overflatepuss av fasade mot bakgård, inkludert vinduskarmer. Nye soilrør fra kjeller til og med 3. etasje i A-oppgangen.De siste leilighetene ble frakoblet det gamle røranlegget og tilkoblet det nye.
Planlagte påkostninger:
Det er fremmet et forslag om å ta opp et nytt lån på opptil 500 000 kr. Dette skal dekke arbeidet rundt restaurering av kjeller inkludert arbeid fra statiker, og oppussing av fasade i bakgården. Styret skal hente inn forslag fra forskjellige långivere for å få best mulig tilbud. Dette vil sannsynligvis føre til en økning av felleskostnadene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0225/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21225

Dato

Sist oppdatert: 08. november 2021 kl. 14:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.