Solgt: 3 730 000 kr

Lyngåsen 12

3 600 000 kr
78 m²
2 soverom
Velkommen til Lyngåsen 12! En moderne 3-roms leilighet i 2.etasje
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Langhus/Bøleråsen
Moderne 3-roms leilighet i 2.etasje | Vestvendt balkong | Gode solforhold | Godt med lagringsplass | Garasje
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  220 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 951 132 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 084 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En lys og moderne 3-roms andelsleilighet i 2.etasje. Praktisk planløsning og god standard. Muligheter for å lage 4-roms. Vestvendt balkong på ca. 8 kvm med fint utsyn og meget gode solforhold med sol fra ca. kl. 13.15 til solnedgang. Balkongene ble oppgradert i 2016. Garasjeplass i felles garasjerekke. Bod på 10 kvm i u.etasjen og utebod på ca. 1,5 kvm.
Leiligheten ligger i et populært boligområde på Bøleråsen. Fine turområder i nærområdet, samt lysløype og tur- og sykkelstier like ved. Kort gangavstand til Bøleråsen senter med Kiwi, treningssenter, frisør, legesenter og restaurant. Godt kollektivtilbud med kort gangavstand til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass like ved leiligheten med avganger til Vevelstad togstasjon, Ski, Ås og Drøbak.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngåsen 12, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 237, ideell andel 1/1
Andelsnummer 124, Lyngåsen borettslag, organisasjonsnummer 961 704 669

Innhold

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm
Leiligheten ligger i 2.etasje.
Primærrom:
2.etasje, 78 kvm: Entré, bad, to soverom og stue/spisestue og kjøkken.
I tillegg disponerer boligen én bod i 1.underetasje på ca. 10 kvm og én utebod på ca. 1,5 kvm i eget bygg utvendig.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Øystein Solberg.

Byggemåte

Boligbygg over to etasjer, samt to underetasjer. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Scadania glatt entrédør fra byggeår med brannklasse B30 og lydklasse 35db, samt kikkehull. Balkongdør og vinduer fra 2020 med karmer av tre og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- TG2: Bomlyd i enkelte gulvfliser på badet, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Sikringsskap med skrusikringer.
- Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 23 mm på kjøkken og 7 mm på soverom 2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Moderne gjennomgående 3-roms leilighet med en praktisk planløsning og god standard. Vestvendt balkong på ca. 8 kvm med fint utsyn og meget gode solforhold med sol fra ca. kl. 13.15 til solnedgang. Balkongene ble oppgradert i 2016 og har god plass til utemøbler og grill. Leiligheten har bruksrett til garasjeplass i felles garasjerekke. Godt med lagringsplass med bod på ca. 10 kvm i underetasjen og én utebod på ca. 1,5 kvm.
Leiligheten ligger i 2.etasje og har adkomst via felles trappegang med callinganlegg.
Entré:
Lys og romslig entré med flislagt gulv med gulvvarme. Garderobeskap med speil i entréen.
Stue:
Stue med moderne veggfarger, nyere gulv og downlights i himling. Store vindusflater mot vest som slipper inn godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Peisovn for ekstra varme og hygge. Fra stue er det utgang til vestvendt balkong.
Kjøkken:
Kjøkken i delvis åpen løsning mot spisestue/stue. Ikea kjøkkeninnredning fra 2008 med profilerte fronter. Benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum. Fliser mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer: kjøleskap med fryser, stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap tilkoblet mekanisk avtrekk. Godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet.
Bad/vaskerom:
Flislagt bad fra 2008 med gulvvarme. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant. Vegghengt speil med overbelysning over servant. Dusjhjørne med dusjforheng og glassbyggerstein og gulvstående badekar. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil på vegg.
Soverom:
Det er to store soverom i leiligheten. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og praktisk skyvedørsgarderobe med speil. Det andre soverommet egner seg godt som barnerom, gjesterom/kontor. God plass til seng, garderobeskap og kontorpult.

Oppvarming

Gulvvarme på bad, kjøkken og i entré. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom.
Dagboknr 7706, tinglyst 09.06.1987, type heftelse: Erklæring/avtale. Kommunen har rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Lyngåsen 12!
En lys og moderne 3-roms andelsleilighet i 2.etasje. Leiligheten ligger i et veletablert og meget populært boligområde på Bøleråsen. Lyngåsen borettslag består av rekkehus og terrasseblokker. Det er et rolig og barnevennlig område med gangavstand til flere barnehager, barne- og ungdomsskole. Det er gangavstand til idrettsanlegg og idrettshall. Fine turområder i nærområdet og det finnes lysløype, samt tur- og sykkelstier like ved boligen.
Kort gangavstand til Bøleråsen senter med Kiwi, treningssenter, frisør, legesenter og restaurant. Nærhet til Langhus nærsenter med blant annet Meny, apotek, frisør, tannlege og restaurant. Området har et godt kollektivtilbud med kort gangavstand til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet fra leiligheten med avganger til Vevelstad togstasjon, Ski, Ås og Drøbak.
Bade- og turmuligheter ved Tussetjern og Gjersjøen. Kort kjøretur til Breivoll, Ingierstrand, Hvervenbukta og Svartskog med bademuligheter i sjøen. Greverud kan tilby 18-hulls golfbane. Dette er et flott område også om vinteren med fine akebakker, skiløyper og skiskole for de minste. Snøkanoner sikrer gode snøforhold straks forholdene ligger til rette for det. Den populære fornøyelsesparken Tusenfryd ligger kun 9 minutter med bil fra leiligheten.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Det er ca. 15 minutter til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 55 butikker. Det tar ca. 20 minutter med bil til Oslo S.

Adkomst

Fra Ski: Kjør riksvei 152 mot Langhus. Ta inn Vevelstadveien til høyre. Følg denne til helt til du får Bøleråsen til høyre. Lyngåsen er andre vei til venstre.
Fra Oslo: Ta av fra E6 ved avkjøringen til Langhus/Siggerud. Ta til høyre i første rundkjøring. Man er da på Vevelstadveien og følger denne rett frem. Bøleråsen får man så på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisningene. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet, blant annet: Langhus bhg avd. Kløversvingen, Jettegryta korttidsbarnehage og Bøleråsen bhg. Kort gangavstand til Bøleråsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er i Ski eller på Sofiemyr. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 48 317,5 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområdet er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, sykkelstativer, sittegrupper, plenarealer, diverse beplantning og lekeplasser.

Parkering

Leiligheten disponerer én garasjeplass i felles garasjerekke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private, interne veier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Felt Q3, Langhus datert 30.01.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 fremgår det følgende hensynssoner for eiendommen:
H310_1 Ras og skredfare: Gjelder for store deler av Nordre Follo kommune.
H220 Gul støysone.
H320 Flomfare.
H190 Andre sikringssoner.
Reguleringsplaner under bakken: Trasé for follobanen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.084,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, kabel-TV og bredbånd grunnpakke, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Kommunale avgifter: kr 1.104,-
Felleskostnader: kr 624,-
Felleskostnader: kr 1.735,-
Lån leiligheter: kr 447,-
Lån/renter: kr 174,-
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene fra 01.01.2021 og i denne posten er det lagt inn stipulert forbruk av vann basert på nåværende eiers forbruk. Leiligheten har vannmåler som blir avregnet ved eierskifte samt ved årsslutt og overforbruk faktureres den enkelte andelseier.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.685,- pr. år. / 11841 kwh. pr. år. Årlig nettleie på 6.982,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkl. i felleskostnadene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 929.728,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.347.021,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 39.870,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 220.000,- pr. 01.07.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 47.630.303,- pr. 01.07.2021og lånevilkårene er:
2HAND1-90527175126 A
Rentebetingelser: 2,23 % flytende
Restløpetid: 29 år og 2 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.821.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 220.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Skoglund Jensen og Ingrid Kay

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lyngåsen borettslag.
Borettslaget består av 215 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 02333.
Dugnad må påregnes.
Trappevask annenhver uke i 2.etasje.
Dyrehold er tillatt, men det må søkes om til styret og dyreholdet skal ikke være til sjenanse for andre beboere.
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: Alle vinduer og balkongdører er byttet i regi av borettslaget.
2016: Balkongene ble oppgradert.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0119/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.21119

Dato

Sist oppdatert: 24. august 2021 kl. 12:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.