Solgt: 2 600 000 kr

Roald Amundsens gate 64

2 490 000 kr
116 m²
2 soverom
Velkommen til Roald Amundsens gate 64 - Presentert av Daniel S. Mossige v/Krogsveen
Daniel S. Mossige
Presenteres av
Daniel S. Mossige
Trones/sentrum
Vesentlig oppgradert del av tomannsbolig - Nyere kjøkken og bad - Innholdsrikt og god planløsning - Utsikt over Gandsfjorden!
 • Prisantydning
  2 490 000 kr
 • Omkostninger
  63 592 kr
 • Totalpris
  2 663 592 kr
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  116 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Det er en helt fantastisk utsikt over Gandsfjorden fra stuen. Svært gode solforhold. Veldig kjekk og sentral beliggenhet med gåavstand til det meste en trenger i hverdagen.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Roald Amundsens gate 64! Boligen er opprinnelig fra 1936 og ble seksjonert i 1987. Selger har oppgradert boligen betydelig i perioden 2020-2021. Boligen har en fin beliggenhet på Trones med kort avstand til det meste du skulle trenge i hverdagen. Innholdsrik bolig med en god planløsning som bør falle i smak hos de fleste. Fantastisk utsikt utover Gandsfjorden! Kort fortalt:

 • Oppgradert kjøkken med god skap- og benkeplass.
 • Lekkert bad oppgradert i 2019/2020
 • Vaskerom oppgradert 2021
 • Stor stue med god plass til sofa og spisebord. Fantastisk utsikt!
 • De fleste vinduene er byttet ut fra 2019
 • Det meste av elektrisk og VVS rør er oppgradert.
 • Innredet kjeller
 • Terrasse og flere sitteplasser på tomt. Svært gode solforhold!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Roald Amundsens gate 64, 4307 SANDNES
  Kommunenummer 1108, gårdsnummer 111, bruksnummer 721, seksjonsnummer 1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 166 kvm
  Totalt bruksareal: 141 kvm
  Totalt primærrom: 116 kvm
  Primærrom:
  U. etg: rom brukt som kjellerstue og soverom: 32 kvm
  1. etasje 84 kvm: Entré/gang m/vaskerom, stue, kjøkken, bad, 2 soverom
  Sekundærrom:
  U.etg: Bod, teknisk rom, bod: 9 kvm
  1. etasje 16 kvm: Hagestue
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.04.2021 utført av Duo Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført:
  Grunnmur i murstein/betong. Yttervegger i laftet tømrer og bindingsverk i tre som utvendig er kledd med trepaneler. Trebjelkelag
  mellom etasjer. Saltak i tre som er tekket med betongtakstein.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
  Konklusjon fra rapporten:
  Nedre del av en horisontal delt tomannsbolig seksjonert i 1987, det fleste innvendige overflater er i hovedsak renovert i
  periode mellom 2020 - 2021 ifølge eier. Boenheten er generelt i normal stand iht. alder, og er oppgradert i det fleste overflater.
  Påregnelig med enkelte tilstandsanmerkninger som i hovedsak skyldes alder, vedlikehold og konstruksjon. De enkelte vurderinger er nærmere beskrevet i rapport, rapporten anbefales dermed lest i sin helhet. Opplysninger om vedlikeholdsarbeid, oppgraderinger og påkostninger, som er opplyst i rapporten, er opplysninger som er gitt av selger eller vedkommendes stedsfortreder.
  Lav høyde under innvendig trapp ved entre/gang.
  Takhøyde i underetasjen er i snitt lavere enn 2.20. ( snitt 206 cm) dette er under dagens anbefalte minste krav i byggeforskrift til rom for varig opphold, rommene er likevel beskrevet og tatt med i rapport.
  Rom i underetasje (kjellerstue) tilfredsstiller ikke alle kravene i byggeforskriftenes vedr. rømning og lys i rom for varig opphold.
  Utvendig bod i kjeller på venstre siden av inngangsparti var ikke tilgjengelig og er ikke kontrollert eller tatt med rapport.
  Krypkjeller er ikke nærmere besiktet eller beskrevet i rapport.
  Ut og innvendig besiktelse er forbehold til seksjons nr.1.
  Har vært borrebiller under trapp og i kjeller var ingen aktivitet, men har hatt inne rentokil til å spraye for dette i 2019. Hadde og problem med mus i krypkjeller i 2020 men har tettet alt og har ikke vært problem siden. Ref selgers egenerklæring.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Boligen er betydelig oppgradert. I følge selger er det meste av elektrisk og VVS rør og kabler utbyttet. Foret ut innvendige vegger for ekstra isolasjon, de fleste vinduer og dører er byttet til dagens standard. Brannsikring til nabo i 2. etg er satt opp i hele boligen. Oppgradert kjøkken og bad. Kjøper må sette seg inn i tilstandsrapport og egenerklæringsskjema.

  Standard

  Roald Amundsens gate 64 er en kjekk del av tomannsbolig som har blitt vesentlig oppgradert de siste årene. Dette kombinert med et innhold og en utforming som foretrekkes av svært mange, gjør denne boligen spesielt attraktiv. Boligen har en flott beliggenhet i et nabolag med stort sett eneboliger og tomannsboliger. Fantastisk utsikt fra stuen ut over Gandsfjorden,
  Velkommen inn!
  Boligen har en praktisk planløsning med entré, bad, vaskerom, kjøkken, stue og 2 soverom i første etasje. Oppgradert og flott kjøkken, praktisk med god skap- og benkeplass. Stor stue med god plass til både spisebord og flere sittegrupper. Fra stuen har en fantastisk utsikt over Gandsfjorden. Videre er det utgang til en hagestue. Lekkert bad oppgradert i 2020, fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Varmekabler i gulv. Innhold bestående av wc, servant i innredning og dusjkabinett. Praktisk vaskeromsløsning ved entré. Begge soverommene i denne etasjen er av god størrelse. Hovedsoverommet er oppgradert med fiskebensparkett på gulv og stedbygget seng, fra dette rommet har man også utsikt over Gandsfjorden. Soverom 2 fungerer fint som et gjesterom, barnerom eller kontor - alt etter dine behov!
  Underetasjen består av: kjellerstue, soverom, to boder og teknisk rom. Det gjøres oppmerksom på at takhøyde i underetasjen er i snitt lavere enn 220 cm (snitt 206 cm) dette er under dagens anbefalte minste krav i byggeforskrift til rom for varig opphold, rommene er likevel beskrevet etter dagens bruk.
  Alt i alt er dette en bolig med flere flotte kvaliteter, herlig tomt, fantastisk utsikt og godt innhold.
  Velkommen til ditt nye hjem!

  Oppvarming

  Varmepumpe og elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger en tillatelse datert 20.mars 1934 om oppføring av boligen.
  Det foreligger godkjenning på tilbygg og bad fra bygningssjef i Sandnes kommune den 11.08.1953.
  Det foreligger en godkjenning på tilbygg og innredning fra Sandnes kommune datert 30.03.1962.
  Det foreligger en godtatt melding som er tatt til etterretning av Sandnes kommune datert 03.11.2004 på tilbygg av veranda.
  I 1987 ble boligen seksjonert. Det foreligger ikke plantegninger fra seksjonering, verken hos kommunen eller hos Statens kartverk. Man kan dermed ikke dokumenterer hvilke rom som er godkjent til varig opphold. Man kan heller ikke dokumentere hvilke rom i boligen som tilhører hvilken seksjon.
  Ut i fra tegninger med innredning fra 1962 er rommene i 1.etg. i henhold til dagens planløsning og det antas at disse dermed er byggegodkjent til varig opphold, men ikke rom i underetasjen som viser boder på tegningen. Ut i fra tegningen fra 1962 er det foretatt endringer på boligen fasade uten byggemelding, deriblant inngangsparti og hagestue som ikke er byggemeldt.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Selger har laget til et soverom i kjelleren som ikke er godkjent da takhøyden er for lav, det er også innredet en kjellerstue. Ref. selgers egenerklæring.
  Rom i underetasjen (kjellerstue og soverom) tilfredsstiller ikke alle kravene i byggeforskriftene vedr. rømning og lys i rom for varig opphold. Ref. tilstandsrapport.
  Kjøper overtar alt ansvar og risiko i forbindelse med alle punktene nevnt over. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
  Det er tinglyst følgende servitutter:
  12.01.1987 - Dokumentnr: 365 - Seksjonering
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1/2
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER .
  Dersom det mottas fellesregninger deles disse normalt på hver seksjon. For eksempel bygningsforsikring.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  - Det er noen sprekker i muren ut mot veien. Denne muren er kommunen sin, de har vært å sett på dette.
  - Det foreligger muntlig avtale sammen med eier av seksjon i etasjen over om at alt utvendig arbeid blir delt mellom partene på 2.
  - Det er fellestomt.
  - Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
  - Boligen er opprinnelig fra 1936. Påkostninger i fremtiden må påberegnes.
  - Alt av hvitevarer, skap, fastmonterte ovner og seng til hovedsoverommet kan la stå igjen om ønskelig
  - Trehyller i bodene medfølger ikke.
  - Det ene vinduet i kjeller er fra byggeår.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Her i Roald Amundsens gate 64 vil du mest sannsynligvis trives. Boligen ligger meget sentralt plassert, med enkel tilkomst til hovedfartsårene som tar deg til Forus, Stavanger eller Sola.
  Trones barneskole og Giske ungdomsskole ligger begge i komfortabel gangavstand fra boligen og du finner de fleste fasiliteter og fritidsaktiviteter i umiddelbar nærhet. Vi kan nevne dagligvarebutikk (Rema 1000 på Varatun), Giskehallen (svømmehall), fotballbaner, Sandnes stadion med løpebane, Sats, Actionball, Kvadrat kjøpesenter og ikke minst gåavstand til Sandnes sentrum.
  Tomten ligger plassert slik at man har fantastisk utsikt over Gandsfjorden.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  Varatun barnehage (1-6 år) 0,7 km
  Håholen barnehage (0-5 år) 1,3 km
  Sandnes familiebarnehage (0-3 år) 1,6 km
  Skoler:
  Lura skole (1-7 kl.) 1,4 km
  Trones skole (1-7 kl.) 1,7 km
  Smeaheia skole (1-7 kl.) 1,8 km
  Altona skole og ressurssenter (8-10 kl.) 0,5 km
  Giske ungdomsskole (8-10 kl.) 1,3 km
  Akademiet videregående skole Sandnes 1,7 km
  Vågen videregående skole 1,8 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Felles eiet tomt på ca 395 kvm. Eiendommens grenser og areal er noe usikre og kan avvike.

  Parkering

  Gateparkering like fremfor boligen, etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Tilknyttet offentlig avløpsnett. Opplysninger om private stikkledninger er separat, mangler i kommunens arkiv.
  Krav om separering, eller dokumentasjon om at private stikkledninger er separate, må påberegnes.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 10.913,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.470,- pr. år. / 9636 kwh. pr. år. Årlig nettleie ca kr. 9.156,-.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14.400,-.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett, og har avgift på kr 699 pr. mnd.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 670.554,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.413.993,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.553.592.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kenneth Lilleland

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 14-0018/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jæren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR14.2118

  Dato

  Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 12:11

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.