Solgt: 2 250 000 kr

Stavangergata 46 A

2 150 000 kr
18 m²
Velkommen til Stavangergata 46 A. Presentert av Morten Møller-Olsen v/ Krogsveen
Morten Møller-Olsen
Presenteres av
Morten Møller-Olsen
Særdeles lekker og arealeffektiv andelsleilighet | Bad og kjøkken 2014 | Heis | Felles takterrasser | Fyring & VV inkl
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  225 987 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  2 484 944 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1955
 • Primærrom
  18 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  3 152 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Stavangergata 46A! En rålekker og meget arealeffektiv 1-roms andelsleilighet på Bjølsen med alt av bymessige tilbud i umiddelbar nærhet! Hele leiligheten er pusset opp i 2014 og fremstår som moderne, med praktiske løsninger. Leiligheten er malt i en delikat gråfarge, og i kombinasjon med den store vindusflaten fremstår leiligheten som lys og luftig. Leiligheten har godt med lagringsplass fra garderobeskapene, og en meget praktisk skapseng. Videre har leiligheten et velutstyrt kjøkken med oppvaskmaskin.
- Fyring og varmtvann inkl. i felleskostnader
- Nytt vindu i 2016.
- Stikkkontakt i tak
- Tre soner med spotter
- To felles takterrasser og brannbalkong bare 5-10 meter fra leiligheten
- Vaskekjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stavangergata 46 A, 0467 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 222, bruksnummer 183, ideell andel 1/1
Andelsnummer 71, Stavangergata borettslag, organisasjonsnummer 950 167 688

Innhold

Totalt bruttoareal: 20 kvm
Totalt bruksareal: 18 kvm
Totalt primærrom: 18 kvm
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 1,5 kvm merket med nr. 334.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.09.2020 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.
- Yttervegger utført som hulmurskonstruksjon i teglstein. Fasadene er blitt etterisolert og det er montert fasadeplater på utsiden.
- Etasjeskillere utført av armert betong.
- Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie. Deler av tak er oppbygd som en saltakskonstruksjon i tre.
- Trapper og repo i oppgang av betong med terrazzo overflate. Mellomgangene er belagt med gulvbelegg. Korridorer og fellesområder ble pusset opp i 2014/15.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:
TG 2:
Radiator i stue/kjøkken:
Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på radiatoren og vannrørene. Det ble ikke registrert synlige lekkasjer fra radiatoren på befaringsdagen.
Gulv på bad:
Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) i 9 av de nærmeste flisene ved baderomsdøren.
TG 3:
Ingen
Øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Stavangergata 46A! En rålekker og meget arealeffektiv 1-roms selveierleilighet på Bjølsen med alt av bymessige tilbud i umiddelbar nærhet! Hele leiligheten er pusset opp i 2014 og fremstår som moderne, med praktiske løsninger. Leiligheten er malt i en delikat gråfarge, og i kombinasjon med den store vindusflaten fremstår leiligheten som lys og luftig. Leiligheten har godt med lagringsplass fra garderobeskapene, og en meget praktisk skapseng. Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene.
Oppholdsrom/stue:
Meget delikat oppholdsrom med åpen kjøkkenløsning. Oppholdsrommet har plass til et lite spisebord og har en meget praktisk skapseng (150cm) fra Clei med sofa under seng. Skapsengen har hyller inni seng med stikkkontakter og USB-port. Under sofaen er det oppbevaring til dyner osv. Det er også plass til et lavt stuebord under sengen. Oppholdsrommet har laminatgulv og malte slette flater. Romhøyden i stue/kjøkken er 2,46 meter.
Kjøkken:
Meget lekker og delikat IKEA kjøkkeninnredning fra 2014 med hvite fronter, integrerte håndtak og benkeplate (2020) av laminert spon.
Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl/frys. Ventilator over platetoppen. Sort komposittkum og ett-greps blandebatteri.
Bad:
Flislagt bad fra 2014 med varmekabler i gulvstøp. Badet er innredet med dusjinnredning med gulvsokkel og skyvedør, vegghengt toalett og servantskap. Banemembran (bunnmembran) er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført. Hovedsluk er plassert i dusjsonen. Hjelpesluk er plassert ved servanten.
Entré:
Velkommen inn! Inngangsdør malt med tavlemaling. Oppheng til sko og jakker. Ekstra oppbevaring i skap. Porttelefon med fjernåpner. Modell: Siedle
Div:
- Fyring og varmtvann inkl. i felleskostnader
- Nytt vindu i 2016.
- Stikkkontakt i tak
- Tre soner med spotter
- To felles takterrasser og brannbalkong bare 5-10 meter fra leiligheten
- Vaskekjeller

Oppvarming

Radiatore koblet på byggets anlegg.Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
Det foreligger ferdigattest på bruksendring av fellesområdet til leilighet 16.03.2016, samt ferdigattest for installasjon av bad i 232 leiligheter/hybler datert 11.12.2014.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Kommunen utsteder uansett ikke ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
950 167 688/71:
16.09.2020 - Dokumentnr: 3028975 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Skap, seng og møbler (med unntak av stoler) medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og svært attraktiv beliggenhet i et veletablert område på Bjølsen. Borettslaget grenser direkte til grøntområdet Voldsløkka som består av fotballbane, beach volleyball, tennisbaner, joggerunde, lekeapparater og skiløyper. Her kan en urban livsstil lett kombineres med flotte grøntområder og gode turmuligheter. Med Akerselva som "nærmeste nabo" har du fine turmuligheter som tar deg ned forbi Grünerløkka til sentrum eller opp til Nordmarka og Maridalsvannet.
Bjølsen har en meget god plassering i Oslo; høyt og luftig mellom øst og vest, med kort avstand til alt byen har å by på. Naboområdene Sagene, Torshov, Nydalen med Handelshøyskolen BI, Storo Storsenter og Grünerløkka er kun en spasertur unna.
Like i nærheten ligger Bjølsenhallen med en stor og flott Meny butikk. I gården ligger Kiwi med langåpent til kl. 23:00 både på hverdager og lørdager. Bjølsen bakeri kan by på ferske bakervarer og den populære bydelskaféen Mat og Mer med delikatessebutikk er virkelig verdt et besøk. I nærheten ligger også Storo Storsenter med et stort utvalg av butikker, Handelshøyskolen BI, kaféer, restauranter og et variert utvalg av nærbutikker.
Kollektivtilbudet i området er svært godt. 37 og 54- bussen har avganger hele døgnet med holdeplass i Bergensgata, ca. 3 minutters gange fra boligen. Buss nr. 20 og 34 stopper også i gangavstand fra boligen. Ca. 10 minutters gange til T-banene i Nydalen og kort vei til trikk nr. 11,12 og 13 på Sandaker.
For den treningsglade kan bydelen tilby flere treningssteder som SATS både på Sagene og i Nydalen/Storo, Crossfit og Myrens sport- og klatresenter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.234 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Styret leier 8 parkeringsplasser av naboborettslaget. Det er i 2019 montert el-bil ladere på to av disse plassene. Plassene leies ut etter venteliste.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Plan- og byggesaker i området:
201816724 - Byggesak: Bergensgata 41 - 43. Oppføring av to boligblokker samt ombygging av eksisterende bygg og felles kjeller. Igangsettingstillatelse er gitt for bygg B1 og B2.
Les mer om dette på: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201816724

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 152,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann og fyring, internett, trappevask, nedbetaling av felles lån, kommunale avgifter, forretningsførsel og felles byggforsikring.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 3.023,-
Internett: kr. 129,-
Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten. Eiers datter har riktignok bodd der, og opplyser om at fra November 2019 til September 2020 har strømregningen vært i snitt på kr. 247,-.
Boligen er tilknyttet Obos OpenNet for levering av internett (inkl. i felleskostnader) og TV ( hver beboer må inngå egen avtale som belastes den enkelte)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 450 438,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 621 576,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15 340,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 225 987,- pr. 01.08.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 60.184.518,- pr. 01.08.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,65% flytende rente
Lånets løpetid: 20 år og 8 mnd
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Pantattest
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.384.944,-. Av dette beløpet utgjør kr 225 987,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per-Øystein Jørgensen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Stavangergata borettslag.
Borettslaget består av 260 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Rens, justering og kontroll av ventilasjonsanlegget i alle leiligheter samt fellesområder.
2017: Rehabilitering av avløpsrørene i kjeller.
2016: Fasade rehabilitering, rehabilitert tak og nye vinduer 2.-7.etasje
2015: Oppussing innvendige korridorer, nye postkasser og etablert 14 nye leiligheter 1.-6 etasje
2014: Bad/WC ferdigstilt
2014: Etablert 13 nye andelsleiligheter i 1.etasje B-oppgang
2012: Elektrisk rehabilitering, installert brannvarslingsanlegg, nye porttelefoner og overgang til fjernvarme
2011: Drenering, nye avfallsbrønner, nye boder på loft og i kjeller, nytt fellesvaskeri
2010: Ny heis og dører/branndører installert
2009: Vedlikehold av fyrkjele.
Planlagte påkostninger:
Det er iht. styreleder ingen planlagte påkostninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli parallellavklart. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr. 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0205/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.20205

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 13:48

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.