Komplett salgsoppgave

Reinroseveien 11B

3 000 000 kr
67 m²
2 soverom
Reinroseveien 11B presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Reinroseveien 11B presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Vallefjellet, Rolvsøy
Gjennomgående 2(3)-roms selveier med trinnfri adkomst. Velholdt standard. Garasje. Tilbaketrukket og fredfylt, nær marka

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Omkostninger
  76 170 kr
 • Totalpris
  3 076 170 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 350 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående, opprinnelig 3-roms selveier i rolige omgivelser, innerst i blindgate
 • På bakkeplan - trinnfri og enkel adkomst fra asfalterte gangveier
 • Morgen- og formiddagssol foran inngangspartiet, ettermiddags- og kveldssol på vestvendt terrasse
 • Velholdt standard fra byggeåret, overflater oppgradert i senere år
 • Mulighet for å dele av nytt soverom eller tilbakeføre det opprinnelige
 • Gode lagringsmuligheter i innvendig bod og to utvendige
 • Garasjeplass i felles rekke
 • Nær Fredrikstadmarkas omfangsrike turområder
 • Gang-/sykkelavstand til barne- og ungdomsskoler
 • Få minutters gange til bussholdeplasser med svært hyppige avganger mellom byene

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Reinroseveien 11B, 1663 ROLVSØY
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 726, bruksnummer 225, seksjonsnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom:
1. etasje 67 kvm: Entré, gang, kjøkken, bad, stue og soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen to tilleggende boder her oppmålt til ca 2,2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.08.2022, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over to etasjer. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform, utvendig tekket med takstein (taket er ikke
besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med glassfelt og kikkehull. Terrassedør og vinduer med tre-lags glass fra byggeår.
Det er gitt 78% TG 0 og TG 1, 17% TG 2 og 5% TGIU
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 2 TG 2 på bygningselementer i bad, kjøkken, øvrige rom og radon.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leilighetens standard er i hovedsak fra byggeåret og velholdt med hensyn til bruksslitasje på overflater og utstyr. Noe modernisering antas å være utført i nyere tid, blant annet i form av nye og/eller oppussede overflater.
Romløsningen er noe endret etter byggeåret, blant annet med utvidelse av stuen på bekostning av det som opprinnelig var leilighetens hovedsoverom. Noe av sistnevntes areal er også tatt i bruk ved etablering av en innvendig bod på ca. 4,6 kvm. Boden er tilgjengelig fra både badet og stuen. Det er imidlertid fullt mulig å tilbakeføre hovedsoverommet eller dele av til et mindre på ca. 10 kvm. fra stuen.
Overflatene i stuen antas å være pusset opp samtidig med utvidelsen. Gulvet er utført med én-stavs laminat som er lagt gjennomgående frem til inngangsdøren, veggene med MDF-plater og himlingene med MDF-panel. Tilsvarende gulv og himling finnes for øvrig også på kjøkkenet.
Kjøkkenets innredning er i utgangspunktet fra byggeåret, men antas å være noe modernisert i nyere tid og har normal bruksslitasje. Innredningen har en bruksvennlig utforming med oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk samt frittstående hvitevarer som medfølger, nærmere bestemt komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Leilighetens varmtvannsbereder som er på 120 liter og fra 2009 er installert i ett av benkeskapene.
Leilighetens soverom er i likhet med kjøkkenet orientert i østlig retning og dermed ikke eksponert for varmende sol på ettermiddag og kveld. Rommet har ca. 10,5 kvm. og en hendig skyvedørsgarderobe av ca. 2,5 m. bredde som legger til rette for enkel oppbevaring av klærne.
På badet er gulv og vegger dekorativt utført med mønstrede fliser som er fra leilighetens byggeår. Både overflatene og badets innredning er velholdt og gitt TG 1. Sistnevnte omfatter blant annet tradisjonelle baderomsmøbler og et dusjhjørne med glassdører som kan svinges inn ved behov for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten i rommet. Arealet er oppmålt til knappe 5 kvm.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig én-stavs laminat.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig MDF-plater, malt panel, malte tapeter og malte glatte flater.
Himlinger: MDF-panel og malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og vitrineskap. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt stålbeslag med to kummer og ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
hyller i boder-kjøleskap-komfyr-oppvaskmaskin/gressklipper følger med

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 19.06.1991
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
A/S Selvaagbygg underetter teknisk etat som avtalt vedr. valg av system for innbetaling for vann + kloakk, eventuelt montering av vannmålere i leilghetene.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Deler av stuen er opprinnelig byggemeldt som soverom jf. godkjente bygningstegninger datert 12.12.1991

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 306191, tinglyst 01.12.1964, type heftelse: Festekontrakt med nye vilkår til sameiet
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en tilbaketrukket plassering i veletablerte omgivelser på Vallefjellet, midt mellom bykjernene av Fredrikstad og Sarpsborg. Leiligheten ligger i sameiets indre del som er uten gjennomkjøringsmulighet og har et rolig, barnevennlig miljø.
Spesielt attraktiv er nærheten til Fredrikstadmarka; fra nabolaget går det gang- og sykkelvei rett inn i marka som har et omfangsrikt nettverk av grusveier og løyper. Vinterstid prepareres kilometervis av skispor så snart forholdene tillater. Lysløype starter ved Rekustad - knappe fem minutter unna med bil.
For en familie med barn i skolealder vil det være et praktisk pluss at skoler med alle 10 grunntrinn er innenfor gangavstand, i tillegg finnes det en rekke barnehager i omegn.
Vel så kort vei er det til handelsområdet rundt Dikeveien der det finnes et bredt shoppingtilbud i blant annet kjøpesenteret Østfoldhallen og en rekke store varehus. Flere dagligvareforretninger gjør det i tillegg enkelt å utføre hverdagslige innkjøp.
Kollektivtilbudet i området er blant de beste; langs Rolvsøyveien finnes holdeplasser for direktebuss mellom som har svært hyppige avganger mellom bykjernene av Fredrikstad og Sarpsborg. Fra holdeplassen ved Østfoldhallen er reisetiden til sentrum under ett kvarter. Samme sted stopper for øvrig også buss til Sykehuset Østfold. Lokal buss stopper i tillegg ved innkjøringen til Reinroseveien.
Gang- og sykkelveier langs RV109 gjør også sykkel til et reelt alternativ til å reise kollektivt. Med bil kjører du til både sentrum og til E6 ved Solli på om lag 10 minutter.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Hauge skole (1-7 kl.)217 elever, 11 klasser 0.8 km
Steinerskolen i Fredrikstad (1-10 kl.) 170 elever, 10 klasser 1.5 km
Rekustad skole (1-7 kl.) 278 elever, 14 klasser 1.9 km
Haugeåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 350 elever, 13 klasser 1.3 km
Seiersborg videregående skole 52 elever 2.7 km
Glemmen vgs - Lisleby
BARNEHAGER:
Rolvsøy barnehage (0-5 år)74 barn, 5 avdelinger 0.4 km
Trollklubben barnehage - Rolvsøy 120 barn, 8 avdelinger 1.3 km
Veslefrikk barnehage (3-5 år) 38 barn, 2 avdelinger 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 6 893,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hageparsell som er opparbeidet med plen, hekk og prydbusker. Lekeplass og asfalterte interne adkomstveier.

Regulering av feste

Festeavgiften er inkludert i felleskostnaden
Regulering av festavgift: hvert 20 år
Festeavtalen utløper 2063
Grunneier er Ingebjørg Synnøve Saxegård Jakobsen m.fl. som fester til Selvaagt Tomt AS som igjen fester til sameiet.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Med boligen følger det med en garasje i felles rekke

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, friluftsområde i henhold til reguleringsplan Vallefjelet Rådalen datert 02 og 06 april 1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser
Arealplaner under arbeid:
Plan id 1112 - Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim - Sykkelsti og tilrettelegging for myke trafikanter
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 6 217,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 2 266 pr år.
Fellesutgiftene er kr 2 350,- pr. mnd. og inkluderer: styrehonorar, strøm fellesarealer, vedlikehold fellesarealer og utvendig, kabel-tv, internett, regnskap, revisjon, forsikring bygg, festeavgift
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 574 651,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 068 743,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2 266,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 076 170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Roger Fjäll Hansen, Geir Tore Fjell Hansen og Jørn Hansen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Rådalensameie 111, med sameiebrøk 72/1728
Sameiet består av24 leiligheter
Forretningsfører er BDO , tlf. 69 30 15 15 .
Dugnad samt må påregnes.
Dyrehold er i tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Det er satt inn radonvifter, utvendig malt for 6 år siden og endevegger har byttet kledning.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0167/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22167

Dato

Sist oppdatert: 26. september 2022 kl. 11:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.