Solgt: 3 950 000 kr

Urtegata 36E

3 950 000 kr
51 m²
2 soverom
Velkommen til Urtegata 36E - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Tøyen
Tiltalende 3-roms leilighet med klassiske detaljer | Vesentlig modernisert i 2015-2018 - Vender i sin helhet mot bakgård
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  163 232 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 121 858 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1885
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 603 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Urtegata 36E!
Dette er en lekker, gjennomgående og velholdt 3-roms andelsleilighet beliggende i en koselig og autentisk gråbeinsgård. Hele bygården ligger i bakgård, så her bor man skjermet. Boligen har gjennomgått vesentlige oppgraderinger med blant annet nytt kjøkken 2016/17 og elektrisk anlegg, i tillegg er boligens originale vegger og gulv hentet frem og restaurert. Boligen byr på en praktisk planløsning med åpen stue- og kjøkkenløsning og 2 soverom som ligger i hver sin ende av boligen.
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, bad, entré og 2 soverom. 2 boder medfølger.
Høydepunkter:
- Gjennomgående
- Originale detaljer
- Kjøkken fra 2016/17
- Lave omkostninger
- Bredbånd, tv og varmtvann inkludert
- Beliggende i bakgård
- Stille og rolig
- Kort vei til "ALT"

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Urtegata 36E, 0187 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 230, bruksnummer 376, ideell andel 1/1
Andelsnummer 35, BORETTSLAGET URTEGATA 36, organisasjonsnummer 954234061

Innhold

Totalt bruttoareal: 56 kvm
Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
Primærrom inneholder: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og entré.
I tillegg disponerer boligen 2 antall boder, En kjellerbod på ca 7,5 kvm og en loftsbod på ca 3 kvm gulvareal (skråtak).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.07.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Byggemåte: Bygård med saltak tekket med takstein. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i spekket tegl. Etasjeskillere i trebjelkelag. Bygget er fundamentert med naturstein til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsgrad 2 er gitt ved: Vinduer og ytterdører grunnet alder. Bad grunnet alder og at varmekabler er defekte.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
- I 2017 ble det lagt opp nytt vann og avløp til nytt kjøkken og montert vannstopper (Waterguard) - Arbeidet ble utført av Oslo Aqua Service.
- I 2019 ble vaskemaskin koblet til eksisterende vann og avløp i ett av soverommene, vannstopper (Waterguard) ble montert - Arbeidet ble utført av rørlegger Jonny Smeby.
- Skjevhet i gulvene, ikke blitt mer eller mindre skjevt i løpet av selgers eiertid.
- Tidligere vært gnagere i fellesarealer og duer på loft. Dette er tatt hånd om av borettslaget.
- Ifbm oppussing av kjøkken/stue/gang og de ene soverommet ble det lagt inn nytt elektrisk anlegg og nye sikringer - Arbeid utført av Alna elektro.
- Det andre soverommet ble pusset opp og det ble lagt nytt elektrisk anlegg - Arbeid utført av Brudevold Elektro AS.
- Mindre reparasjon av det elektriske anlegget i stua - Arbeid utført av HI-elektro
- Det er samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget med unntak av badet.
- El-tilsynet utførte kontroll av det elektriske anlegget i desember 2020 - Det var intet å bemerke.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Innbydende og praktisk entré med plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue | Åpen løsning
Leiligheten byr på en stor romslig stue med god plass til sofaseksjon, spisestuebord, mediamøblement og øvrig interiør. Stuen har store vindusflater og generøs takhøyde som bidrar med mye naturlig lys. Rommet byr på flotte sjarmerende detaljer. Originale gulv og veggpanel med perlestaffmønster er hentet frem og restaurert. Peisen med telgsteinvegg bidrar med ekstra hygge på kalde vinterkvelder. Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning.
Kjøkken | Nytt fra 2016/17
Boligen har et flott moderne kjøkken som var nytt i 2016/17. Innredning bestående av grå/slette høyglans fronter, laminert benkeplate med nedfelt kum, ett-greps blandebatteri og kitchenboard over benk. Her er det god oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater. Det er også god plass til et stort spisestuebord i tilknytning til kjøkkenet. Integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, induksjonstopp, micro og kjøl/frys medfølger boligen. Mekanisk avtrekk fra ventilator med kullfilter.
Bad | Funksjonelt
Baderom med fliser på gulv og vegger. Innredning bestående av servant, speil, klosett og dusj.
Hovedsoverom | Her sover du godt!
Pent soverom med god plass til en stor dobbeltseng og garderobeløsninger. Bygården ligger i sin helhet i bakgården, så her sover man godt om nettene uten sjenerende støy fra gateplan.
Soverom 2 | Passer utmerket som kontor eller barnerom
Soverom 2 byr på en stor skyvedørsgarderobe med masse oppbevaringsplass. Her er det også opplegg til vaskemaskin med vannstopper inne i skapet. Rommet passer utmerket som et barnerom, kontor eller lignende.
Bod | Ekstra oppbevaring
Det medfølger to boder til leiligheten. En kjellerbod på ca 7,5 kvm og en loftsbod på ca 3 kvm gulvareal (skråtak).
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad.
Overflater gulv: Tregulv og fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater i himlinger.
Annet:
- Sikringsskap med automatsikringer
- Waterguard i benkeskap på kjøkken
- Røykvarsler og brannslukningsapparat
- Porttelefon

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alle integrerte hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin på soverom 2 medfølger boligen.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet elektrisk fyring og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1885.
Det foreligger bygningsanmeldelse fra 1885.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at bygningsanmeldelsen forelå. Selger opplyser at kjøkkenet er flyttet fra det som i dag er det minste soverommet til det som i dag er stue/kjøkken. Det er også fjernet en lettvegg mellom det som i dag er stue og kjøkken. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Utover dette er det ikke gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 514242, tinglyst 15.12.1983, type heftelse: Fellesobl. for bor.innsk.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v, bestemmelse om adkomstrett
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentralt og attraktivt beliggende på Tøyen. Dette er et trivelig område som er full oppblomstring, med kort vei til alle fasiliteter og offentlig kommunikasjonsmuligheter. Det er ca. 500 m til både Grønland- og Tøyen T- bane hvor alle t-banens linjer trafikkerer, samt 300m til Meny. Det er også døgnåpen nærbutikk i umiddelbar nærhet. Bussholdeplass i Tøyengata (37) og trikkestopp i Trondheimsveien/Heimdalsgata (trikk 17) samt buss 30 og 31, og buss 20 fra Munchmuseet. Til Grünerløkka tar du deg på 7-8 minutters gange.
Tøyenområdet er en meget sentral bydel i indre Oslo by. Området var tidligere et arbeiderboligstrøk og består i hovedsak av leiegårdsbebyggelse fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. I dag tiltrekker området seg mange unge, og er en bydel i svært positiv utvikling. Gatene i området er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et utbud av varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment.
Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten det er for en rask lunsj, take-away eller en større middag. En kort spasertur fra leiligheten ligger også et av byens beste vannhull, Gamle Oslo Mekaniske. Her kan du ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza. Skal du slå på stortromma er det heller ikke langt til Maaemo, som har 3 stjerner i Michelin-guiden. Like i nærheten finner du også The Golden Chimp som serverer asiatiske fristelser.
Innenfor kort radius finner du Meny, Coop, Rema 1000, Joker og Bunnpris. Tøyensenteret, eller Tøyen torg, som det er omdøpt til, er rustet opp samtidig som det åpner flere nye spisesteder og butikker i området. Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret. Allerede har dette blitt en populær møteplass for folk fra Tøyen og hit kommer også folk fra andre deler av byen.
Kort vei til Grønland Basar, her finnes blant annet et av Vinmonopolets utsalg. Det er kort vei til Grünerløkka, enten til fots eller med by-sykkel. Der er det et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder som Villa Paradiso (pizza restaurant), Le Benjamin, Delikatessen, Bass, Parkteateret og Godt Brød, for å nevne noen. Her finnes det også spennende shoppingmuligheter, barer, konserter og Ringen kino.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum, ligger Botanisk hage like ved, og har store og flotte grøntområder som egner seg ypperlig for gå- eller løpeturer, tur med hunden, solbading og lek. For øvrig finner du flotte Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park innen kort gangavstand fra leiligheten. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.
Sørli lekepark skal og den nye lekeparken med flotte benker og nytt amfi som kan brukes av hele nabolaget.
Området kan ellers by på flere moderne treningssentre i nærheten som SATS på Kampen, SATS i Bjørvika og Stamina Key og Partner gym på Grønland. Byrådet har for øvrig satt midler til bygging av nytt Tøyenbad, badet er under oppføring og er estimert ferdigstilt i 2024.
Gamle Oslo er en bydel som har vært og fortsatt er i sterk utvikling de seneste årene med Operaen og arbeidet med Fjordbyene/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig. Nye Sørenga sjøbad er allerede vel etablert og er et populært badested for både store og små.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1284 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, gangstier, prydbusker og sittebenker. Det er også tilgang til naboborettslagets lekeplass.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan s-2255 datert 02.08.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.
Bygården står på Byantikvarens gule liste.
Nærliggende byggesaker:
Saksnummer: 201505955 - Byggesak. Norbygata 52 - Riving av bakgårdsbygning. Status: Igangsettingstillatelse gitt
Saksnummer: 202011642 - Byggesak. Tøyengata 17 B - Loftsutbygging og fasadeendringer. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Saksnummer: 202008424 - Byggesak. Tøyengata 25 A-B - Tidsbestemt bruksendring av 1. etasje fra forretningslokaler til lokaler for matproduksjon. Status: Rammetillatelse gitt
Saksnummer: 201912560 - Byggesak. Tøyengata 27 A - Oppføring av balkong, dispensasjon fra pbl. § 29-4. Status: Tillatelse gitt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 603 pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, varmtvann, Kommunale avgifter, felles forsikring, drift, vedlikehold, nedbetaling av felles lån, styrehonorar, forretningsførsel og revisjon.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2 167
Renteutgifter kr 206
Avdrag kr 845
Kabel-tv/internett kr 385
Nåværende eier har et strømforbruk inkludert nettleie som tilsvarer ca. kr 5 117,- pr. år. / 5650 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Detter er inkludert i månedlige felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 984 203,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 543 130,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 691,- pr. 27.07.2021
Andel fellesgjeld er kr 163 232,- pr. 27.07.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.246.398,- pr. 27.07.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1 - Husbanken
Lånenr: 114285711
Restsaldo: kr 1.892.140 ,-
Andel av saldo: 56.472,-
Restløpetid: 10 år og 7 mnd
Rentesats per 27.07.2021: 0,82%
Type rente: Flytende
Lån 2 - DNB Bank ASA
Lånenr: 12126925164
Restsaldo: kr 2.021.196,- (For andelen utgjør dette kr 66.079,-)
Restløpetid: 17 år og 1 mnd
Rentesats per 27.07.2021: 1,85%
Type rente: Flytende
Lån 3 - DNB Bank ASA
Lånenr: 12137948735
Restsaldo: kr 1.363.063,- (For andelen utgjør dette kr 40.681,-)
Restløpetid: 17 år og 7 mnd
Rentesats per 27.07.2021: 1,85%
Type rente: Flytende
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld av lån 2. kr 56.472,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 310,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Gebyr for avklaring av forkjøpsrett kr 7.494,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 121 858 Av dette beløpet utgjør kr 163 232,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget fra før kommer et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Knut Olav Fossestøl

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet BORETTSLAGET URTEGATA 36.
Borettslaget består av 32 andelsleiligheter og 1 næringslokale.
Forretningsfører er USBL, tlf 22 98 38 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold må søkes til styret, og er tillatt dersom det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018: Nytt brannalarmanlegg
2017: Nye søppelcontainere
2017: Oppussing av oppganger
2016: Oppføring av balkonger
2010: Rehabilitering av pipeløp
2002: Rehabilitering av rør og våtrom
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er det planlagt bytte av gamle vinduer og bygging av sykkelskur ila. høsten. Dette vil øke felleskostnadene noe, men det vil senke strømbruken da de nåværende vinduene isolerer dårlig. På lengre sikt er det planlagt å installere elektronisk låssystem.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Meldefrist for interessenter med forkjøpsrett er 19.08.2021 kl 10:00. Interessenter må henvende seg til boligbyggelaget for å melde interesse.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 45 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0087/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2187

Dato

Sist oppdatert: 16. august 2021 kl. 12:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.