Komplett salgsoppgave

Nordigårdsgate 9C

5 500 000 kr
276 m²
4 soverom
Velkommen til Nordigårdsgate 9 c presentert av Krogsveen v/eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Velkommen til Nordigårdsgate 9 c presentert av Krogsveen v/eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Ålesund sentrum
Bud mottatt! Særpreget enebolig med sentrumsnær beliggenhet|Nydelig utsikt|3 stuer|4 soverom|2 bad|

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 842 kr
 • Totalpris
  5 638 842 kr
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  276 m²
 • Bruksareal
  302 m²
 • Tomteareal
  734 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik enebolig med praktfull utsikt.
* Sentrumsnær beliggenhet
* Store balkonger og terrasser på til sammen 244 m2
* Utepeis
* 3 stuer
* 4 soverom
* 2 bad + wc, samt badstu
* Biloppstillingsplass
* Kort vei til byfjellet Aksla og Borgernes vei

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordigårdsgate 9C, 6002 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 814, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 302 kvm
Totalt primærrom: 276 kvm
Primærrom:
Underetasje, 105 kvm: Gang, 3 soverom, trimrom, badstu, wc, dusjrom, vaskerom, kontor og trapperom.
1. etasje 124 kvm: 2 stuer, bad, soverom, kjøkken og trapperom.
Loft 47 kvm: Loftstue, trapperom og vindfang.
Sekundærrom:
Underetasje, 19 kvm: 2 boder og kjølerom.
1. etasje 7 kvm: Bod.
Loft: Kaldloft
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.12.2021 utført av Kristian Fuglseth Brøther. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong i 1985. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av tre- og lettklinkerkonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning og murpuss. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Utgang fra loftstue til nordvendt balkong på ca 14 m2.
Utgang fra stuer (1. etasje) til vest- og nordvendt balkong på ca 70 m2.
Utgang fra gang til nordvendt terrasse på ca 160 m2.
1 utvendig bod (underetasje av frittliggende bod) oppmålt til ca 3 m2.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad 1. etasje:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Vann og avløpsrør med sluker er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av det ene sluket (utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent). Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Toalett har sprekk i porselen. Det er observert store sprekker/avstand mellom himlingsplater. Restlevetiden er usikker. Til informasjon: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrete avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er kjent. Selger opplyser at dusjen i våtrommet ikke har blitt brukt siden tidligere vannskade ble reparert. Vanntettheten er svært usikker. Tiltak må påregnes.
Bad underetasje:
Vannrør: Se pkt. "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Membran/slukmansjett er ikke klemt med klemring. Sluket har derfor økt risiko for lekkasje/utettheter. Tiltak anbefales. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om synlige skader ikke er observert.
Vaskerom underetasje:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Restlevetiden er usikker. Til informasjon:
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrete avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.
Kjøkken 1. etasje:
Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet.
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
I følge huseier er varmeelementet til oppvaskmaskinen defekt.
Toalettrom underetasje:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. og dette fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer
manglende vedheft mellom flis og underlag.
Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Øvrige rom 1. etasje:
Lite ventilasjon (få ventiler) i 1. etasje. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes.
Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
Rom under terreng - underetasje:
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Deler av overflatene i bod/verksted var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. inventar.
Ildsteder/skorsteiner innvendig:
Peisovn 1. etasje: Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer.
Vedrørende utepeis på balkong i 1. etasje: Lav avstand fra pipetopp til brennbart materiale (takkonstruksjon i tre). Det anbefales ytterligere undersøkelser av fagkyndig personell (brannvesen/feier).
Innvendige trapper:
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket samt i trappen på mer enn 0,10 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
Etasjeskiller - loftsetasje:
Det er registrert skjevheter i loftstue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 23 mm. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng
Tekniske anlegg - VVS:
Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder.
Restlevetiden er usikker. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.
Radon:
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål om det er/har vært feil ved våtrommene opplyser selger at bad i 2 etasje (dusj) har trolig mangler i membranen. Dusj ikke vært i bruk siden feilen ble oppdaget.
Selger opplyser også at både faglært og ufaglært/egeninnsats har vært utfør på bad/våtrom. Det gjelder bad i 2. etasje utført av Øyen i Langevåg i 1985. Dusj i 1. etasje egeninnsats i 2010.
På spørsmål om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende opplyser selger at det har vært reparert av Grindvik Bygg - det gjelder utvendige terrasser.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig med underetasje, 1. etasje og loft. Særpreget bolig med åpning fra loftstue til stue. God takhøyde i hovedstuen.
2.etasje/loft/inngangsparti:
Inneholder vindfang/gang med flislagt gulv samt stor og romslig skyvedørsgarderobe. Vegger er tapetserte. Malt tak med spotter. I tillegg loftstue/trapperom med parkett på gulv, malte og tapetserte vegger og panel i himling. Det er delvis åpent fra loftstue ned til stue i 1. etasje. Utgang fra loftstue til nordvendt balkong på ca 14 m2.
Uinnredet kaldtloft over deler av boligen. Adkomst via dør fra loftstue. Gulvet er stedvis kledd med panelbord. Synlige taksperrer.
1. etasje:
Adkomst fra trapp i 2. etasje til stue med parkett på gulv, malte tapetserte vegger og himlingsplater i tak. I tillegg en stue mot vest med åpen himling med panel i tak, parkett på gulv og malte og tapetserte vegger. Her er det også en stor og koselig peis. Store gode vindusflater med fantastisk utsikt. Utgang fra stuer til vest- og nordvendt balkong på ca 70 m2. Terrassen mot vest er skjermet med levegger i glass og har utepeis.
Romslig kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin (defekt) og kjøleskap. Vegghengt ventilator. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.
Parkett på gulv, malte og tapetserte vegger og takplater i tak.
Flislagt bad på etasjen fra byggeår med gulvvarme. Takplater i himling. Baderomsinnredning med dører og godt med skapplass. Dobbel ovenpåliggende servant med ett-greps armaturer. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje og badekar med innebygget badekararmatur. Gulvstående toalett. Avtrekksventil på vegg. Bad står foran oppussing.
Det er også 1 stort soverom på etasjen som har parkett på gulv, tapetserte vegger og malte himlingsplater i tak. God skapløsning med arbeidsplass. Naturlig ventilasjon via en ventil på soverom. Utgang til nordøstvendt terrasse.
1 bod på etasjen som har vært nyttet som tv-rom. Vegg til vegg teppe på gulv.
Profilerte innerdører og innerdører med glassfelt.
Underetasjen:
Romslig gang i underetasjen med kontorplass. Det er fliser på gulv, malte og tapetserte vegger og malte tak. Gulvvarme og peisovn. Utgang fra gang til nordvendt terrasse på ca 160 m2.
Bad har flislagt gulv med gulvvarme og malte vegger. Malte flater i himling. Dusjnisje med glassvegg. som er bygget med egeninnsats i 2010. Dusjarmatur med hånddusj og regndusj. Toalettrom med adkomst fra bad. Flislagt gulv. Flislagt toalettkasse samt malt panel på vegger. Panelbord i himling. Vegghengt toalett.
Badstu har også adkomst fra bad. Vegg, gulv- og himlingsflater i panel. Plassbygde benker. Elektrisk badstuovn.
Kjølerom i underetasjen har gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i panel med hylleseksjoner. Elektrisk kjølevifte.
3 romslige soverom med garderober.
Stort og praktisk vaskerom med innredning.
Profilerte innerdører.
Naturlig ventilasjon via ventiler.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peisovn i stue (1. etasje) samt i gang (underetasje). Øvrig oppvarming med elektrisitet. Varmekabler i gang, vaskerom og bad i underetasjen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.04.1986.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Montering av rekkverk på terrasse og utvendige trapper.
Selger opplyser at alle punkter er utført.
Det gjøres oppmerksom på at deler av underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
I kjeller er det som på opprinnelige byggemeldte tegninger er avmerket som kjellerstue er nå oppdelt til 2 soverom, Rom avmerket som trimrom på byggetegninger er nå baderom/badstu.
I hovedetasjen er bad og wc-rom sammenslått til 1 rom.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Eiendommen har tinglyst rett til adkomst langs naboeiendommens (gnr. 201, bnr. 464) grense og kunne legge denne vei med 4 meters langs vestre grense. Likeså har denne eiendom rett til en biloppstillingsplass på gnr 201, bnr. 465 med innkjørsel fra Nordigårdsgate. Eiendommen har også rett til å grave grøft og legge kabler for elektrisk strøm og telefon over gnr. 201, bnr. 465. Rettigheten er tinglyst under dagboknr. 7615 tinglyst den 06.10.1983.
Eiendommen har også tinglyst rett til å legge og ha liggende ledninger for vann over naboeiendommen gnr. 201, bnr. 466. Rettigheten er tinglyst under dagboknr. 2453, den 10.04.1984.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har sentral og rolig beliggenhet på nordsiden av av Ålesund sentrum. Det er kort vei til alle fasiliteter og byfjellet Aksla/Borgernes vei med flotte turområder.

Adkomst

Følg Skansegata mot Skateflukaia. Ta til høyre i Skaregata, kryss Storgata og ta deretter til venstre inn Nygata, Følg gata til bakketoppen, hold til venstre inn i Nordigårdsgata. Kjør til enden av veien og du har boligen på venstre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 10 min. gange - 0.8 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 18 min. gange - 1.5 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 6 min. m/bil - 2.3 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) Ny under bygging - midlertidig flyttet til Hatlane
Skarbøvika u-skole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 4 km
Ålesund vg. skole 15 min. gange - 1.2 km
Akademiet vg. skole Ålesund 16 min. gange - 1.3 km
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 7 min. gange - 0.6 km
Klipra barnehage (1-6 år) 20 min. gange - 1.6 km
Jugendby barnehage 21 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 734 kvm som er opparbeidet med støpte veier og trapper, tretrapper, diverse beplanting, støttemurer, blomsterkasser og biloppstillingsplass.

Parkering

Biloppstillingsplass på tinglyst plass på naboeiendommen. Forøvrig soneparkering i Nygata.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Situasjonskart, reguleringskart og ledningskart vedlegges. Tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 011,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca kr 26.000,- pr. år inkl. nettleie.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13.500,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 700,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr 7.200,- (2 x kr 3.600,-), dvs. kr 600,- pr. mnd. Abonnementet kan sies opp.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 686 676,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 072 033,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 9 444,- pr år (2021).
Det kan forventes en økning på eiendomsskatten i 2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Guri Pors Johannessen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0185/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21185

Dato

Sist oppdatert: 23. mai 2022 kl. 18:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.