Komplett salgsoppgave

Nordigårdsgate 9C

5 800 000 kr
276 m²
4 soverom
Velkommen til en stor og flott enebolig i Nordigårdsgate 9 c presentert av Krogsveen v/Marit Stuen Aursnes
Velkommen til en stor og flott enebolig i Nordigårdsgate 9 c presentert av Krogsveen v/Marit Stuen Aursnes
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Ålesund sentrum
Stor og sentrumsnær enebolig|Nydelig utsikt|3 stuer|4 soverom|2 bad|Biloppstillingsplass
 • Prisantydning
  5 800 000 kr
 • Omkostninger
  146 342 kr
 • Totalpris
  5 946 342 kr
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  276 m²
 • Bruksareal
  302 m²
 • Tomteareal
  734 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik enebolig med praktfull utsikt.
* Sentrumsnær beliggenhet
* Store balkonger og terrasser på til sammen 244 m2
* Utepeis
* 3 stuer
* 4 soverom
* 2 bad + wc, samt badstu
* Biloppstillingsplass
* Kort vei til byfjellet Aksla og Borgernes vei

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordigårdsgate 9C, 6002 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 814, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 302 kvm
Totalt primærrom: 276 kvm
Primærrom:
Underetasje, 105 kvm: Gang, 3 soverom, trimrom, badstu, wc, dusjrom, vaskerom, kontor og trapperom.
1. etasje 124 kvm: 2 stuer, bad, soverom, kjøkken og trapperom.
Loft 47 kvm: Loftstue, trapperom og vindfang.
Sekundærrom:
Underetasje, 19 kvm: 2 boder og kjølerom.
1. etasje 7 kvm: Bod.
Loft: Kaldloft
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2021 utført av Kristian Fuglseth Brøther. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong i 1985. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av tre- og lettklinkerkonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning og murpuss. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entredør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Utgang fra loftstue til nordvendt balkong på ca 14 m2.
Utgang fra stuer (1. etasje) til vest- og nordvendt balkong på ca 70 m2.
Utgang fra gang til nordvendt terrasse på ca 160 m2.
1 utvendig bod (underetasje av frittliggende bod) oppmålt til ca 3 m2.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad 1. etasje:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Vann og avløpsrør med sluker er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av det ene sluket (utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent). Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Toalett har sprekk i porselen. Restlevetiden er usikker.
Bad underetasje:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Membran/slukmansjett er ikke klemt med klemring. Restlevetiden er usikker.
Vaskerom underetasje:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Restlevetiden er usikker.
Kjøkken 1. etasje:
Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet.
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Toalettrom underetasje:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. og dette fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer
manglende vedheft mellom flis og underlag.
Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Øvrige rom 1. etasje:
Lite ventilasjon (få ventiler) i 1. etasje. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes.
Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
Rom under terreng - underetasje:
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig har denne konstruksjonen fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. For å danne seg et bilde av tilstanden inne i konstruksjonen, bør det gjøres ytterligere undersøkelser. Deler av overflatene i bod/verksted var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. inventar.
Ildsteder/skorsteiner innvendig:
Peisovn 1. etasje: Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer.
Vedrørende utepeis på balkong i1. etasje: Lav avstand fra pipetopp til brennbart materiale (takkonstruksjon i tre). Det anbefales ytterligere undersøkelser av fagkyndig personell (brannvesen/feier).
Innvendige trapper:
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket samt i trappen på mer enn 0,10 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
Etasjeskiller - loftsetasje:
Det er registrert skjevheter i loftstue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 23 mm. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng
Tekniske anlegg - VVS:
Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder.
Restlevetiden er usikker.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål om det er/har vært feil ved våtrommene opplyser selger at bad i 2 etasje (dusj) har trolig mangler i membranen. Dusj ikke vært i bruk siden feilen ble oppdaget.
Selger opplyser også at både faglært og ufaglært/egeninnsats har vært utfør på bad/våtrom. Det gjelder bad i 2. etasje utført av Øyen i Langevåg i 1985. Dusj i 1. etasje egeninnsats i 2010.
På spørsmål om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende opplyser selger at det har vært reparert av Grindvik Bygg - det gjelder utvendige terrasser.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig oppført med underetasje, 1. etasje og loft.
Det er adkomst til eiendommen fra biloppstillingsplass via trapper og inngangsparti mot syd i 2. etasje.
2.etasje/loft:
Inneholder vindfang/gang med flislagt gulv samt stor og romslig skyvedørsgarderobe. Vegger er tapetserte. Malt tak med spotter. I tillegg loftstue/trapperom med parkett på gulv, malte og tapetserte vegger og panel i himling. Det er delvis åpent fra loftstue ned til stue i 1. etasje. Utgang fra loftstue til nordvendt balkong på ca 14 m2.
Uinnredet kaldtloft over deler av boligen. Adkomst via dør fra loftstue. Gulvet er stedvis kledd med panelbord. Synlige taksperrer.
1. etasje:
Adkomst fra trapp i 2. etasje til stue med parkett på gulv, malte tapetserte vegger og himlingsplater i tak. I tillegg en stue mot vest med åpen himling med panel i tak, parkett på gulv og malte og tapetserte vegger. Her er det også en stor og koselig peis. Store gode vindusflater med en fantastisk utsikt. Utgang fra stuer il vest- og nordvendt balkong på ca 70 m2. Utepeis.
Stort og romslig kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin (defekt) og kjøleskap. Vegghengt ventilator. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.
Parkett på gulv, malte og tapetserte vegger og takplater i tak.
Stor flislagt bad på etasjen fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Takplater i himling. Baderomsinnredning med dører og godt med skapplass. Dobbel ovenpåliggende servant med ett-greps armaturer. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje og badekar med innebygget badekararmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil på vegg.
Det er også 1 soverom på etasjen som har parkett på gulv, tapetserte vegger og malte himlingsplater i tak. God skapløsning med arbeidsplass. Naturlig ventilasjon via en ventil på soverom.
1 bod på etasjen som har vært nyttet som tv-rom. Vegg til vegg teppe på gulv.
Profilerte innerdører og innerdører med glassfelt.
Underetasjen:
Stor og romslig gang i underetasjen med kontorplass. Det er fliser på gulv, malte og tapetserte vegger og malte tak. Peisovn montert her. Utgang fra gang til nordvendt terrasse på ca 160 m2.
Bad har flislagt gulv med gulvvarme og malte vegger. Malte flater i himling. Bad med dusjnisje med glassvegg. (bygget på egeninnsats) i 2010. Dusjarmatur med hånddusj og regndusj. Toalettrom med adkomst fra bad. Flislagt gulv. Flislagt toalettkasse samt malt panel på vegger. Panelbord i himling. Vegghengt toalett. Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast.
Badstu har også adkomst fra bad. Vegg, gulv- og himlingsflater i panel. Plassbygde benker. Elektrisk badstuovn.
Kjølerom i underetasjen har gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i panel med hylleseksjoner. Elektrisk kjølevifte.
3 romslige soverom med garderober.
Profilerte innerdører.
Naturlig ventilasjon via ventiler.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peisovn i stue (1. etasje) samt i gang (underetasje). Øvrig oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.04.1986.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Montering av rekkverk på terrasse og utvendige trapper.
Selger opplyser at alle punkter er utført.
Det gjøres oppmerksom på at deler av underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
I kjeller er det som på opprinnelige byggemeldte tegninger er avmerket som kjellerstue er nå oppdelt til 2 soverom, Rom avmerket som trimrom på byggetegninger er nå baderom/badstu.
I hovedetasjen er bad og wc-rom sammenslått til 1 rom.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Eiendommen har tinglyst rett til adkomst langs naboeiendommens (gnr. 201, bnr. 464) grense og kunne legge denne vei med 4 meters langs vestre grense. Likeså har denne eiendom rett til en biloppstillingsplass på gnr 201, bnr. 465 med innkjørsel fra Nordigårdsgate. Eiendommen har også rett til å grave grøft og legge kabler for elektrisk strøm og telefon over gnr. 201, bnr. 465. Rettigheten er tinglyst under dagboknr. 7615 tinglyst den 06.10.1983.
Eiendommen har også tinglyst rett til å legge og ha liggende ledninger for vann over naboeiendommen gnr. 201, bnr. 466. Rettigheten er tinglyst under dagboknr. 2453, den 10.04.1984.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har sentral og rolig beliggenhet på nordsiden av av Ålesund sentrum. Det er kort vei til alle fasiliteter og byfjellet Aksla/Borgernes vei med flotte turområder.

Adkomst

Følg Skansegata mot Skateflukaia. Ta til høyre i Skaregata, kryss Storgata og ta deretter til venstre inn Nygata, Følg gata til bakketoppen, hold til venstre inn i Nordigårdsgata. Kjør til enden av veien og du har boligen på venstre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 10 min. gange - 0.8 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 18 min. gange - 1.5 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 6 min. m/bil - 2.3 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) Ny under bygging - midlertidig flyttet til Hatlane
Skarbøvika u-skole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 4 km
Ålesund vg. skole 15 min. gange - 1.2 km
Akademiet vg. skole Ålesund 16 min. gange - 1.3 km
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 7 min. gange - 0.6 km
Klipra barnehage (1-6 år) 20 min. gange - 1.6 km
Jugendby barnehage 21 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 734 kvm som er opparbeidet med støpte veier og trapper, tretrapper, diverse beplanting, støttemurer, blomsterkasser og biloppstillingsplass.

Parkering

Biloppstillingsplass på tinglyst plass på naboeiendommen. Forøvrig soneparkering i Nygata.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Situasjonskart, reguleringskart og ledningskart vedlegges. Tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 011,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.000,- pr. år inkl. nettleie.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13.500,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internetthar og har avgift på kr 700,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr 700,- pr. mnd. Abonnementet kan sies opp.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 686 676,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 072 033,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 9 112,- pr år (2020).
Det kan forventes en økning på eiendomsskatten i 2021 som blir fakturert over 2 terminer, september og november 2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.945.341,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Guri Pors Johannessen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0185/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21185

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 11:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.