Solgt: 6 000 000 kr

Kronveien 7 C

6 100 000 kr
135 m²
3 soverom
Kronveien 7c
Jørgen Hartmark
Presenteres av
Jørgen Hartmark
Nordstrand/Øvre Ljanskollen - Enebolig med stor hage, 1 mål tomt og garasje. Oppussingsobjekt.
 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  135 m²
 • Bruksareal
  140 m²
 • Tomteareal
  1 017 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kronveien 7 C, 1169 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 194, bruksnummer 810

Innhold

Totalt bruttoareal: 165 kvm
Totalt bruksareal: 140 kvm
Totalt primærrom: 135 kvm
Primærrom:
Underetasje 51 kvm: Vindfang, trappegang, bad, 3 soverom. Terrasseplatting på ca 20 m² mot vest foran underetasjen.
1 etasje 68 kvm: Vaskerom, trappegang, kjøkken, spisestue/stue, wc. Fra stuen er det utgang til vestvendt veranda på ca 30 m². Egen inngang til vaskerommet fra østsiden.
2 etasje/Loft 16 kvm: Trapperom, loftstue. Loftets gulvareal er 22 m². På grunn av skråtak er det 6 m² som ikke er målbart.
Sekundærrom:
Underetasje 5 kvm: Bod.
Garasje med bod som har utvendig atkomst i bakkant på 18 kvm inkl. bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.05.18 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Solrik enebolig med med nærhet til skole, kollektivtransport og servicetilbud. Eiendommen ligger i et stille og rolig område med usjenert beliggenhet like ved frodige skogsområder ved ljanselven.
Boligen fremstår med standard hovedsakelig fra byggeåret 1983 og har således behov for oppussing.
En praktisk bolig med en innholdsrik og god planløsning.
Boligens inngangsparti ligger i underetasjen. I denne etasjen inneholder boligen hall, trapperom, bad, 3 soverom og bod.
Romslig bad med nedfelt servant, underskap, toalettskap, høyskap, speil, wc og badekar. Rommet har mekanisk avtrekksventilasjon - som er tilknyttet avtrekksvifte på kjøkkenet.
Fra underetasjen kommer man opp til et 1/2 plan med vaskerom som har egen utgang til baksiden av huset samt separat toalett med servant. Vaskerom med opplegg for vaskemaskin og gulvsluk. 150 liters varmtvannsbereder. Rommet har mekanisk avtrekksventilasjon - som er tilknyttet avtrekksvifte på kjøkkenet.
1 etasje:
Stor kombinert stue og spisestue med peis og utgang til vestvendt veranda på ca. 30 kvm. Meget hyggelig utsikt fra stuen mot skogsområde samt hagen. Kjøkken fra 2008. Høy kjøkkeninnredning med heltre/finerte fronter med vitrinedører. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplater. Avtrekksvifte, opplegg for oppvaskmaskin og fliser over benk. Nisje for kjøleskap. Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger ikke.
Innredet loftstue som nåværende eier har tidligere brukt som kombinert tv rom og soverom.
For nærmere beskrivelse av boligens standard henvises det til tilstandsrapport datert 08.05.2018 samt selgers egenerklæring i salgsoppgaven.

Oppvarming

Ekektrisk oppvarming med varmekabler i badegulv, panelovner ellers. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 25.05.1983.
I brev fra Plan og bygg datert 13.11.1985 var følgende gjenstående mangler:
Beskyttelse må oppsettes på støttemur i fasade syd. Biloppstillingsplasser må opparbeides som vist på godkjentsituasjonskart. Saken er henlagt fra Plan og bygningsetaten den 05.11.1986.
Det gjøres oppmerksom på at loftet er innredet etter at brukstillatelse er gitt. Rommet er ikke godkjent som varig oppholdsrom/soverom da det er byggemeldt som loft. Verandaen fra stuen i 1 etasje er utvidet etter brukstillatelsen ble gitt, dette er ikke byggemeldt.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen som denne eiendommen er skilt ut fra som antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Tinglyst 6 juni 1947. - Kronveien/Storåsveien er midlertidig godkjent i sin nåværende bredde. Dersom kommunen krever det må eier av eiendommen være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og uten erstatning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og idyllisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser på Øvre Ljanskollen. Eiendommen ligger like ved et stort fri-/skogsområde, som gir spennende lekeområder for barn og flotte turmuligheter for voksne. Beliggenheten er perfekt for familier som ønsker en eiendom med unik nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, kort reisevei unna sentrum. Øvre Ljanskollen er et veletablert og særdeles barnevennlig villaområde uten gjennomgangstrafikk, da Øvre Ljanskollen er stengt for gjennomkjøring.
Umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven, med bl.a. turvei som fører ned til Hvervenbukta. Kun ca. 200 meter til den lokale og populære slalåmbakken Sloreåsen.
Gangavstand til nærbutikk, skole og offentlig kommunikasjon, samt få minutter med bil til de lokale handelsstedene Sæter, Holtet og Lambertseter. «Nye» Sæter har fått flere hyggelige caféer og butikker, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs og Åpent Bakeri. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Nærhet til buss i Ljabruveien og til Ljan eller Hauketo togstasjon. Her finnes også Flybussekspressen.
Gangavstand også til Ljabru trikkeholdeplass med rute 18 og 19.
(Se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i området, med bl.a. kort vei til flere badeplasser langs fjorden hvor man bl.a. kan få tilgang til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel, samt at vellet også har egen båtforening med mulighet for leie av bøye hvis ledig.
Øvre Ljanskollen har også eget Vel, www.ovreljanskollenvel.com.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Umiddelbar nærhet til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Kort og bilfri turvei til kunstgressbane på Hallagerbanen i Herregårdsveien.
Tennisanlegg også i Peder Holters vei på Ljan.
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Haller er nå revet for å gi plass til ny hall.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet, Elixia på Lambertseter og Fresh Fitness på Lambertseter og Hauketo.

Adkomst

Avkjøring til Øvre Ljanskollen fra Ljabruveien, inn Kronveien. Eiendommen ligger som første hus på høyre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området, som f.eks. Skredder’n barnehage, Skredderstua kulturbarnehage, Store Ljan barnehage og Steinerbarnehagen.
I følge utdanningsetaten sogner eiendommen til Ljan skole. Lite trafikkert skolevei.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.017 kvm. Skjermet beliggenhet. Noe skrånende tomt hvor det er flat hage med gressplen foran huset.

Parkering

Parkering i garasje. Eller gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.641,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3.540,- for år 2018.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 23.739,62 for år 2017.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.242,-.
Boligen er tilknyttet Telenor fiber som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 1.147,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.700,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.806.336,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6.502.809,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.253.722,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,1 % av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0091/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR441891

Dato

Sist oppdatert: 14. august 2020 kl. 12:55

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.