Solgt: 3 450 000 kr

Østre Jansrud 13B

3 190 000 kr
64 m²
1 soverom
Velkommen til Østre Jansrud 13B, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen avd. Asker.
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
ØSTRE JANSRUD NÆR ASKER SENTRUM
Lys toppleilighet i naturskjønne omgivelser - Garasje - Solrik veranda - Soverom og kontor - Kort vei til sentrum
 • Prisantydning
  3 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  69 189 kr
 • Omkostninger
  82 817 kr
 • Totalpris
  3 602 006 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 450 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Sol det meste av dagen, sentralt, fine turmuligheter/bademuligheter og et rolig område. God romfølelse i stue/kjøkken og romslig balkong.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Østre Jansrud 13B, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen. En meget lys og hyggelig toppleilighet (2. etasje) med utgang til solrik veranda på ca. 5.5 kvm med hyggelig utsyn til grøntområde. Leiligheten holder en fin standard og har behov for noe modernisering. God og gjennomgående planløsning. Mulighet for peis. Leiligheten disponerer en garasjeplass like ved leiligheten hvor det er lagt opp infrastruktur for el-lading. Idylliske omgivelser med flotte turområder, golfbane og badevann like i nærheten. Meget populært og barnevennlig med skoler og barnehager like ved. Attraktiv beliggende med kort vei til Asker sentrum. Kort fortalt: - Selveierleilighet i 2. etasje - 1 soverom - Kontor (ikke omsøkt) - Åpen kjøkkenløsning - Stort bad - Solrik balkong - Garasjeplass

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Østre Jansrud 13B, 1383 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 9, bruksnummer 284, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 69 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 64 kvm
Primærrom:
2. etasje 64 kvm: Vindfang, gang, soverom, kontor, bad, og kjøkken med åpen løsning mot stue.
Leiligheten disponerer i tillegg en utvendig bod på ca. 6 m2 beliggende utenfor byggets 1. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selveierleilighet i sameie beliggende ved Finsrud i Asker Kommune. Sameiet består av 8 seksjoner og har felles tomteareal.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 1984 over 2 plan med gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon utvendig tekket med takstein. Leiligheten har ytterdør av tre med kikkehull fra byggeår. Vinduer og balkongdør fra byggeår med to- og tre-lags glass med karm/rammer av tre fra byggeår.
Balkonger:
Utgang fra stue til syd vendt balkong på ca. 5 m2. Balkongen er belagt med impregnerte trebord dekket med gulvplater av plastmateriale og har rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er målt til 91 cm.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med skrusikringer, måler og kursoversikt montert på vegg i vindfang.
Teknisk anlegg/ VVS:
Leiligheten har ventilasjon med naturlig tilluft i vinduer kombinasjon med mekanisk avtrekk via felles avtrekkskanal fra bad og kjøkken. Varmtvannsbereder på ca. 118 liter fra 2005 montert i benk.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder er det registrert TG 2 på følgende:
Bad - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Eier opplyser i egenerklæringsskjema at varmekabel er defekt.
Kjøkken - Varmtvannsbereder pga. alder og tilstand. Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. TG 2 er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Det er registrert slipp i elastisk fuge mellom oppvaskkum og vegg.
Overflater - Det er stedvis knirk og slitasje i gulvet. Dørbladet til innerdør ved kontor har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Uinnredet kaldtloft - Inspeksjonsmulighet. Anbefaler at det etableres luke med trappestige for å enklere kunne inspisere loftet.
Vinduer - Vinduer bærer preg av slitasje og elde.
Ytterdører - Ytterdører bærer preg av slitasje og elde.
Balkong - Rekkverk med horisontale bord av tre har åpninger større enn 20 mm. TG 2 settes på grunn av manglende klatresikring.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen 3-roms selveierleilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst via felles trapp til svalgang. Leiligheten har en god planløsning og består av vindfang, gang, stort bad, ett romslig soverom, kontor og kjøkken med åpen løsning mot stuen. Stuen har en fin størrelse med god plass til sofakrok og spisebord. Det er målt 2,36m takhøyde i vindfang, gang, soverom 1 og stue/kjøkken. Kontor har delvis skrånet himling som er målt fra 1,83m til 2,33m. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om bruksendring fra bod til kontor. Se punkt om ferdigattest. Badet har en takhøyde på 2,30m.
Fra stuen er det utgang til en deilig syd vendt balkong på ca. 5 m2 med gode solforhold og hyggelig utsikt over fellesarealer.
Leiligheten disponerer i tillegg en utvendig bod på ca. 6 m2 beliggende utenfor byggets 1.etasje samt en garaseplass på ca. 18 m2 i garasjerekke (merket 13B).
Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning er vurdert til å være fra 2005 med fronter. Benkeplater med laminerte overflater. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran fra Oras. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Gulvflater med parkett. Himling med malte himlingsplater. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Ventilator integrert i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på ca. 118 liter fra 2005 montert i benk. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger ikke.
Bad:
Badet er vurdert til å være fra ca. år 2005. Flislagte gulv og vegger. Himling med malte himlingsplater. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Hans Grohe. Speil med overlys på vegg over servant. Badekar med veggmontert dusjbatteri fra Oras tilkoblet hånddusj. Gulvmontert toalett fra Ifö. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i himling. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.
Overflater:
- Gulvflater belagt med parkett.
- Veggflater med malt tapet.
- Himlingsflater med malte himlingsplater.
- Profilerte innerdører.
Løsøre/tilbehør som ikke medfølger:
- Pendellampe i stue, taklampe på begge soverom.
- 2 kommoder på badet.
- Hvitevarer.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.04.1984.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Ferdistille park.areal, fellesareal iflg. godkjent plan. (garanti.)
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Kontor er opprinnelig byggemeldt som bod iflg. originale byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 9678, tinglyst 02.04.1984, type heftelse: Pantsettelseserklæring - kr 5.000,- til sikkerhet for forpliktelser ovenfor huseierforeningen.
Dagboknr 1839, tinglyst 18.01.1985, type heftelse: Festekontrakt - Kontrakten er gjeldende og eier betaler festeavgift til bortfester. Festeavtalen løper til år 2064 og kan kreves fornyet når den går ut.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 1839, tinglyst 18.01.1985, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Omhandler diverse vilkår for bebyggelse som ble omtalt i festekontrakt. Bl.a. bestemmelser om vann/kloakkledning, deleforbud og gjerde m.m. Dette antas for ikke å ha særlig betydning for bruken av den aktuelle enheten, men er fremdeles gjeldende. Se festekontrakten for mer detaljer.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Østre Jansrud ligger barnevennlig til i naturskjønne omgivelser inntil marka med bade- og fiskevann i nærområdet. Her har du flotte turmuligheter over Asker golfbane mot Vestmarka og via egen undergang mot Kjekstadmarka. Finnsrudsvannets populære badeplass med sandstrand og flytebrygge er bare 200 meter unna.
Til Asker sentrum er det knappe halvtimen å gå eller fem minutters sykling på trygge gang-/sykkelveier. Fra boligen er det gangavstand til flere barnehager. Til Drengsrud barneskole er det kun 800 meter i retning Asker sentrum.
For den aktivitetsglade er Asker et eldorado til alle årstider. Både Vestmarka og Kjekstadmarka har et rikt nettverk med turstier, blant annet tre nyetablerte turløyper fra sentrum. Der er milelange sykkelveier og skiløyper, også lysløyper, foruten at strender ved Oslofjorden og kyststien er få kilometer unna. Asker Golfbane med 18 hull går en til på ca. 5 minutter. Vardåsen Alpinsenter nås på fem minutter med bil.
Asker kommune er kjent for sin vakre og varierte natur, viktige næringsområder og regnes for å være et av de mest populære stedene å bo i Norge.
Asker sentrum har alt du trenger av servicetilbud. Her er lege og tannlege, apotek, Vinmonopolet, bank, Asker kommune servicetorg m.m. Asker sentrum kan også tilby rike shoppingmuligheter både inne på Trekanten senter og ute i gågatene. Trekanten senter har hele 75 varierte butikker å velge mellom, mens ute i gågatene finner man nisjebutikkene. De siste årene har vi vært heldige og fått et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her er mulighetene mange for smakfulle og spennende matopplevelser fra flere verdensdeler. For de kulturinteresserte kan Asker kulturhus samt noen kafeer, tilby konserter med flere kjente artister. På Asker kulturhus er også bibliotek, kino, teatersal og galleriutstilling. Dette er et trygt aktivitets- og kulturtilbud til ungdom i hele Asker. Galleri Trafo er også et godt alternativ for deg som setter pris på samtidskunst.
Offentlig kommunikasjon:
Nærmeste bussholdeplass er Østre Jansrud, plassert på enden av garasjerekka, på andre siden av veien for garasjen. Fra bolig til bussholdeplass tar det maks 2 min å gå. Her går buss 71 som går hvert kvarter/halvtime fra Asker sentrum og opp til bolig eller like ofte fra bolig til Asker sentrum. Linje 71 går mellom Asker og Drammen.
Asker stasjon er et knutepunkt for kommunikasjon både mot Oslo og retning Drammen. Her går det buss, direkte tog og lokaltog med korte mellomrom mellom avgangene. Fra Asker til Oslo sentralstasjon tar reiseruten ca. 21 min, og til Drammen ca. 12 min. Om det ikke er ønskelig å benytte kollektiv transport, er det direkte tilknytning til E18 fra Asker sentrum eller Holmen.
Se for øvrig kartsiden på eiendommens nettside på Krogsveen.no for mer detaljer om nærmiljøet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Det ligger flere barnehager i nærområdet. De nærmeste er Ånnerudtoppen barnehage, Føyka barnehage og Furuly barnehage.
Skoler: Området sogner til Drengsrud barneskole og Solvang ungdomsskole. Rett ved sentrum ligger både Asker videregående og Bleiker videregående skole. På Drengsrud er det også en internasjonal skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1 005,1 kvm som tilhører sameiet. Sameiet består av 8 seksjoner og har felles tomteareal. Sameiet er tilknyttet Brendsrud Huseierforening som består av totalt 115 boenheter, hovedsakelig rekkehus og noen leiligheter. Foreningens Grendehus med velutstyrt kjøkken og stort lokale brukes til fellesarrangement og kan leies til feiring av bursdag eller til andre begivenheter. Se mer informasjon på foreningens hjemmeside www.brendsrud.no.
Fellesområder opparbeidet med blant annet asfalterte internstier, plenarealer og diverse beplantning. De er organisert rundt seks tun der hvert tun har sin lekeplass midten. Gangveier og friområder binder tunene sammen. Garasjeanleggene er plassert i ytterkant og bilkjøring inne på feltet er kun tillatt for person- og varetransport.
Festet tomt:
Festeavgiften er kr 1.200,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert i 2014 og reguleres hvert 10. år.
Nest regulering av festavgift: 2024 etter KPI.
Festetiden er 80 år fra 15.04.1984 og festeavtalen utløper 15.04.2064.
Festekontrakten følger som vedlegg til salgsoppgaven. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Leiligheten disponerer garaseplass på ca. 18 m2 i garasjerekke (merket 13B).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Brendsrud, 022038D, datert 24.11.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan: Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse iht. Kommuneplan for Asker 2018-2030, Boligområder med spesielle kvaliteter, type A.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr kr 8 678,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Eiendommen er tilknyttet vannmåler. Vann/avløp avregnes etter faktisk forbruk.
Festeavgift er kr 1.200,- pr. år. Hver enkelt eier i Huseierforeningen har egen festekontrakt med bortfester. Disse sitter ikke ABBL med. Festeavgiften betales direkte til bortfester, ikke via felleskostnadene.
Fellesutgiftene er kr 1 450,- pr. mnd. og inkluderer bl.a. forsikring på garasjeanlegg og grendehus, kabel-TV, div. vaktmestertjenester for fellesareal, renter og avdrag på fellesgjeld.
Fellesutgiftene fordeler seg slik:
- Felleskostnader kr 946,-
- Avdrag fellesgjeld kr 312,-
- Renter fellesgjeld kr 192,-
Husforsikringen kommer i tillegg og faktureres hver tredje mnd med kr 364,- fra forretningsfører.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr. år. / 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av internett og har avgift på kr 699,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 827 892,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 980 411,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7 166,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 69 189,- pr. 20.04.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 7 818 316,- pr. 20.04.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12117570450, DnB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 20.04.2021: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 165
Saldo per 20.04.2021: 7 818 316
Andel av saldo: 69 189
Første termin/første avdrag: 15.02.2010 ( siste termin 15.01.2035 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.342.006,-.
Av dette beløpet utgjør kr 69 189,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stine Eriksen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og er en del av sameie/bygning med 4 seksjoner, sameiebrøk 1/8. Slik det er pr. dags dato foreligger det ikke organisert sameie med styre, vedtekter, husordensregler etc. I flg. selger har saker i sameiet for de 8 seksjonene blitt tatt opp fortløpende mellom dem.
Sameiet er en del av Brendsrud Huseierforening, org.nr: 994 538 152
Samtlige eiere av boligenhet på boligfeltet Brendsrud gnr. 9 bnr. 100 i Asker eller parsell utskilt fra denne eiendom, har rett og plikt til å tegne medlemskap i Brendsrud Huseierforening. Huseierforeningens formål skal i første rekke være å ivareta medlemmenes interesser for så vidt angår disponering, vedlikehold og drift av felles garasje- og parkeringsanlegg, fellesareal, lekeplasser, snøbrøyting, private veilys, kabelanlegg til TV, og Grendehus etc.
Huseierforeningen ble stiftet i 1985 og inkluderer Østre- og Vestre Jansrud som tilsammen består av 115 boenheter fordelt på rekkehus og leiligheter.
Forretningsfører er ABBL
Huseierforeningens eiendom, grendehuset og garasjene er forsikret hos Protector med polisenummer 1420619-1.1.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Snømåking utenfor trappeoppgang og gangvei opp til leilighetene fordeles mellom beboerne i firemannsboligen.
For mer informasjon om huseierforeningen, se: www.brendsrudhuseierforening.org
Beboere i Brendsrud Huseierforening kan leie Grendehuset (dag/kveld/helg) ved å ta kontakt med grendehusansvarlig i styret. Dette kan brukes til markering av store dager, konfirmasjoner, årlige juletrefester, diverse møter, etc.
Trær, busker og annen vegetasjon som hører de enkelte tun og lekeplasser, vedlikeholdes av beboere som er tilknyttet tunet. Dette gjelder også selve lekeplassen med lekeapparatene. Vanligvis organiseres arbeid gjennom dugnader vår og høst.
Økonomi:
Regnskapet viser et underskudd på kr 92 931 noe som er 257 069 bedre enn budsjett. Inntekter er i stor grad som forventet på tross av at inntekt på utleie av Grendehuset har falt bort pga COVID-19. Utgiftene er også omtrent som forventet. Huseierforeningen brukte kr 156 377,- mindre enn budsjett på lekeplassene, noe mindre på grøntarealer og brøyting, men mer på generelt vedlikehold.
Vedlikehold / innkjøp 2020
• Utbedret lekeplassene
• Reparert støttemur på Vestre
• Støymåling
• Reparert vanntilførsel på Grendehuset
• Undersøkt og spylt kummer
Planlagt vesentlig vedlikehold i 2021
• Ny asfalt på et område på parkeringen på Vestre
• Utbedre punktene på rapporten fra ABBL (noe blikkenslagerarbeid)
• Fortsette med bytte av lysarmatur på garasjene
• Oppgradere/utbedre drenering på flystripen (50 000 NOK)
• Sette inn five-a-side mål i ballbingen (40 000 NOK)
• Tette huller i asfalt
• Utbedre belysning i søppelrom
Den største posten for 2021 blir utvilsomt asfalt på Vestre parkering. Styret har enda ikke fått priser fra leverandører da det virker å være brist på kapasitet. Det budsjetteres med en kostnad på kr 200 000,-.
Megler har ikke mottatt informasjon om eventuelt vedlikehold de neste 5 årene.
Det er ikke budsjettert med økning av felleskostnadene i 2021.
Dokumenter for Huseierforeningen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0066/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.2166

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2021 kl. 12:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.