Sentrum

Kong Haakons plass 33

Prisantydning

5 850 000 kr

Omkostninger: 153 122 krTotalpris: 6 003 122 kr
Etasje
3
Byggeår
2000
Soverom
3
Areal (P-ROM)
110 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis
Fellesutgifter
3 729 kr

Påkostet, stor 4-roms i 3. etg., oppgradert med bla nytt bad i 2014. Vestvendt balkong med flott utsikt. Garasje og heis.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

3(4)-roms eierseksjon på Kong Haakons plass

 • Bygget om og pusset opp i sin helhet i 2014
 • Vestvendt balkong med flott utsikt mot Jeløy og Mossesundet
 • Påkostede eikegulv, gulvvarme og innfelt belysning
 • Kjøkken fra Schmidt med integrerte kvalitets hvitevarer
 • Moderne flissatt og velutstyrt bad, separat vaskerom
 • Parkeringsplass i garasjeanlegg i kjeller
 • Enkel adkomst med heis i bygget
 • Sentral plassering midt i byen
 • Alle sentrums fasiliteter og tilbud innenfor gangavstand
 • Kort vei til turområder på Jeløy og i Mossemarka

Eiendommen

Kong Haakons plass 33, 1532 MOSS 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 1445, seksjonsnummer 21, kommunenummer 3002

Områdebeskrivelse

På Kong Haakons plass 33 vil du bo svært sentralt i Moss. En kort spasértur på få hundre meter tar deg til gågaten midt i byen, her ligger blant annet byens store kjøpesenter med flere titalls forretninger samt tilknyttet bussterminal.

Skal du møte venner eller spise ute, har byen et godt utvalg av både veletablerte og nyere spisesteder som alle er gode alternativer. Noen finner du i Møllebyens rustikke omgivelser, andre ved Kanalen som er byens bryggepromenade og stedet å oppleve by-sommeren på sitt beste. På Jeløy-siden rett over broen ligger både den idylliske Kanalparken og Sjøbadet, byens flotte badestrand med yrende liv på gode sommerdager.

Videre ut på Jeløy venter vakre turområder og et veletablert kulturtilbud med flere gallerier. Det frodige og unike naturvernlandskapet på øyas sydvestre spiss er et ypperlig sted å legge søndagsturene, gå gjerne innom kaféen på Alby samtidig og smak på Albykringlen.

Ønsker du å benytte deg av Mossemarkas store nettverk av løyper, kan du legge turen via Nesparken. I marka finner du både et anlegg for rulleski på sommerstid og skiløyper når forholdene tillater vinterstid, blant annet i det nye kunstsnø-anlegget like bak kjøpesenteret Mosseporten.

Fra leiligheten er det kun kort vei å gå ned til togstasjonen, både den eksisterende og den nye som snart skal bygges. Fra stasjonen er det hyppige avganger til Oslo og reisetiden er i dag fra 41 minutter. Når den pågående utbyggingen av dobbeltsporet er ferdigstilt, vil imidlertid reisetiden forkortes til kun 30 minutter.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 122 kvm.
Totalt bruksareal: 116 kvm.
Totalt primærrom: 110 kvm.

Innhold: Entré, garderobe, bad, hovedsoverom, mellomgang, vaskerom, soverom, TV-stue/soverom, stue med kjøkken og utgang til balkong med utvendig bod.

Følgende rom inngår i primærromsdelen: Entré, garderobe, bad, hovedsoverom, mellomgang, vaskerom, soverom, TV-stue/soverom og stue med kjøkken.

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2019 utført av Takstmann Ståle Frosterød MNTF. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.830 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Enkelte p-plasser i garasjen er forbeholdt gjester.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. 
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Byggemåte iht. verdi- og lånetakst:
Grunnmur av plasstøpt betong. Bygget er antatt fundamentert på fjell og komprimerte masser. Bærende konstruksjoner av betong. med utfyllende bindingsverksvegger. Støpt plate på komprimerte masser. Støpt vegg mot tilbakeførte masser i bakkant av underetasje. Etasjeskillere oppført i betong. Bindingsverksvegger som er antatt isolert med mineralull og kledd med liggende kledning, samt forblendet med teglstein. Saltak av konstruksjon dekket med taksten. Yttertak er ikke inspisert. Takrenner, nedløp og beslag er av plastbelagt stål. Vinduer fra 2000 med rammer og karmer av tre, utenpåliggende sprosser, isolerglass og ventil i karm. Vinduer i stuen har fastkarm.

I verdi- og lånetaksten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på, herunder:
Det er hull i tapet over seng i 1 soverom.
Toalettet har ikke montert avrenning. Gjelder bad og vaskerom/wc-rom.
Det er noe løs fugemasse i dusj i overgang gulv/vegg.

Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
20. Er det andre forhold ved eiendommen som er relevant for kjøper? (De øvrige svarene er ikke uttømmende for å oppfylle
opplysningsplikten overfor kjøper eller selskap)
Svar: Selv om jeg har eid leiligheten hele tiden, er det min mor som bodde i den fra overtagelse til hun døde 23.12.2018.
Jeg har selv ikke bodd i leiligheten.

Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.09.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Lite soverom har ikke tilfredsstillende volum eller størrelse (6,6 m3/5,7 m2) iht. gjeldende regelverk, men er opprinnelig godkjent i Moss kommune med 3 soverom. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leietaker av seksjonen må meldes til styret for registrering.

Standard

Leiligheten ble betydelig pusset opp og modernisert i regi av forrige eier i 2014, inkludert nye overflater, nye innredninger og utstyr samt etablering av gulvvarme i alle rom. Standarden er gjennomgående moderne og meget god.

Romløsningen er gjennomgående og domineres av en stor sosial sone der stuen og kjøkkenet er samlet i åpen løsning. Her som i alle øvrige rom utenom badet er gulvet av 1-stavs eik, mens veggene har tapeter malt i en lys fargetone. Stuen er utstyrt med en elegant innbyggingspeis med glassfront og har en vidstrakt gulvflate som er enkel å møblere med opptil flere sittegrupper.

Kjøkkenet er påkostet med innredning fra Schmidt som er meget helhetlig utformet og har oppbevaringsmuligheter for det meste av utstyr til daglig bruk. Samtlige hvitevarer er innbygget, deriblant induksjonstopp av bred type og stekeovn som er plassert i benkehøyde. Benkeplatene er av polert stein og har brede, praktiske flater for tilberedning.

Fra den sosiale sonen får du tilgang til leilighetens private balkong som er orientert i nordvestlig retning og synliggjør leilighetens høye plassering. Her opplever du flott utsikt over byens tak, mot Jeløy i vest og Mossesundet. På gode sommerdager titter solen inn til balkongen på ettermiddag og kveld, og det er montert varmelampe i taket slik at du kan sitte ute selv på svalere kvelder. Puter og andre små gjenstander kan oppbevares i balkongens bod.

Leiligheten inneholder to fullverdige soverom, hvorav ett er tilgjengelig rett fra den sosiale sonen og benyttes som TV-stue. Rommet er utstyrt med en stor og tilpasset bokhylle, og kan om ønskelig tas direkte i bruk som et soverom. 

Hovedsoverommet er mer tilbaketrukket fra den sosiale sonen og samlokalisert med badet og et dedikert omkledningsrom. Sistnevnte innebærer at du ikke trenger ha store, plasskrevende garderobeskap stående på soverommet.

Badet er velutstyrt, og helhetlig innredet med énsfargede, lyse fliser på gulv og vegger samt hvite møbler med oppbevaringsplass i både speilskap og hendige servantskuffer. Badet er for øvrig utstyrt med både dusjhjørne og et frittstående badekar som til sammen byr på valgmulighet.

Det er verdt å fremheve at også vaskerommet er utstyrt med et klosett som eventuelt kan benyttes av gjester. Vaskerommet er for øvrig smart innredet til sitt formål med både arbeidsbenk og en rekke skap. Benkene kan du blant annet benytte til bretting av tøy og har plass til vaskemaskin i underkant. Vaskerommet er i likhet med badet noe tilbaketrukket og i likhet med et innredet rom tilgjengelig via en kort mellomgang. Sistnevnte er noe for lite til å tilfredsstille krav til soverom.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig heltre eik.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig fibertapet og vinyltapet.
Himlinger: Glatte malte flater.

Kjøkken: Schmidt skapinnredning fra 2014 med rettprofilerte lyse fronter, stålgrep og sorte benkeplater i polert granitt. Underlimt stålservant med 1-greps blandebatteri. Innbygget bred induksjonstopp, Miele stekeovn, oppvaskmaskin og ventilator. Marmorfliser på vegger over benker. Nisje for dobbelt kjøleskap. Varmtvannsbereder, brannslange og automatisk vannstoppventil montert i benkeskap.

Bad: Servantskap med glatte fronter i hvit høyglans, forkrommede stålgrep og heldekkende servant med 1-greps blandebatteri. Hylleskap med speilfronter samt integrert over- og underbelysning. Frittstående badekar med veggmontert armatur og hånddusj. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassdører. Badet ble pusset opp i 2014.

Vaskerom: Skapinnredning med glatte hvite fronter, stålgrep og laminerte hvite benkeplater. Nedfelt stålservant med 1-greps blandebatteri. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin og tørketrommel. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med mulighet for tilleggsvarme fra peis i stue.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kong Haakons Plass boligsameie, med sameiebrøk 121/2361.
Sameiet består av 26 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Se for øvrig sameiets husordensregler.
 
Foretatt påkostninger de senere år:
Vask og rengjøring av fasader. 
Lettere reparasjon av heisen. 
Innkjøp av diverse utstyr til utearealer.
Maling av trappehus inkludert bytte av lysarmaturer. 
Ansatt vaktmester.
Rehabilitering av tak og terrasser.
Vinduer i trappehus er blitt fuget.
 
Planlagte påkostninger: 
Vask av fasade. 
Lysarmaturer i garasjeanlegget bør etterhvert byttes ut.

Iht. sameiets vedtekter må ny kjøper/eier meldes til styret for registrering. Seksjonen skal kun benyttes til boligformål.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet:

Dagboksnr.990052, tinglyst 07.08.1885, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.

Dagboksnr.1086, tinglyst 29.03.1954, type heftelse: Bestemmelse om parkering/garasje. Dispansasjon til garasjebygg på regulert gategrunn, samt riving etter 10 år.

Dagboksnr.12, tinglyst 03.01.1957, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Sammenføyning av to matrikkelenheter til en eiendom.

Dagboksnr.1545, tinglyst 07.02.1990, type heftelse: Erklæring/avtale: Nytt målebrev.

Dagboksnr.8171, tinglyst 06.09.2000, type heftelse: Bestemmelse om garasje/parkering. Skanska Østfold AS gis rett til å ha og disponere over fem parkeringsplasser i eiendommens garasjeanlegg.

Dagboksnr.7348, tinglyst 20.08.2001, type heftelse: Bestemmelse om parkering/garasje. Transport av parkeringsplasser til seksjonseiere.

Dagboksnr.1392098, tinglyst 12.12.2017, type heftelse: Bestemmelse om parkering/garasje. Transport av parkeringsplass mellom seksjonseiere.

Dagboksnr.5438, tinglyst 21.06.2000, type heftelse: Seksjonering. Opprettelse av seksjoner iht. seksjoneringsbegjæring. Sameiebrøk 121/2361.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eiendommen har tinglyst rett til adkomst og ha vann og avløpsledninger over eiendommen gnr.2, bnr.1840.
Rettigheten er tinglyst på gnr.2, bnr.1445 og har dagbosknr. 4564 og 10075, tinglyst 23.06.1999 og 20.10.2004.

Reguleringsplan og rammetillatelse

I henhold til brev mottatt fra Moss kommune datert 16.10.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan under bakken Sentrum, Samordnet regplan jermbane/veg/havn med formål anlegg i grunnen, vedtatt 02.09.1999 med plannr.271. Reguleringsplan under bakken Østfoldbanen VL(Ski)-Moss, Sandbukta - Rygge grense med formål trasè for jernbane, vedtatt 14.11.2016 med plannr.369. Reguleringsplan Kvartalet Skoggata, Fr.Nansensgt, Herfølbakken, Kong Haakons Plass med formål boliger og kjørevei, vedtatt 16.06.1987 med plannr.200. Kommunedelplan Sentrumsplan Moss med formål boligbebyggelse og vei nåværende, vedtatt 15.06.2015 med plannr.363. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP0104 med formål sentrumsformål nåværende, vedtatt 20.06.2011.

Eiendommen omfattes av gul og rød støysone iht. T-1442.

I forbindelse med utbygging av jernbanen, vil det utføres arbeider i nærheten av eiendommen. Se www.jernbaneverket.no for mer informasjon.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.12 angående løsøre og tilbehør.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR30.19606

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.729,- pr. mnd.

Fellesutgiftene dekker bla.: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, drift- og vedlikeholdskostnader, vaktmestertjenester, kabel-TV (kun grunnpakke), kommunale avgifter (unntatt eiendomsskatt), styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019 med ca. 3%.

I tillegg kommer kommunale avgifter er kr 9.456,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt.
Det er 6 terminer pr. år. 

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 963.623,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.469.042,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.156.872,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.250,-
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-    
Foto/Plantegning/stylingsrådgivning: kr 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Egil Andre Horgmo
Eiendomsmegler MNEF & Partner

Egil Andre Horgmo

Telefon
Mobil 98414174

Lurer du på noe

Egil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!