logo
Aspøya Vest

Johs. Aarflots gate 21C

Prisantydning

1 290 000 kr

Andel fellesgjeld: 377 000 krOmkostninger: 1 132 krTotalpris: 1 668 132 kr
Etasje
1
Byggår
1951
Soverom
1
Primærrom
53 m²
Type
Andelsleilighet
Eierform
Andel
Fasiliteter
Balkong
Fellesutgifter
4 437 kr
Energimerke
Rød G

2-roms leilighet i ettertraktet borettslag | Romslig kjøkken | Sydvendt terrasse | Rimelige omkostninger

Om en dag

Visning

Mandag

18. jan.

kl. 17:00 - 18:00
Tidspunkt etter avtale
Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Robert Iversen

Ålesund
mobil 90075452
telefon 70134408

Send e-post
Bestill verdivurdering
Ansvarlig megler: Even Roth

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott leilighet med tilbaketrukket beliggenhet i Johs. Aarflots Gate 21C. Leiligheten ligger i 1. boetasje av totalt 4.
Leiligheten består av en lys entré, stort kjøkken, luftig stue, soverom, bad og adskilt wc-rom.

Stort og flott kjøkken med romslig innredning. Integrerte hvitevarer og belysning under overskap. Leiligheten kan og by på stue med vindusflater mot syd, godt med naturlig lys i rommet. Her er det og utgang til terrasse på grunn på ca. 8 kvm. Ute er det montert stikkontakt beregnet for elbil-lader.

På borettslagets tomt er det opparbeidet parkeringsplasser og lekeplass. Ellers finner man flott turområde på Storhaugen. Til Ålesund sentrum er det drøye 2 km - Her finner du en rekke spise- og utesteder, kjøpesentre og ellers andre sentrumsfasiliteter! 

Husk påmeldingsvisning!

Eiendommen

Johs. Aarflots gate 21C, 6005 ÅLESUND
Gårdsnummer 200, bruksnummer 212, kommunenummer 1507
Andelsnummer 1, Johs Aarflotsgate 21 AL Borettslag, organisasjonsnummer 955 362 039

Eier

Øystein Emaus

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i enden av gate, vest på Aspøya. Leiligheten er plassert i 1. boetasje/underetasje i boligblokk. 
I kort avstand fra eiendommen har man god tilgang til dagligvarebutikker i Bunnpris Broa, Rema 1000 Strandgata og Kiwi Nedre Strandgate. Flott turområde på Storhaugen. Bensinstasjon har man hos YX 7-Eleven, samt kort veg til Aspøya omsorgssenter. 

Ca 2 km mot vest finner man flotte turområder på Tueneset og Atlanterhavsparken. Samt det kjente turmålet Sukkertoppen. Til Ålesund sentrum er det ca 2 km mot øst. 

Adkomst

Fra Ålesund sentrum følger man Nedre Strandgate/ Ivar Aasens gate til man kommer til rundkjøringen ved Bunnpris Broa. Her tar man til høyre inn i Steinvågvegen. Etter ca 400 meter tar man av til venstre opp Skjervagata , fortsett så til venstre inn i Johs Aarflots gate og oppgangen vil være i enden av gaten.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.1 km
235 elever, 14 klasser 
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 2.1 km
48 elever, 10 klasser 
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
250 elever, 10 klasser 
Ålesund videregående skole 1.2 km
380 elever, 19 klasser

Barnehage:
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 0.4 km
57 barn, 2 avdelinger
Storhaugen barnehage (3-5 år) 0.8 km
18 barn, 1 avdeling 
Skarbøvika barnehage (3-5 år) 1.5 km
40 barn, 2 avdelinger 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Innhold

Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm

Bruksareal består av:
Primærrom:
1. etasje 53 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, soverom, bad og toalettrom

I tillegg disponerer boligen 3 boder. 2 i kjeller på henholdvis ca 2 og 8 kvm. Og 1 bod på loft på ca 6 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.12.2020 utført av Takstmann OddbjørnNilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.698 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder er opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser. Grøntarealer på sørsiden av blokken.

Parkering

Leiligheten disponerer parkeringsplass på borettslagets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skullende dekker er av betong. Yttervegger er utvendig kledd med fasadeplater av metall. Taket er tekket med skifer (taket er ikke besiktiget). 
Vinduer med 2-lags glass fra 2008. Det er tilgang til pipe i leiligheten. Til leiligheten er det entredør med brannklasse B-30. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder

Tilstandsgrad 2:
- Bad: Rørgjennomføringen fra baderommet til bod (hvor varmtvannsbereder er) har ikke membran/mansjetter. Gjennomføring av avløp under servant har ikke tilstrekkelig fuktsikring og usikkert vedrørende tettedetaljer. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. TG2 er gitt bakgrunn av gjennomføringen. 

- WC-rom: Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader.

- Elektrisk anlegg: Selve sikringsskap er av Bravida opplyst å være i dårlig forfatning og anbefalt byttet. Det mangler og kursoversikt. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.08.1951, samt ferdigattest på rehabilitering av balkonger datert 18.01.2012. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og trivelig leilighet med sydvendt orientering. Leiligheten har vært oppusset i 2010 og utover. Det ble senket tak og lagt inn spotter i gang, stue, soverom og wc. Innvendige vegger mellom soverom/stue ble etterisolert. Badet ble oppusset i 2007. Alt er utført av tidligere eiere.

Stue: Et lyst og trivelig rom i behagelige farger. Stuen har flere innredningsalternativer. Utgang til terrasse på grunn på ca 8 kvm, samt mulighet for parkering da det er etablert utekontakt med beregning for elbil-lader.

Kjøkken: Stort og romslig kjøkken med innredning fra Ikea (2010). Himling med malt overflate og innfelte downlights. Overskap med kombinasjon av hele fronter og glassdører. Integrerte hvitevarer fra Ikea som gir et moderne inntrykk. Over benkeplate er det flis på vegg. Rør i rør-installasjon til armatur og oppvaskmaskin. Ellers er det godt med benkeplass som gir gode arbeidsforhold for kokken.

Soverom: Romslig soverom med god oppbevaringsplass. Vindusflate mot syd. I tillegg har rommet plass til eksempelvis skrivepult.

Bad/WC-rom: Flislagt bad som ligger i tilknytning til soverommet. Badet er utstyrt med skillevegg i glassbyggerstein og opplegg for vaskemaskin. Det er montert fuktstyrt avtrekksvifte. Det er utenpåliggende/synlig rørinstallasjon.
WC-rommet finner man i gangen. Praktisk løsning at man slipper gjennom soverom for å benytte wc. 

Tekniske anlegg:
- Vannrør i kobber. På kjøkken er det rør i rør. Vannrør fra 2007.
- Avløpsrør i plast.
- Varmtvannsbereder fra 2019 plassert på bod. Type CTC Ferro, 115 liter.
- Stoppekran for wc-rom og kjøkken er plassert i himling på wc-rommet. Stoppekran for bad er plassert i bod. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Forkjøpsrett og øvrig informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Johs Aarflotsgate 21 AL Borettslag.
Borettslaget består av 25 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Søknad på særskilt grunnlag kan sendes til styret.
Foretatt påkostninger de senere år: I 2008 ble det foretatt full fasaderehabilitering. Utvendig isolering og STeni Fasadekledning. Balkonger ble revet og det ble montert nye. Nye vinduer og terrassedør for kjelleretasje. Utført av Ålesund Bygg AS.
Planlagte påkostninger: Ingen


I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.


Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 


For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til kommunedelplan datert 09.03.2017.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0205/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20205

Dato

Sist oppdatert: 07. januar 2021 kl. 19:24

Økonomi

Boligens felleskostnader

Felleskostnadene inkluderer: Kommunale avgifter, TV og internett, forsikringer, drift og vedlikehold, strøm i fellesareal, diverse honorar og nedbetaling av fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Disse ble sist justert 01.01.2020.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år. / 1.100 kwh. pr. år.
Boligen er har kabel tv/internett gjennom borettslaget og betales gjennom felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 440 130,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 584 468,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38.385,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 377.000,- pr. 01.12.2020 

Total fellesgjeld for boligselskapet er 9.443.348,- pr 16.12.2020. Og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,79% flytende rente
Lånets restløpetid: 21 år og 4 mnd


Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.668.132,- Av dette beløpet utgjør kr 377 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Om en dag

Visning

Mandag

18. jan.

kl. 17:00 - 18:00
Tidspunkt etter avtale
Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Ansvarlig megler: Even Roth
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)

For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. 

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 27.500,- inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Robert Iversen
Eiendomsmeglerfullmektig

Robert Iversen

Telefon
Mobil 90075452
Send epost

Lurer du på noe

Robert svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2021 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2021 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies