logo
Grünerløkka/Sofienberg

Jens Bjelkes gate 2B

Prisantydning

6 500 000 kr

Omkostninger: 163 842 krTotalpris: 6 663 842 kr
Byggeår
1899
Soverom
2
Areal (P-ROM)
82 m²
Tomteareal
336 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
2 953 kr

Unik stallbygning over to plan i indre gård. Oppussingsobjekt. Sentral beliggenhet. Sjelden mulighet. Lave felleskost.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Ingunn Anna Gudjonsdottir

Grünerløkka
mobil 92646028
telefon 23122056

Send e-post
Bestill verdivurdering
Ansvarlig megler: Kamilla Kaptan

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Jens Bjelkes gate 2B! 

Denne stallbygningen er å anse som av de sjeldne muligheter. Boligen er over to plan og ligger skjermet til i indre gårdsrom. 
Dette er boligen for deg som ønsker å sette ditt eget preg på ditt ny hjem. Her er det mye potensiale! Leiligheten er å anse som et oppussingsobjekt og vil derfor ha behov for renovering. 

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, stue, kjøkken og kott under trapp. Totalt 41 kvm.
2. etasje: Gang, bad, 2 soverom og balkong. Totalt 42 kvm. 

Leiligheten har med dette en svært god planløsning som gir god arealutnyttelse, samt godt med bodplass. Ønsker du deg en helt spesiell bolig i skjermede omgivelser, men likevel med nærhet til
det meste byen har å by på, burde du ta turen hit. 

Velkommen til visning!

Eiendommen

Jens Bjelkes gate 2B, 0562 OSLO
Gårdsnummer 228, bruksnummer 103, seksjonsnummer 1, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Boligen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Grünerløkka, midt i Oslo med "alt" innen kort gangavstand. Området er preget av beplantning og miljøgater og er derfor stille og rolig med lite gjennomgangstrafikk.

Flotte parkområder innenfor gangavstand. Leiligheten ligger flott til med kort avstand til både Sofienbergparken med store grøntarealer, ballplass og lekeplass, samt Botanisk Hage. I nærheten er også Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Grünerhagen. På Rathkes Plass vil Åpent Bakeri snart åpne med sine gode bakevarer og kaffe. Dette er en fint og populært sted med hyggelig atmosfære i krysset på Egget.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som ligger i gangavstand fra boligen. Her kan du følge elva oppover til Maridalen og marka som byr på en mengde tur- og friluftslivmuligheter. 

Går du et par kvartaler er du midt i hjertet av Grünerløkka med sitt yrende liv. Her finner du et stort utvalg av spisesteder og spennende butikker. 
En kort spasertur på ca 15 minutter og du befinner deg i Oslo sentrum.

Kort vei til både Kunsthøgskolen i Oslo og Arkitekthøyskolen, og enkel adkomst til Nydalen med blant annet BI Handelshøyskole.
Populære Vulkan med Mathallen og en rekke nye spise- og utesteder finner du innenfor 10 minutters gange.

Ved Schous plass, Ringnes Park, Vulkan og Carl Berner finnes ulike treningssentre for de treningsglade, samt gratis uteområder med basket og fotballbaner, skateramt m.m.

Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter rett i nærheten med hyppige buss- og trikkeavganger. 

Dette er en bolig for deg som liker å bo sentralt med nærhet til det meste, samtidig som du bor i rolige omgivelser.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
- Lakkegata skole (1-7 kl.) 
320 elever, 21 klasser 0.4 km
- Vahl skole (1-7 kl.) 
326 elever, 15 klasser 0.5 km
- Grünerløkka skole (1-7 kl.) 
328 elever, 14 klasser 0.8 km
- Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 
120 elever 0.6 km
- Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 
457 elever, 16 klasser 2 km
- Hersleb videregående skole 
- Elvebakken videregående skole 
576 elever 0.7 km

Barnehager
- Sjokoladefabrikken barnehage (1-6 å)
120 barn, 8 avdelinger 0.4 km
- Akerselva barnehage (0-6 år)
2 avdelinger 0.4 km
- Gaia barnehus (2-6 år)
73 barn, 4 avdelinger 0.5 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 95 kvm
Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 82 kvm

Primærrom:
1. etasje: Vindfang/entré, stue, kjøkken, kott u/ trapp.
2. etasje: Bad, gang, 2 soverom og balkong. 

Sekundærrom: 1 kvm, kott under trapp er opprinnelig byggemeldt som bod, jf. byggetegninger. Nåværende kott er litt mindre enn det som på godkjente byggetegninger fremkommer som bod. Nåværende løsning med dette arealet til bruk for varig opphold som del av stuen er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

I tillegg er det et råloft i boligen med adkomst gjennom loftsstige. Gulvareal på ca 19 kvm. Kan benyttes som lager.
Boligen disponerer også over en kjellerbod i sameiet. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2020 utført av Erik Øyum. 

Tomten

Eiet tomt på 336 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur.
Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn etter gjeldende byggeskikk fra byggeår. Bærende konstruksjon i mur. Malte pussede overflater. Etasjeskiller i lecaplank mellom 2. og loft. Trebjelkelag mellom 1. og 2. etg. i følge byggesak i saksinnsyn. Skråtak med fall mot en side. Undertak i kryssfinér.Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Yttervegger: TG2 gitt grunnet enkelte sprekker og avskallinger på fasaden. Det er ikke utført målinger eller utfyllende undersøkelser. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Kaldloft: TG2 gitt grunnet at det ble observert svertesopp på kryssfinéren. Dette kan forsøkes fjernet med såpevann. I luftehatten er det trukket opp et soilrør. Dette bør føres opp over tak i eget soilbeslag. Soilbeslaget er montert, men soilrøret er ikke trukket opp i dette. Mangelen kan medføre dolukt på loftet.
- Trapp: TG2 gitt grunnet noen sprekker i leca. Bom i fliser i trinnene.
Forklaring på bom: Det er bom i alle flisgulv. (Bom i fliser betyr at flisene ikke hefter skikkelig til underlaget. Det er ikke det samme som helt løs flis, men resultatet over tid kan være at flis løsner). Dette gjelder enkeltfliser og ikke hele gulv.
- Bad: TG2 gitt grunnet alder og manglende dokumentasjon på oppbygging av underliggende konstruksjoner.
- Brannslokking: TG2 gitt grunnet at det mangler forskriftsmessig slukkeutstyr i leiligheten.
- Luftbehandling: TG2 gitt grunnet at det ikke er tilluftsventiler i form av spalteventiler i vinduer eller veggventiler i yttervegger. I praksis må vinduer eller dører åpnes for å sikre sirkulering av luft.

I følge selgers egenerklæring har det vært oppdaget maur i boligen for 2 år siden. Dette har ikke vedvart. 
 
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.01.2002 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at planløsningen fraviker noe fra dagens bruk. Kott under trapp er byggemeldt noe større og er definert som "bod". Badet nå i dag er noe større enn det som er byggemeldt. Godkjente byggetegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Balkongen i 2.etg. er byggemeldt, og det foreligger tillatelse til tiltak fra Plan- og bygningsetaten. Det har ikke blitt sendt inn søknad om ferdigattest, derfor foreligger det ikke ferdigattest for denne. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Velkommen til Jens Bjelkes gate 2B! 

Denne stallbygningen er å anse som av de sjeldne muligheter. Boligen er over to plan og ligger skjermet til i indre gårdsrom. 
Dette er boligen for deg som ønsker å sette ditt eget preg på ditt ny hjem. Her er det mye potensiale! Leiligheten er å anse som et oppussingsobjekt og vil derfor ha behov for renovering. 

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, stue, kjøkken og kott under trapp. Totalt 41 kvm.
2. etasje: Gang, bad, 2 soverom og balkong. Totalt 42 kvm. 

Leiligheten har med dette en svært god planløsning som gir god arealutnyttelse, samt godt med bodplass.
Ønsker du deg en helt spesiell bolig i skjermede omgivelser, men likevel med nærhet til
det meste byen har å by på, burde du ta turen hit. 

Nærmere innhold: 

Entré/vinfang:
Entré med plass for skostativ og oppheng av yttertøy. 

Stue: 
Romslig og arealeffektiv stue med kott under trappen for ekstra oppbevaring. Stuen er av god størrelse og her er det plass til sofaseksjon, tv-seksjon og spisemøbler. 

Kjøkken: 
Kjøkken fra byggår med lyse profilerte fronter. Oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Nisje til
komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert strykebrett.

Her finnes det potensiale for å pusse opp og få et godt arbeidskjøkken for deg som liker å kokkelere. Vindu som vender mot hyggelig bakgård. 

Bad:
Flislagt bad med varme i gulvet. Badet inneholder i dag gulvstående toalett, dusjkabinett, servant med underskap og ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin på badet. 

2 soverom:
Det er to soverom i leiligheten. Et av soverommene er større og er et naturlig hovedsoverom med plass til dobbeltseng, tilhørende nattbord og kommode. På hovedsoverom er det en stor skyvedørsgarderobe. Ellers god størrelse på soverom nummer to også, hvor det er plass til seng, tilhørende nattbord, kommode eller annet oppbevaringsmøblement. Fra dette soverommet er det direkte adkomst til balkong med hyggelig utsyn over grønne friarealer.

Balkong: 
Hyggelig sydøstvendt balkong på 2 kvm. Her kan du møblere med et bord og stoler dersom ønskelig. 

I tillegg disponerer boligen over en kjellerbod i sameiet. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Jens Bjelkes gate 2, med sameiebrøk 25/538.
Sameiet består av 8 seksjoner. 
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99. 
Dugnad samt må påregnes.
Dyrehold er tillat såfremt det ikke er til sjenanse for naboer.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Etbalering av sitteplasser (benker) og planter i bakgård.
- 2019: Oppussing av oppgangene.
- 2019: Oppgradering av el-anlegg (sikringer og sikringsskap).

Planlagte påkostninger: 
Ifølge styreleder er det ingen store planlagte vedlikeholdsposter. Det er bare løpende vedlikehold som utføres, normal bruksslitasje.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Seksjonsbegjæringen følger vedlagt. 


Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, bestemmelse om adkomstrett og bruksrett, bestemmelse om vedlikehold av vann- og kloakkledninger, Bestemmelse om plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav, bestemmelse om loftet som rømningsvei og erklæring om bruk av gårdsrom. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.06.1982.

Pågående saker:
Jens Bjelkes gate 4 - Godkjenning for oppføring av seks balkonger mot bakgård har blitt gitt. Dette kan medføre støy. For mer informasjon se saksnr: 201916609 på plan- og byggningsetatens hjemmesider. 

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR42.2083

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kabel-TV/Internett, nedbetaling av fellslån, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.564.926,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5.633.733,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16.033,- pr.31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- 

Total fellesgjeld for sameiet er kr 316.260,- pr. 01.10.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBOS01-98207625981
Type: Annuitet
Restløpetid: 12 år, 2 mnd. 
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 5,10%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.663.842.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Ansvarlig megler: Kamilla Kaptan
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
 
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Byggetegning Jens Bjelkes gate 2BFormuesverdi Jens Bjelkes gate 2BEnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringTakstTakst
Ingunn Anna Gudjonsdottir
Eiendomsmeglerfullmektig

Ingunn Anna Gudjonsdottir

Telefon
Mobil 92646028
Send epost

Lurer du på noe

Ingunn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies