Solgt: 3 750 000 kr

Møllefaret 68C

3 850 000 kr
49 m²
2 soverom
Camilla Bjerke Olsen i Krogsveen har gleden av å presentere Møllefaret 68 C!
Camilla Bjerke Olsen
Presenteres av
Camilla Bjerke Olsen
Ullern/Lysejordet
Lys og moderne 3-roms terrasseleilighet med egen inngang. Rekkehusfølelse. Terrasse. Garasjeplass. Attraktivt område.
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 758 957 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  49 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 139 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Møllefaret 68 C! En lys og romslig leilighet med to soverom. Meget pent kjøkken og bad, begge godt plassutnyttet. Leiligheten har en terrasse med utgang fra stuen på ca. 8 kvm. som vender mot syd, og en uteplass ved inngangspartiet som vender mot nord. Egen parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg med mulighet for el-bil lading. Flott beliggenhet i et populært og veletablert borettslag. Området er barnevennlig og rolig. Kort vei til butikker, trening- og kjøpesenter, flotte turmuligheter sommer som vinter, kollektiv tilbud og sentrum.
 • Moderne oppusset
 • 2 soverom
 • Egen inngang
 • Ikke dokumentavgift
 • Lekkert kjøkken og bad
 • Garasjeplass i oppvarmet og lukket anlegg
 • 2 uteplasser

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Møllefaret 68C, 0750 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 28, bruksnummer 976
Andelsnummer 187, Elvefaret Borettslag, organisasjonsnummer 948 305 909

Innhold

Totalt bruttoareal: 57 kvm
Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 49 kvm
Primærrom, leilighet:
2. etasje 49 kvm: Bad, soverom, entré, stue/kjøkken og soverom 2*
Sekundærrom, leilighet:
2. etasje 2 kvm: Bod
*Det minste soverommet er mindre enn anbefalt minstestørrelse for rom for varig opphold.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på bakkeplan på ca. 3,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.03.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Oppsummering av tilstandsgrad 2 og 3:
TG 2:
- Glassfeltet (vindu) i stuen: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder på glassfeltet i stuen. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Vinduer ellers i leiligheten er fra 2017 uten feil.
- Sluk på badet: Sluket er et støpejernssluk fra 1979 med rustutslag. Det er synlig bruk av smøremembran ved sluket, dog er det ikke brukt en slukmansjett. Dagens løsning har en begrenset levetid da smøremembranen som er smørt ned mot sluket vil gå i oppløsning som fører til en utett løsning mellom sluk og gulv/membran.
TG 3:
Ingen
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré: Romslig entré med plass til å henge fra seg yttertøy. I tilknytning til entré er det også en innvendig bod, hvor det bla. er opplegg for vaskemaskin.
Bad: Pent flislagt bad med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og servantskap. Varmekabler i gulvstøp.
Kjøkken: Lekker kjøkkeninnredning med slette fronter og integrerte håndtak. Benkeplate av korian/høytrykkslaminat. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp og kjøl/frys. Ventilator over platetoppen. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Stue: Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, og har god plass til både spisebord og sofagruppe. Fra stuen er det utgang til en sørvendt terrasse på ca. 8 kvm.
Soverommene: Leiligheten har to soverom. Det minste soverommet er mindre enn anbefalt minstestørrelse for rom for varig opphold. Hovedsoverommet har god plass til dobbelseng samt oppbevaring.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.08.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er i etterkant av dette gjort endringer i leiligheten. Vegg mellom stue og kjøkken er revet. Det er satt opp lettvegger til soverom 2. Dette rommet var opprinnelig en del av stue/kjøkken, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt til i Møllefaret i et veletablert boligstrøk med terrasseblokker. Møllefaret er et usjenert boligområde med en meget barnevennlig beliggenhet i et avskjermet område uten gjennomgangstrafikk. Nabolaget er populært og stille, med et involverende bomiljø. Området er preget av store, grønne fellesområder med mange lekeplasser, ballbaner, bålplass og akebakke. Det er bilfrie internveien, noe som gjør det trygt og fint for barn å løpe rundt. Møllefaret ligger fint til mellom Røa og Lilleaker, med kort vei til offentlig kommunikasjon. Av kollektive tilbud i nærheten er det både buss og t-bane. Nærmeste holdeplass er Møllefaret ca. 5 min gange unna. T-bane på Røa og Bjørnsletta. Med bil tar det ca 10 min til Majorstuen. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 Lysejordet, Meny Røa, Kiwi Røa eller Joker i Vækerøveien. Ellers har Røasenteret et godt utvalg av ulike forretninger og servicetilbud. Røa sentrum er under utvikling p.t. og det er planlagt flere kaféer, butikker etc. på Røa Torg. Sats Elixia og Evo Fitness er også å finne på Røa. Sats Elixia ligger i tilknytning til Røa Bad som tilbyr både svømmebaner (25 m) og basseng med sklie, samt sauna. Det er heller ikke lang vei til Lysaker, hvor toget går og CC-Vest ligger. På CC-Vest er det et enda bredere utvalg av forretninger og ulike servicetilbud.
Ellers i nærområde ligger det flere skoler og barnehager. Det er også kort vei til Bogstad hvor det er bade -og skøytemuligheter, Fossum og Nordmarka med flotte skiløyper og Oslo Vinterpark. I tillegg er Haga, Grini og Bogstad golfbaner ikke langt unna. I området er det i tillegg et godt utvalg av turmuligheter, både langs Lysakerelven, i Mærradalen og fra Fossum samt Bogstad. Fine bademuligheter er det også i Lysakerelven og Sollerud badestrand. For den aktivitetsglade er Ullern Idrettsforening ikke langt unna, med blant annet bandy, håndball, fotball og basket. I tillegg er det kort vei til Oslo Tennisklubb ved Ullern.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i lukket garasjeanlegg. Det er også gjesteparkering på borettslagets eiendom. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan s-2278 datert 04.01.1978 med tilhørende reguleringsbestemmelser. I tillegg gjelder kommuneplan Oslo mot 2030-smart, trygg og grønn.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 139,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, trappevask, kabel-tv, bredbånd, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m..
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert opp 3% 01.01.2020.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. / 3.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet RiksTV som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 997 412,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 590 683,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28 520,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 06.02.2020
Borettslaget har ingen lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.858.957,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Elvefaret Borettslag.
Borettslaget består av 218 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes. Deltagelse i dugnad refunderes med kr 450,-
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2020: Utskiftning av dører i borettslaget
- 2020: Utskiftning av callinganlegg
- 2018: Resterende værutsatte bevegelige vinduer i rekkehus skiftet. Alle entredører til terrasseleilighetene er byttet
- 2017: Ladeanlegg for elbiler installert. Anlegget har kapasitet til å dekke alle parkeringsplassene i fellesgarasjen. Takutbedringer/reparasjoner. Bevegelige værutsatte vinduer i rekkehus nedre vei skiftet
- 2016: Fibernett installert og TV signaler omkoblet til RiksTV. Bevegelige værutsatte vinduer i terrasseblokkene utskiftet. Radonreduserende tiltak gjennomført. Slamsuging av utekummer. Utskiftning av værutsatte paneler. Tak skiftet Møllefaret 72
- 2015: Bed mellom 44 og 48 ble utbedret. Terrassedører i rekkehus utskiftet. Diverse snekker/takarbeider ifbm taklekkasjer/inngangspartier/bodvegger/trevegger. Brannslukkere skiftet ut, brannslanger i rekkehus byttet ut med brannslukkere. Radonmålinger startet i alle leiligheter uten underliggende kjeller eller kryprom. Installasjon av fibernett igangsatt
- 2014: Felles varmtvannsbereder i MF 46C ble skiftet ut. Store deler av treveggene ble beiset på dugnadsbasis. Enkelte partier av uttørket panel ble utskiftet. Utearbeider (garasjeinnkjøring, hellelegging, flytting flaggstang, trefelling)
- 2013 og tidligere: Installasjon av felles renovasjonspunkter for rekkehusene. Utbedring av utearaler, lekearealer, sandkasser, rekkverk. Utskifting av ytterdører i rekkehus. Utskifting av terrassedører. Rensing av ventilasjonsanlegg terrasseblokker. Oppussing av oppganger. Utbedring og tildekking av betongskader (fasader). Utskifting av terrassedører. Yttervegger (trevegger) beiset på dugnadsbasis. Asfaltering av øvre og nedre gangvei og garasjenedkjøring. Vasking/rensing av takgesimser på terrasseblokker. Utbedring og tildekking av betongskader (dryppneser). Stenlegging av inngangspartier. Maling/reparasjon av verandakasser. Sikringsskap i terrasseblokker kontrollert for varmgang. Skiftet takbelegg i inngangspartier og gangpassasjer. Utette avløpsrør tettet ved innvendig plastpålegging. Ventilasjonsanlegg gjennomgått, renset og kontrollert. Utbedret drenering rundt rekkehus. Alle tak lagt om slik at fall går mot sluk, innebar også tilleggsisolering på tak. Ekstra lys i garasjen installert.
Planlagte påkostninger:
- Utskifting av membran og fliser på terrassene grunnet et økende antall lekkasjer
- Oppgradering av inngangspartier
- Betongskader i garasjen
- Mye solskadet trepanel
- Resterende vinduer i terrasseblokker og rekkehus
- Varmtvannstanker i blokkene og rekkehus
På bakgrunn av dette økte felleskostnadene med 10% sommeren 2019. Det foreligger p.t. ingen informasjon om økte utgifter.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli parallellutlyst. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 48-0003/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR48.203

Dato

Sist oppdatert: 08. juli 2020 kl. 08:37

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.