Øvregate 69

Prisantydning

2 800 000 kr

Omkostninger: 71 342 krTotalpris: 2 871 342 kr
 • Byggår
  1915
 • Soverom
  5
 • Primærrom
  171 m²
 • Bruksareal
  190 m²
 • Tomteareal
  305,9 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Skien - Kleiva. Velholdt og påkostet enebolig - solrikt og sentralt. Kjk., 2 stuer, kontor, bad, 5 soverom m.m.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler.
Eiendomsmegler

Kjetil Thorsen

Skien
mobil 95859685
telefon 35904550

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger i et veletablert boligstrøk på Kleiva i Skien. Solrikt, rolig og sentralt. Bratsbergkleiva barneskole skrått over gaten. Brekkeparken i umiddelbar nærhet. Gangavstand til byen

Velholdt enebolig i 2 etasjer og delvis kjeller. Pusset opp i lyse og trivelige farger. Hele fløybygningen er pusset opp innvendig og utvendig i 2014-15. Utvendige vegger antatt etterisolert på 80-tallet. Ny betong takstein, pipehatt, stål takrenner og beslag i 2013. Terrasseplatting.

1. etasje 96 kvm: Entre, nyere kjøkken, stue, kontor/sov, 1 soverom, bad/vaskerom, toalettrom

2. etasje 78 kvm: Gang, stue, 4 soverom, alkove, bod.

Kjeller 16 kvm: 3 kjellerrom

Nyere varmepumpe og peisovn

Hage med noe plen og prydvekster. Gruset gårdsplass

Eiendommen

Øvregate 69, 3715 SKIEN
Gårdsnummer 300, bruksnummer 4402, kommunenummer 3807

Eier

Loredana Stien

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligstrøk på Kleiva i Skien. Solrikt, rolig og sentralt. Bratsbergkleiva barneskole rett over gaten. Brekkeparken i umiddelbar nærhet.

Barnehager, skoler og fritid

Bratsbergkleiva barneskole (1-7) og Menstad ungdomsskole (8-10). 
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Innhold

Totalt bruttoareal: 214 kvm
Totalt bruksareal: 190 kvm
Totalt primærrom: 171 kvm

Primærrom:
1. etasje 96 kvm: Entre, kjøkken, stue, kontor, 1 soverom, bad/vaskerom, toalettrom

2. etasje 75 kvm: Gang, stue, 4 soverom, alkove.

Sekundærrom:
Kjeller 16 kvm: 3 kjellerrom

2. etasje 3 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Vegheim Taksering og Bygg AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 305,9 kvm. Opparbeidet og beplantet med plen og prydvekster. Gruset gårdsplass

Parkering

Parkering i eget gårdsrom eller gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Byggemåte

Velholdt enebolig i 2 etasjer og delvis kjeller. Oppført i tømmer, reisverk og bindingsverk. Utvendige vegger antatt etterisolert da boligen fikk ny kledning på 80-tallet. Hele fløybygningen er pusset opp innvendig i 2014-15. Betong takstein, pipehatt, stål takrenner og beslag fornyet i 2013. Stålplater på tilbygg mot syd. Isolert på synlig del av loft. Fløybygningen, øst- og sydvegg er etter isolert i senere år. 2-lags isolerglass og kobla vinduer. El.anlegg med 13 kurser automatsikringer. Røropplegg i plast, kobber og soil. Vanninntak i kobber. Avløp ut i soil. Terrasseplatting
 
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder målt mindre fuktighet langs yttervegger og fra grunnen i kjeller. Spor av husbukk og borebiller på loft og spor av borebiller i tak i kjeller - ikke oppdaget noen alvorlige skader av dette. Registrert noe råte nederst på noen kledningsbord. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1915. 

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet.

Standard

Enebolig betydelig innvendig pusset opp i senere år - fløyen ble nyinnredet i 2014 - kontoret i 2017. Fliser på gulv i baderom. Ellers laminat og belegg på gulv. Respateksplater på vegger i baderom. Ellers panel og malt glassfiberstrie på vegger. Panel og bjelker i tak i kjøkken og stue. Ellers panel, mdf-panel og malt i himlinger. Ny kjøkkeninnredning i 2013 - ingen hvitevarer medfølger. Dusjkabinett, wc og innredning med servant i baderom. Wc og servant i toalettrom. 200 liter varmtvannsbereder. 

Oppvarming

Mitsubishi varmepumpe fra 2013. Nyere peisovn i stue. Vedovn i stue i 2. etg. Ellers basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser 
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 16/6-2016 er avsatt til: bolig

Boligen er klassifisert i kulturminnevernplanen

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Hjørnenabo mot øst har planlagt ført opp en større forstøtningsmur 

Overtakelse

Etter nærmere avtale. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0119/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.20119

Dato

Sist oppdatert: 19. februar 2021 kl. 12:12

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.731,- for inneværende år. I dette inngår eiendomsskatt og gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.000.-.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av TV-signaler og internett og har avgift på 
kr 1.200,- pr. mnd. 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 636.116,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.290.017,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 2.771.342,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 
Ukens bolig: kr
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Kjetil Thorsen
Eiendomsmegler

Kjetil Thorsen

Telefon
Mobil 95859685
Send epost

Lurer du på noe

Kjetil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.