Solgt: 2 060 000 kr

Roald Amundsens vei 60B

1 950 000 kr
75 m²
2 soverom
Roald Amundsens vei 60B formidles av Krogsveen.
Sellebakk
Velholdt 3-roms andelsleilighet i 2. etg. for deg over 50. Balkong samt terrasse ved inngangsparti. Godt kollektivtilbud
 • Prisantydning
  1 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  225 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  2 286 632 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 700 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms aldersklausulert andelsleilighet ved Kjølberg, Sellebakk
 • Aldersklausulert for alders-/uførepensjonister eller andre over 50 år
 • Luftig og tilnærmet innsynsfri plassering i 2. etasje
 • Sydvendt terrasse på ca. 10 kvm. med gode solforhold ved inngangsparti
 • Nordvendt balkong på ca. 4 kvm.
 • Oppgradert i senere år med både nye og oppussing av eksisterende overflater
 • Bad oppgradert med nye møbler, nytt klosett og nytt dusjkabinett
 • Leiligheten disponerer én utvendig bod på bakkeplan på ca. 6 kvm.
 • Umiddelbar nærhet til ungdomsskole, få hundre meter til barneskole
 • Kun 13 min. med buss til sentrumskjernen fra Borgehallen
 • Kort vei til Glommastien og Østsiden-marka med turmuligheter

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Roald Amundsens vei 60B, 1654 SELLEBAKK
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 610, bruksnummer 281, ideell andel 1/1
Andelsnummer 10, Kundert Borettslag A/l, organisasjonsnummer 947515640

Innhold

Totalt bruttoareal: 85 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Bruksareal: 79 kvm.
Primærrom:
2. etasje 75 kvm: Bad/vaskerom, entré, kjøkken, stue, 2 soverom
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Boder
I tillegg disponerer boligen 1 bod inne og en utebod på ca 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.08.2021 utført av Kenneth Nymo Pettersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen antas oppført med støpt plate på stedlige komprimerte masser. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre, utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon med takstoler av tre, saltak takform, tekket med takstein (besiktiget fra loft og fra bakkenivå).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder
TG2:
Baderom: Det er et hull i gulvbelegget i hjørne ved høyskap, dette er utenfor dusjsonen men det er Det dusjes i dusjkabinett og det er derfor ingen direkte vannpåkjenning på gulvet, Malte plater på vegg grunnet alder.
Noen punkter i fra selges egenerklæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja- Satt opp baderomsinnredning , wc og dusjkabinett. Ikke gjort noe med gulv. Firmanavn Kråkerøy Rør
Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei- Fordi jeg er rørlegger og faglært
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leilighetens overflater er pusset opp i nyere tid, til dels med nytt gulv og ny maling. For øvrig er leilighetens standard hovedsakelig fra byggeåret og har normal bruksslitasje som antyder forsiktig bruk over tid.
Romløsningen er tidsaktuell med stue og kjøkken delvis åpent forbundet i en gjennomgående sosial sone. Vinduer i begge ender av den sosiale sonen fremmer gode lysforhold dagen gjennom, i tillegg til utsyn mot de umiddelbare omgivelsene i nabolaget. I stuen finnes god plass til både sofagruppe og et spisebord. Stuen har for øvrig også pipeløp med mulighet for tilkobling av ildsted.
Et mindre spisebord er det plass til foran vinduene på kjøkkenet som vender i sydlig retning og slipper solen inn store deler av dagen. Veggene på kjøkkenet er nylig malt i en tidsaktuell gulfarge. Kjøkkenets skapinnredning antas å være fra byggeåret, men har begrenset slitasjegrad alderen tatt i betraktning og gitt tilstandsgrad 1. Innredningen har en bruksvennlig, rettvinklet utforming og oppbevaringsplass for det grunnleggende av utstyr til daglig bruk.
Ønsker du å ta med mat og drikke ut i friluft, er det fra kjøkkenet kun få skritt ut til inngangspartiet som har gode solforhold dagen gjennom og plass til en sittegruppe.
Leilighetens to soverom er av relativt like størrelser og i likhet med stuen og kjøkkenet orientert i hver sin retning av romløsningen. Ett er tilgjengelig fra stuen, det andre fra entreen. Sistnevnte har vært benyttet til hovedsoverom og er utstyrt med en rekke av tradisjonelle garderobeskap. Rommet på motsatt side er i senere år oppgradert med nytt laminatgulv og har for øvrig utgang til leilighetens balkong som vender i nordlig retning.
Badet er oppgradert med nytt servant- og speilskap, nytt gulvmontert klosett og nytt dusjkabinett. Overflatene er fra byggeåret og består av vinylbelegg på gulvet samt malte plater på vegger - begge er gitt tilstandsgrad 2. Badet for øvrig er gitt grad 1. Tilstandsrapport bemerker hull i gulvbelegget i hjørne ved høyskap.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og belegg.
Innervegger: Malte plater, våtromsplater og fliser.
Himlinger: Takess.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte grå fronter og laminerte hvite benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Høyskap med glatte hvite fronter. Speilskap med belysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og luft til luft varmepumpe. Gulvvarme på badet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.11.1988
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Utvendig planering med fall fra mur
- Ventiler i gavler
- Skillevegger mellom leiligheter må utføres i henholdt til bygningsforskriftene
- Kontering av husnummer mm.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i ytterkant av den veletablerte boligbebyggelsen på Kjølberg og er blant de nærmeste naboene til Borge ungdomsskole. Nabolaget utenom skolen består hovedsakelig av villabebyggelse, samt åpent åkerlandskap som fremmer en landlig atmosfære.
For en liten barnefamilie er det spesielt gunstig med kort og enkel vei til Kjølberg barneskole som ligger kun få hundre meter unna. I nærmiljøet eksisterer også et bredt tilbud av idrett- og fritidsaktiviteter, blant annet gjennom Selbak Turn & Idrettsforening som har tilhold i nabolaget.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre ved dagligvareforretningene i nærområdet, blant annet på Østsiden Storsenter som også inneholder apotek og spisested.
For øvrig innebærer nærheten til bykjernen enkel tilgang til et bredt shoppingtilbud, spisesteder og kulturliv. Bussholdeplasser finnes allerede i gaten rett utenfor, samt ved Borgehallen ca. 500 meters gange unna. Fra sistnevnte er det svært hyppig avganger i retning byen og reisetiden til bussterminalen i sentrum er kun 13 minutter. Alternativt kan du gå eller sykle på Glommastien frem til fergeleiet ved sjarmerende Gamlebyen og benytte deg av kommunens gratis fergetilbud videre inn mot sentrum.
Glommastien er også et utmerket alternativ for trening såvel som spaserturer i hverdagen. Stien passerer gjennom Sellebakk og følger begge sider av elven i tidvis eksotiske omgivelser helt frem til Sarpsborg. I Østsidens egen lysløype finner du kupert terreng og preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1075 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er dels planert og dels skrånende og opparbeidet med div. beplantning, trær, fruktbusker og plen. Asfalterte internveier

Parkering

Borettslaget har felles parkeringsplass for beboerne.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse plan i henhold til reguleringsplan Kjølberg, eldreboliger datert 21.01.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.10.1986
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.700,- pr. mnd. og inkluderer: .Nedbetaling av fellesgjeld, kabel-tv, bygningsrforsikring, kommunale avgifter/eiendomsskatt, ytre vedlikehold og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som er ukjent grunnet dødsbo. .
Boligen er tilknyttet kabel-tv /bredbånd i regi av borettslaget.Tv-tuner/dekoder medfølger
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 552.848,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr1 1.842.825,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 57.088,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 225.000,- pr. 01.08.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 4.495.387,- pr. 31.12.2020- og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,90% flytende
Lånets løpetid: 14 år og 8 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr2.184.126,- Av dette beløpet utgjør kr 225 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ulf Raymond Askerød

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kundert Borettslag A/l.
Borettslaget består av 20 andelsleiligheter.
Kundert Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
947515640, og ligger i FREDRIKSTAD kommune med følgende adresse:
Roald Amundsens Vei 50, 56, 64, 54A-C, 58A-C, 60A-E, 62 A-F
Forretningsfører er Obos, tlf. 69 30 03 85
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
Klausuler: Bare fysiske personer (enkelpersoner som er alders- eller uførepensjonister eller andre som er fylt 50 år på tildelingstidpunktet kan være andelseiere i borettslaget. Dersom ingen som i henhold til ovenstående fyller betingelsene for å være andelseier ønsker å overta en andel for markedspris kan andre overta andelen med styrets samtykke. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0028/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nedre Glomma
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.2128

Dato

Sist oppdatert: 30. august 2021 kl. 12:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.