Komplett salgsoppgave

Niels Høeghs vei 42

3 990 000 kr
85 m²
1 soverom
Velkommen til Niels Høeghs vei 42! Presentert av Krogsveen ved Siv Svensson Ostrø
Velkommen til Niels Høeghs vei 42! Presentert av Krogsveen ved Siv Svensson Ostrø
Siv Svensson Ostrø
Presenteres av
Siv Svensson Ostrø
Strømmen
Selveierleilighet over to plan | 2 biloppstillingsplasser | Stor markterrasse | Sentral og attraktiv beliggenhet

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  101 092 kr
 • Totalpris
  4 091 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  85 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Niels Høeghs vei 42! En eierleilighet beliggende i boligbygg over to etasjer med 4 seksjoner.
Verdt å merke seg:
* Leilighet med alt på et plan samt hems.
* Markterrasse
* To biloppstillingsplasser
* Mulighet for to soverom
* Terrasse på hele 41 kvm, fra 2020
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Niels Høeghs vei 42, 1465 STRØMMEN
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 78, bruksnummer 167, seksjonsnummer 3

Innhold

Totalt bruksareal: 85 kvm
Totalt primærrom: 85 kvm
Bruksareal/Primærrom:
1. etasje 85 kvm: Entré, kjøkken, stue/spisestue, bad og soverom
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 01.06.2022, utført av Anticimex Oslo.
Loftsetasje er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Loftsetasjen har en gulvflate på ca 26 m².

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur - og betongkonstruksjoner samt trekonstruksjoner. Yttertak av trekonstruksjoner utvendig tekket med shingel. Fasader utført i liggende trepanel. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det var tidligere 2 soverom ihht originale tegninger. Det er fjernet vegg mellom soverom og stue. Denne kan settes tilbake, slik at leiligheten igjen får 2 soverom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er gitt da brannslukkerutstyr er utgått. Selger har kjøpt nytt, avviket kan lukkes,
TG3 er gitt brannskiller, da det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggeteknisk forskrift.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet med bl.a:
* Nye skyvedørsgarderobe i gang og soverom
* Nytt gulv i stue
* Hel sparklet og malt vegger i stue
* Ny varmtvannsbereder på 300 l,
* Ny platting og med skjermvegg,
* Montert downlights i tak i stue og gang
* Montert lys under kjøkkenbenk.

Standard

Velkommen til Niels Høeghs vei 42 (Tidligere Statsråd Ihlens vei)
Her har du en flott leilighet i småhus med alt på ett plan. Skjermet stor uteplass som er perfekt til sommerhalvåret.
E N T R É
Innbydende romslig entré med fliser og gulvvarme. Skyvedørsgarderobe. Downligts i tak.
Her har du inngang til leilighetens kjøkken, bad og stue, samt trapp opp til loft/hems.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet er av god størrelse med plass til spisebord foran vinduet. Utenfor det ene vinduet mot terrassen er det montert markise.
Innredning av profilerte fronter og masse god skap og skuffeplass. Frittstående hvitevarer som medfølger. Takplater med downlights. Selger har nylig montert lys under kjøkkenbenk.
S T U E / S P I S E S T U E
Stue og spisestue har en åpen løsning, og sammen utgjør dette et smakfullt rom med gode møbleringsmuligheter. Rommet har en koselig peis og store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys.
Rommet var tidligere delt i 2, dvs med stue og ett soverom. Her velger du selv om du vil sette opp vegger igjen, da har du 2 soverom. Selger venn har montert downlights i spisestuedelen. Selger har også nylig lagt nytt gulv i stuen samt at vegger ble helsparklet og malt. Selger opplyser at vindu over sofaen er punktert.
B A D
Stort flislagt bad med gulvvarme. Egen nisje med toalett og egen nisje for vaskemaskin. Badet har dusjkabinett. Det er 2 baderomsinnredninger ved siden av hverandre, begge med vask, underskap og speilskap over vasken. I nisjen for vaskemaskin er det vegghengt utslagsvask, hylle og skap. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 2020.
TG2 er gitt bad, med tanke på rommets alder, røropplegg samt enkelte andre installasjoner. Det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser.
S O V E R O M
Leiligheten har et romslig soverom med fin skyvedørsgarderobe med speildører. Malte vegger i en dusblå farge. Takplater med downlights.
Loftet/hemsen er i dag innredet med seg og som en stue/oppholdsrom.
Det gjøres oppmerksom på at hemsen ikke er målbar, i henhold til retningslinjer for arealmåling og er dermed ikke tatt med i overstående arealer.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger handelen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Tilstandsgrad 2 er gitt der hvor det er noe slitasje men også på andre områder som det er greit å være oppmerksom på, bla:
Trapp til hems mangler rekkverk på en side, stedvis fri ganghøyde lavere enn 2 m og trappen har kun åpninger på mer enn 0,10 meter.
Deler av loftet er bruksendret og har ikke lenger den opprinnelige råloftfunksjonen. Det er mangelfull utførelse av dampsperre. Fuktmerker registreres i gulvoverflate.
Drenering, da dette er fra ukjent årstall. Det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren.
Forstøtningsmur, da skjevheter er påvist.
Det vises ellers til tilstandsrapport og selgers egenerklæring, som vil gi utfyllende informasjon om TG2 forhold og selgers kunnskap.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Peisen i gangen, følger ikke med. Nattbords lamper følger ikke med. Fryser følger ikke med. Ingen møbler/løsøre på terrassen følger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler. Vedovn i stue,
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1935/1936.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette er ikke uvanlig for eldre eiendommer.
Det følger av matrikkelen:
Rammetillatelse: 03.03.1936
Igangsettingstillatelse: 01.06.1959
Tatt i bruk: 28.09.1990
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning/bruksendring av loftsetasje og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Loftsetasje er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Etasjen er ikke godkjent til varig opphold og heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Tinglyst 16.12.1987. Dokumentnr: 12053 - Erklæring/avtale
Panterett til fordel for sameiet med kr 10.000,-. Gjelder denne registerenheten med flere . Dette betyr at sameiet har pant for krav de måtte ha til seksjonen utover det som følger av lovverket. Itillegg har sameiet legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Tinglyst 22.05.1936 - Dokumentnr: 1139 - Bestemmelse om gjerde. Overført fra: Knr:3030 Gnr:78 Bnr:167
Gjelder denne registerenheten med flere. Dette er en gammel bestemmelse som antas ikke å ha betydning for dagens bruk.
Tinglyst 16.12.1987 - Dokumentnr: 12053 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 3 . Formål: Bolig. Sameiebrøk: 71/391. Eiendommen er oppmålt i 4 seksjoner.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets evt. vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen er seksjonert, og Leiligheten er tilknyttet sameie, med sameiebrøk 71/391
Sameiet består av 4 seksjoner, hvor det i dag drives næring i seksjonen i u.etg.
Sameiet har ikke forretningsfører. Felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, som i dette tilfelle er en satt fordelingsnøkkel som følger av seksjoneringsbegjæringen. Frem til nå har selger av denne seksjonen fungert som styreleder. Bygningsforsikring er felles. Faktura mottas og det innhentes den enkeltes andel
Drift og vedlikehold må utføres i samarbeid.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Selveierleilighet beliggende på Strømmen, i Lillestrøm kommune. Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon.
Eiendommen ligger med nærhet til en rekke fasiliteter, noe som gjør området et attraktivt sted å bosette seg på. En kort sykkeltur fra boligen, ligger Nebbursvollen Friluftsbad som er Lillestrøms populære badested.
Boligen har gangavstand til Strømmen Storsenter, togstasjon og bussholdeplass.
Det er ellers kort vei til Lillestrøm sentrum, samt Lørenskog og Oslo. Du vil bruke ca 6 min med bil til Lillestrøm, 7 min til Lørenskog, 20 min til Oslo og 27 min til Oslo lufthavn. Med tog fra Lillestrøm er du på Gardermoen på ca 12 min, det samme til Oslo S.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Bråtejordet barnehage (0-6 år) - 0.8 km
Kløverenga private familiebhg. - 1 km
Sagelva barnehage (1-6 år) - 1.1 km
Sagdalen skole (1-7 kl.) - 1.1 km
Frydenlund skole og ressurssenter (1-7 kl.) - 1.3 km
Skjetten skole (1-7 kl.) - 1.5 km
Bråtejordet skole (8-10 kl.) - 1 km
Stav skole (8-10 kl.) - 1.7 km
Strømmen videregående skole - 0.9 km
Lørenskog videregående skole - 3.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt beregnet areal 659,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Selger opplyser at den enkelte seksjon disponerer det som naturlig hører til seksjonen. Det fremkommer ikke av seksjoneringsbegjæring eller vedtekter, og kan derfor ikke verifiseres. Selger har kjøpt det med denne bruken og kjenner ikke til at det ikke er enighet i sameiet om det.
Selger har utvidet terrassen noe. Det fremkommer av grunnkartet for eiendommen at noe av terrassen med skjermvegg, er oppført utenfor tomtegrensen. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Parkering

Leiligheten disponerer to utvendige biloppstillingsplasser. Dette er ikke fastsatt i vedtekter eller i seksjoneringsbegjæring, men selger opplyser at det er avtalt mellom eierne hvordan fordeling av parkering er på fellesarealet til sameiet.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er i kommuneplan for 2019-2030 avsatt til boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose for kommunale avgifter er 15 047 kr ,- for 2022. I dette inngår gebyr og a konto for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er installert vannmåler.
Eiendomsskatten er kr 2 187,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5000,- pr. år.
I selgers husstand har det bodd 1 menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 2200 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 8.000 pr.år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca 599,- kr pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 033 672,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 721 218,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2 187,- for inneværende år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.091.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Cecilie Østerbø

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og Leiligheten er tilknyttet sameie, med sameiebrøk 71/391
Sameiet består av 4 seksjoner, hvor det i dag drives næring i seksjonen i u.etg.
Sameiet har ikke forretningsfører. Felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, som i dette tilfelle er en satt fordelingsnøkkel som følger av seksjoneringsbegjæringen. Frem til nå har selger av denne seksjonen fungert som styreleder. Bygningsforsikring er felles. Faktura mottas og det innhentes den enkeltes andel
Drift og vedlikehold må utføres i samarbeid.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.000,-
Visninger: kr 2.500,-pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0160/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22160

Dato

Sist oppdatert: 21. juni 2022 kl. 17:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.