Solgt: 9 750 000 kr

Nordstrandveien 65C

9 950 000 kr
182 m²
2 soverom
Velkommen til Nordstrandveien 65C!
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Nordstrand
Halvpart av herskapelig tomannsbolig med garasje, solrik hage og attraktiv beliggenhet. Egen inngang til kjelleretasje
 • Prisantydning
  9 950 000 kr
 • Omkostninger
  250 092 kr
 • Totalpris
  10 000 092 kr
 • Byggeår
  1922
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  182 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

1. etasje og kjelleretasje i halvpart av herskapelig tomannsbolig med god beliggenhet på populære Nordstrand. Eiendommen ligger med umiddelbar nærhet til kollektivtransport, servicetilbud, Sæter Torg og Munkerud skole.
  Høydepunkter:
 • Stor hage med sol fra morgen til kveld
 • Parkering i garasje med elbil-lader og biloppstillingsplass
 • Varmekabler fra innkjørselen helt opp til boligens inngangsparti
 • God takhøyde
 • Flere baderom
 • Egen inngang til kjelleretasje
 • Barnevennlig beliggenhet med trygg skolevei til Munkerud skole

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordstrandveien 65C, 1164 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 181, bruksnummer 897, seksjonsnummer 1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 193, ideell andel 1/4

Innhold

Totalt bruttoareal: 215 kvm
Totalt bruksareal: 185 kvm
Totalt primærrom: 182 kvm
Primærrom:
Kjeller 78 kvm:
Vaskerom, gang, kjøkken, bad, omkledningsrom og to soverom.
1. etasje 104 kvm:
Gang, bad, kjøkken, stue, spisestue og soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 3 kvm:
Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.07.2020 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig, oppført i 1922. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger i reisverkskonstruksjon som utvendig er kledd med liggende og stående falset panel. Yttertak av valmtakskonstruksjon belagt med takstein. Vinduer og verandadører med karmer av tre, og doble ett-lags glass fra byggeår. Vinduene har stedvis noe malingsslitasje på karmer.
Garasjebygg fra 1983, oppført i uisolert bindingsverkkonstruksjon og utvendig kledd med stående panel. Takkonstruksjon av valmtakskonstruksjon belagt med takstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven, og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrik halvpart av herskapelig tomannsbolig med god beliggenhet på populære Nordstrand. Flott stor hage med gode solforhold, opparbeidet med terrasse, plen og beplantning. Parkering i garasje og på biloppstillingsplass. Egen inngang til boligens kjelleretasje. Eiendommen ligger med umiddelbar nærhet til kollektivtransport, servicetilbud, Sæter Torg og Munkerud skole.
En flott, klassisk og innholdsrik bolig med en god planløsning som gir flere bruksmuligheter.
1. etasje inneholder hall/gang, bad, kjøkken, stue, spisestue og soverom
Gulvene er belagt med fliser på baderom og parkett på øvrige rom.
Hall/gang
Adkomst til boligen via felles gang. Videre inn i boligen er det en romslig hall/gang som gir et umiddelbart godt førsteinntrykk av boligen.
Kjøkken
Et romslig kjøkken i klassisk stil innredet med hvite, profilerte fronter, integrerte hvitevarer og benkeplate av stein med underlimt oppvaskkum. Kjøkkenet har rikelig plass til et stort spisebord i tillegg til godt med skapplass.
Stue
Boligen inneholder 2 store stuer med tilknytning til hverandre, praktisk adskilt med skyvedører. Stuene har god takhøyde i tillegg til store vindusflater mot vest, som gir mye naturlig lys og en god romfølelse. Stuene blir henholdsvis bruks som spisestue og tv-stue i dag.
Spisestue med vedkamin fra Kværner ovnstøperi for kalde høst- og vinterkvelder. Spisestuen har direkte adkomst til vestvendt og nyoppført terrasse med gode solforhold. Videre er det adkomst fra terrassen til en barnevennlig hage, som er pent opparbeidet med terrasseplatting, plen og beplantning. Hagen har gode solforhold, med sol til ca. 21:30 på sommeren. Hagen strekker seg også til fremsiden av huset hvor man har morgensol.
Tv-stuen har flere bruksområdet og kan omgjøres til et ekstra soverom ved behov.
Flislagt baderom fra 2002 med gulvvarme. Baderommet er innredet med dusjhjørne, vegghengt toalett og ny tidsmessig servantinnredning fra 2020.
Etasjen inneholder også et romslig soverom.
Kjelleretasje inneholder vaskerom, gang, kjøkken, bad, omkledningsrom og 2 soverom. Alle rom i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som boder og således ikke godkjent for varig opphold.
Adkomst fra 1. etasje ned til flislagt vaskerom i kjelleretasjen. Vaskerommet er innredet med nedfelt oppvaskkum i porselen og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Etasjen inneholder 2 rom som i dag benyttes som soverom. Med tilknytning til soverommene er det også et romslig omkledningsrom med flere bruksmuligheter. Dette rommet har tidligere vært innredet både som kontor og soverom.
Kjøkken innredet med hvite glatte fronter, laminat benkeplate og rustfri oppvaskkum. Kjøkkenet har god plass til spisebord. Kjøkkenet ligger også med tilknytning til eget inngangsparti for etasjen.
Flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet er innredet med gulvmontert toalett, badekar og moderne servantinnredning fra 2020.
Teknisk/diverse:
- Parkering i garasje og biloppstillingsplass.
- Tilrettelagt for elbil med ladeuttak på garasjevegg.
- Boligen har 2 sikringsskap. Et sikringsskap med automatsikringer er plassert på vaskerom og et i 1. Etasje.
- Ventilator med kullfilter på kjøkken.
- 300 liter høiax varmtvannsbereder plassert på vaskerom.
Se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring for ytterligere informasjon om boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i hele kjelleren samt deler av førsteetasje.
Peisovn og vedkamin i boligens 1. etasje. Vedkamin i kjelleretasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1922.
Det foreligger ekspedisjonsdokument attestert 12.07.1923, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Ekspedisjonsdokumentet omfatter ikke:
Trapp ned til kjeller er ikke byggemeldt.
Kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. opprinnelige byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
30.07.1985 - Dokumentnr: 45823 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 500/1000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nordstandveien 65C ligger i et etablert og hyggelig boligområde på Nordstrand. Munkerud skole ligger i umiddelbar nærhet, og det er kort vei til fritidstilbud og friområder. Området byr på et trivelig miljø med mange barn og er et attraktivt bosted for de som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, en kort reisevei unna sentrum.
Kiwi nærbutikk ligger rett på andre siden av gaten. Få minutters gange også til et bredt servicetilbud på Sæter med Meny, Rema1000, apotek, bokhandel og nisjeforretninger, samt flere hyggelige caféer og spisesteder. I nærheten ligger også Lambertseter med er bredt servicetilbud som blant annet omfatter Vinmonopol og Symra kino. En liten kjøretur unna finner man Holtet med den populære delikatessebutikken Jacobs.
Bussforbindelse til Oslo sentrum rett utenfor eiendommen. Kort vei også til trikk på Sæter. Gangavstand også til T-bane på Munkelia.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter.
Flere badeplasser langs Bunnefjorden, hvor bl.a. Hvervenbukta, Katten og Nordstrand bad er gode alternativer.
Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nærhet til Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, Sats på Lambertseter og BestHelse på Holtet.

Adkomst

Ta av fra Nordstrandveien ved nr. 65C, vis-a-vis Kiwi.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
I følge utdanningsetatens nettsider sogner Nordstrandveien 65C til Munkerud skole. Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 900 kvm som er felles for begge seksjonene. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Boligen disponerer 1 garasjeplass i felles garasje og 1 bilopptillingsplass ute.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for begge seksjonene.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Begge seksjonene er i felleskap ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I Oberst Rodes vei 92 er det gitt tillatelse til riving, tilbygg, påbygg, bruksendring og fasadeendring.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter for hele eiendommen er kr 28.337,- for inneværende år som fordeles likt på de to seksjonene i sameiet. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3.815,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 36.000,-.
Boligen har en bygningsforsikring i IF.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.882.847,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6.778.249,20,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 3 815,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.200.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tone Elisabeth Eikholt og Anders Ebersten Topper

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0134/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20134

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2020 kl. 11:09

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.