Solgt: 2 600 000 kr

Knut Bjørhuus vei 29B

2 500 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Knut Bjørhuus vei 29 B!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Åssiden
Åssiden - 3-roms leilighet - Bad og kjøkken fra 2013 - Balkong med flott utsikt - Garasjeplass
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  302 443 kr
 • Omkostninger
  1 682 kr
 • Totalpris
  2 904 125 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 305 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/ Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Knut Bjlørhuusvei 29B!
Flott 3-roms leilighet beliggende i høy 1. etasje, i et veletablert og sentralt boligområde. Delikat kjøkkeninnredning fra Kvik, med gode oppbevaringsmuligheter. Oppgradert bad og kjøkken i 2013. Flott innglasset balkong med praktiske skyvbare vinduer. Panoramautsikt over Drammensdalen, med meget gode solforhold. Egen biloppstillingsplass i felles garasjerekke. Nærhet til marka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter.
- Nyere kjøkken (2013)
- Nyere bad (2013)
- Innglasset balkong
- Flott utsikt
- Gode solforhold
- Garasjeplass
- 3 separate boder
- Stille og rolig boligområde
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Knut Bjørhuus vei 29B, 3025 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 375
Andelsnummer 9, Jernbaneverkstedet Brl Knut Bjørhuusv 29 , organisasjonsnummer 953 985 225

Innhold

Bruttoareal (BTA): 86 kvm
Bruksareal (BRA): 78 kvm
Primærrom (P-rom): 68 kvm
Sekundærrom (S-rom): 10 kvm
Primærrom:
68 kvm: Entré/gang, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.
Sekundærrom:
10 kvm: Innglasset balkong
I tillegg følger det med 3 separate boder, 2 i kjelleretasjen (4 kvm og 5,5 kvm) og 1 i loftetasjen (4 kvm).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport datert 12.01.2020, utført av Holm Takst og Eiendom AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av plasstøpt betong og yttervegger over grunnmur av teglstein. Bindingsverk kledd med trekledning ut mot balkongene. Takkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. Vinduer og balkong dør av tre/aluminium i hvit utførelse, 2- og 3-lags glass datert 2019. Brann-/lydklassifisert inngangsdør fra 1984 i glatt utførelse med kikkehull. Etasjeskiller av betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann konkluderer med "Leiligheten fremstår som i normalt god stand og godt vedlikeholdt. Badet, kjøkkenet og røranlegget er nytt fra 2013. Varmefolie, laminatgulv og enkel overflatemessig vedlikehold er foretatt i nyere tid. Ingen ambulerende tiltak anses som nødvendig for denne leiligheten".
Følgende punkter har blitt tildelt tilstandsgrad 2 (TG2):
- Inngangsdør, tilstand satt pga. alder.
- Noe sprekk i enkelte kortskjøter i laminatgulv i stuen, kun av kosmetisk karakter.
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt tilstandsgrad 3. TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Nytt bad og kjøkken i 2013, foreligger alt av dokumentasjon. Peisovn er ubrukt. Skiftet ut takrenner og det som er rundt pipene. Elektrisk arbeid/elektrisk anlegg utført av Schneider Electric.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ligger i høy 1. etasje i en etablert boligblokk.
Entré: Integrert garderobeskap, gode muligheter for å henge i fra seg yttertøy og lignende. Dørcalling med åpner funksjon. Varmefolie i gulv. Nyere 1-stavs laminat på gulv, lyse malte overflater på vegg og hvitmalt tak.
Stue: Romslig stue med god plass til sofaområde, direkte utgang til overbygget balkong. Pen peisovn med underliggende beskyttelsesplate. Varmefolie i gulv. Nyere 1-stavs laminat på gulv, lyse malte overflater på vegg og hvitmalt tak.
Kjøkken: Kvik kjøkkeninnredning fra 2013, oppgradert i regi av borettslaget. Hvit og mørk utførelse på over- og underskap samt høyskap, med gode muligheter for oppbevaring i skap- og skuffløsninger. Mørk laminert benkeplate med hvite fliser over, lysarmaturer og strømuttak under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum i stål, ventilator med utblåsning, integrert stekeovn med platetopp, integrert oppvaskmaskin og integrert kjøle- og fryseskap. Mulighet for en hyggelig spiseplass med god utsikt. Gråmalt furu på gulv, malte overflater på vegg og malt tak.
Bad: Badet ble oppgradert i 2013 i regi av borettslaget. Baderomsinnredningen består av toppmontert servant med hvite underskap og mørk treplate, oppbevaringsmodul i tilsvarende utførelse samt speilskap. Vegghengt speil med lysarmatur. Vegghengt toalett. Praktisk dusjhjørne med foldbare dører i glass, meget plassbesparende. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Naturlig avtrekk med tilluft under dør. Fliser på gulv, hvite og mørke fliser på vegger og hvitmalt tak.
Soverom 1: Hel vegg integrert garderobeskap med 3 seksjoner, hvite profilerte fronter. Nyere 1-stavs laminat på gulv, lyse malte overflater på vegg og hvitmalt tak.
Soverom 2: Integrert garderobeskap med hvite profilerte fronter. Integrert hylleseksjon. Varmefolie i gulv. Nyere 1-stavs laminat på gulv, lyse malte overflater på vegg og hvitmalt tak.
Balkong: Innglasset og overbygget balkong med skyvbare felt. Fantastisk utsikt over Drammensdalen, og gode solforhold.
I tillegg følger det med 3 separate boder, 2 i kjelleretasjen (4 kvm og 5,5 kvm) og 1 i loftetasjen (4 kvm).
Generelt om leiligheten: Rør-i-rør anlegg av plast. Varmtvannsbereder (benkebereder) fra 2013 plassert på kjøkkenet. Rørskap på bad. Røranlegget er skiftet ut i 2013 i regi av borettslaget, i følge selger. Sikringsskap med automatsikringer og digital strømmåler, plassert i felles gang. Vinduer og balkongdør er skiftet ut i 2019.
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder integrert stekeovn med platetopp, integrert oppvaskmaskin og integrert kjøle- og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Teglsteinspipe fra byggeår, vedfyring ved peisovn i stue. Varmekabler på bad. Varmefolie i entré/gang, stue og ett soverom.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår i 1961. Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen i kommunens arkiv. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter:
Dagboknummer: 340
Tinglysningsdato: 07.03.1960
Bestemmelse/rettighet om: Bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.
Servitutten omhandler: Anleggelse av ledninger (elektriske, telefon, luftledninger, vann og kloakk) samt tilsyn, reparasjon og omleggelse av disse, oppsettelse av mur ved tomtegrense og etablering av skråning på tomt, garasjeanlegg i kjelleretasjen, gjerdeplikt og fritak fra gjerdeplikt, Henrik Ibsens gate 133, 135 og 137 gis rett til anleggelse samt reparasjon og vedlikehold av stikkledninger til kommunens hovedledninger, anleggelse av lekeplass.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.
Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende med panoramautsikt over Drammensdalen, og har meget gode solforhold. Attraktivt og veletablert boligområde, med dagligvarebutikk i nærområdet. Kort vei til sentrum og det meste av servicetilbud, god offentlig kommunikasjon med bussholdeplass like ved boligblokken. Nærhet til marka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Drammen skisenter som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Nede ved Drammenselva ligger Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Kort vei til flere treningssentre. Nært til attraktive markaområder med lysløyper og flott turterreng året rundt.
Gode bussforbindelser med nærliggende holdeplass, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 13 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Vestfold fra Drammen sentrum.

Adkomst

Fra Bragernes sentrum: følg Rosenkrantzgt ca. 5 km, ta til høyre ved Colibri Fargehandel. Følg så Åslyveien til topps, og ta til venstre inn Knut Bjørhuusvei. Blokken er så beliggende på venstre side av veien (kort etter at avkjøring til Kristian brennersvei går opp til høyre). På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Dalegårdveien barnehage og Åsløkka barnehage ligger innen gangavstand fra eiendommen.
Ca. 5 minutters kjøring fra leiligheten til Kjøsterud ungdomsskole og Åssiden videregående skole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no. Se for øvrig Drammen kommunes hjemmeside for ytterligere opplysninger om barnehager og skole.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4.469 kvm som tilhører borettslaget, opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert adkomst og gårdsplass ved inngangspartiet.

Parkering

Leiligheten (andelsnr. 9) har mulighet til å disponere én biloppstillingsplass (nr. 16) i felles garasjerekke, garasjehyller medfølger. Parkeringsplassen følger ikke automatisk med leiligheten ved salg, men andelseieren får en førsterett til å leie plassen. Dette må meldes ifra til styret, slik at det inngås en leieavtale vedrørende disposisjon av garasje samt utgift for leie av plassen (drift og vedlikehold av garasjeplassen).
Videre er det utvendig umarkerte parkeringsplasser for borettslaget samt gjester på eiendommen, forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Knut Bjørhuus vei, som er en offentlig/kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med delareal til parkeringsplass og kjørevei, i henhold til reguleringsplan for "et areal ved forelengelsen av Henrik Ibsens gate" datert 06.03.1959. Og reguleringsplan for "et areal Nord for store Landfall" datert 28.03.1957. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved "Kommuneplanens arealdel 2014-2036" datert 05.10.2015. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.
Det er etter info fra Drammen kommune registrert en planlagt områderegulering ved kommunedelplanen "Fv 283 Rosenkrantzgata", dette gjelder ny utforming av vei. Hele Åssiden bydel er avsatt som planområde, men store deler av området blir ikke direkte berørt. Planlegging er igangsatt. Se mer informasjon på Drammen kommune sin hjemmeside.

Økonomi

Boligens kostnader

Medlemskontigent medeiere (NBBO) og grunnleie (Renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter (vann og avløp), feier, RFD (Type: Renovasjon nedgravd/brannsikker løsning), kabel-TV og internett grunnpakke, bygningsforsikring, vedlikehold av bygning, forretningsførsel, driftskostnader m.m.). Det er installert varmtvannsmåler i hver leilighet, slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i leiligheten, dette avregnes av forretningsfører årlig.
Utgifter som knytter seg til garasjeanlegget (brøyting, vedlikehold, strøm m.m.), dekkes av felleskostnadene så langt det lar seg gjøre iht garasjeleieavtalene 150,- i tillegg til felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring og strøm.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer kr 16.000,- pr. år (13.260 kWH pr. år).
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-TV og internett (grunnpakke), kostnader til dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc..
Ovenstående er basert på tidligere eier/husstands forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 666 373,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr. 2 398 944,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 58.364,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 302.443,- pr. 08.01.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 7.258.638,- pr. 08.01.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12138102449, DnB NOR Boligkreditt AS
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.01.2020: 3.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57.8
Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 31.10.2048 )
Flytende rente

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.804.125,-. Av dette beløpet utgjør kr 302 443,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Jernbaneverkstedet Brl Knut Bjørhuusv 29.
Borettslaget består av 24 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Borettslagets årsregnskap for 2018 var et underskudd på kr 104.826,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2018 kr 1.399.555,-.
Dugnad og vaktmesteruke må påregnes. Vask av trappegang og loft samt plenklipping utføres av Emenda Eiendom.
Dyrehold er ikke tillatt, men styret kan samtykke dersom gode grunner taler for det samt. dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien av bygningsmassen.
Foretatt påkostninger de senere år: Rehabilitert og renovert utvendig fasade, impregnert piper, renset takrenner, skiftet vindskier, skiftet stoppekraner i alle leiligheter, installert seriekoblet røykvarslere i kjeller, loft og trappeoppgang, nye/flere brannslukkere, rømningsplan, installert røykvarslere med 10-års varighet i alle leiligheter, ekstern kontroll utført av El-tilsynet.
Pågående påkostninger: Utbedring og skift av el-nett, skift av vinduer i leiligheter, borettslaget overtar garasjeanlegget som del av sin bygningsmasse og saldo på bankkonto i garasjelaget.
Planlagte påkostninger: Opparbeide flere parkeringsplasser, lage søppelkasse plass ved nedkjørsel, utbedring av mur (under hovedvei) ned mot fellesareal.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Andelseieren forplikter seg til å følge borettslagets husordensregler og vedtekter.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 32.500,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0009/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.209

Dato

Sist oppdatert: 25. juni 2020 kl. 11:51

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.