Solgt: 2 100 000 kr

Brekkevegen 17D

2 190 000 kr
69 m²
2 soverom
To biloppstillingsplasser derav en med El-bil lader i front for sameiet
Telavåg
Ny og smakfull 3-roms hjørneleilighet med god planløsning og utgang til altan.
 • Prisantydning
  2 190 000 kr
 • Omkostninger
  6 342 kr
 • Totalpris
  2 106 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en lys og moderne eierleilighet med trappeadkomst til 2. etg. som ble oppført i 2020. Kjøreavstand på ca. 7 min til dagligvarebutikk og skole og ca. 15 min. til Sund senter med apotek, frisør, blomsterbutikk, dagligvare, malerbutikk og klær og interiør. Leiligheten ligger i 2. etasje med inngang fra gateplan direkte til leiligheten. Boligen er er lys og tidsriktig med lys laminat på gulv og malte flater i tillegg til helfliset bad/wc. Planløsninger byr på gang, 2 stk. soverom, bod, bad/wc med opplegg for vaskemaskin, stue med skråhimmling og åpen kjøkkenløsning med utgang til veranda. Hvit kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Utvendig sportsbod ved trapp.
- 2 soverom
- Helfliset bad/wc
- Biloppstilling for 2 biler
- En el-bil lader
- Alt nytt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brekkevegen 17D, 5380 TELAVÅG
Kommunenummer 4626, gårdsnummer 138, bruksnummer 95, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom:
2. etasje 69 kvm: Gang, bad/wc, 2 stk. soverom og stue/kjøkken.
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod utvendig.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.02.2021 utført av Arthur Sundt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Trekonstruksjon med etasjeskillere og boligskillere i trevirke.

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en ny og praktisk 3-roms eierleilighet med adkomst via felles utvendig trappeadkomst til 2. etg. og inngang til hver av leilighetene på toppen.
Sportsbod i rekke på bakkeplan ved trapp.
Inngang via treplatting til gang med fliser og varme på gulv, malte vegger og malt tak med spotter. Langs gang er det inngang til 2 stk. soverom, bad/wc, bod/teknisk rom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Bad/wc har fliser og varme på gulv, fliser på vegger og malt tak med spotter. Baderomsinnredning med skuffer og speil overskap. Dusjnisje i hjørnet av rommet med nedsenket gulv, vegghengt toalett og mekanisk avtrekk i tak. Opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom har laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Soverom 2 har laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Bod/teknisk rom har fliser på gulv, malte vegger og malt tak. Sikringsskap med automatsikringer, inspeksjonsskap for rør-i-rør og aggregat for balansert varmegjenvinning. Kombinert varmtvannstank tilkoblet vannbåren varme til stue/kjøkken, bad/wc og gang.
Stue med åpen kjøkkenløsning har laminat og varme på gulv, malte vegger og malt skråhimling. Lys kjøkkeninnredning med under- og overskap med slette fronter. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Utgang til veranda.
Hjertelig velkommen til visning i en ny og ubrukt leilighet!

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Vannbåren varme i alle gulv utenom soverom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.08.2020 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Opplysninger om arealer er innhentet fra seksjoneringstegninger og er ikke kontrollmålt av megler.
Kun integrerte hvitevarer følger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Telavåg er et tettsted og fiskevær ved bukta av samme navn på vestsiden av øya Sotra i Øygarden kommune. Brekkevegen ligger i et etablert byggefelt med eldre trehusbebyggelse kombinert med nyoppførte boliger. Avstanden er ca. 5 km til Spildepollen skule som åpnet i november 2019. Utfra innhentede opplysninger er det skolebuss for 1. klasse ved avstand lengre enn 2 km fra hjemmet og 4 km for 2. til 10. klasse. Store deler av veien til skolen er med fortau for dem som vil sykle. Ved utkjøring på Fv201 ved Spildepollen i retning skolen er det nærbutikk ved Bunnpris med Post i butikk.
Tar man kjøreturen videre i motsatt retning på Fv201 og over i Fv555 i ca. 15 minutter med bil så er man ved Skogsvåg med Sund senter med diverse butikker, apotek, dagligvarehandel, bensinstasjoner og treningssenteret Sprek og Blid Skogsvåg i tillegg en avdeling av Sotra videregående.
Kjører man ytterligere i 15 minutter nordover så er man ved Sartor senter ca. 145 butikker og tjenestenæringer. I 2. etg. på senteret finner en Odeon kino med sine 5 moderne saler.

Adkomst

Fra Fjell følg riksvei 560 Eidespollen og ta til høyre inn i Spildepollveien. Ta deretter til høyre inn i Tælavågvegen og følg denne over broen og et lite stykke etter broen kommer avkjørsel ti Midttveit på høyre hand. Ta inn i Midttveit og etter et lite stykke kommer avkjørsel til Brekkevegen til høyre.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Telavåg barnehage (1-5 år)
Glesnes barnehage (0-6 år)
Skoler:
Spildepollen skule (1-10 kl.)
Skogsvåg skule (1-7 kl.)
Sotra vidaregåande skule - Avdeling Sund.
Sotra vidaregåande skule.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 060,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Asfaltert tilkomstvei med asfaltert felles parkeringsplass. Gruset rundt boligen.

Parkering

Boligen disponerer 2 parkeringsplasser. Det er satt opp 1 el-bil lader pr. seksjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan reguleringsplan for gnr. 38 bnr. 5 - Midttveit datert 01.02.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er planlagt en tomannsbolig på gnr. bnr. 138/99 og et bygg på gnr. bnr. 138/96. Dette kan medføre byggearbeider i nærheten i en periode.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 10 764,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Fellesutgiftene er ikke fastsatt pt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 764,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Fellesutgiftene er ikke fastsatt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 542.771,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Boligen er nyoppført og mangler formuesverdi ifølge skatteetaten.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 1 953 974,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av tomteverdi (kr. 200.000,-), samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2 196 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Blomstring AS

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 4 leiligheter, med sameiebrøk 1/4.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 60.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Sotra: kr 7.500,-
Fotopakke: kr. 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0179/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.20179

Dato

Sist oppdatert: 18. mars 2021 kl. 15:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.