Komplett salgsoppgave

Baglerfaret 12

13 700 000 kr
170 m²
3 soverom
Velkommen til Baglerfaret 12
Velkommen til Baglerfaret 12
Solfjellshøgda/Ekebergåsen
Solrik og flott villa med spektakulær utsikt og frittstående anneks
 • Prisantydning
  13 700 000 kr
 • Omkostninger
  343 842 kr
 • Totalpris
  14 043 842 kr
 • Byggeår
  1931
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  170 m²
 • Bruksareal
  204 m²
 • Tomteareal
  1 066,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Baglerfaret 12, en solrik og sjarmerende eiendom "på Oslos tak" med vidstrakt utsikt over hovedstaden, fra havnebassenget til Grorudalen. Utsikten nytes fra stort sett hele eiendommen, inkludert hage, terrasser, hus og anneks. Frittstående anneks, bygget i 2011 med bl.a. bad og kjøkkenmulighet, samt stor takhøyde og glass på hele endeveggen som rammer inn den unike utsikten. Bruksmulighetene annekset gir er mange, bl.a. evt. utleie, hjemmekontor eller som et eget sted for barna. Vannbåren gulvvarme i hus og anneks. Lyst og pent hovedhus, påbygget i 2009/10, som inneholder bl.a. 3 soverom, 2 bad, vaskerom, kjellerstue, stue, spisestue og stort påkostet kjøkken. Eiendommen liggger i et trafikkskjermet villaområde med kort vei til friområder, kollektivtransport og servicetilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Baglerfaret 12, 0677 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 150, bruksnummer 50, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal (enebolig og anneks): 227 kvm
Totalt bruksareal (enebolig og anneks): 204 kvm
Totalt primærrom (enebolig og anneks): 183 kvm
Enebolig:
Bruttoareal (enebolig): 193 kvm
Bruksareal (enebolig): 175 kvm
Primærrom (enebolig): 159 kvm
Primærrom:
Kjeller 35 kvm:
Trappegang, bad, vaskerom og kjellerstue.
1. etasje 65kvm:
Entré, gang, stue, spisestue og kjøkken.
Sekundærrom:
Kjeller 16 kvm:
3 boder.
Anneks:
Bruttoareal (anneks): 34 kvm
Bruksareal (anneks): 29 kvm
Primærrom (anneks): 24 kvm
Primærrom:
Kjeller 7 kvm:
Trappegang og bad.
1. etasje 17 kvm:
Stue med kjøkken.
Sekundærrom:
Kjeller 5 kvm:
Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.11.2021 utført av Anticimex AS ved Thomas Andre Nordby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1931 og tilbygget i 2009/2010. Bygningen er iht. boligsalgsrapporten oppført med grunnmur og gulv på grunn av betong/murkonstruksjoner. Drenering er fra 2007/2008 og i boligsalgsrapporten er dreneringen gitt et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Yttervegger i tømmer som utvendig er kledd med stående trepanel. Yttervegger på tilbygg er av bindingsverk som utvendig er kledd med plateprofiler av metall. Boligen ble etterisolert og fikk ny kledning i 2009. Etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Det er foretatt skjevhetsmålinger i boligen, og skjevhet i stuen og soverom 2 og 3 har fått TG2 i boligsalgsrapporten (som iflg. takstmann må sees i sammenheng med husets alder).
Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i himling. På kaldtloft er det kommentert svertesopp i undertaket, uten at eksakt årsak er kjent. Selger har i sin egenerklæring kommentert at det i 2007 ble funnet sopp på loft som følge av lagring av fuktig trevirke inn mot vegg. Det ble utført soppsanering i tillegg til ekstra lufting og skifte av vinduer.
Yttertaket har saltaksform som utvendig er tekket med skifer. Tilbygget har flat takkonstruksjon som er tekket med takpapp. Det er i rapporten kommentert at taktekkingen på huset bærer preg av elde og slitasje.
Boligen har ytterdør av tre med 2-lags glass fra 2010 og terrassedør med karmer av aluminium og 2-lags glass fra 2009. Vinduer er med karmer av tre og 2 enkle glass fra 2001. Eldre 2-lags kjellervinduer. Takvindu på påbygg med karm av aluminium og 2-lags glass fra 2010. Takvindu på loft fra byggeår har høy slitasjegrad og tiltak bør påregnes.
Terrasse med utgang fra kjøkken har bærende konstruksjoner av tre med spaltegulv og trapp i tre og metall. Terrasse i hage har bærende konstruksjoner av tre med spaltegulv og rekkverk av glass. Terrassene ble oppført i 2010.
Frittstående anneks over 2 plan med hems, oppført i 2011 (oppført på eldre eksiterende grunnmur). Grunnmur og gulv på grunn av betong. Yttervegger er i bindingsverk, som utvendig er kledd med plateprofiler av metall. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertaket har saltaksform som utvendig er tekket med takplater. Ytterdør, foldedører og vinduer med karmer av aluminium og 2/3-lags glass fra byggeår 2011 (1 eldre vindu i kjellerboden). Det er kommentert sprekk i vindusglass på to vinduer, men selger har bestilt nye glass og vil bli byttet i regi av selger. I rapporten er det kommentert kommentert noe saltutslag på vegger i bod og ved innvendig kjellertrapp.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Baglerfaret 12 er en pen og sjarmerende villa med en solrik og flott beliggenhet med vidstrakt utsikt over hovedstaden. Et barnevennlig og trafikkskjermet villaområde med kort vei til bl.a. fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud.
Boligen er oppført i 1931, og er i 2009/2010 påbygget med et mer moderne tilbygg. I forbindelse med oppføring av tilbyggene har det iflg. selger vært viktig å ivareta hovedhusets volum og arkitektoniske kvaliteter. Tilbyggene har derfor en liten, men nødvendig distanse og en differanse i arkitektonisk uttrykk, utforming og materialbruk. Det er tydelig hva som er gammelt og nytt. I 2011 ble eldre frittstående annekset ombygget, påbygget og innredet (eldre anneks ble revet og det oppført nytt anneks på eksisterende grunnmur).
Av andre påkostninger utført av eier kan nevnes:
- Oppgradert el. anlegget i hhv. 2001 (bl.a. nytt sikringsskap) og 2010/2011 (kjeller, 1. etasje, soverom 1 i 2. etasje og annekset).
- Installert sentralstøvsuger.
- Drenert huset i 2007/2008, samt at vann- og avløpsrør ble byttet samtidig.
- Etterisolert huset og lagt ny utvendig kledning i 2009.
- Lagt vannbåren gulvvarme i tilbygg og i store deler av kjelleretasjen (luft til vann).
- Pusset opp begge badene i huset i hhv. 2003 og 2009.
- Pusset opp kjøkkenet i 2009 med påkostet innredning og hvitevarer.
- Rehabilitert pipeløp i 2009.
- Bygget nye utvendige terrasser i 2010.
Enebolig:
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trappegang, 3 bod, vaskerom, bad og kjellerstue.
Trappegang med pusset betonggulv med vannbåren gulvvarme og egen utgang til utvendig kjellertrapp.
3 boder som gir godt med lagringsplass.
Flott og praktisk vaskerom med pusset betonggulv med vannbåren gulvvarme. Vaskerommet ble pusset opp i 2009 og er innredet med hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt utslagsvask av rustfritt stål i benkeplaten med ett-greps armatur fra Oras. Plass for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplaten. Praktisk uttrekkbar strykebrett, plassbygde skap, downlights og vannrør av typen rør-i-rør system. I boligsalgsrapporten har vaskerommet fått et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Pent bad fra 2009 med gulvfliser med vannbåren gulvvarme. Vegger i malte flater og fliser. Downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett-greps armatur fra Vola. Speil med belysning på vegg over servant. Dusjnisje med glassvegg, regnfallsdusj og dusjarmatur fra Paffoni. Innebygget sisterne fra Grohe med vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør. I boligsalgsrapporten har badet fått et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Kjellerstue med betonggulv med vannbåren gulvvarme og malte betongvegger.
1. etasje:
I denne etasjen ligger entré, hall, stue, spisestue og kjøkken.
Lys og praktisk entré (entréen ble påbygget i 2009/2010) med betonggulv med vannbåren gulvvarme. Plassbygget sittebenk og oppbevaring. Sidefeltet til ytterdøren kan også åpnes.
Hall med garderobeskap og gulvfliser med elektriske varmekabler.
Koselig stue med takhøyde på 2,52 meter og flott utsikt. Skyvedør mellom stuen og spisestuen.
Lys og romslig spisestue med vedkamin og flott utsikt. Vinduer på to sider gir rommet godt med lys. Pipeløpet ble rehabilitert i 2009.
Stort og flott kjøkken, pusset opp i 2009 med påkostet innredning fra Bulthaup og integrerte hvitevarer fra Gaggenau. Stor kjøkkenøy med lys grå glatte fronter og laminert benkeplate. I kjøkkenøyen er det nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ettgreps armatur, sant nedfelt induksjonstopp fra Gaggenau med integrert kjøkkenventilator. Det er også integrert oppvaskmaskin fra Gaggenau i øyen (iflg. selger fungerer oppvaskmaskinen greit, men har en feilmelding som tekniker anbefalte å ikke utbedre pga. pris opp mot kjøp av ny oppvaskmaskin). Spiseplass i «barløsing» på kjøkkenøyen. Høyskap med integrert komfyr og dampovn, samt integrert helt kjøleskap og hel fryser med isbitdispenser, alle fra Gaggenau. Hvitevarene vil følge boligen. Downlights i himling og vannrør av typen rør-i-rør. Kjøkkenet er tilbygget i 2009 med betonggulv i tilbygget med vannbåren gulvvarme og store foldedører i glass som fremhever den unike utsikten over byen.
Når foldedørene på kjøkkenet åpnes, går «hele veggen» opp og man får god kontakt mellom kjøkken og terrasse/hage. Stor terrasse på ca. 48 kvm., oppført i 2010. Ellers er hagen flat og pent opparbeidet med bl.a. gressplen og beplantning. Fra hagen er det også en trapp ned til en ekstra terrasse i skråningen som også ble oppført i 2010. Denne terrasse er på ca. 19 kvm. med integrert «bålpanne» i midten plassbygget sittebenker langs kanten. Fra terrassen er det samme spektakulære utsikt som de øvrige utearealene.
Utekran med både kaldt- og varmtvann.
2. etasje:
I 2. etasje ligger trappegang, bad og 3 soverom.
I trappegangen er luke i taket med adkomst til lagringsloft.
3 gode soverom, der hovedsoverommet har plassbygget garderobeinnredning og store foldedører i glass som gjør at du kan nye den spektakulære utsikten fra sengen. Skyvedørsgarderobe på soverom 2 og 3.
Badet ble pusset opp i 2003 med gulvfliser med varmekabler og vegger i malte flater og fliser. Downlights i himling. Badet er innredet med gulvmontert innredning med glassplate og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning på vegg over servant. Plassbygget skap. Dusjnisje med glassdør, regnfallsdusj og integrertdusjarmatur fra Vola. Frittstående badekar fra Philippe Starck (edition 1) med dusjarmatur fra Starck. Fra badekaret kan du også nyte den flotte utsikten over byen via skyvedør i glass til soverom 1 og videre ut via de store glassdørene. Innebygget sisterne fra Grohe med vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Iflg. boligsalgsrapporten er det gitt TG2 for riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen, riss/sprekker i gulvfliser, bomlyd i enkelte gulvfliser (noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag), samt at det ikke har vært mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er bygget eller montert korrekt (badet ble iflg. selger pusset opp av faglært, Bagstevold VVS).
Anneks:
Annekset ble bygget nytt i 2011, oppå eldre eksisterende grunnmur. Annekset består av kjeller, 1. etasje og hems. Det er eget sikringsskap i annekset.
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trapperom, bad og bod.
Trapperom med vannbåren gulvvarme.
Flislagt bad fra 2011 med vannbåren gulvvarme og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt servant med integrert ett-greps armatur fra Vola. Dusj med regnfallsdusj og dusjarmatur fra Paffoni. Innebygget sisterne fra Grohe med vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. I boligsalgsrapporten har badet fått et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Praktisk bod med egen utgang til hagen.
1. etasje:
Flott åpent rom med stor takhøyde i deler av rommet. Hele endeveggen er i glass som rammer inn den fantastiske utsikten. Det er også foldedører som kan åpnes. Pusset betonggulv med vannbåren gulvvarme. Plassbygget innredning og kjøkkenbenk vask og kran, samt mulighet for montering av evt. hvitevarer.
Stige opp til hems med bl.a plassbygde bokhyller.
Se boligsalgsrapport datert 23.10.2021 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Eneboligen er oppvarmet med følgende:
Kjeller: Vannbåren gulvvarme i trappegang, vaskerom, bad og kjellerstue.
1. etasje: Vannbåren gulvvarme i entré og tilbygg på kjøkkenet. Elektriske varmekabler i hallen. Radiatorer tilkoblet vannbåren varme i stuen, spisestuen og kjøkken. Eldre vedkamin i spisestuen (pipeløpet ble rehabilitert i 2009).
2. etasje: Vannbåren gulvvarme på soverom 1, elektriske varmekabler på badet og elektriske panelovner på soverom 2 og 3.
Annekset er oppvarmet med:
Kjeller: Vannbåren gulvvarme i trapperom og bad.
1. etasje: Vannbåren gulvvarme.
Vannbåren varme oppvarmes i utg. pkt. med luft til vann varmepumpe. Selger gjør oppmerksom på at varmepumpen er frakoblet grunnet utette rør mellom innvendig og utvendig del (selve varmepumpen er iflg. selger ca. 11 år gammel). Oppvarmingen av vannbåren varme er derfor nå elektrisk.
Det er montert solcellepanel på vegg på tilbygget på huset, men iflg. selger er ikke dette i bruk i dag.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden begynnelse av 1930-tallet.
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1933, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Da dokumentet ikke er attestert, kan ikke endelig ferdigattest dokumenteres. Iflg. plan- og bygg er ikke dette unormalt på eiendommer av denne alder. Det gjøres uansett oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg og oppgradert uthus, datert 08.02.2021.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av terrasse (nedenfor hagen), datert 12.02.2021.
Rom i kjeller som er innredet som kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 990238, tinglyst 24.07.1931.
Bestemmelse om veg. Baglerfaret er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal eier av eiendommen være med på å opparbeide veien til regulert bredde med vann- og kloakkrør, for egen regning, og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 990239, tinglyst 25.09.1931.
Bestemmelser om deleforbud. Gamle Aker Brug (nå Old Kværner Invest AS), har forkjøpsrett til eiendommen. Denne vil følge eiendommen, men er fraskrevet i forbindelse med dette salget. Eiendommen skal bebygges med frittliggende bygninger i en avstand fra midtregulert vei av 12,5 meter. Med samtykke fra bygningsmyndighetene kan 2 nabotomter bebygges med sammenhengende dobbelthus. Servitutten har dessuten det samme innholdet som servitutt tinglyst 24.07.1931. Terrenget mellom hus og gate skal holdes ryddet og velstelt. Eiendommen har gjerdeplikt mot nabo. Parsellen må ikke deles ytterligere, uten tillatelse fra Old Kværner AS, og det skal ikke drives generende virksomhet på eiendommen. Oppføring av hytter er ikke tillatt.
Dagboknr 918383, tinglyst 19.02.1932.
Erklæring/avtale. Bestemmelse om kloakkledning. Megler har lett etter servitutten uten å ha funnet denne. Servitutten vil følge eiendommen.
Dagboknr 5281, tinglyst 01.07.1944. Best. om vann/kloakkledn.
Godkjent septiktank skal fjernes når kommunen måtte forlange det (septiktank er iflg. selger fjernet). Eiendommen skal knyttes til offentlig vann- og avløpsnett når kommunen måtte forlange det.
Dagboknr 16516. tinglyst 21.11.1966.
Erklæring/avtale. Eiendommen knyttes til offentlig vann- og avløpsnett. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr 1085552, tinglyst 17.09.2019.
Bestemmelse om veg. Gnr. 150, bnr. 52, med adresse Baglerfaret 9,11 og 13, har evigvarende veirett over del av eiendommen som utgjør veiareal.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Uthuset som er innredet som en egen bolig er lovlig for beboelse og kan således leies ut, men huset er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie.

Diverse

Bl.a. uplights i anneks (to stk.) og lampe i stuen og gangen oppe i huset vil ikke medfølge. Frittstående fryseboks vil følge boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Baglerfaret 12 har en flott beliggenhet, høyt og fritt uten gjenboere, med en spektakulær utsikt over hele Oslo by, fra indre havnebasseng, til Holmenkollen, Grefsenkollen og videre oppover Groruddalen.
Området er et attraktivt og barnevennlig bosted for de som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, kun en kort reisevei unna sentrum.
Fra eiendommen er det bare noen få meter til skogsområde/friområde som gir unike tur- og friluftsmuligheter for alle aldersklasser. I enden av veien til friområdet ligger også Kværneråsen Velhus som er et populært sted for arrangementer som barnebursdager osv. Ikke langt unna ligger også de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. I tillegg er det 18-hulls frisbeegolfbane her. Unike rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m. Nærhet også til fjorden, Østensjøvannet og Østmarka.
Gangavstand til buss, flybuss og T-bane ved Ryen T-banestasjon. Bussforbindelse også i Benveien (kort vei å gå via gangsti).
(Vennligst ruter.no for rutetider).
Eiendommen ligger i bydel Nordstrand, der det er et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, samt også i nærliggende bydeler.
Sats på Ryen og Lambertseter, Fresh Fitness på Ryen og BestHelse på Holtet.

Adkomst

Baglerfaret er en liten villavei som strekker seg fra Solfjellsbakken til Enebakkveien. Adkomst til Baglerfaret fra Enebakkveien eller via Gabbi Lunds vei og Solfjellsbakken.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Eiendommen sogner til Ekeberg skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 066,7 kvm. Solrik og meget pent opparbeidet tomt med vidstrakt utsikt over hovedstaden. Tomten er inngjerdet og opparbeidet med bl.a. gressplen, hellelagte gangarealer, prydbusker og diverse beplantning. Stor terrasse ved huset på ca 48 kvm., samt idyllisk terrasse i skrenten nedenfor hagen på ca. 19 kvm. med integrert bålpanne og sittebenker. Fantastisk utsikt fra det meste av eiendommen, inkludert hagen, terrasser, hus og anneks.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Selger har montert opp egen el. bil lader langs veien utenfor eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2934 datert 22.09.1987. (Utdrag fra reg. best.: Innenfor boligområdet langs Baglerfaret kan
bebyggelsen oppføres i inntil 2 etasjer + underetasje. Utnyttelsesgraden skal ikke overstige 0,25.)
Selger har mottatt nabovarsel for oppføring av 2 boligblokker i Konows gate 101 og 103. Mønehøyden vil ligge lavere i terrenget. Dette vil i følge selger ikke være til sjenanse for denne boligen.
Det foreligger tillatelse til fasadeendring, endring av balkonger, riving og etablering av ny garasje, rehabilitering og heving av forstøtningsmur i Baglerfaret 10.
Det er markert fare for steinsprang/ras på eiendommen på plan- og reguleringskart.
En liten del av trappen fra veien og ned til boligen er plassert på naboeiendommen, uten at det foreligger avtale om dette.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 322,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 9 654,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr ca 50 000,- pr. år. / 38 447 kWh for 2021 (uten varmepumpe). Med varmepumpe i 2019: 23 600 kWh.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7000,-.
Velavgift er kr 250,- pr. år, til Kværneråsen vel.
Boligen er tilknyttet Telenor/T-We som leverandør av internett og tv og har avgift på kr 1 288,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen Nordstrand alarmselskap som koster kr 5 787,- pr. år. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019 var kr 2 577 900,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for inntektsåret bli kr 9 280 440,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14 043 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingunn Kvernstuen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0246/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21246

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 13:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.