Komplett salgsoppgave

Bølerskrenten 38

3 650 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Bølerskrenten 38!
Velkommen til Bølerskrenten 38!
Mette Linge
Presenteres av
Mette Linge
Bøler
Søker du lett adkomst til leil. din? Høy 1. etg. - Lun 3-roms - V.V og fyring inkl. - Vestvendt balkong – Rett v/ marka
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  82 805 kr
 • Omkostninger
  8 882 kr
 • Totalpris
  3 741 687 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 226 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Nærmiljø, kort vei til marka, fint naboskap, lyst og fint. Flott beliggenhet.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Er du den sporty typen som ønsker flotte tur- og treningsmuligheter nesten rett utenfor døren din? Søker du ro og stillhet, men fortsatt ønsker nærhet til sentrum?
Da kan denne 3-roms andelsleiligheten være noe for deg!
Høydepunkter:
- Vestvendtbalkong på ca. 8 kvm.
- Varmt vann og fyring inkl. i felleskostnadene.
- Noe behov for tidsmessig oppgradering. Eldre bad.
- Kjøkken fra ca 2008.
- Borettslaget har eget trimrom der andelseiere kan tegne medlemskap.
- Kun 200m til lokalbutikken!
- Bøler senter, Bøler bad, og Bøler bibliotek - kun 600m unna!
- Bøler t-bane, div. busser, flybuss og nattbuss - kun 5-6 minutters gange unna leiligheten.
- Kun ca. 5 minutters gange til Østmarkas flotte natur og herlige turmuligheter, sommer som vinter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bølerskrenten 38, 0691 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 163, bruksnummer 15, ideell andel 1/1
Andelsnummer 255, Kollen Borettslag , organisasjonsnummer 950635746

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Primærrom:
1. etasje 68 kvm: Gang, bad, stue, kjøkken, to soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5,2 m², samt låsbart skap i felles kjølerom på ca 1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller, oppført i 1955. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform som utvendig er tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1985.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad - Overflater vegger - Overflater gulv - Fallforhold (gulv) - Membran, tettesjikt og overgang til sluk. - Vannrør - Avløpsrør
(ink. sluk) - Ventilasjon - Fukt i tilliggende konstruksjoner.
- Kjøkken: ventilasjon, vannrør, overflater gulv og avløpsrør.
- Øvrige rom: gulv bærer preg av alder og innerdører.
- Tekniske anlegg: vannbåren varme, hovedstoppekran og stakeluke av eldre tid.
- Elektrisk anlegg.
- Dører og vinduer grunnet alder.
Resterende tilsvarer TG 0 og 1.
Selgers egne kommentarer:
- Do, vask, blandebatterier, badespeil byttet i 2018. Vegger og gulv på bad malt i 2018. Ikke gjort noe med konstruksjonen eller byttet sluk.
- Vindu på soverom er tregt og få opp og igjen
- Vinduer må andelseier selv bekoste.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Bo godt i "hjertet" av Bøler med marka som nabo.
Leiligheten ligger i en høy 1. etasje består av gang, 2 soverom, kjøkken, bad/wc og stue samt vestvendt balkong. Leiligheten holder en normal standard med laminat og malt betong på gulvene og det er malte, flislagte og malt tapet på veggoverflater. Alle himlinger er pusset og malt betongdekke. Eldre bad med gammelt sluk. Kjøkken med innredning fra ca 2008. Anbefaler å få tatt en el-sjekk av det interne elektriske anlegget.
Gang:
Gang med plass til yttertøy. Callinganlegg.
Kjøkken:
Kjøkkenløsning er fra ca 2008. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Montert stålplate over kjøkkenbenk.
Overskapsbelysning og stikkontakt under overskap. Nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin fra Ikea.
Integrert stekeovn fra Electrolux med induksjonstopp. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Fritthengende ventilator med kullfilter.
Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegger utført i malt betong samt malt tapet. Himlingsflater utført i
malt betong.
Bad/WC:
Baderom fra ukjent årstall, trolig fra byggeår. Malt betong gulv. Delvis flislagte vegger. Himlingsflater utført i malt betong. Veggmontert servant med ett-greps armatur.
Speilskap over servant med belysning. Badekar med håndholdt dusjarmatur. Gulvstående toalett fra Porsgrund. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør
av typen kobber. Stoppekran for vann plassert på vegg. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil plassert i vegg. Vaskemaskin medfølger.
Stue:
Romslig og lun stue med plass til både romslig sofagruppe samt plass til spisebord. Utgang til vestvendt balkong på ca.8 kvm med fint utsyn.
Soverom:
To soverom hvorav begge er av god størrelse. Ene soverommet har skyvedørsgarderobe med speilfronter.
Dette medfølger ikke:
Kjøleskapet, lysekronen i soverom.

Oppvarming

Sentralfyring.
Det er felles varmtvannsbereder i borettslaget.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.02.1959. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det foreligger brukstillatelse på fasadeendring, isolering og utvidelse av balkonger datert 08.01.2001.
Det foreligger gjenpart av ferdigattest på vinduer datert 09.07.1986.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 13580, tinglyst 02.11.1959:
Servitutten omhandler kommunens rettigheter til å legge og ha liggende vann- og avløpsledninger, samt vedlikehold av anlegget. Borettslagets forpliktelser i forhold til tilknytning av fellesledning, bruk av friarealer, m.m.
Dagboknr 82253, tinglyst 15.12.1986:
Servitutten omhandler felles drift av fyrhuset mellom Kollen B/L, Skrenten B/L og Kvartetten B/L. Borettslagene har felles vedlikeholdsplikt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og barnevennlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser i et populært og veletablert boligområde på Bøler. Meget hyggelig intern beliggenhet i borettslaget. Balkongen vender ut mot fellesområde. Leiligheten ligger 5 minutters gange fra Bøler Senter.
Borettslagets tomt er pent opparbeidet med store grøntarealer, sittegrupper og lekeplasser. Tomten ligger rett i nærhet til Østmarka med idrettsanlegg og flotte rekreasjonsmuligheter; Lysløypenett og sykkelstier, supre bade- og fiskeplasser ved Nøklevann og videre innover i marka, og fantastisk terreng med gode turmuligheter sommer som vinter. En av de trivelige sportsstuene Rustadsaga, Skullerudstua eller Mariholtet kan kanskje friste som mål for søndagsturen?
Ca. 5 minutters gange til Bøler Senter med dagligvarebutikk COOP mega, godt utvalg av forretninger og servicetilbud, inkludert bl.a. lege, tannlege, fysioterapi, bibliotek, Bøler bad (med varmt vann og babysvømming) og bydelskontorer. Det ble også nylig etablert nytt vinmonopol. For større utvalg av butikker finnes det flere kjøpesentre i nærheten, som Bryn, Lambertseter, Tveita, Alna og Manglerud. Det er ca. 10 minutter med bil til Oslo sentrum med alt hva et rikt byliv kan tilby.
Det finnes også et mangfold av fritidsaktiviteter i nærheten som bl.a. Haraløkka idrettsanlegg, Bøler idrettshall, Abildsø og Rustad med kunstgressbaner og skiforening, Oppsal Arena med mange lag og foreninger, samt Bøler bad med ekstra oppvarmet vann. Nærmeste treningssenter er Mudo Gym Ulsrud og Skullerud Sportssenter. Bøler har også egen filial av Deichmanske bibliotek. Bibliotekets særegne bygg er for øvrig tegnet av arkitekt Sverre Fehn.
Les mer om kultur, fritid og nærmiljø på Bydel Østensjø.
www.bydel-ostensjo.oslo.kommune.no
God tilgang til offentlig kommunikasjonen med T-bane (ca 18 min. reisetid til sentrum) og bussholdeplasser rett ved Bøler Senter.

Adkomst

General Ruges vei - Bølerlia - Bølerskrenten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i området.
Boligen sokner til Nøklevann barneskole og Skullerud ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 37 588 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass. På tunet er det nylig ferdigstilt et utendørs treningsanlegg. Et av tunene har en flott, asfaltert basketballbane.

Parkering

Kollen borettslag disponerer i dag i alt ca. 103 bilplasser. 16 stk. ligger i garasjer på borettslagets indre område, og eies og drives av et eget garasjelag. De øvrige 87 plassene bestyres iht. generalforsamlingsvedtak av parkeringsutvalget/styret.
Parkeringsplasser som bestyres av parkeringsutvalget leies ut for kr. 150,-/mnd. pr. plass*.
Søknad om plass og oppsigelse av plass skal skje skriftlig til:
Kollen Parkeringsutvalg v/styret, Bølerlia 17, 0691 Oslo, eller pr e-post til: styret@kollenborettslag.no

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan datert 28.10.2021med tilhørende reguleringsbestemmelser S-512 datert 25.01.1954 , samt bebyggelsesplan 69054 datert 12.10.1954.
Området for øvrig er regulert til offentlig gang-/sykkelvei, felles parkering, felles garasjeanlegg/p-hus, felles avkjørsel, offentlig kjørebane/veigrunn, barnehager, skole og friområde/park m.m.
Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn"
Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.
På Nøklevann skole er det gitt tillatelse til oppføring av nytt bygg i forbindelse med rehabilitering og ombygging.
I Bølerlia 73B er det innkommet en reguleringssak. Her vurderes det utvikling av eksisterende butikk/parkeringshus med kombinasjon av bolig og næring. Tidlig i prosessen ennå. For mer info gå inn på denne lenken: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp og se på sak: 202102843.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 226,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, TV/internett (basispakke), nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring, forretningsførsel, vaktmester mm.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 3.176,-
Lånekostnader: 736,-
Get TV: 210,-
Bredbånd: 104,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. (både nettleie og forbruk).
Boligen er tilknyttet Telia (tidligere Get) som er leverandør av kabel-tv.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 975.345,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.511.241,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4 993,- pr. 29.10.2021
Andel fellesgjeld er kr 82 805,- pr. 29.10.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 21 990 394,- pr. 29.10.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr.: 114109762
Rentebetingelser: 0,74%
Terminer til innfrielse: 19
Saldo: 18 840 101,-
Lånenr.: 12126555227
Rentebetingelser: 1,85%
Terminer til innfrielse: 48
Saldo: 3 150 293,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.450,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 741 687,-. Av dette beløpet utgjør kr 82 805,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Kristin Bjarnøy

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kollen borettslag.
Borettslaget består av 265 boliger.
Forretningsfører er USBL, tlf: 22983800.
Borettslaget har egen hjemmeside: http://kollenborettslag.no.
Dugnad må påregnes.
Hund kan først anskaffes eller medtas etter at søknad om dette er innvilget av styret. Dersom hundehold ikke er til ulempe for borettslaget, vil søknaden normalt godkjennes. Det er kun lov å holde innekatt.
Ved oppussing av bad som medfører endring av bærende konstruksjoner, fellesrør og ledninger, samt andre felles installasjoner, skal det sendes søknad til styret. Arbeid på sluk nedstøpt i gulv, fellesrør eller arbeid på radiatorer skal utføres av vår rørlegger Trond Abrahamsen VVS
Alle beboere har tilgang til vaskeri og tørkerom, i tillegg til et større utendørs treningsanlegg og innendørs treningsrom (sistnevnte mot et kostnadstillegg). Ta kontakt med styrevakten for spørsmål for å tegne medlemskap.
Beboerne i hver oppgang bytter på å holde trappen fri for snø og is, og strø ved behov.
Andelseiernes vedlikeholdsplikt
(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.
(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer.
(3) Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig kloakkledning både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o l.
(4) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr.
(5) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær.
(6) Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Rørsystemet til oppvarming av leiligheten er byttet ut, og helt nytt i hele borettslaget.
- Det er tilgang til fiber via Telia (eller Lynet).
- Generell vedlikehold av uteområder og trappeoppganger i borettslaget som består av 11 bygg.
- Det er etablert ladeplasser i borettslaget våren 2021. Det er 6 nye ladeplasser i enden av blokken Bølerlia 67 - 71.
Planlagte påkostninger:
Det er behov for å oppgradere røranlegget til fyrhuset pga. alder. Bioenergi vil overta ansvar for dette og iht. styreleder er det planlagt å bruke oppsparte midler for å finansiere prosjektet. Det bør allikevel påregnes en liten økning i felleskostnadene.
Styret i borettslaget fortsetter å utrede muligheter for å få etablert flere ladeplasser på borettslagets tomt.
Felleskostnadene kommer til å øke med 10 % mest sannsynlig fra og med 01.01.2022.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten er normalt avklart innen fem dager etter første visningsdag.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 7.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
15 stk opptrykte salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0154/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.21154

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 12:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.