Solgt: 3 665 000 kr

Hugins gate 6

3 750 000 kr
126 m²
2 soverom
Velkommen til Hugins Gate 6!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
LUND - Påmeldingsvisning
Halvpart av tomannsbolig i rolig og attraktiv gate. Boligen går over 2 etasjer med svært solrik terrasse og god stand!
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Omkostninger
  95 092 kr
 • Totalpris
  3 760 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  126 m²
 • Bruksareal
  126 m²
 • Tomteareal
  339 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hugins gate 6!
Halvpart av tomannsbolig med beliggende i 1 etasje, over to plan og parkering på egen tomt med stikk til el-bil lading.
Bo godt på Lund - Attraktivt boligområde i stille og rolig gate på Lund, midt i smørøye med sykkel -og gangavstand til det meste, det kan nevnes UiA, barnehager, dagligvarebutikker, bakeri, apotek og busstopp m.m.
Dette er en svært innholdsrik bolig med bl.a 2 soverom, 2 bad, vaskerom, badstue, 2 stuer, kjøkken og stor solrik uteplass og terrasse med sol fra ca. kl. 07:30-19:30.
Boligen fremstår velholdt og i normalt god stand, nyere kjøkken, bad fra 2014, ny varmepumpe, overflater innvendig oppusset i sommer, samt en del kosmetiske ting og ny taktekking i 2016. m.m.
Velkommen til visning, husk å meld deg på i forkant!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hugins gate 6, 4631 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 152, bruksnummer 419, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 138 kvm
Totalt bruksareal: 126 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm
Primærrom:
Bad, badstue, kjellerstue, soverom og vaskerom.: 52 kvm
1. etasje 74 kvm: Bad, gang, kjøkken, stue og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen utvendig bod på 12 kvm under veranda.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.08.2021 utført av Andreas Natvig. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt "Ferdigattest/Brukstillatelse" for mer info.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrik bolig på totalt 126 m² over to etasjer, 74 m² i 1 etasje og 52 m² i underetasjen. Boligen fremstår velholdt og i god stand med byggeår tatt i betraktning , det kan nevnes nyere innredning på kjøkken, bad er oppusset i 2014, ny varmepumpe i kjeller fra 2020, skiftet endel vannbord og malt gjerde på veranda. Videre er det installert stikk til el-bil lader, skiftet termostat til varmekabler i u.etg, benkeplaste på kjøkken er pusset og overflater i stue/soverom samt trapp er malt i sommer 2021. Det påkostet med ny taktekking på tak i 2016.
Takstmann har gitt boligens tilstand følgende konklusjon:
"Romslig leilighet i 2-mannsbolig. Sentralt på Lund, populært område med mange gode kvaliteter. Innholdsrik leilighet.
Leiligheten er modernisert med årene. Nyere kjøkken, baderom oppe, enkelte vinduer, sikringsskap mm. Samtidig eldre bygningsdeler som tilsier oppsyn og vedlikehold. Følgende avvik gitt tg2/avvik:
- utvendig enkel bod, fuktmerker, enkel trapp, ødelagt dør mm.
- vinduer av varierende årgang, enkelte eldre.
- ukjent membranløsning bad nede.
- eldre kledning, tilsier vedlikehold.
- eldre dreneringsløsning.
- dårlig trapp terrasse, endel vekst/ujevnheter beleggningsstein.
Utvendige/felles forhold er enklere vurdert og beskrevet da ikke alle bygningsdeler mm er mulig å kontrollere pga tilgang.
Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Takstmann har vurdert 22 bygningsdeler med tilstandsgrad(TG) hvor 1 er best og 3 dårligst. Det er vurdert TG1 på 12 bygningsdeler, TG2 på 9 bygningsdeler hovedsakelig grunnet alder og det er vurdert TG3 på utvendig bod som ikke er en del av boligen. Det anbefales å lese hele rapport og egenerklæringsskjema for mer detaljert beskrivelse om bygningsdeler og merknader.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen, fastmonterte knagger og integrert skap i gang/soverom. For øvrig vises det til liste over løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på baderom. Varmekabler på bad kjeller stod på 1 men ingen merkbar lunk, ukjent funksjon. Ny varmepumpe i stue nede fra 2014.
Videre er det peis i begge stuer, i første etasje og underetasje hvor feier har inspisert i 2018 og alt ok ifølge eier.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.11.1938. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke evt. Endringer gjort etter ferdigattest er gitt, det er byggemeldt utvidelse av veranda fra 1987 og gitt tillatelse for oppholdsrom i kjeller i 1993 med gitte forutsetninger fra Kristiansand kommune som har godkjent søknaden som ligger vedlagt i prospekt, se side 12 med forutsetninger under "Hugins gate 6 - Oppholdsrom i kjeller", hvor det kan se ut at det er avvik. Se også kommentar fra takstmann på s.6 under "Kommentar areal".
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som kontor/disp.rom og det ene soverommet i stue bak kjøkken er opprinnelig spisestue som er godkjent oppholdsrom, men i dag i bruk som soverom. Soverom i kjeller er ikke godkjent til varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/152/419/1:
03.07.1964 - Dokumentnr: 4056 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:4204 Gnr:152 Bnr:419
Gjelder denne registerenheten med flere
07.05.1986 - Dokumentnr: 6951 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 002 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Da det ikke var mulig å innhente energiattest via energimerking.no på annonseringstidspunktet og basert på bygningens alder tar vi høyde for dårligste karakter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i etablert og rolig gate midt i smørøye på "beste" Lund med solrikt uteområde og balkong med sol fra ca. kl. 07.30-19:30 om sommeren, uteområde ligger fint skjermet som gir følelesen av at man har sin egen lille oase. Videre har man bod under balkong og det er installert el-bil lader i tilknytning til huset ved biloppstillingsplassen på egen tomt.
Stille og rolig boligområde med nærhet til "alt" innenfor sykkel og gangavstand. Nærområdet byr på flere dagligvarebutikker, postkontor, Bertesbukta med nydelige badeplasser og svaberg ved sjø, Jegersberg med turterreng og badevann. Gangavstand til Kvadraturen med alt sentrum har å by på, kun ca. 1.5 km fra ytterdøren og med sykkelvei hele veien. Det er også gangavstand til UiA på ca. 10 minutter og med direkte bussforbindelse med kort vei til busstopp med hyppige avganger til det meste i Kristiansand.

Adkomst

Fra Marviksveien er det enklest å ta av på Odins gate og deretter ta andre avkjørsel til Hugins gate som er en rolig gate beliggende mellom Odins gate, Tors gate og Tobienborgveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger og merket med "til salgs" plakat og klistermerker på ringeklokke.
For mer detaljert veibeskrivelse, kontakt megler.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Kristiansand (1-10 kl.). Kristiansand International School (1-10 kl.). Lovisenlund skole (1-7 kl.). Wilds Minne skole (1-7 kl.). Oddemarka skole (8-10 kl.).
Kristiansand katedralskole, Gimle og UiA, ca. 9 minutters gange fra boligen.
Barnehager:
Blåmann steinerbarnehage (3-5 år) og Lillebo familiebarnehage. m.m.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt fordelt mellom seksjonen 1 og 2. På tomt er det parkering, solrik terrasse og uteområde med blomster/frukttrær med muligheter. Uteområde er ikke seksjonert mellom de to seksjonene, men inndelt i naturlige bruksområder.

Parkering

Parkering på tomt, for øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er gratis gateparkering i omårde.
Det er installert stikk for el-bil i 2020.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vei, vann/avløp via septiktank/slamavskiller og deler tank med seksjon 2 i andre etasje.

Regulerings-og arealplaner

Boligen er regulert til bebyggelse og anlegg. Jf. Kommunedelplan vedtatt av bystyret 22.juni og 7. September.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6.431,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Totale kommunale avgifter inkl. Eiendomsskatt kr. 10.880,- og fordeles følgende:
Eiendomsskatten er kr 4.449,- for inneværende år, feiing kr. 375,-, vann kr. 2.013,- og kloakk kr. 4.043,-.
Byggforsikring for hver av seksjonene utgjør kr. 4445,5,- pr. år. Dette er den eneste kostnaden som er delt mellom seksjonene, utfra avtale dagens eier har i dag. renovasjon hver for seg.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 0,- pr. år. / 0 kwh. pr. år.
Det er fiber lagt inn til huset. Renovasjon etter forbruk, normalgebyret/fastgebyret for renovasjon(søppeltømming) er kr. 3.925,- ifølge avfall sør.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 676 693,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 436 094,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er kr 4 449,- for inneværende år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 95.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siavash Asgari Renani

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF, da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0324/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21324

Dato

Sist oppdatert: 03. september 2021 kl. 17:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.