Solgt: 4 100 000 kr

Svinøyvegen 18

3 900 000 kr
125 m²
5 soverom
Tiltalende enebolig med stor garasje og flott utsikt
Elisabeth Skjold
Presenteres av
Elisabeth Skjold
Breivika / Lerstad
Velholdt enebolig | 5 soverom | Garasje | Stor terrasse | Uthus/badstu og jacuzzi
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  4 198 842 kr
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  125 m²
 • Bruksareal
  237 m²
 • Tomteareal
  603,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig beliggende i Svinøyvegen i Breivika/Lerstad i Ålesund kommune. Boligen har gjennomgått en betydelig oppgradering fra 1987 og utover, senest nytt bad på loft i 2020. Det er gangavstand til barneskole, barnehage og butikk. Til Moa/Spjelkavik med alle sentrumsfunksjoner ca. 2 km - til Ålesund bysentrum vest for eiendommen ca. 9 km.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svinøyvegen 18, 6014 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 37, bruksnummer 29

Innhold

Totalt bruttoareal: 186 kvm
Totalt bruksareal: 237 kvm
Totalt primærrom: 125 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Hall med trapp, kjøkken, stue, trapperom, vindfang og soverom.
2. etasje 59 kvm: Bad/vaskerom, hall m/trapp og 4 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller: 112 kvm: Hall m/trapp, 2 boder og garasjerom.
I tillegg uthus i hage som benyttes som badstu - ikke måleverdig areal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.08.2020 utført av Takstmann Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i en trekonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet med senere tilbygg. Utvendig er boligen kledd med liggende bordkledning, antagelig fra 1987 og utover. Huset har betongtakstein som taktekking fra antagelig 1990-tallet. Malte trevinduer med 2-lags glass i hovedsak fra 1979/87, 4 nyere malte trevinduer med 2-lags glass. Malt hovedytterdør fra 2012 og balkongdør med 2-lags glass fra 1990-tallet. Trebjelkelag. Grunnmur er i forskjellige materialer. En stor betongterrasse med tredekke, ca. 63 kvm, herav overbygg på 7 kvm med plassbygde benker.
Uthus er innredet som badstu i ca. 2012 - ikke måleverdig areal. Oppført i trekonstruksjoner. Panelte vegger og tak, plassbygde benker og tremmegulv. Eldre trevinduer med enkle glass. Badstuovn.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Kjeller:
kjeller i er i sin helhet vurdert som kjellerareal med åpne murkonstruksjoner. Det er for noen år siden montert EPS fuktsikring på innsiden av yttervegger. Videre har det vært foretatt mottbehandling av trebjelkelag mot nord. Det er foretatt fuktmålinger i treverk i bjelkelag med verdier på 13-17 % som ansees som normalt, mindre områder med noe saltutslag som følge av fuktighet. Kjeller vil fungere ok som råkjeller med åpnemurkonstrusjoner og god utlufting. Noe fuktgjennomtrenging ved store nedbørsmengder ansees ikke å være unormalt uifra alder/konstruksjon.
Ildsted og skorsteiner:
Ildfast plate mangler på gulvet under solluken hvor det er treterrassebord. Ildfast plate må monteres eller fjerne terrassebord rett under luken.
Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk på trapp til loft er større enn dagens forskriftskrav på 10 cm. Det er ikke krav om utbedringstiltal opptil dagens krav.
Etasjeskillere og gulv på grunn:
Loftsetg.: Målt avvik mellom 10-20 mm på kontrollerte steder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjent måleavvik for skjevheter ikke er oppfylt. det er ikke registrert symptomer på funksjonssvikt, men vær oppmerksom dersom det registreres endringer.
1. etasje: Målt avvik mellom 10-20 mm på kontrollerte steder.
Radon:
Radonmåling ikke foretatt. Ålesund kommune er definert som lavrisikokommune med tanke på radonforekomster.
Vinduer og dører:
Enkelte av de eldre vinduene har høyt fuktnivå, bl.a. på soverom mot vest. Balkongdør har høyt fuktnivå i finerfelt i nedkant.
Balkonger, terrasser:
Rekkverket er for lavt iht dagens krav. Det er ikke krav om utbedringstiltak ang. rekkverkshøyde.
Tilleggspunkt for terrasser/&inntrukket balkong over innvendige rom:
Garasje ligger under støpt terrasse - betongplate. Det er ikke påvist vesentlige tegn på lekkasjer e.l. Det har tidligere forekommet noe fuktgjennomtrenging, men ble iflg. tidligere eier utbedret. Det er ukjent om det er noe tettesjjikt i betongplate, ikke påvist synlige tegn på fuktgjennomtrenging.
Grunnmur:
Grunnmur er i flere typer, sparresteinsmur, betong, betongstein og lettklinkerblokker. Utifra konstruksjonen er bygd i flere etapperer det stedvise sprekker i overganger etc. Dette er ikke unaturlig. Normalt vedlikeholdsbehov.
Drenering/fuktsikring:
Mot syd og delvis øst/vest er det påvist vorteplast og noe utvendig isolering. Dette er antagelig gjort på 2000-tallet. Ukjent hva som er mot nord. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Forstøtningsmurer:
Det er ikke montert rekkverk på natursteinsmur ved trapp. Noe skjevheter i trerekkvek på mur mot vegen. Rekkverk ved forstøtningsmur bør settes opp utifra sikkerhetsmessige forhold.
Vann og avløp:
Ukjent alder og materiale på utvendige ledninger. Det antas at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Selger opplyser om i sitt egenerklæringsskjema:
Det har tidligere vært sprekk i fuger, fukt i dusjvegg på badet, men hele badet ble pusset opp i januar 2020.
Ny membran og sluk på badet. Utført av Vestmur og rørlegger Rune Flem.
Egeninnsats på riving og noe grunnarbeid.
Noe fukt i uinnredet rom i kjeller/garasje - montert EPS fuktsikring som fungerer bra.
Noe skjevheter på gulv på et par soverom og stue.
Det ble observert mott i kjeller under kjøkken, og loft når selger overtok boligen - Det er sprøytet i kjeller, og det er ikke sett aktivitet de siste par årene.
Tidligere eier har opplyst lekkasje i garasjetak, men dette ble utbedret før nåværende eier kjøpte huset.
Jansen Elektro har utført elektrisk arbeid i huset i forbindelse med nytt bad. Bravida Norge AS har utført arbeid på kjøkken, samt nytt innhold i sikringsskap. Det foreligger samsvarserklæring.
Nabo har midlertidig veirett over tomten.
Ved to anledninger ved mye overvann, er det kommet vannsig inn i kjeller/garasje.

Standard

Enebolig fra 1935, opprinnelig ei hytte, tilbygd i ettertid. Boligen har gjennomgått en betydelig oppgradering fra 1987 og utover, senest nytt bad på loft i 2020. Boligen har følgende standard på innvendige overflater:
Hovedetasjen har parkett/fliser på gulv, gulvvarme i alle flislgte gulv. Malte tapetserte veggflater og noe panelte vegger. Malt mdf panelbord i tak.
Loftsetasjen har laminat/parkett på gulv,, malte tapetserte vegger og himlingsplater/malt mdf bord i innvendige tak. Bad er ribbet ned og bygd opp igjen nå i 2020, utført av fagfolk. Badet har flislagte vegger og malte innvendige tak.
Kjeller er i sin helhet vurdert som sekundærareal. Den har betonggulv, åpne murkonstruksjoner på vegger og i tak er det delvis panel og delvis åpen isolert himling. Betongdekke under terrasse. Hall/trapperom har vinyl på gulv.
Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 med pen og innholdsrik kjøkkeninnredning fra Kvik med malte profilerte fronter og heltre benkeskap. Flislgte vegger over kjøkkenbenk. Innredningen har integrerte hvitevarer, stor induksjonstopp, komfyr, micro og oppvaskmaskin, løst kjøleskap. Kjøkkenet har flislagt gulv med gulvvarme. Komfyrvakt. Hvitevarene på kjøkkenet følger boligen.
Bad/vaskerom i loftsetajen er nytt i 2020. Badet er ribbet ned og bygd opp igjen av fagfolk. Badet er stort, lyst og luftig med lekre fliser på gulv og vegger, malte innvendige tak. Slukrenne. Badet har innredning med 2 nedfelte servanter, vegghengt wc, dusjnisje med glassvegg og glassdør og opplegg for vaskemaskin. Avrenningshull fra innebygd sisterne. Ventilasjonskanal ut over tak. Spotter i tak.
Malte fyllingsdører som innvendige dører.
Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom.
Jacuzzi på terrasse fra 2015 medfølger.
Tekniske installasjoner:
Murt peis med innsats i stue.
Elementpipe på utside vegg mot syd.
Det er på bad i loftsetasjen montert nytt rør i rør system i 2020, samleskap på bad med avrenning mot bad. Ellers påvist vannrør i kobber, i stor grad fra 1990--tallet og utover. Stoppekran og vannmåler i kjeller.
Avløpsrør i hovedsak i plast.
Ca. 200 l varmtvannstank fra 2004.
Varmepumpe luft til luft, montert før 2011.
Automatsikringer i el.skap, en god del fornyhet senere år. Jansen Elektro AS utført endel arbeid ifm bad på loft. Ny måler i 2018.

Oppvarming

Murt peis med innsats i stue, varmepumpe luft til luft montert før 2011, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1935. Opprinnelig ei hytte, tilbygd i ettertid og betydelig oppgradert fra 1987 og utover.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Eiendommen var opprinnelig oppført som fritidseiendom er godkjent bruksendret til enebolig.
Det foreligger ferdigattest på levegg og minde overbygg på terrasse datert 02.07.2008.
Det foreligger også byggetillatelse vedr. tilbygg dat. 21.05.1987 samt godkjent søknad om endring av tillatelse dat. 25.02.2001.
Det foreligger godkjent søknad av 04.07.2013 på fasadeendring dat. 04.10.2013.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Soverom i 1. etasje er på tegning angitt som "arbeid" mens bod er tatt inn i vindfang. I 2. etasje er bad utvidet ved at bod er tatt inn i badet. Det foreligger ikke ferdigattest på tilbyggene.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/37/29:
07.01.1935 - Dokumentnr: 900004 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1507 Gnr:37 Bnr:4
23.12.1983 - Dokumentnr: 990077 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Gnr 37 bnr 50
01.01.2020 - Dokumentnr: 997827 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:37 Bnr:29

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Svinøyvegen i Breivika/Lerstad i området som i hovedsak består av frittliggende eneboliger. Det er gangavstand til barnehage, barneskole og butikk. Eiendommen er beliggende ca. 9 km øst for Ålesund sentrum.

Adkomst

Følg Lerstadvegen østover, ta av til høyre ned Svinøyvegen og følg denne. Den svinge mot høyre, og du tar av første nedkjørsel til høyre, så høyre igjen og du har boligen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Lerstad skole (1-7 kl.) 19 min. gange - 1.5 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 7 min. m/bil - 3.7 km
Blindheim u-skole (8-10 kl.) 9 min. m/bil - 6.2 km
Kolvikbakken u-kole (8-10 kl.) Midlertidig flyttet til Hatlane
Borgund vg.skole 6 min. m/bil - 3.3 km
Spjelkavik vg.skole 6 min. m/bil - 3.4 km
Barnehager:
Lerstad barnehage (0-5 år) 19 min. gange - 1.5 km
Åsestranda barnehage (0-5 år) 25 min. gange - 1.8 km
Lykkeliten barnehage (0-6 år) 25 min. gange - 1.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 603,4 kvm som er pent opparbeidet og beplantet med plen, natursteinsmurer, singel, gjerde, treterrasse og uthus innredet som badstu etc.

Parkering

Parkering i innskutt garasje - tak nyttes som terrasse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Nakken - Breivika datert 02.02.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 528,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomskatt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.677,- pr. år (2019) / 22.829 kwh.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.800,-.
Boligen er tilknyttet internett fra Tafjord, avgift kr 568,- pr. mnd.
Boligen har utgifter til brøyting på ca. 2.971 (2019/2020).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 780 249,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 808 896,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fred Buland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.8750,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0119/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20119

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 10:00

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.