Solgt: 3 175 000 kr

Klyvevegen 135

3 150 000 kr
139 m²
4 soverom
Velkommen til Klyvevegen 135 - Presentert av Kim Leite Slinning v/Krogsveen avdeling Skien
Skien - Klyve
Enebolig med 4 soverom, dobbelgarasje og landlig beliggenhet. Stor tomt på 1.6 mål. Kort vei til skoler og barnehager.
 • Prisantydning
  3 150 000 kr
 • Omkostninger
  80 092 kr
 • Totalpris
  3 255 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  139 m²
 • Bruksareal
  187 m²
 • Tomteareal
  1 618,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eneboligen ligger landlig til med få naboer og område oppleves stille og rolig. Kort avstand til turområder som Rugtvedtkollen på andre siden av veien og Piggen og Solmyrås i nærheten. Det er en beverbekk i nærområde og boligen er omkranset av mye skog.
* Bad fra 2011 og toalettrom fra 2017
* Dobbelgarasje fra 1991 med arbeidsbenk innerst i garasjen
* Kjeller med god takhøyde og godt med oppbevaring
* 1.6 mål tomt som er godt opparbeidet
* Hage med epletre, plommetre, rips og bringebær
* Sentralstøvsuger, automatsikringer og fiber
* Klebersteinpeisovn fra 2013 og varmepumpe
* Etablert flere uteplasser på utsiden av boligen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Klyvevegen 135, 3739 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 225, bruksnummer 19, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 199 kvm
Totalt bruksareal: 187 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm
Bruksareal:
Klyvevegen 135 - Enebolig 187 kvm
Primærrom:
Klyvevegen 135 - Enebolig:
1. etasje 93 kvm: Gang, stue, kjøkken, 1 soverom og 1 rom (tidligere car-port ikke byggegodkjent)
2. etasje 46 kvm: Bad, gang, 3 soverom og wc
Sekundærrom:
Klyvevegen 135 - Enebolig:
Kjeller: 48 kvm: Trapperom og 4 Boder
Garasje:
1. etasje 40 kvm:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er i henhold til rapport fra takstmann oppført på støpt plate på mark. Byggegrunn består trolig av steinmasser på fast grunn med eldre betonggulv uten fuktsikring. Grunnmur er av blokkemur med pusset overflater. Yttervegger består trolig av bindingsverk. Dobbelt falset liggende kledning og tømmermannskledning i 2. etg kledning som er i bra stand på den ene veggen av huset mot garasjen. Etasjeskille består av trebjelkelag. Vinduer av ulik alder og er fra 2016, 2014 og eldre. Verandadør er fra 2016 og yttertak består av saltak. Taket antas å være lagt om ved ombygging 1986 som er utført med papp, sløyfer, lekter og dobbelkrommet betongtakstein. Det er sorte plastbelagte stålrenner og beslag rundt pipe og Isbordbeslag.
Garasjen er oppført på støpt betongdekket, ringmur av lettklinkeblokker av ukjent type, bindingsverksvegger med plater innvendig og kledd utvendig og saltak med betongtakstein. Det er el-portåpner.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2.
Gulv på grunn har noen småsprekker. Sprekk ved kjellervindu. Drenering fra byggeår med normal slitasje og ved mye nedbør har det blitt registrert vann i bod. Takstmann opplyser om museekskrementer på loft og bør gjøres tiltak for å hindre mus på loft. Smal trapp ned til kjelleren som mangler håndlist og spiler på en side. Veranda er ført inntil yttervegg uten beslag i overgangen. Det mangler overdekning rundt pipe ved etasjeskille, samt brannhemmende plate ved feieluke. Det er slakt tilstrekkelig fall til sluk og høy terskel på bad i 2. etasje. Veggtoalett ser ikke ut til å være utført i henhold til teknisk forskrift, med drenert kasse til sisternen.
Garasjen har fått tilstandsgrad 2 på. Det mangler noen plater i taket, garasje har noe uferdig overflater med brukssmerker.
Sidedør er noe skadet og utett. Det er ikke taknedløp som bør etableres.
Tilstandsgrad 3.
Kjellervindu har behov for å byttes ut og puss mot karm har uheldig utførelse og anbefales utbedret.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema om feil på avløp/septik, tanken ligger litt for høyt i terrenget. Ved stor belastning kan det komme kloakk i kjeller. Har skjedd to ganger ila 10 år. Dersom det er mange beboere i huset bør septik tømmes hvert år. Kommunens tømmerutine sier 2.hvert år. Avløpsrør i huset er gamle, og det har av og til vært behov for å få spylt opp rørene av rørlegger. Utebod på hjørne på baksiden av huset er bygget inn og planlagt til oppholdsrom eller soverom.
Det er ikke søkt om bruksendring og fasadeendring.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Overflater i de forskjellige rommene.
1. etasje
Gang: Laminatgulv, MDF plater på vegg og malt takpanel i himling. Det er innebygget garderobeskap og knagger til klesoppheng.
Stue: Laminatgulv, malt tapet og malt takpanel i himling. Utgang til terrasse på fremsiden hvor det er god plass til sittegruppe og spisegruppe. Åpnet opp inn til kjøkkenet og stuen er delt opp i to rom. Det er varmepumpe montert under vindu og klebersteinpeisovn fra 2013 i stuene.
Kjøkken: Gulvbelegg, malt tapet og malt takpanel i himling. Malt kjøkkeninnredning med profilert fronter fra 2007 og integrert komfyr, oppvaskmaskin og ventilator. Godt med benkplass og skapplass med takhøye skap.
Soverom med varmekabler i 1. etasje: laminatgulv på gulvvarme, tapet og takessplater i himling. Skyvedørsgarderobe på en hel vegg i rommet ved siden av døren inn til rommet.
Rom som ikke er søkt om: malt tregulv, MDF plater på vegg og malt himling.
2. etasje
Soverom: Tregulv, malt vegger og takpanel i himling.
Soverom: Laminatgulv, MDF plater på vegg, tapet på vegg og malt takpanel i himling og downlights. Innebygget garderobeskap og garderobeskap i rommet.
Soverom: Laminatgulv, MDF plater på vegg og malt tak i himling.
Bad fra 2011: Gulvflis på gulvvarme, sokkelflis, MDF veggplater med våtromsmaling og MDF himling. Innredningen består av dusjkabinett og servant. Det er avtrekk i vegg og liten luftespalte i dør.
Toalettrom fra 2017: Gulvbelegg, malt vegg- og takpanel i himling. Innredningen består av vegghengt toalett og servant.
Kjeller
Malt betonggulv, malt vegger og malt himling. Flere boder og god takhøyde. I det ene rommet er det etablert en dusj i samme rommet som VVB fra 2017. Det er trapp ned til kjelleren i rommet med trapp til 2. etasje.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin og komfyr.

Oppvarming

Det er varmekabler på soverom og bad. Det er klebersteinpeisovn fra 2013 og varmepumpe i stuen. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.1957. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Foreligger ferdigattest fra 31.05.1989 på tilbygget. Denne kan fåes ved henvendelse til megler.
Rommet som tidligere var en car-port er bygget om og det er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke omsøkt for bruksendring eller fasadeendring og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar på egen regning og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Landlig beliggenhet med kort vei til barnehager, skoler og butikk. Veien som går forbi huset brukes har forbindelse til Ånnerød og videre til Porsgrunn vest. Dette er en mindre trafikkert vei grunnet svinger og smale veier. Det er kort vei til turområder som Rugtvedtkollen som ligger på andre siden av huset og på andre siden av Rugtvedt har du Kverndammen og Porsløypa. Det er flere turområder i nærheten som Kjerkåsen og Hvitsteintjern. Samme parkering som ved Hvitsteintjern ligger Skien fritidspark. I nærområde ligger også GS senteret med apotek, blomster og dagligvare med ferskvaredisk. Ypperlig beliggenhet med kort vei til Porsgrunn sentrum og gode bussforbindelser til Herkules, Telemark sentralsykehus og Skien sentrum, samt gode bussforbindelser til videregående skoler i Grenland.

Adkomst

Kjør veien vest mot Porsgrunn i 7.5 kilometer til rundkjøringen ved GS senteret hvor det er skiltet til Klyve, ta første vei til høyre og følg denne i ca. 900 meter, kjør rett frem på Klyvevegen. Følg veien i 500 meter til du kommer til huset på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er kun 500 meter til Kverndammen barnehage og 1.2 kilometer til Klyveskogen barnehage og 1.7 kilometer til Kongerød barnehage. Klyve skole ligger 1.8 kilometer unna og har et eget svømmebasseng, fjøsanlegg med dyr som er tilknyttet SFO og skolekorps. Kongerød ungdomsskole ligger 1.2 kilometer unna, der ligger også flerbrukshallen. Gode bussforbindelser til videregående skoler i Porsgrunn og Skien.
Skolekrets: Klyve 1-7, Kongerød ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er pent opparbeidet med gruset innkjørsel og hekk. Stor gressplen som er omkranset av thujahekk og det er plantet bringebær, rips, epletre og plommetre. Grenser til friareal på den ene siden og på den andre siden av veien ligger Rugtvedtkollen og en liten hoppbakke.

Parkering

God plass til parkering i gårdsplass og i dobbelgarasje. Det er også laget en gjesteparkering ved siden av postkassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Merknad: Slamavskiller.
Foreligger ingen krav fra kommunen per dags dato. Per telefon med Skien kommune. I nær fremtid kan eiendommen få pålegg om utskifting/oppgradering av det private avløpsanlegget eller pålegg om tilknytning til kommunalt avløpsledningsnett i Klyvevegen. 11.05.2021.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger og kjørevei i henhold til reguleringsplan for Rugtvedtkollen datert 16.06.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.06.1983. I Kommunedelplanen er område regulert til boligbebyggelse - Nåværende datert 16.06.2016.
Regulering under arbeid. Riksvei 36. E-18 Skyggestein. Har snakket med kommunen 10.05.2021 og forteller at dette kun er på høring som et av flere forslag og er ikke vedtatt.
Naboen river et gammelthus og setter opp et nytt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 963,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, tømming av septikk og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 5.783,- for 2020 og er inkludert i kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5543 og inkluder superforsikring med innbo. Hvor selger opplyser om gode rabatter på prisen.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fiber og har avgift på
kr 799 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 524 624,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 888 646,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 230 092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marianne Myhren

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.75% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 1.875,- inkludert alle visninger
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0031/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2131

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2021 kl. 13:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.