Solgt: 6 400 000 kr

Knud Øyens vei 12 A

6 400 000 kr
127 m²
3 soverom
Høyt og fritt beliggende.
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Nordstrand
1/2 vertikaldelt tomannsbolig med stor solrik hage - Familievennlig - Sentralt
 • Prisantydning
  6 400 000 kr
 • Omkostninger
  161 342 kr
 • Totalpris
  6 561 342 kr
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  127 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Knud Øyens vei 12 A er en innholdsrik vertikaldelt bolig over tre plan. Boligen fremstår velholdt, men noe modernisering må påregnes.
Planløsningen er særdeles familievennlig hvor rommene er store og luftige.
Flott opparbeidet hage med stor sydvestvendt markterrasse i skifer. Hagen er stor, frodig og grønn. Pent tillaget med plen og prydbusker.
Kort vei til gode skoler, barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Knud Øyens vei 12 A, 1166 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 184, bruksnummer 47, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruttoareal: 163 kvm
Totalt bruksareal: 148 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm
Primærrom:
Kjeller 26 kvm:
Trappegang, gang og kontor
1. etasje 60 kvm:
Entré, gang, stue, spisestue og kjøkken
2. etasje 41 kvm:
Stue, bad og 2 soverom
Sekundærrom:
Kjeller 21 kvm:
2 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.08.2020 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig over to plan samt kjeller og loft, oppført i 1949 og tilbygget i 1960. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv på grunn av betong og grunnmur i murkonstruksjon. Yttervegger i
bindingsverk som utvendig er kledd med stående trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform som utvendig er tekket med betongtakstein. Boligen har ytterdør av tre med glassfelter. Balkongdør i 1.etasje med trekarmer og to-lags glass fra 1994. Terrassedør i kjeller med trekarmer og to-lags glass fra 2004. Vinduer med enkle glass fra byggeår i deler av kjeller. Vinduer med trekarmer og to-lags glass fra
hhv. 1960, 1989, 1994, 2006 og 2010.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Knud Øyens vei 12 A er en innholdsrik vertikaldelt bolig over tre plan. Boligen fremstår velholdt, men noe modernisering må påregnes.
Planløsningen er særdeles familievennlig hvor rommene er store og luftige.
Flott opparbeidet hage med stor sydvestvendt markterrasse i skifer. Hagen er stor, frodig og grønn. Pent tillaget med plen og prydbusker.
Kort vei til gode skoler, barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon.
Entré/hall i 1. etasje:
Entreen er lys og trivelig. På gulvet er det heltre furugulv. Rommet har panel i himling med takpunkt. Malt panel på vegger malt i lys gråtone.
Kjøkken i 1. etasje:
Tidløs og stilren innredning med hvitmalte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag. Ettgreps kjøkkenarmatur. Belysning under overskap. Ventilator med lys. Innredningens plassering og form har godt med skapplass, og funksjonelle arbeidssoner.
Kort oppsummert - et tidløst kjøkken med god spiseplass.
På gulvet er det heltre furugulv. Rommet har panel i himling med takpunkt. Glatte vegger malt i varm gråtone.
Stue/spisestue i 1. etasje:
Spisestuen og stuen er et lyst og lekkert rom. Vinkelløsning deler det gode rommet opp i naturlige soner. Fra den del som er innredet som spisestue er det utgang til den sydvendte terrassen med flott utsyn. Spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie.
Store vindusflater gir godt med dagslys og en flott dutsikt. På gulvet er det heltre furugulv. Rommet har panel i himling med takpunkt. Glatte hvitmalte vegger.
Soverom i 2. etasje:
Soverommene ligger samlet i 2. etasje. Opprinnelig er det tre soverom, men ett av soverommene fungerer som ekstra stue. Dette kan enkelt tilbakeføres til sin opprinnelige funksjon.
På gulvene er det heltre furugulv. Rommene har panel i himling med takpunkt. Glatte malte vegger.
Baderom i 2. etasje:
Eldre baderom bestående av badekar, innredning og wc. Rommet er modent for modernisering.
Baderom i kjeller:
I kjelleren finnes vaskerom. Det er fliser på gulv og kjellerveggene er hvitmalte. Opplegg for vaskemaskin.
Videre finnes det et romslig allrom/kontor. Herfra er det utgang til den solrike markterrassen i skifer og den spennede hagen.
Kjelleren rommer forøvrig godt med lagringsplass.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme på bad, vindfang og to rom i kjeller samt vedovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Iflg. Kommuneens arkiver foreligger det ikke ferdigattest for eiendommen. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1948.
Det foreligger ferdigattest på tilbygget datert 13.03.61. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Gang og kontor i kjeller er opprinnelig byggemeld som boder og råkjeller og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/184/47/1:
12.04.1948 - Dokumentnr: 3566 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,582
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM GJERDEHOLD
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
----------
Nye vilkår
06.09.1985 - Dokumentnr: 54485 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 25,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
06.09.1985 - Dokumentnr: 54485 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 116/1466
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et veletablert skjermet boligområde i en liten blindvei fra Knud Øyens vei. Stille og rolig boligområde i frodige og naturskjønne omgivelser. Familievennlig beliggenhet med store grøntarealer rundt som innbyr til lek og moro. Boligen ligger sydvendt med begrenset innsyn fra vei. Et hyggelig og stille nabolag med kort vei til offentlig kommunikasjon, hyggelige turområder, nærbutikk og skoler/barnehager.
Kort vei til buss i Ekebergveien og Ljabru trikkestasjon (rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og til Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum). Gangavstand også til Ljan og Hauketo togstasjon.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i området, med bl.a. kort vei til Skredderjordet, som er skøytebane om vinteren og fotballbane om sommeren. Kort vei også til flere badeplasser langs fjorden. Flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta, samt Ingierstrand området.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, tennisbaner, minigolfbane, ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Ljan Tennisklubb i Peder Holters vei. Boble over 2 baner i vinterhalvåret.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet, SATS på Lambertseter og Fresh Fitness på Hauketo.

Adkomst

Knud Øyens vei er en lite trafikkert vei som strekker seg fra Åsdalsveien til Ekebergveien. Knud Øyens vei 12 A ligger i Reina, en liten blindvei opp fra fra Knud Øyens vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området. Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Ljan skole. Gangavstand til skoler på alle trinn. Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 13 175 kvm. Boligene har vedtektsfestet midlertidig bruksett på egne deler av tomten i naturlig tilknytning til boligene. Fellesarealer er opparbeidet med asfalterte adkomstvei med varmekabler (Reina) og diverse beplantning. Boligen har egen hagedel opparbeidet mef fjell i dagen, gressplen, bærbusker og diverse beplantning. Gruset gårdsplass.
Grunneier er Nobil Utvikling AS.
Festeavtalen løper i 99 år. Den utløper i 2047 med rett til fornyelse. Festeavgiften kan reguleres i 2027.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen gårdsplass samt to biloppstillingsplasser i Reina.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Hver enkelt sameiet er ansvarlig for stikkledninger fra boligen til hovedledningen i Reina.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det foregår planlegging av evt. forlengelse av trikketraséen fra Ljabru og til Hauketo. Det er foreslått at trasséen skal gå langs Ekebergveien ned til Ljabru eller i trasséen til turveien ned til Ljabrubakken
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.500,- pr. mnd. og inkluderer: TV og internett (basispakke), varmekabler i Reina og lys i fellesområder, festeavgift og kommunale avgifter.
Fellesutgiftene vedtas på årsmøtet en gang i året.
Eiendomsskatten er kr. 2.778,- for 2020.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.218,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Basispakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 759 303,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 333 490,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.561.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tore Heiberg og Kirsten Namli

Informasjon om forkjøpsrett

Boligen er tilknyttet sameie Knud Øyens vei 12-24, med sameiebrøk 116/1466.
Sameiet består av 14 seksjoner.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter samtykke fra styret.
Sameiet har pr. 11.08.2020 et lån på kr. 173.173,-, som nedbetales gjennom felleskostnadene. Det er i følge styreleder ingen konkrete planer om større påkostninger, men dersom dette blir nødvendig kan det føre til nye låneopptak eller enkeltinnskudd fra sameierne.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å eie mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Sameiet er p.t. i en tvist med grunneier (Nobil Eiendom) vedr. festeforholdet. Sameiet fester tomt via Øvra Ljan Boliglag. Nobil Eiendom ønsker å utvikle og bygge ut på tomten, og Øvre Ljan Boliglag har med bakgrunn i dette vedtatt å kreve innløsning av tomten etter Tomtefesteloven. Grunneier bestrider at boliglaget har rett til å gjøre dette. Saken har vært til behandling i retten, og det ventes avgjørelse i løpet av sommeren. Konferer gjerne megler for ytterligere informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0140/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20140

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl. 11:22

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.