Solgt: 5 390 000 kr

Olaf Bulls vei 22

5 390 000 kr
93 m²
2 soverom
Pent oppusset (2015) 3-roms leil + alkove/arb.rom - Lekkert bad og kjøkken - Terrasse - Garasjepl. med el-bil lader.
Holmenkollen
Pent oppusset (2015) 3-roms leil + alkove/arb.rom - Lekkert bad og kjøkken - Terrasse - Garasjepl. med el-bil lader.
 • Prisantydning
  5 390 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  352 000 kr
 • Omkostninger
  1 032 kr
 • Totalpris
  5 743 032 kr
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 764 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og nyoppusset 3-roms leilighet med alkove på Holmenkollen! Beliggende i et attraktivt og tilbaketrukket boområde med nærhet til marka, men også kort gange til buss og T-bane. Leiligheten ble vesentlig pusset opp i 2015 og holder med dette en gjennomgående god standard med bl.a. nytt rehabilitert bad og nytt kjøkken. Det følger leiligheten 1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Her er det også muligheter for å lade bilen sin. 1 bod på terrassen, samt 1 bod en etasje opp fra leilighetsplanet. Felles bod ved hovedinngangen.
Alkove/arbeidsrom er opprinnelig byggemeldt som en del av halleen. Dette er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Olaf Bulls vei 22, 0765 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 33, bruksnummer 2167
Andelsnummer 45, Himstadplassen Borettslag, organisasjonsnummer 952 264 184

Innhold

Totalt bruttoareal: 102 kvm
Totalt bruksareal: 93 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
Bruksareal:
Leilighet 93 kvm
Primærrom:
Leilighet:
-3. etasje 93 kvm: Entré/gang, 2 soverom, bad, stue, kjøkken, arbeidsrom.
I tillegg disponerer boligen en bod i -2 etasje på ca 2,8 m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.10.2019 utført av Espen Aspelund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt såle på antatt fast grunn. Platekledde yttervegger. Byggets skillende dekker og vegger i betong. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie. Blokkens fasader ble renovert og etterisolert i 2018.
Vinduer: Vinduer med isolerglass fra 2017.
Ytterdører og porter: Entrédør av eldre dato. Terrassedør/balkongdør med isolerglass fra 2017.
Balkong: Utgang fra stuen til balkong på ca 12 kvm. Bod på balkongen på ca 2 kvm. Fliser på balkongdekke, samt stor blomsterkasse.
Bad: Avtrekksvifte i på vegg til egen kanal. (Luftespalte under dør/terskel er noe liten og bør gjøres større for å få god nok effekt på ventilasjonen).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Badet er rehabilitert av Bad og flis AS i 2015. Eier er elektriker gr. L og har utført det elektriske arbeidet på badet. Eier har de nødvendige kvalifikasjonskrav for å utføre og dokumentere arbeidet. Dokumentasjon av godkjente kvalifikasjonskrav kan leveres på forespørsel.
- Det har blitt observert noen få tilfeller av enkeltindivider av sølvkre på bad.
- Eier er elektriker gr. L og har utført det elektriske arbeidet i leiligheten. Eier har de nødvendige kvalifikasjonskrav for å utføre og dokumentere
arbeidet i henhold til FEK §7 (Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr) Dokumentasjon av arbeidet og godkjente kvalifikasjonskrav kan leveres på forespørsel. Alt elektrisk fastmontert utstyr (dimmere, brytere, stikk, komfyrvakt, lys, termostater o.l.) ble utskiftet i 2015. Det er montert elektrisk gulvvarme (varmefolie) på reflektor/isolasjonsplater i alle rom. Dette har vært tiltrekkelig til oppvarming av hele leiligheten. Eksisterende tilførsler fra sikringskap til første innvendige koblingspunkt er beholdt og i god stand. For alle utgående kurssikringer er det montert kombivern med 30 mA jordfeilbryter.
- I tillegg til rehabilitering av baderom er det lagt nytt rør i rør system for varmt og kaldt vann til ny vask på kjøkken. Det er montert Aquastopp magneventil med fuktføler under vask og bak oppvaskmaskin. Alle arbeider med vann og avløp er utført av Bad og flis AS.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Olaf Bulls vei 22 - En stor og nyoppusset 3-roms leilighet + alkove på Holmenkollen! Beliggende i et attraktivt og tilbaketrukket boområde med nærhet til marka, men også kort gange til buss og T-bane. Leiligheten ble vesentlig pusset opp i 2015 og holder med dette en gjennomgående god standard med bl.a. nytt rehabilitert bad og nytt kjøkken. Det følger leiligheten 1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Her er det også muligheter for å lade bilen sin. 1 bod på terrassen, samt 1 bod en etasje opp fra leilighetsplanet. Felles bod ved hovedinngangen. I tillegg har man sykkelparkering i felles bod utenfor inngangspartiet.
- Leiligheten ble pusset opp i 2015
- Stilrent og romslig bad
- Lekkert kjøkken
- 2 soverom + alkove
- Alle innedører er byttet
- Stor terrasse
- Gode solforhold
- Tilknyttet parkering for 1 bil i felles garasjeanlegg for leiligheten med el-bil lader
- Utgang fra stuen til balkong på ca 12 m²
- Bod på balkongen på ca 2 m².
- Leiligheten har en bod i etasjen over på ca 2,8 m²
- Felles varmtvann
- Sikringsskap med automatsikringer med innebygd jordfeilbrytere på alle kurser
- Gulvvarme i alle rom
Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Daglig leder/Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt på tlf. 97 90 91 13 eller k.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!
Kjøkken:
Pen og lys kjøkkeninnredning fra Epoq med glatte fronter. Stilren benkeplate i kompositt med nedfelt kum. Det er fliser mellom benk og overskap. Det er kjøkkenvifte med kullfilter. Integrerte hvitevarer som platetopp (Elektrolux), stekeovn (Gorenje), mikrobølgeovn (Elektrolux), oppvaskmaskin (Sandstrøm) og kjøl/fryseskap ( Elektrolux), samt i tillegg til kombinert kjøleskap/frys, er det et ekstra integrert fryseskap fra elektrolux Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som følger boligen.
Stue:
Lys og åpen stue med vindusflater som gir mye naturlig lys. Parkett og gulvvarme på gulv, malte flater på vegg og malte flater i himling med downlights.
Stuen gir plass til både spise- og sofaseksjon. Fra stuen er det utgang til stor terrasse som er et yndet rom på varme sommerdager. Bod er også å finne på terrassen.
2 soverom:
Laminat med gulvvarme på gulv, malte flater på vegg og malte flater i himling. Garderobeskap for oppbevaring.
Arbeidsrom/alkove:
Laminat med gulvvarme på gulv, malte flater på vegg og malte flater i himling.
Bad:
Delikat baderom som ble rehablitert i 2015 som er flislagt med varmekabler. Godt med belysning fra downlights i himling.
Badet er innredet med heldekkende dobbel servant, servantskap med glatte fronter, vegghengt toalett, dusjhjørne og badekar. Det er opplegg for vaskemaskin og tørk i rommet. Det er flislagt benk over vaskemaskin og tørketrommel.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmefolie og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke:
- arbeidsrom/alkove: dette er opprinnelig byggemeldt som en del av halleen, og selger har satt opp lettvegger etter at han flyttet inn. Dette er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
- Dagboknr 11625, tinglyst 08.05.1981, type heftelse: best. om adkomstrett, erklæring/avtale: gjelder bl.a. bruksrett til felles avkjørsel, biloppstillingsplasser m.m.
- Dagboknr 30714, tinglyst 25.11.1981, type heftelse: avtale/erklæring som gjelder avtale med Oslo kommune m.m.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

- Selger har byttet hovedsikring i sikr.skap og montert belysning på balkong med integrerte stikkontakter som egeninnsats i 2019. Selger er elektriker.
- Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet ved markagrensen på Holmenkollens vestside i et stille, usjenert og barnevennlig boligområde. Fantastiske muligheter for friluftsliv sommer som vinter. Vinterstid starter det preparerte løypenettet på gangveien til Strømsdammen. Turløyper rett nedenfor leiligheten med treningsmuligheter både med og uten ski på bena, samt begivenhetsrike arrangementer innen idrett og kultur. Oslo Vinterpark er ikke langt unna og det er god bussforbindelse til Wyllerløypa. Bogstad kunstisbane og Bogstad golfbane ligger like i nærheten, og golfbanen er et fint sted for turer og aking utenom golfsesongen. Ved Bogstadvannet, som er en hyggelig gåtur unna, finnes det flotte rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Fantastisk fint badevann som er meget barnevennlig. Her ligger også det populære utfartsstedet Bogstad gård med café. Om vinteren tar flotte skiløyper deg enkelt inn i Nordmarka og Bærumsmarka. I Sørkedalen er det kunstsnøanlegg for langrenn og skiføre selv med snøfattige vintre. Mærradalen knytter seg til sykkel- og gangsti ned mot Frognerparken. Lysakerelven kan by på småørret, bademuligheter og turstier ned til fjorden. Det er også kort avstand til idrettsklubber som Røa, Fossum og Njård. På Røa finner du dessuten treningssenteret EVO og Elixia Røa bad med egen velværeavdeling, flere bade- og svømmebasseng, badstuer m.m. Kort vei til offentlig kommunikasjon med hyppige avganger. Det er ca. 200 meter til bussholdeplassen Liabakken, som tar deg nedover til Lysaker og sentrum. eller til Majorstuen. Buss 45 tar deg enkelt til Majorstuen uten bytte. Evt. har du Røa T-banestasjon (linje nr. 2), som har avganger flere ganger i timen og tar deg ned til Majorstuen på ca. 15 minutter. Røa sentrum er et kollektivknutepunkt med både buss, T-bane, og flybuss til Gardermoen.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Liabakken barnehage (1-6 år)
- Grindbakken barnehage (0-5 år)
- Måltrosten barnehage (0-6 år)
Barneskoler:
- Grindbakken skole (1-7 kl.)
- Bogstad Skole (1-7 kl.)
- Voksen skole (1-7 kl.)
Ungdom skoler:
- Hovseter skole (8-10 kl.)
- Midtstuen skole (8-10 kl.)
Videregående skoler:
- Persbråten videregående skole
- Ullern videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 17.195 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er tilknyttet parkering for 1 bil i felles garasjeanlegg for leiligheten. Det er lagt opp el-bil lader på plassen. Borettslaget har gjesteparkeringsplasser i den første delen av garasjeanlegget. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2401 datert 10.07.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen inngår også i kommuneplan "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.764,- pr. mnd. og inkluderer:
- Kabel-tv
- Internett
- Varmtvann
- Trappevask
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer kr. 5.035,-.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 12.000 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 1.516.904,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.460.854,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16.056,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 352.000,- pr. 01.10.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 49.200.000,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Beløp: 20.001.994,-
Rentebetingelser: flytende 2,55%
Lånets løpetid: 17 år 9 md.
Avdragsfrihet: nei
Lån 2:
Beløp: 29.263.842,-
Rentebetingelser: flytende 2,55%
Lånets løpetid: 28 år 2 md.
Avdragsfrihet: nei
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 5.743.032,-. Av dette beløpet utgjør kr 352.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Himstadplassen Borettslag.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad samt trappevask må påregnes. Trappeoppganger skal vaskes minimum en gang pr uke. Vasking kan enten skje ved beboerne selv eller i henhold til avtale med et vaskefirma. Borettslaget har avtale med eget vaskefirma.
Dyrehold: Hunde- og kattehold er tillatt etter bestemte regler utarbeidet av styret. Det skal sendes skriftlig søknad til styret før anskaffelse av hund/katt. Opplysninger om rase og alder på dyret skal oppgis. Uten styrets godkjennelse blir hunden/katten å betrakte som ulovlig holdt. Ytterligere opplysninger fås ved henvendelse til dyreutvalget eller styret.
Foretatt påkostninger de senere år ihht. styreleder:
- Ny fiberkabel for TV og Wifi
- Renovert garasjene og installert katodisk beskyttelse
- Alle vinduer og dører er skiftet ut
- Nye fasadeplater og 15cm isolasjon og dampsperre under fasadeplatene
- Installert ladeinfrastruktur for el-bil-lading
- Det pågår utvidelse og fornyelse av kapasiteten på levering av varmtvann
Planlagte påkostninger ihht. til styreleder:
- Fullstendig betongrenovering av byggene. Det kan blir kostbart, men påkrevet. Antar at det vil bli igangsatt om ca. 2 år seinest.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av OBOS har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til borettslaget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastrpirs: kr 31.000,- inkl. mva
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 4500,- (kr.2.250 pr. visning x2)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0162/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.19162

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2020 kl. 13:52

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.