Solgt: 7 200 000 kr

Benedikts vei 20

7 500 000 kr
152 m²
4 soverom
Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, belysning, trapper, terrasser og oppkjørsel.
HOSLE
Halvp. vertikaldelt tomannsbolig o/ 2 plan i meget populært boområde - 4 soverom - Utsikt fra tomten- Rolig vei - Oppussing.
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  7 388 842 kr
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  152 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Halvpart vertikaldelt tomannsbolig over 2 plan i meget populært boområde på Hosle. Benedikts vei er en tilbaketrukket og rolig gate. Flere lekeplasser og friområder er å finne i nærområde. Av oppgraderinger som er gjort i senere tid er flere vinduer byttet, bad i 1. etasje er pusset opp i 2006 og det er montert nye markiser diverse steder på boligen i 2020. Flere koselige uteplasser på tomten, deriblant ca. 34 kvm terrasse som man finner ut fra kjøkkenet og en terrasse på ca 11 m2 med adkomst fra oppkjørsel.
- Halvpart vertikaldelt tomannsbolig
- 2 plan
- Utsikt fra tomten
- Rolig vei
- 154 kvm BRA
- Populært boområde
- Barnevennlig
- Barnehage i nærområde

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Benedikts vei 20, 1362 HOSLE
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 20, bruksnummer 468, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 170 kvm
Totalt bruksareal: 154 kvm
Totalt primærrom: 152 kvm
Primærrom:
1. etasje 75 kvm: Vindfang, entré, gang, bad, wc-rom, vaskerom, fire soverom.
2. etasje 77 kvm: Kjøkken, spisestue, stue, TV stue.
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Matbod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.08.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur av betong, lettklinkerblokker og murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med betongtakstein. Utvendige fasader med stående trekledning. Bilopstillingsplass foran kjeller/bod.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Ikke håndverksmessig utførelse av skjøter på kledning ved gavlvegg over tilbygg mot sør-vest. Det er ikke vindsperre bak kledning på gavlvegg samme sted. Dette kan føre til inndriv av vann på loftet og skade konstruksjoner.
Drenering:
Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand
vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange
forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av byggegrunnens beskaffenhet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men deneringen i denne bygningen vurderes være passert anbefalt brukstid. Dette gjelder også øvrige tilsvarende boliger og ikke spesielt for dette tilfelle. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger.
1 etasje: Boligen har slett Swedoor entredør med glassfelt. Vinduer i soverommene med to-lags glass fra 2011. Vindu i entré med to lags glass fra 1987. Vindu i bad med to-lags glass fra 2006. Vindu i vaskerom med to glassfelt fra byggeår.
2 etasje: Vinduer på kjøkken, spisestue og stue fra 2011. Vinduer mot balkong med to-lags glass fra 1987. Vindu i TV stue med to-lags glass fra 1976. Balkongdører med to-lags glass fra 1987. Det er montert nye markiser diverse steder på boligen i 2020.
Bad 1. etasje:
Det er ikke anordning slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er med krysslaser på tilfeldig sted målt til ca. 15 millimeter. Lokalt fall i en avstand på 80 cm fra sluket er målt med krysslaser på tilfeldig sted og viser ca. 5 millimeter høydeforskjell mellom topp overflate på gulv til topp slukkant. Det er i tillegg målt motfall fra døråpning til nedsenket dusjsone på ca 4 mm. Fall tilfredsstiller ikke kravene fra årstallet ved etablering av våtrommet. Dette kan føre til skader på tilliggende konstruksjoner ved en eventuell lekkasje/ oversvømmelse av badet.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår, senere oppgradert med fliser og delvis nytt røropplegg i 2003. Synlige vannrør av typen utenpåliggende kobberrør og plastbelagte kobberrør. Avtrekksventil på vegg. Stedvis "bom" i fliser. Dette kan bety at fliser mangler flislim eller har dårlig vedheft til underlaget. Det er ikke membran i gulvet. Dette kan føre til skader på tilliggende konstruksjoner ved en eventuell lekkasje.
Toalett:
Det er ikke anordning slik at eventuell lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig uten fare for at det oppstår bygningsskader / fuktskader inne i konstruksjonen
Råloft:
Svertesopp i undertaket. Det er usikkerhet mht. å fastslå årsak, men kan muligens være kondens eller lekkasje. Det er observert gjennomgående festemidler/ spiker i undertaket. Dette kan medføre dryppkondens i den kalde årstiden. Nærmere undersøkelser anbefales. Det ble på befaringstidspunktet observert muselort mellom undergurter på loft. Det er kun gjort en begrenset inspeksjon og
omfang er usikkert. I følge selgers opplysninger er det ikke observert skadedyr/ mus etter at de tok kontakt med skadedyrfirma som gjorde tiltak for et par år siden. Dette må allikevel sees på som usikre
opplysninger.
Tekniske anlegg. VVS anlegg:
Vannrør: Gjelder eldre kobberrør i vaskerom og i benkeskap på kjøkken. Vannrørene inne i boligen er av eldre type. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Usikker restlevetid. Fordelerstamme for rør-i-rør system er ikke plassert i sprutsikkert skap med avrenning til sluk. Dette kan føre til skader på tilliggende konstruksjoner ved en eventuell lekkasje.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Halvpart vertikaldelt tomannsbolig over 2 plan i meget populært boområde på Hosle. Benedikts vei er en tilbaketrukket og rolig gate. Flere lekeplasser og friområder er å finne i nærområde. Av oppgraderinger som er gjort i senere tid er flere vinduer byttet, bad i 1. etasje er pusset opp i 2006 og det er montert nye markiser diverse steder på boligen i 2020. Flere koselige uteplasser på tomten, deriblant ca. 34 kvm terrasse som man finner ut fra kjøkkenet og en terrasse på ca 11 m2 med adkomst fra oppkjørsel.
Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, belysning, trapper, terrasser og oppkjørsel belagt med belegningsstein og varmekabler. Det er i tillegg varmekabler i grunn foran og innenfor kjellerdør.
1. ETASJE:
Entrè:
Plassbygget garderobeskap i entre med mål på ca. 2,40 meter.
Soverom:
Etasjen huser i alt 4 soverom.
Toalettrom (Ikke våtrom:
Toalettrom fra 2006 i følge selgers opplysninger. Rommet er flislagt på gulv med gulvvarme. Veggflater med stående og liggende trepanel. Nedsenket himling med trepanel og downlights. Rommet er innredet med servantskap med dører i matt hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Oras, speil på vegg over servant, og vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut av bygget.
Bad 1. etasje:
Bad fra 2006 verifisert via årstall på sluk iht takstmann. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger, og nedsenket himling med trepanel med downlights som gir en god og jevn belysning.
Badet er innredet med servantskap med profilerte dører i matt hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Oras, speil på vegg over servant med belysning, dushjørne med nedsenket dusjsone, glassdør og to-greps armatur fra Oras, vVegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit og nisje i vegg over toalett. Avtrekksventil på vegg.
Vaskerom:
Flislagt gulv og pussede og malte veggflater. Himlingsflate medhimlingsplater og taklampe. Rommet er innredet med utslagsvask på vegg av plast med ett-greps armatur fra FM Mattson, Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra 2003 plassert i vaskerom.
2. ETASJE:
Kjøkken & terrasse:
Kjøkken fra fra byggeår med innredning med slette blåmalte fronter. Kjøkkenet er utstyrt med nedsenket servantbenk i rustfritt stål med servant og utslagsvask samt ettgreps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap, lysarmatur med stikkontakt under overskap, Gorenje komfyr med keramisk platetopp plassert i nisje, ventilator fra 2019 med belysning og avtrekk ut av bygget og innebygget oppvaskmaskin fra Bosch. Synlige vannrør av typen plastrør, kobberrør og plastbelagte kobberrør. Synlige avløpsrør av støpejern. Brannslange plassert i benkeskap på kjøkken. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som medfølger boligen.
Fra kjøkkenet er det utgang til en nord-vest vendt delvis overbygget terrasse på ca. 34 m2. Her har man enkel adkomst og vil være et naturlig bruksområde for familien.
Stue og spisestue:
Romslige rom som gir god plass for å møblere med både spisebord, sofagruppe og eventuelt lenestoler. Vedfyrt peisovn i spisestuen gir muligheten til stemning og kos på mørke høstkvelder.
TV-stue:
Enda en stue er å finne i denne etasjen.
Råloft:
Loftet er et råloft med adkomst via luke fra kjøkken. Undergurter isolert med Glava. Undertak av taktro. Taksperrer lagt på fagverksdrager.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyrt peisovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden rundt 1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen (med unntak av tilbygget). Det foreligger stemplede byggetegninger datert 1953 hos kommunen.
Endinger som er gjort fra godkjente byggetegninger er:
1. etasje: Bad er utvidet på bekostning av bod, og endingen er søknadspliktig. Rommene er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger ferdigattest for tilbygget datert 06.05.1988. Denne kan fåes ved henvendelse til megler. Tilbygget gjelder påbygg på sør-vest siden av boligen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 22015, tinglyst 12.07.1985, type heftelse: erklæring/avtale/seksjonering: pant til sameiet på kr 25.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 7516, tinglyst 16.10.1953 , type heftelse: bestemmelse om bebyggelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Vaskemaskin medfølger ikke.
Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap står igjen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen befinner seg i et veletablert boligområde på Hosle som oppleves tilbaketrukket, samtidig meget sentralt - med korte avstander til alle fasiliteter som nærområdet kan friste med. Området er svært attraktivt for barnefamilier med kort vei til Hoslebanen som byr på bandy på vinteren og fotball på sommerstid. Det er i tillegg muligheter for å spille fotball i binge og kunstgressbane. Det idylliske friområdet "Sauejordet" ligger i nærheten, med kyr og sau beitende ute sommerstid, og flotte ski- og akebakker vinterstid. Kort vei til Bærumsmarka med alle sine skiløyper og flotte turmuligheter hele året. Haga golfbane og Grini golf er like i nærheten. Godt og variert fritidstilbud for store og små som f.eks. Nadderudhallen med bl.a. svømmehall. Er man av den treningslystne typen, er Fresh Fitness på Østerås senter og Sats på Bekkestua senter en kjapp oppvarmingsløpetur unna. Nadderud fotballbane- og friidrettsanlegg har et flott anlegg for sportslige aktiviteter. I tillegg er de naturskjønne turstiene på Fossum kun en kort kjøretur unna. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole er alle i nærheten, og det er gode tilknytninger og knutepunkter for offentlig kommunikasjon.
Bekkestua sentrum med det meste av fasiliteter og butikker er bare en kort kjøretur unna. Videre har man også Sandvika Storsenter og CC Vest som er en kort kjøretur unna og som begge kan by på et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud.
Kollektivtilbudet er også bra i nærområdet, med buss og t-bane innenfor kort rekkevidde. Nærmeste busstopp er Nadderudjordet (300 meter) og herfra kan man enten ta buss til Bekkestua Buss/ T-banestasjon eller Østerås T-banestasjon. Hosleekspressen går direkte til Oslo fra Nadderudjordet i rushtiden. Ekspressbussen har også avstigning på Lysaker, der man kan bytte til tog. Flybussen går også fra Hosleveien. Bekkestua Stasjon er et sentralt knutepunkt for offentlig kommunikasjon, og her er det både busser og T-baner som tar deg innover mot Oslo eller i retning Sandvika. Med bil tar det ca. 10 min til Lysaker, 14 min til Sandvika, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo lufthavn.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Nadderudskogen barnehage
- Huskestua barnehage
- Bekkestua Kanvas barnehage
- Furu barnehage
- Hosletoppen
- Hosle barnehage
- Eikeliåsen barnehage
Barneskoler:
- Hosle og Bekkestua er de nærmeste
Ungdomsskoler:
- Hosletoppen
- Bekkestua
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1603 kvm som tilhører sameiet. Tomten er nå fellesareal.
Kommunen har nettopp godkjent søknad om reseksjonering for eiendommen. Snr. 1 (den som selges) vil få tinglyst tilleggsareal i grunn på ca 630 kvm. Den nordlige delen av tomten er tinglyst som fellesareal (ca 460 kvm iht kommunen). Snr. 2 vil få tinglyst tilleggsareal grunn på ca 630 kvm. Se vedlagt kartskisse som ligger vedlagt i salgsoppgaven for oversikt. . Dette forutsetter at tinglysningen går i orden.

Parkering

Iht til sameiets vedtekter §8 har seksjon 1 (den som selges) muligheter til å parkere 2 biler på fellesarealet eller på seksjon 2 sitt eksklusive uteareal frem til eventuell garasje (om det blir godkjent bygges). Seksjonseierne har krav på å få bygget dobbelgarasjer (6x6 meter) under forutsetning om godkjennelse fra offentlig myndighet. Hver seksjon har 12 mnd varsel. Interessenter bes sette seg inn i §8 i vedtektene som omhandler bestemmelsene rundt parkering. Denne finnes vedlagt i salgsoppgaven.
I vedtektene § 8 siste ledd står det at snr. 1 disponerer 1 garasje som ikke er tilknyttet eiendommen. Denne vil ikke medfølge salget og følger derfor ikke boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Les mer om vedlikeholdsplikt i vedtektene som gjelder tomt.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private og felles private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan GRAV datert 14.02.1951 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Ikrafttredelse 04.04.2018
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/201601_4529355.pdf
Delarealer 1 603 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Fornyet forbindelse fra Hamang i Bærum til Smestad i Oslo (informasjon tatt fra Statnett sine hjemmesider):
Over og på tomten går det i dag strømmaster som må fornyes for å møte den forventede forbruksveksten og dermed trygge strømforsyningen i Stor-Oslo.
Statnett har i den forbindelse søkt Norges vassdrags- og energidirektorat om konsesjon for å erstatte dagens luftledning mellom Hamang og Smestad transformatorstasjon med en ny forbindelse.
Som første prioritet søker vi om å fornye forbindelsen med en ny luftledning. Som andre prioritet søker vi om kabel i grøft, med en kortere strekning i tunnel. Både luftledning og kabel er begge tekniske løsninger som vil sikre fremtidig strømforsyning.
Prosjektet er en del av "Nettplan Stor-Oslo" som skal sikre trygg strømforsyning i og rundt Oslo.
Det kan resultere i en større/høyere mast på tomten.
Les mer om prosjektet på: https://www.statnett.no/vare-prosjekter/region-ost/nettplan-stor-oslo/hamang-barum-smestad/

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 600,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 319 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Internett kommer i tillegg.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 399 pr mnd. Alarmutstyr vil ikke medfllge boligen om ikke kjøper ønsker å tegne avtale med Verisure.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 464 710,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 272 956,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.688.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingrid Lynnebakken og Arne Thorleif Lynnebakken

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Benedicts vei 20/22, med sameiebrøk 13.000/26.000.
Sameiet består av 2 boliger.
Juridiske personer kan ikke erverve seksjoner i sameiet.
Sameiet har ikke forretningsfører, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler/avtaler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Det følger vedtekter som er tinglyst for sameiet. Disse følger vedlagt i salgsoppgaven, og kjøper bes sette seg inn i dette. Det står bl.a. her at "hver seksjon har som tilleggsdel eksklusivt uteområde avmerket på vedlagte situasjonskart. Partenes utvendige tilleggsdeler kan ikke beplantes på en slik måte at den andre part får redusert sol og lysforhold eller utsikt". Videre står det at "seksjonene har selv ansvar for alt indre og ytre vedlikehold på egen hoveddel og tilleggsdel. For garasjebygninger på fellesdel gjelder at seksjonseierne i fellesskap og etter fordeling er ansvarlig for alt ytre vedlikehold."

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag/fastpris: 70.000
Tilrettelegging kr 15.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0075/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2075

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 12:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.