Solgt: 3 670 000 kr

Fossumhavene 30

3 490 000 kr
57 m²
1 soverom
Velkommen til Fossumhavene 30. Presentert av Marius Stormfelt, Eiendomsmegler Krogsveen avd. Sandvika
Stor 2-roms leilighet i 2. etg. Markanært og sentralt. Bruksrett til garasjeplass. Syd-vestvendt terrasse.
 • Prisantydning
  3 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  86 443 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 845 285 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 926 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor 2-roms leilighet i 2. etg. Leiligheten har en garasjeplass i felles garasjeanlegg, samt bod på terrasse, 2 boder med adkomst fra trappegang. Forøvrig en fantastisk beliggenhet med marka rett utenfor døra.
- Stor 2-roms leilighet
- 2 boder
- Eksklusiv bruksrett til garasjeplass i felles garasjeanlegg
- Rolig bomiljø
- Kort vei til marka
- Kort vei til T-bane og buss
- Barnehage og skoler i nærområdet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fossumhavene 30, 1359 EIKSMARKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 31, bruksnummer 144, seksjonsnummer 14, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Bruksareal:
Leilighet 60 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 57 kvm: Entre, stue/kjøkken, bad og soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen to eksterne boder, beliggende i samme etasjen og oppgang som leiligheten. For øvrig felles bod lokalisert i 1. etg. med et mindre oppbevaringsrom for oppgangens seksjoner.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.12.2020 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, med bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader forblendet med teglstein, samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Terrassedør og vinduer med tre-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Baderom har fått Tg 2 som helhetsvurdering med tanke på rommets alder og enkelte avvik. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Kjøkken har fått Tg 2 på følgende punkter:
- Vannrør av kobber er i hovedsak vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn 50 % av anbefalt brukstid er passert.
- Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn 50 % av anbefalt brukstid er passert.
Overflater har fått Tg 2 på følgende punkt:
- Det er registrert gliper mellom parkettbord.
Etasjeskillere/skjevhetsmåling har fått Tg 2:
- Det er registrert skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommene er målt til 15 mm i stue og 17 mm i soverom.
Balkong, terrasse har fått Tg 2 på følgende punkt:
- Registrert noe fukt på svill/kledning i utvendig bod.
Det følger av selgers egenerklæring:
- Det kan være tilbakeslag ved dusjing.
- Det har blitt gjort noen oppgraderinger for noen år siden av El-tavle, kjøkken, lys i utebod og terrasse, samt stikkontakt. Arbeidet ble utført av selger selv som har fagbrev med gruppe L.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen har en praktisk planløsning, med gode oppbevaringsmuligheter og en flott terrasse med syv-vestvendt beliggenhet.
Innbydende og romslig entré. Løsningen gir godt med lagringsplass for yttertøy, og frigjør plass i entréen.
Lys og luftig stue med god plass til diverse møbleringsmuligheter. De store vindusflatene gir rikelig med naturlig lys, som skaper en god atmosfære. Fra stuen er det adkomst til en overbygget terrasse, med flott utsyn mot grønne og frodige omgivelser.
Pen delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. SCALA kjøkkeninnredning med profilerte fronter, samt glassfelt i enkelte overskap. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Stikkontakt på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Keramisk platetopp og stekeovn fra Whirlpool. Mikrobølgeovn fra BEHA. Oppvaskmaskin fra Siemens. Kjøleskap med fryser fra Blomberg. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Leiligheten har et romslig soverom med god seng -og garderobeplass. Det er plass til en dobbeltseng, nattbord og tilhørende møblement. Soverommet fremstår som lyst og luftig.
Baderom innredet med flislagt gulv med varme. Flislagte vegger i dusjsone, samt på vegg over servant. Øvrige vegger med malt strie. Himling i malt mur. Vegghengt servant med to-greps armatur. Hylle med speil, samt belysning på vegg over servant. Vegghengt hylle over toalett. Benkeskap i slett hvit utførelse med benkeplate av laminat ved dør. Dusjsone med dusjforheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra ARABIA. Opplegg for vaskemaskin.
Trivelig syd-vestvendt terrasse på ca. 11,5 kvm med svært gode solforhold. Det er god plass til diverse utemøbelement. Fra terrassen er det utsyn mot idylliske grøntarealer. Det er gode lagringsmuligheter i en praktisk utebod på ca. 2 kvm. Montert markise.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Panelovner i enkelte rom og gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.05.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
- Dagboknr 12532, tinglyst 14.05.1992, type heftelse: pantsettelseserklæring og urådighet der sameiet er panthaver med et beløp på 20.000,-. Det følger videre av servitutten av overdragelse skal godkjennes av Fossum Boligsameie.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 24187, tinglyst 06.11.1981, type heftelse: bestemmelse om garasje/parkering. Hjemmel til grunn. Seksjonering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleie av seksjon kan ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse, samt at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt, meget barnevennlig og etablert boligområde på Fossum/Eiksmarka. Det er naturskjønne og rolige omgivelser som omkranser leiligheten, samtidig som det er sentralt til dagligdagse servicetilbud. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og rekreasjonsmuligheter, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I tillegg har man marka som nærmeste nabo som byr på gode turmuligheter hele året samt badevann om sommeren.
Servicetilbud:
Foruten søndagsåpne nærbutikken, Joker Røa og Eiksmarka, er det kort vei til øvrige dagligvarebutikker. Kort avstand fra boligen finner du bl.a Østerås Kjøpesenter, med et variert tilbud av butikker, samt legesenter, fysioterapeuter, treningssenter, frisør, apotek, kiosk, Baker Hansen og vinmonopol. Her finner du også dagligvarebutikken Meny som har et godt utvalg med stor ferskvaredisk.
Eiksmarka senter med blant annet: XL Kiwi, Nille, Helsestasjon, Bokhandel, Sushi, Cafe/baker/kaffebar, Frisør, Mestergrønn m.m. På Røa senteret har man de fleste butikker, deriblant MENY, apotek, vinmonopol, sushirestaurant, helesekostbutikk, bokhandel, frisør og en innholdsrik interiørbutikk.
Ellers er det en kort kjøretur til Bekkestua, Røa og CC-vest som tilbyr rikelige servicefasiliteter, spisesteder, butikker samt aktiviteter for familien.
Rekreasjonsmuligheter:
Fossumhavene 30 grenser til marka, og her starter turopplevelsene rett utenfor inngangsdøren. Her finnes mange flotte tur- og sykkelstier, flere idylliske vann og mye urørt natur.
Fra eiendommen er det kort vei til Bærumsmarka, som byr på flotte turstier, sykkelveier, preparerte skiløyper, samt gode rekreasjonsmuligheter. Ved gode snøforhold kan du omtrent starte skituren rett utenfor hjemmet. Ellers er det også kort avstand til skiløyper på Grinijordene og på Fossum. Nærmeste idrettsanlegg ligger på Fossum som kan tilby en rekke aktive klubbmiljøer innenfor langrenn, skiskyting, hopp, allidrett, friidrett og fotball m.m. .
For golfentusiaster er det kort gangavstand til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er områdene ved Østernvann og Bogstadvannet populære utfluktsmål, og tilbyr ballplass, lekeplass samt bademuligheter. Øvrevoll galoppbane befinner seg innen gangavstand for de som er interessert i travsport, og en kort kjøretur til Kolsås skisenter for de som foretrekker alpint. I tillegg til nærheten til marka, er det kort vei til treningssentre på Østerås senter, Bekkestua eller Nadderud hvor du i tillegg finner svømmehall, haller for flere ulike idretter, fotballbaner, friidrettsbane, rideskole, tennisbaner og skatepark.
Elixia på Røa tilbyr trening i et moderne miljø der man også har muligheten til å ta seg en svømmetur i deres innendørs svømmeanlegg. Røa ligger også nært naturen med Bogstadvannet som er en liten perle på sommerstid. Er du glad i å gå på tur, jogge eller bare roe tankene er dette populære områder å benytte seg av. Wyllerløypa/ Tryvann alpinbakke ligger kun 10 min. unna med bil.
Offentlig kommunikasjon:
Svært god offentlig kommunikasjon med busstopp (Syd-Fossum) i umiddelbar nærhet med hyppige avganger. Det er kun 10-15 minutters gange til Ekraveien T-banestasjon, som har avgang hvert åttende minutt. Kort vei til bussforbindelse retning Bekkestua, Sandvika og Oslo sentrum, samt flytog fra Lysaker stasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Nærmeste barneskole er Eiksmarka barneskole. Skolen ligger i Østre Bærum med nærhet til marka. Flere barnehager i området. Østerås ungdomsskole er nærmeste skole for ungdomstrinnene og ligger rett ved Østerås t-banestasjon.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 31 213,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Eksklusiv bruksrett til en garasjeplass i felles garasjeanlegg i henhold til vedtektene. Det er for øvrig godt med gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse(27.768 m2), konsentrert småhusbebyggelse, gang-/sykkelvei og kjørevei i henhold til reguleringsplan Fossum datert 15.09.1980 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Lysaker- og Sørkedalsvassdraget og Kommuneplan 2017-2035.
Kommuneplaner under arbeid:
Kommuneplan 2035-2040 med status - planlegging igangsatt.
Området nord-øst for blokken er regulert til industri/lager.
Det arbeides med at området om området rundt der det gamle sagbruket/Løvenskiold er skal bygges ut til boliger. Dette ligger frem i tid.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 926,- pr. mnd. og inkluderer: TV og internett, forretningsførsel, kommunale avgifter, garasje, nedbetaling fellesgjeld m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og blir oppjustert januar 2021 med 10%.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 926.821,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 336 555,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 86 443,- pr. 01.12.2020
Det er inngått administrasjonsavtale for innfrielse av sameiernes andel fellesgjeld. Sameierne må inngå individuell avtale med OBOS Eiendomsforvaltning AS før innfrielse kan gjøres. Datoer for innfrielse vil være 30.03. og 30.09. Innbetalingen må gjøres minimum ti dager på forhånd. Kontakt rådgiver i Obos for mer info.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 15.176.924,- pr. 29.09.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,7% flytende rente
Lånets løpetid: 10 år og 2 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.578.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.665.035,-.
Av dette beløpet utgjør kr 86.443,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terje Sæther

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Fossum Boligsameie, med sameiebrøk 1/138.
Sameiet består av 138 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge man følger sameiets regler for husdyrhold.
Sameiets hjemmeside: www.fossum.info. I tillegg har de også en aktiv Facebook gruppe.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Alle oppgangen ble pusset opp og ytterdører skiftet i 2019/2020
- Infrastruktur for lading av EL-bil ble utført i 2019. Ladebokser ble satt opp for de seksjonseierne som hadde bestilt dette.
- I 2019 ble det satt opp kameraer for overvåking i garasjeanleggene.
- Sameiet har skiftet dører og vinduer etter vurdering der det har vært behov for dette.
- Alle viftehusene har høsten 2018 fått nye, rustfrie hengsler på lokk. Tidligere har det blitt byttet drivremmer og nye syrefaste festebolter på samtlige vifter.
- Garasjeport i Syd-Fossum 51 har fått nye løpehjul/skinner og garasjeport i Fossumhavene 28 har fått ny ramme og nytt drivverk.
- Ny forsikringsavtale gjennom IF forsikring (tidligere Gjensidige).
- Ny leverandør av Kabel-tv og internett gjennom GET fra 01.05.2019.
- Det er skiftet råtne vindskier og gjort reparasjoner av dører på søppelbodene.
Planlagte påkostninger/prosjekter:
- Utrede og undersøke forholdene rundt tetting av verandaene grunnet fare for lekkasjer og hendelser med lekkasjer. Ved ekstrem nedbør kan det medføre at konstruksjoner under samtlige av terrassene i sameiet er i fare for vanninntrenging og lekkasjer. Man er i gang med utbedringer på østsiden og det er foreslått tilsvarende utbedringer på vestsiden.
- Det er planlagt rørfornyelse i sameiet i løpet av 2021. Rørene er fra byggeår, og det er vurdert behov for utskiftning. Prosjektet vil omfatte alle rør som fører vann inn i blokkene og videre helt frem til vask, toalett eller maskiner. Det vil bli gjennomført en befaring i samtlige leiligheter for å kartlegge tilstanden. En del seksjoner har allerede oppgradert og modernisert fordelingsledninger, og vil i hovedsak slippe arbeidene forbundet med dette. Når det gjelder vannopplegg skal dette skiftes fullstendig hos alle. Styret anbefaler alle som har gamle rør og planlegger oppussing av bad om å vurdere å gjøre dette samtidig med rørbyttet. Prosjektet er pr nå under fase 2 som beskriver prosjektet og legger grunnlaget for å konkurranseutsette arbeidet i prosjektet. Oppstart er planlagt august 2021. Ifølge styret vil en gjennomsnittlig innbetaling pr enhet ligge på ca. kr 150.000,-. Men dette kan også bli rimeligere avhengig av hva som er gjort med badet fra før av og hvilke alternativ løsning man velger for å oppgradere.
På grunn av vedlikeholdsprosjektene vil det bli en økning av felleskostnadene f.o.m. januar 2021. Det er først og fremst kostnader forbundet med forprosjekt bytte av rør og utbedringer på terrassene som vil kreve ekstra kapital i 2021. Den praktiske utføring av rørbyttet vil bli finansiert ved kapitalinnkreving (hver seksjon betaler sin andel beregnet ut fra sameiebrøk og hvor omfattende arbeidet vil være hos den enkelte).
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Tidligere var det en tinglyst urådighet i Kartverket om at styret skulle godkjenne ethvert salg med samtykkepåtegning på skjøtet. Denne bestemmelsen ble avlyst 28.11.19 og det er kun melding til styret v/salg. Imidlertid er vedtektene p.t ikke oppdatert. Dette gjøres ved årsmøtet i 2020.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 25.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr kr 16.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0124/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.20124

Dato

Sist oppdatert: 20. januar 2021 kl. 12:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.