logo
Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa - Hotell - leil.nr. 1712/1716 - snr. 111

Prisantydning

5 200 000 kr

Omkostninger: 131 222 krTotalpris: 5 331 222 kr
Etasje
4
Byggeår
2008
Soverom
3
Areal (P-ROM)
105 m²
Type / Eierform
Hytte / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 229 kr

Spektakulær toppleil. (7. etg.) i hotellkroppen -11 kvm. solrik, sydvendt balkong -180 gr. utsikt -Garasje -Ski in/out

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Megler MNEF

Inge Mysen

Sagene
mobil 93424304
telefon 21007246

Send e-post
Bestill verdivurdering
Eiendomsmegler

Marcus Blohm

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

SPEKTAKULÆR TOPPLEIL. (7. ETG.) I HOTELLKROPPEN PÅ NOREFJELL SKI&SPA. 11 KVM. SOLRIK, SYDVENDT BALKONG MED FABELAKTIG, 180 GRADERS  UTSIKT. Lekker 4-r "Penthouseleil." som inneholder bl.a. stor stue m/enorme gulv-til-tak vindusarealer, åpent kjk. m/ int. hvitevarer, 2 bad og 3 gode sov.(7 sengepl.). Gulvvarme, gasspeis, mye lagring. Takhøyde på opptil 4, 55 m. Leil. er komplett utstyrt for et godt, "easy-living" ferieliv. 
Parker bilen i oppvarmet garasje, kom inn til en varm og ren leil. med håndklær og sengetøy. Som eier har man fri adgang til hotellets fasiliteter; basseng, spa/velvære og trening. Rengjøring og vedlikehold av leil. ivaretas av hotellet. Her er det bare å nyte! Dette er perfekt for aktive mennesker som ønsker trening og velvære både inne og ute som del av feriene sine. 

Eiendommen

Norefjell Ski & Spa - Hotell - leil.nr. 1712/1716 - snr. 111, 3536 NORESUND 
Gårdsnummer 203, bruksnummer 9, seksjonsnummer 111, kommunenummer 3046

Områdebeskrivelse

Velkommen til Norefjell - Oslos nærmeste høyfjell, kun 1,5 times kjøring fra byen. 
Norefjell Ski & Spa ligger 810 meter over havet på solsiden av Norefjell på Bøseter. Dette er en komplett helårsdestinasjon med høy standard og aktiviteter for alle aldre, både ute og inne. Resorten er beliggende i naturskjønne omgivelser på fjellet med frisk luft og storslåtte natur. Ski in/ski out både for langrenn og alpint. Hotellet og området rundt er bygd og opparbeidet med god infrastruktur.

Resortet ligger fredelig til på solsiden av Norefjell med en praktfull utsikt som strekker seg milevis innover i fjellheimen med blant annet Gaustatoppen ruvende i horisonten.

For den turglade anbefales toppturen med merkede løyper til både Augunshaug (1341 moh) og Høgevarde (1459 moh) med fantastisk utsikt over fjellheimen. På Høgevarde finnes det også en åpen turisthytte med enkel matservering. Turene kan også gjøres med sykkel eller på hesteryggen. 

Alpinanlegget som befinner seg "rett utenfor døren" har totalt 13 heiser og 28 nedfartsløyper. Terrengpark og barneområde med egen heis. Det finnes også en flombelyst aktivitetsbakke for aking og skilek, samt utendørs skøytebane. Anlegget har meget gode solforhold, og er godt skjermet for nordavind. Bakken har også Nord-Europas største fall i skibakken - hele 1010 meter. Skiutleie og skiskole i anlegget, samt tilgang til skistall og smørebod.

For langrennentusiasten finnes det et omfattende løypenett som strekker seg inn i de tre kommunene Krødsherad, Sigdal og Flå. Det finnes mer enn 200 km med løyper i nettet. og 120 km med løyper rett utenfor døren. Det er blant annet merkede løyper til både Høgevarde og Tempelseter.

Etter en lang dag i bakken/sporet kan man ta seg en tur på afterski. Dette er et skieldorado for liten og stor.

Ved Noresund ligger Norefjell Golfklubb vakkert til ved Krøderfjorden. En komplett golfbane med 18 hull, driving range, putting green og klubbhus.

Om sommeren tilbys seteraktiviteter for barna. På Bøseter, som ligger inntil hotellet, kan barna delta i seterlivet med å "hjelpe til" med blant annet mating og stell av dyr. Dette er veldig populært for barnefamilier. I tilknytning til resorten har man også volleyballbane, innsjø og fine bademuligheter.

Hotellet og området forøvrig byr på en rekke aktiviteter med spesielt gode tilbud i skoleferier. 

Alt dette kan bli ditt i vakre omgivelser på Bøseter.

Veibeskrivelse

Fra Oslo: E18 til Sandvika - E16 Ringeriksveien til Hønefoss - RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell.

Fra Drammen: RV 35 over Hokksund mot Vikersund - RV 280 ved avkjøring til Vikersund - inn på RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell. 
Beregnet kjøretid er ca 1,5 time, avhengig av vær- og kjøreforhold.

Areal og innholdsbeskrivelse

Leiligheten i 7. etg. med heisadkomst og inneholder: Entré/hall, stue/kjøkken, To bad, samt tre soverom. Eier disponerer privat bod i kjeller (inngang fra garasje) på ca. 2 kvm. Boden er tørr og oppvarmet.

Totalt bruttoareal: 114 kvm
Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført, 26.03.2018 av Kåre Ivar Kinnebergbråten.

Tomten

Festet tomt. Festeavgiften er kr 2.200.000,- pr. år. Disse seksjonenes andel utgjør kr 1.936,- for egenbruksperiodene pr. år. Festeavgiften ble regulert 01.01.2011, og neste regulering var 01.01.2016. Festeavgiften kan reguleres etter konsumprisindeksen hvert femte år. Festeavtalen har løpetid på 99 år.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget, men det er p.t. usikkert hvilke vilkår som da vil gjelde. Dette som følge av dom fra menneskerettighetsdomstolen. Stortinget jobber med utarbeidelse av nye lovregler. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Iht. festekontrakten kan tomten ikke innløses. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg.

Ellers parkering etter gjeldende regler for området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hotellet med 3 leilighetsfløyer og parkeringshus datert 30.10.2009.  

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten har tilbakeleieavtale med Norefjell Resort og det er derfor ikke tillatt med privat utleie av leiligheten. Det foreligger tinglyst tilbakeleieavtale med Norefjell Resort. Dette innebærer både leieinntekter og begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten.

Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene og når det er ledig på hotellet (etter nærmere avtale). Se forøvrig pkt. "DIVERSE".

Standard

Leilighet 1712/1716 er en av de aller flotteste leilighetene på resorten, beliggende i hotellets toppetasje (7. etg.) med heisadkomst. Leiligheten har enorme vindusarealer og opptil 4,55 m. takhøyde. Leiligheten er todelt med "hotell-suite" bestående av stue med kjøkken og utgang balkong, 2 soverom og bad samt "dobbelrom" som består av soverom og bad. Dobbelrommet har dør inn til suiten med lydtette dører som kan låses fra begge sider. Totalt 7 sengeplasser. Hele 11 kvm. solrik balkong med fabelaktig utsikt. Leiligheten ligger i samme etasje som hotellets prisbelønnede Spa-/velværeavdeling, med svært enkel adkomst.  

Entré/hall:
Flislagt, innbydende inngangsparti med rikelig plass til oppbevaring av sko og yttertøy. 2 skyvedørsgarderober. Varmekabler i gulv. Egen vaskesone bak skyvedør med vaskemaskin og tørkeskap.

Stue
Lekker stue med gasspeis og utgang til balkong. Rommet er spektakulært med enorme vindusflater og takhøyde på opptil 4,55 m. Rommet er møblert med blant annet spisebord stoler og sofa.

Balkong/veranda:
Hele 11 kvm. sydvendt, solrik balkong med glassfronter. Balkongen er overbygget. Fabelaktig, 180 graders utsikt med blant annet Gaustadtoppen i det fjerne. Adkomst både fra stuen og soverom I.   

Kjøkken:
Stilren og fullt utstyrt kjøkkeninnredning med alle nødvendige hvitevarer (integrert kjøle/fryseskap, ventilator, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin) samt "kopper og kar" for et behagelig ferieopphold. Fliser på vegg mellom skap/benk. Laminert benkeplate. Stor spiseplass i tilknytning til kjøkkenet (mot stuen).

Baderom:
2 lekre flislagte baderom. Det ene badet er i tilknytning til dobbelrommet/soverom III.
Baderom med montert benk i treverk, utført med benkeplate i granitt. Begge badene er utført med vegghengt klosett, servant i granitt og dusjhjørne. Montert badekar på hovedsoverommet. Opplegg for vaskemaskin i skap i entre.

Hovedsoverom/soverom I:
Romslig rom med dobbeltseng, garderobeskap og eget badekar ved utsiktsvindu. Adkomst til balkong/veranda.

Soverom II er innredet med køyeseng/familieseng (3 sengeplasser) og garderobeskap. Fransk balkong.

Soverom III har dobbeltseng, lenestol/sjesalong, konsollbord og tv samt eget bad.

Totalt er det 7 sengeplasser i leiligheten.


-Gulv utført med parkett og fliser. Fliser ved badekar i et soverom, samt belegg med oppbrett på vegg i skap med vaskemaskin.

-Overflater på innvendige vegger utført med malte plater og behandlet panel. Vegger i begge badene utført med fliser.

-Himlinger med malte plater. Himlinger i flere rom utført med skråhimling. Takhøyde opptil 4,55 m.

-Veranda med takoverbygg ved stue og hovedsoverom, utført med gulv av impregnert trevirke og rekkverk i tre og glass. ca. 11 kvm.

-Belysning med downlights i flere himlinger. Montert flere faste lysarmaturer utvendig og innvendig.

-Luftbehandling med mekanisk avtrekk fra begge badene og fra soverom med badekar. 

Eksternt
Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. Det medfølger også en ekstern bod på ca 2 kvm. til privat bruk for eier.


Oppvarming

Sentralfyr med radiatorer. Elektriske varmekabler på begge baderom og inngangparti/gang. Gasspeis i stuen.

Energimerke Energimerket D4

Informasjon om sameiet

Norefjell Resort består av sameiene Norefjell Resort Hotell Sameie og Norefjell Resort Landsby Sameie.

Leiligheten er tilknyttet Norefjell Resort Hotell Sameie, med sameiebrøk 115/18095.

Sameiet består av 129 seksjoner, hvorav 123 seksjoner er leilighetsseksjoner (næringsseksjoner) tilsvarende denne leiligheten. 6 seksjoner (snr. 50 og 125-129) er seksjoner knyttet til driften av Norefjell Resort og består av restaurant, fellesområder, spaområder etc. 

Vedlikeholdsfond:
5% av losjiinntektene går til vedlikehold av leilighetene i sameiet. Det betyr at det kontinuerlig tilføres kapital til dette fondet, som sikrer at alle leilighetene skal være i god stand til enhver tid. 

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 13430, tinglyst: 12.12.2006: Festekontrakt m/ vilkår. Se punkt om tomt.
Dagboknr. 1012519, tinglyst 16.12.2008: Bruksrett til fellesarealer. Se punkt om områdebeskrivelse.
Dagboknr. 1012569, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelser om at felleskostnadene kan endres etter sameiets faktiske kostnader
I tillegg kommer tinglyst leieavtale:
Dagboknr. 1011829, tinglyst 16.12.2008: Rettighetshaver, Norefjell Resort. Se punkt om diverse.

Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Bøseter Fjellandsby er i hovedtrekk regulert til hotell, leiligheter og fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsbestemmelser vedtatt 06.04.2006, sist endret 04.06.2009 med tilhørende kartkopi. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det foreligger tilbakeleieavtale med Norefjell Resort. Dette innebærer at det genereres leieinntekter og at det er begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten. 

Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene. 

Egenbruksperiodene gjennom året i Hotellsameiet er som følger:

• Høstferie (7 overnattinger)
• Juleferie (9 overnattinger)
• Vinterferie (7 overnattinger). Valgfritt uke 8 eller uke 9)
• Påskeferie (fredag før palmesøndag til mandag 2.påskedag
• Sommerferie (6 uker)

MAN ER ELLERS HJERTELIG VELKOMMEN NÅR SOM HELST UTENOM EGENBRUKSTIDEN NÅR DET ER LEDIG KAPASITET PÅ HOTELLET. DISSE OPPHOLDENE VIL KUN KOSTE UTVASKKOSTNAD (UTEN TREKK I LEIEINNTEKTEN). Dette må bookes tidligst tre dager før ønsket adkomst.

Tilbakeleieavtalen med Norefjell Resort ser slik ut:

Eier kan selv benytte leiligheten i nevnte egenbruksperiodene (høstferien, juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien.

For samtlige leiligheter er det en tilbakeleie på 35% av netto losji-inntekter (av de resterende 60 prosentene til hotellet og 5 prosent til vedlikeholdsfond). Dersom man velger å leie ut leiligheten i egenbruksperiodene (f.eks. påsken), så genereres det tilbakeleie på hele 50% av reell leieinntekt. Leiligheten er bestående av en suite-del og en hotellrom-del (connectionløsning). Det er fullt mulig å disponere en av delene, og samtidig leie ut den andre delen. 

Tilbakeleien beregnes ut fra netto losji-inntekter for sameiet. Tilbakeleien er betinget av hotellets belegg. Dette brytes helt ned til helg/ukebasis. I praksis betyr dette at du får høyere tilbakeleie ved å velge egenbrukshelger og uker med lavt belegg.

Tilbakeleie/leieinntektenede 4 siste kvartalene på denne leiligheten: 

Pool (inntekt utenom egenbrukstiden): 		kr 105.371,- 
Egenbruksperioder (utleie i egenbrukstiden): 	kr   42.956,-
Totale leieinntekter de 4 siste kvartalene for denne seksjonen er kr 148.327,-. 

Inntektene utbetales leilighetseier etterskuddsvis etter hvert kvartal. Festeavgiften og felleskostnader kommer til fratrekk i tilbakeleien.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 56.250,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 7.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR52.19121

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

-Fellesutgiftene er kr 2.229,- pr. mnd.(kr 6.688,- pr. kvartal) og inkluderer: Varmt vann, fyring, strøm, kabel-tv, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, bygg- og innboforsikring, etc.
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fellesutgiftene trekkes/motregnes kvartalsvis i tilbakeleien/leieinntektene.

-Festeavgiften for 2019 er kr 1.936,-. Festeavgiften trekkes/motregnes i tilbakeleien/leieinntektene.

-Krødsherad kommunestyre har vedtatt innføring av eiendomsskatt for alle typer eiendommer etter eiendomsskattelovens § 3a. Alle eiendommer er nå taksert. For verker og bruk som allerede har eiendomsskatt, er det foretatt en retaksering. Eiendomsskatten beregnes fra 1. januar 2017.
Eiendomsskatt utgjør kr. 6.600,-/år på denne leiligheten. 

-Ved egenbruk av leiligheten betales det for utvask etter hvert opphold. Prisene for dette er som følger:  
Opphold inntil 3 døgn:
Suite (hoveddel) kr 545,- + dobbeltrom kr 300,- = kr 845,- for hele leiligheten.

Opphold 4 døgn eller mer:
Suite (hoveddel) kr 745,- + dobbeltrom kr 375,- = kr 1.120,- for hele leiligheten.

Utvaskprisen inkludere sengetøy (oppredde senger) og håndklær.
 
Merk I:
Denne leiligheten er den siste leiligheten i Norefjell Resort Hotell Sameie som som fortsatt har fellesgjeld. Det nevnes for ordens skyld at denne leilighetens andel fellesgjeld er pr. 30.09.2019 kr. 3.136.765,-. (Gjelden er annuitetslån med flytende rente, nominell sats på 3,95%. Kvartalsvise terminer. Varighet på lånet er frem til 30.06.2037).

I prisantydningen på leiligheten er andel fellesgjeld inkludert. Det forventes at fellesgjelden på denne leiligheten vil bli innfridd ved overtagelsen/oppgjøret. 

Merk II:
Tilbakeleie/leieinntektenede 4 siste kvartalene: 
Pool: kr 105.371,- 
Egenbruksperioder: kr 42.956
Totale leieinntekter de 4 siste kvartalene for denne seksjonen er kr 148.327,-.

Formuesverdi

Formuesverdien på leiligheten var kr 3.500.000,-,- for ligningsåret 2018 ifølge selger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.222,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler

Marcus Blohm

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. 

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 56.250,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 7.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Inge Mysen
Megler MNEF

Inge Mysen

Telefon
Mobil 93424304
Send epost

Lurer du på noe

Inge svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies