Solgt: 3 400 000 kr

Signalveien 26

3 600 000 kr
96 m²
2 soverom
Velkommen til Signalveien 26!
Signalen
BUD INNKOMMET! Stavern-Fantastisk utsiktsleilighet! Stor og trivelig innredet m/bl.a 2 soverom og stor stue i åpen løsning til kjøkkenet
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  133 141 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 534 273 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  96 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 546 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Signalveien 26!
* Stor og trivelig leilighet beliggende i 2. etasje
* Leiligheten fremstår som lys og innbydende med store vindusflater og utgang til veranda på ca 19 kvm
* Badet er pusset opp med i 2015
* Her er god plass med gode møbleringsmuligheter
* Innredet med 2 romslige soverom, separat vaskerom, bod/garderoberom, bad og stue/kjøkken i åpen løsning. Fantastisk utsikt fra stuen
* Deilig veranda, uten innsyn fra gjenboere, med formidabel utsikt utover sjøen og Risøya
* Garasje

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Signalveien 26, 3292 STAVERN
Kommunenummer 3805, gårdsnummer 5001, bruksnummer 982, ideell andel 1/1
Andelsnummer 14, Signalen borettslag, organisasjonsnummer 952 799 738

Innhold

Totalt bruttoareal: 109 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 96 kvm
Primærrom:
2. etasje 96 kvm: Entrè, gang, 2 soverom, bad/wc, vaskerom og kjøkken/stue.
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Bod.
Det er to medfølgende boder i fellesareal i 1. etasje/inngangspartiet på henholdsvis 5,1 og 0,8 kvm. Disse er ikke medregnet i arealangivelsene.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Thorbjørn Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er oppført i 1989.
Leiligheten ligger i et bygg som er oppført i betongkonstruksjoner, utvendig forblendet med teglstein. Bygningen har saltak med dobbel krummet betongstein som taktekking. Leiligheten har glidehengslede og fastkarmsvinduer med to- lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
* Alder og tilstand på membran er ikke kjent: TG2
* Rommet er ikke bygget med fuktsikker overgang mellom gulv og vegg og uten oppkant ved dørterskel. Rommet tilfredsstiller derfor ikke dagens krav til våtrom.
Det anbefales å montere automatisk vannstopp som et kompenserende tiltak ved event. lekkasje fra vaskemaskin eller VV bereder: TG2
* Vvs installasjoner er antakeligvis fra byggeår: TG2
* Noe lite ventilasjon på soverom TG:2
På badet er overflater pusset opp med nye våtromsplater, panel i tak samt ny innredning i 2015. Vinduer og terrassedør er skiftet i 2018.
Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen har gleden av å presentere Signalveien 26.
Stor og innbydende leilighet i 2. etasje med garasje. Leiligheten ligger høyt og fritt med formidabel utsikt over sjøen, Risøya og Stavern Havn!
Man entrer leilighetsbygget fra felles inngangsparti, med porttelefon til hver leilighet. I denne etasjen har man tilgang til 2 boder som følger leiligheten. Det er også garasjeanlegg i samme etasje.
Til leiligheten tar man trappene opp i 2. etasje.
Inn i leiligheten har man en entrè med fin plass til å henge av seg yttertøy. Videre inn har man gang med adkomst til romslig bod, som er perfekt som garderoberom eller rett og slett oppbevaring av de mange ting man eier. To romslige soverom ligger videre inn i gangen, ett soverom har garderobe med skyvedører. Romslig vaskerom i enden av gangen. Det er innredet med skaper, benkeplate, vaskekum og opplegg til vaskemaskin. Praktisk og fint rom.
Badet ligger vegg i vegg og er overflatebehandlet i 2015 med fliseplater på vegger og nye panelplater i tak. Badet er innredet med dusjkabinett, vegghengt toalett og servant i innredning. Godt med oppbevaring i skaper. Det er varmekabler i gulv og downlights i tak.
Stue og kjøkken ligger i åpen løsning. Store vindusflater gir godt naturlig lys til rommet og en fantastisk utsikt nytes fra både stue og veranda. Fra stuen er det utgang til deilig, usjenert veranda. Fra verandaen er det adkomst til bod med god plass til utemøblement.
Kjøkkenet er innredet med god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer, som følger boligen. Deilig med stor kjøkkenøy, hvor det er fin plass til å samles rundt matlagingen. Et godt arbeidskjøkken!
Det er gode møbleringsmuligheter i stuen og god plass til både salong og spisestue.
Leiligheten er i hovedsak innredet med parkett på gulv og lysmalte overflater. Flislagte gulv på vaskerom og på bad.

Oppvarming

Varmekabler på gulv på bad.
For øvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.02.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger omtrent "på toppen av Stavern", ytterst på området som kalles Signalen. Det er kort gangavstand til Stavern sentrum som har de fleste typer butikker, restauranter, gallerier og ikke minst det flotte havneområdet som er en idyll du ikke finner mange andre av i Norge. Den høye og frie beliggenheten gjør at man nyter en formidabel utsikt fra terrassen.

Adkomst

Fra Larviksveien tar man opp Vardeveien på høyre hånd, om man kommer fra Larvik.
Følg veien oppover og Signalveien ligger omtrent midt i bakken og inn til venstre. Kjør inn Signalveien og følg veien innover til parkeringen i bunn av bakken. Her ligger Signalveien 26 på høyre hånd.
Det vil være merket Krogsveen på ringeklokke ved hovedinngang og skiltet til felles visninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5.013 kvm som tilhører borettslaget.
Lettholdt opparbeidet med parkeringsplasser, og asfalterte adkomstveier. Bed og naturlig vegetasjon i skrånende terreng.

Parkering

Tilhørende parkeringsplass i garasjeanlegg.
Dette fremkommer av opplysninger fra forretningsfører. Mulighet for å etablere el-billading. Laderen koster omkring 20.000,- og bekostes av ny eier. Strømforbruk avleses 2 ganger pr år og fordeles ihht forbruk. Etablering av lader må søkes styret.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til henhold til reguleringsplan for Ohlselia datert 19.11.1981, samt bebyggelsesplan for samme datert 06.02.1990.
I kommunedelplan for Stavern by datert 16.09.2015 er eiendommen avsatt til boligbebyggelse, nåværende, men det er også lagt inn at boligen ligger i en hensynsone for grønnstruktur.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Renter og avdrag på andel fellesgjeld, forretningsførsel, avsetning til fremtidig vedlikehold, trappevask, grunnpakke TV og internett fra Telenor, snømåking m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 676 488,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 435 356,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13.863,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 133.141,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4.354.752,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Husbanken - lånenummer 11433171000
Rentebetingelser: 0,79% p.a.
Lånets løpetid: til og med 30.06.2030
Andel av saldo: kr. 0,-
Larvikbanken - lånenummer 25107708726
Rentebetingelser: 1,65% p.a.
Lånets løpetid: til og med 27.12.2039
Andel av saldo: kr. 66.131,-
Larvikbanken - lånenummer 25107708734
Rentebetingelser: 1,65% p.a.
Lånets løpetid: til og med 27.12.2043
Andel av saldo: kr. 67.011,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 600,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 734 273,-. Av dette beløpet utgjør kr 133 141,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6 460,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Advokat Kåre Jølberg

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Signalen borettslag.
Borettslaget består av 28 leiligheter.
Forretningsfører er Larvik Boligbyggerlag , tlf. 33 13 85 00
Styreleder: Tor Gunnar Eikrem tlf. 482 84 594
Dugnad må påregnes.
Dyrehold : Ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Vedlikehold med bla nye vinduer, terrassedører, automatisk døråpner til hoveddøren.
Planlagte påkostninger: Vedlikehold, el-billading, støttemur ved blokk 4, oppgradering av uteplass.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,88% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 23-0010/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Larvik
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR23.2110

Dato

Sist oppdatert: 09. april 2021 kl. 10:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.