Solgt: 6 900 000 kr

Fridas vei 4

6 950 000 kr
143 m²
3 soverom
Fridas vei 4 formidles av Krogsveen,
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Sjøhagen
Elegant, moderne og påkostet enebolig fra 2017 med 3 terrasser og integrert garasje. Badestrand og barnehage i nabolaget
 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  175 092 kr
 • Totalpris
  7 075 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  143 m²
 • Bruksareal
  165 m²
 • Tomteareal
  287,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Oransje B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stilfull, påkostet og moderne enebolig fra 2017 på familievennlige Sjøhagen
 • Gjennomtenkt og praktisk romløsning over 3 plan
 • Stue i begge hovedplan, 3 soverom, 2 bad og separat vaskerom
 • Smarthus-system for styring av lys og varme samt Sonos system i stue, bad og balkong.
 • Balansert ventilasjon og varmepumpe med aircondition
 • Omfangsrik syd-/vestvendt terrasse med pergola og utekjøkken
 • Inntrukket terrasse på øvre plan, med sjøgløtt
 • Garasje integrert i sokkeletasje, ladestasjon av type 2 400v 32amp 22kw
 • Oppkjørsel påkostet med granittheller og -stein
 • Blindgate med rolig og barnevennlig miljø
 • Under 100 meter til nærmeste bussholdeplass
 • Fredelige omgivelser ved sjøen, få minutters gange til Kulpe badestrand

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fridas vei 4, 1539 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 3088, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 183 kvm.
Totalt bruksareal: 165 kvm.
Totalt primærrom: 143 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Sokkeletasje: 75 kvm.
1. etasje: 56 kvm.
2. etasje: 34 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Sokkeletasje: Hall m/trapp, vaskerom, bad, 2 soverom.
1. etasje: Stue/kjøkken.
2. etasje: Stue, bad, soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Sokkeletasje: Garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.08.2020 utført av Moss Eiendomstaksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Bolig oppført på sålefundamentering / støpt gulv på grunn. Drenssystem fra byggeår 2017. Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk, opplyst levert som elementer. Fasader med trekledning og fasadeplater. Flatt tak oppført i trekonstruksjon. Tak opplyst tekket med sveiset asfaltbelegg (takpapp). Avrenning til utvendig renne/nedløp. Takterrasser i 1. og 2. etasje. Rekkverk i stål/glass.
I tillegg oppført markterrasse og pergola. Vinduer og skyvedører med ramme og karm i tre med utvendig alum.kledning, 3-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus, maur eller lignende)?
Svar: Ja - Oppdaget 1 mus i garasjen vinteren 2020. Skadedyrkontroll har vært vært til kontroll og utbedret port/sprekk ved inngang til garasjen.
12. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer, utover detsom er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Svar: Ja - Pergola, utekjøkken, redskapsbod og terrasse er bygget av eier i 2018/2019.
17. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Svar: Ja - Boligen har midlertidig brukstillatelse i påvente av at siste bolig i rekken (Fridas vei 10) skal ferdigstilles slik at arkitekten kan søke om ferdigattest for hele boligprosjektet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen ble oppført i 2017 og ble i forbindelse med bygging påkostet med en rekke oppgraderinger, blant annet innvendig trapp i eik, utvidede arealer med gulvvarme og fiberarmerte veggplater for enklere oppheng. Både overflater og utstyr i boligens ulike rom bærer preg av forsiktig bruk og har ubetydelig slitasjegrad. Utearealene er også betydelig påkostet, inkludert granittheller i oppkjørsel.
Romløsningen omfatter totalt tre plan som gjenspeiler aktuelle byggetrender, oppleves gjennomtenkt og ikke minst velfungerende for en barnefamilie.
Midtre plan er i sin helhet viet til en sosial sone på 52 kvadratmeter bestående av stuen og kjøkkenet. Dette er på flere måter hjemmets hjerte og naturlige midtpunkt, blant annet rent fysisk og i bruksøyemed. Den sosiale sonen har god plass til familiens felles opphold i hverdagen, og er i tillegg velegnet for små eller større sammenkomster. Siden kjøkkenet er åpent integrert i rommet og uten fysiske barrierer mot stuen, er det en smal sak holde kontakten og praten gående med de rundt spisebordet - være seg familien eller middagsgjester.
Den sosiale sonen har tidsaktuelt gulv av 1-stavs eikeparkett samt helsparklede og malte flater på vegger og himlinger. Romhøyden er på 2,5 meter og bidrar til en luftig romfølelse. I himlingen er både høyttalere og LED-spotter innfelt, sistnevnte i form av enkle samt doble over kjøkkenet som gir såvel jevn som dekorativ belysning. Styring av både lys og varme skjer via Smarthus-system. Stuen er også utstyrt med en moderne, rentbrennende ovn som en stemningsfremmende og alternativ varmekilde. Balansert ventilasjon er for øvrig også en del av boligens standard, varmepumpe med aircondition er montert etter at boligen ble oppført.
Kjøkkeninnredningen ble oppgradert da boligen ble oppført og er stilrent utført i en helhvit profil med innslag av sorte elementer. Benkeplaten er av polert stein med underlimt servant i sort kompositt. Samtlige hvitevarer er integrert og inkluderer blant annet induksjonstopp, helt kjøleskap og stekeovn som er praktisk plassert i benkehøyde.
En omfangsrik terrasse som omfavner syd- og vestsiden av boligens midtre plan er tilgjengelig direkte fra stuen og betydelig påkostet med både utekjøkken, pergola og seilduk som legger til rette for aktiv bruk av uterommet sommerstid. Ytterligere en terrasse er tilgjengelig fra kjøkkenet og orientert mot den tidlige morgen- og formiddagssolen.
Boligens øvre plan oppleves som en mer tilbaketrukket del av romløsningen og inneholder ytterligere en stue samt ett av boligens bad og soverom. Romhøyden er her hele 2,7 meter, hvilket gjør at rommene oppleves ekstra voluminøse. Etasjens stue er utmerket som TV-stue og tilknyttet en stor, sydvendt terrasse som er trukket inn i bygningskroppen. Her opplever du utsikt, både mot øst og mot vest - gløtt av sjøen inkludert. Både terrassevarmer og innfelt LED-belysning er montert i overbygget.
Legg merke til at terrassen også er tilgjengelig rett fra soverommet på øvre plan. Dette utgjør et naturlig hovedsoverom med hensyn til størrelse og nærhet til eget bad, ikke minst også med tanke på distansen til de øvrige to soverommene som er samlet i sokkeletasjen og velfungerende barnerom. De sistnevnte er begge av et generøst areal som gir barna god plass til opphold i egne omgivelser. Her er det lagt heldekkende teppe på gulvene og montert panel i himlingen som i kombinasjon fremmer opplevelsen av et lunere rom.
Boligens to bad er begge tidsaktuelt utført med fliser av storformat både på gulv og på vegger. Baderomsmøblementet har minimalistiske linjer og lett tilgjengelige oppbevaringsmuligheter i hendige servantskuffer. Badet på øvre plan er utstyrt med dusjhjørne, hovedbadet som inngår i sokkeletasjen har både dusjhjørne og frittstående, helstøpt badekar.
For en familie med små barn vil det oppleves spesielt praktisk med et separat vaskerom, som attpåtil er tilgjengelig rett fra hallen i sokkeletasjen. Hallen i seg selv er av god størrelse, har samme gulvfliser som badene samt innfelt LED-belysning i himlingen.
Overflater og innredninger:
Gulv: 1-stavs eikeparkett, laminat, heldekkende tepper og fliser.
Innervegger: Fliser og glatte malte flater.
Himlinger: Panel og glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og hvit benkeplate i polert stein. Underlimt servant i sort kompositt med sort 1-greps armatur. Integrert induksjonstopp, stekeovn, mikro-/stekeovn, oppvaskmaskin og helt kjøleskap. Veggmontert sort sylinderventilator. Innfelt spotbelysning under overskap.
Bad sokkeletasje: Servantskap med glatte mørke fronter og overmontert porselensservant med 1-greps armatur. Veggspeil. Helstøpt, frittstående badekar med veggmontert armatur. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassdører. Veggmontert klosett.
Bad 2. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter med heldekkende servant og 1-greps armatur. Speilskap med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassdører. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Utvendig stålpipe med tilknyttet peisovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.06.2017.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Gjenstående arbeider for tiltaket:
3 eneboliger og garasjer.
Uteomhusarealene er ikke ferdigstilt i tråd med landskapsplanen.
Dato for søknad om ferdigattest er senest 1.10.2020. Etter denne datoen er opphører midlertidig brukstillatelse.
Før ferdigattest kan gis må utenomhusarealene og lekeplassen være opparbeidet iht. godkjent landskapsplan. Det forutsettes at det søkes om endring av landskapsplan dersom denne ikke
skal følges ved ferdigstillelse av tiltaket.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen iht. grunnboksutskrift datert 12.08.2020.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Stringhylle/hyllesystem følger ikke med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Sjøhagen vil du bo i landlige og rolige omgivelser med nærhet til vannkanten, fine badesteder og turområder. For bading og lek i vannkanten er den koselige sandstranden Kulpestranda som ligger like nedenfor et lett tilgjengelig alternativ. I nærområdet finner du i tillegg småbåthavner som Søndre Brevik Båthavn og Kambo Marina, begge innenfor gangavstand.
For en barnefamilie vil det være praktisk med umiddelbar nærhet til barnehage, samt kort vei til Nøkkeland skole som har alle trinn på grunnskolenivå og SFO. På skolens uteområde finnes fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som gir et fint aktivitetstilbud også utenom skoletid. Det eksisterer ellers et bredt fritids- og aktivitetstilbud i omegn.
Dagligvarer kan du handle enkelt ved nærbutikken som er en del av nabolaget. Flere shoppingmuligheter er tilgjengelig ved Mosseporten Senter ved den sydlige avkjøringen fra E6 til Sjøhagen, samt i sentrum av Moss som er knappe 10 minutter unna Sjøhagen med bil.
Buss med timesavganger mellom Moss og Vestby stasjon store deler av dagen kjører gjennom nabolaget, holdeplasser er få hundre meter unna. Verdt å fremheve er i tillegg nærheten til Kambo stasjon som er velegnet for blant annet pendlere. Herfra tar lokaltoget deg videre til Oslo S på 43 minutter, eller sydover til Moss stasjon på seks minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen forventes reisetiden å bli forkortet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 287,2 kvm.

Parkering

Garasje integrert i sokkeletasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei og videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 17.08.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Kulpeåsen B7 med formål boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse, vedtatt 20.10.2014 med plannr.354. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg fremtidig, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19 320,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 9 198,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.000,- pr. år. / 15.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.000,-.
Privat brøyting kr 500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett og har en avgift på kr 800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 451 501,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 225 403,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 9 198,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.075.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jørgen Syversen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.750,- (to første inkludert)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0260/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20260

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 14:11

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.