Komplett salgsoppgave

Kjerulfs gate 1D

6 900 000 kr
100 m²
3 soverom
Stuen har utgang til en nord-/vestvendt og overbygget balkong på ca. 18 kvm.
Stuen har utgang til en nord-/vestvendt og overbygget balkong på ca. 18 kvm.
Siv Svensson Ostrø
Presenteres av
Siv Svensson Ostrø
Lillestrøm Sentrum
Attraktiv 4-r endeleilighet m/sentrumsnær,beliggenhet. Garasje, heis og balkong. Fjernvarme og varmtv. Inkl.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  6 900 000 kr
 • Omkostninger
  173 842 kr
 • Totalpris
  7 073 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  100 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 950 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kjerulfs gate 1D! En attraktiv og romslig 4-roms endeleilighet med god planløsning, tre soverom, nord-/vestvendt balkong, garasjeplass og heis til alle plan for å nevne noe. Alle overflater er holdt i lyse og nøytrale farger, noe som gir leiligheten et gjennomført og helhetlig inntrykk. Ønsker du en enkel hverdag med nærhet til buss, butikker, kjøpesenter m.m. er dette leiligheten for deg.
Verdt å merke seg:
- Lys og moderne leilighet med gjennomgående god standard
- Nord- vestvendt balkong på 18 kvm med gode solforhold
- Garasjeplass med el-bil lader
- Fjernvarme og varmtvann inkludert
- Heis til alle plan
- Baderom med gulvvarme
- Kort spasertur til sentrum og tog med gode kollektivmuligheter
- Gode tur og rekreasjonsmuligheter
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjerulfs gate 1D, 2000 LILLESTRØM
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 81, bruksnummer 1140, seksjonsnummer 31, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
3. etasje 100 kvm: Entré, bad, tre soverom, kjøkken og stue
Sekundærrom:
3. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod beliggende i første etasje på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 18.05.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur av betong, og yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med trepanel og fasadeplater. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende bygningskomponenter som har fått tg 2 grunnet blant alder alder og slitasje:
- Baderom da flisfuger har manglende vedheft i overgang vegg/himling.
- Svelleskade på bunnplate i benkeskap under oppvaskkum.
- Overflater gulv og vegger, sprekk ved hjørner på soverom 3, glipper i skjøter på parkettgulv og bomlyd i enkelte gulvfliser i entré.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten for utfyllende informasjon om alle de øvrige punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- Rett etter innflytting var det vannskade pga feil på sprinkelanlegg. Dette gjaldt mange enheter i sameiet. Det ble etter det lagt ny parkett sommer 2012. Mindre lekkasje på bad, vannet rant inne på badet og nabo under var involvert. Ingen skader på denne enheten slik vi har forstått det. Alt dette ble reparert via rørlegger som sameiet benytter, og dekket av sameiets forsikring.
- Sameiet har via klage fått byttet gulv på terrasser og svalganger, samt ordnet tetninger hvor det rant vann ned. Dette var et stort prosjekt som nå skal være avsluttet og i orden.
- El-bil lader ble lagt opp fra egen sikringsboks i 2017, utført av Arkel Romerike AS.

Standard

Kjerulfs gate 1D er en flott 4-roms selveierleilighet beliggende svært sentralt i Lillestrøm sentrum. Garasjeplass, heis og gangavstand til alt hverdagen krever. Leiligheten ligger i 3.etasje og har en stor nord-/ vestvendt balkong på ca. 18 kvm. Innvendig er alle overflater er holdt i lyse og nøytrale farger, noe som gir leiligheten et gjennomført og helhetlig inntrykk. Ønsker du en enkel hverdag med nærhet til buss, butikker, kjøpesenter m.m. er dette leiligheten for deg.
E N T R É
Leiligheten ønsker deg velkommen med en hyggelig entré hvor du har plass til å sette fra deg sko og henge fra deg yttertøy. I entréen er det et garderobeskap for oppbevaring, i tillegg til at det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.
S T U E
Stue og kjøkken er i moderne, delvis åpen løsning, og gir god plass til både sofagruppe og spisebordløsning. Rommet har gode vindusflater som gir godt med naturlig lys, og en god romfølelse. Stuen har utgang til en nord-/vestvendt og overbygget balkong på ca. 18 kvm. Her kan man sommerstid nyte solen fra ca. midt på dagen og til den forsvinner over hustakene utpå kvelden. Balkongen er romslig og det er god plass til utemøblement.
K J Ø K K E N
Delvis åpen kjøkkenløsning skaper en sosial atmosfære og her kan man lage mat samtidig som man snakker med gjestene. Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter, laminert benkeplate, og fliser med stikkontakter over benk. Videre er kjøkkenet innredet med integrerte hvitevarer som kjøleskap fra Bosch og komfyr med nedfelt platetopp fra Electrolux. Videre er det integrert oppvaskmaskin fra Whirlpool. Integrerte hvitevarer medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt på et tidligere tidspunkt, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Det gjøres særskilt oppmerksom på at oppvaskmaskin "streiker" og må påregnes byttet.
B A D E R O M
Moderne og flislagt baderom med varme i gulv, innredet med vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett greps armatur. Over servanten er det speil med overbelysning, stikkontakt og vegghengte skap for ekstra oppbevaring. Videre er det dusjnisje med innfellbare glassdører, vegghengt toalett med innebygget sisterne og opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskinen kan medfølge.
S O V E R O M
Leiligheten har tre gode soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og har garderobeløsning. De andre soverommene passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. For øvrig god med lagringsplass i garderobeskap, en innvendig bod i leiligheten og en bod i første etasje med lett tilkommelighet.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
- Fryser og vaskemaskin kan medfølge.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer via fjernvarmeanlegg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.06.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke sykkelskur i gårdsrom, som ikke er omfattet av byggetillatelsen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Videre er det tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 103453, tinglyst 09.07.1954, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Rett for gnr. 1, bnr. 1148 å ha bygg stående inntil nabogrensen.
Dagboknr 104767, tinglyst 11.10.1955, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Rett for gnr. 1, bnr. 384 å ha bygg stående inntil nabogrensen.
Dagboknr 105098, tinglyst 03.11.1955, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Rett for gnr. 1, bnr. 1064 å ha bygg stående inntil nabogrensen.
Dagboknr 13198, tinglyst 28.10.1992, type heftelse: Bestemmelse om veg - Rett til kjørevei over eiendommen for gnr 81, bnr. 1140.
Dagboknr 19857, tinglyst 12.12.1997, type heftelse: Elektriske kraftlinjer - Drift og vedlikehold av lavspenningskabelanlegg.
Dagboknr 618971, tinglyst 11.12.2006, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning - Kommunen har rett til å anlegge ledninger for vann, kloakk og elektrisk strøm på eiendommen samt ha tilsyn/reparasjon.
Dagboknr 2674170, tinglyst 30.06.2020, type heftelse: Opsjonsavtale - E & G Bygg AS har overtatt veiareal fra sameiet.
Dagboknr 2674177, tinglyst 30.06.2020, type heftelse: Bestemmelse om veg - Avtale om bruksrett til vei som er overtatt av E & G Bygg AS.
I tillegg følger seksjoneringsbegjæringen med dagboknr 287450, tinglyst 13.04.2012.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.
Det opplyses videre at det er gjennomført vask av leiligheten. Den vil ikke bli vasket ytterligere. Kjøper overtar leiligheten slik den fremstår, og aksepterer bl.a noe skitt på gulv og vinduer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kjerulfs gate 1D ligger i et svært sentralt boligområde i Lillestrøm sentrum. Her har du gangavstand til alt du trenger, offentlig kommunikasjon via tog og buss, skoler og barnehager, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nærheten av leiligheten er det kort vei til aktivitetsmuligheter som fotballbane, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, badevann og treningssenter for å nevne noe.
For shopping og servicetilbud har kjøpesenteret Lillestrøm Torv, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum, et rikt og variert utvalg. Det finnes bl.a. dagligvare, post, bank, apotek, vinmonopol, kafeer, barer, restauranter, helsetilbud, kino, kulturhus innen få minutters gangavstand. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Videre kan Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter også friste med butikker og spisesteder.
Nærmeste dagligvare er Coop Prix på Lillestrøm Torv, Kiwi (også søndagsåpen Kiwi ved togstasjonen), Rema 1000 og Meny. Forøvrig ligger det en søndagsåpen dagligvare i byggets første etasje og flere andre dagligvarebutikker i nærområdet.
Fra leiligheten er det ca. 700 meter til Lillestrøm togstasjon og bussterminal. Ved å benytte direkte-/hurtigtog fra Lillestrøm når du Oslo S på kun 10 min. Flytoget bruker bare 12 minutter til Oslo Lufthavn.
Området rundt boligen er under stor utvikling/endring og det nevnes at det vil kunne anses som en ny bydel når prosjektene er ferdigstilte, med mange spennende tilbud. I forbindelse med de nye prosjektene skal det komme en ny gågate i tillegg til en 80 meter lang "bekk" som skal dele byrommet i ulike soner. "I den nye bydelen blir Bybekken en hovedattraksjon som vil bidra til å skape liv, lyd, underholdning og fascinasjon.". Med andre ord et spennende område hvor det kommer til å skje mye bra fremover og det meste er allerede ferdigstilt!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Sølepytten barnehage (1-6 år) 6 min gange
Lillestrøm barnehage (0-5 år) 9 min gange
Knerten private familiebarnehage 11 min
Volla skole 0.8 km
Vigernes skole 1.1 km
Kjeller skole 2.8 km
Sagdalen skole 2.9 km
Kjellervolla skole 1.5 km
Lillestrøm videregående skole 0.8 km
Skedsmo videregående skole 1.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 558,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med hellelagte gangarealer, prydbusker og diverse beplantninger. Sittegrupper og sykkelparkering.

Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass i felles garasjeanlegg merket S 31. Det er opplegg og forberedt for el-billader (kabel terminert i boks). Selger har en el-billader som kan monteres. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser til Reguleringsplan for "Brannstasjonstomten 81/384", "Dovregården 81/1064, 1148, 2434" og "Nordmanngården 81/384" vedtatt 31.05.2005, sist revidert 12.10.2005.
Det er byggearbeider og utvikling av nærområdet som kan gi noe støy en periode.
Området er avsatt til fremtidig sentrumsformål. Dette området er under utvikling og nærliggende tomter og eiendommer vil kunne endres på sikt, dog er byggearbeidene i alle tilgrensede bygg i Dovrekvartalet mer eller mindre ferdigstilt. Gjør oppmerksom på at det kan komme boligbygg i Kvartal 18B og Kvartal 24B i fremtiden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles forsikringer, kommunale avgifter, energi/fyring, grunnpakke kabel-tv/bredbånd og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader 5.600,-
Tilleggsytelser: Garasjepass 350,-
Det er eiendomsskatt i Skedsmo kommune og det må påregnes en årlig kostnad til dette. Tidligere eier hadde en eiendomsskatt på ca. 1.384,- pr. år
Boligen er tilknyttet Alt-i-box som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 473 183,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 303 460,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32 431,- pr. 31.12.2021
Sameiet har ikke lån pr. 11.05.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.073.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Randi Tangen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kjerulfs Gate 1, med sameiebrøk 81/4346.
Sameiet består av 53 leiligheter og 5 næringsseksjoner iht. oppdelingsbegjæring.
Forretningsfører er BORI BBL. tlf: 63 89 02 00.
Sameiet har avtale med Svendsen vaktmersterservice om vaktmestertjeneste.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for andre beboere. Hunder og katter skal luftes under tilsyn.
Styrets arbeid:
-Reklamasjonssaken mot Eiendomsgruppen
Alle balkonger og svalganger er byttet
Lagt/bekostet fliser på terrasser som hadde fått lagt Protan dekke som følge av reklamasjonssaken
Sprukne glass tak over innganger er/blir byttet
- Utbedringer som følge av utbygging av Dovrekvartalet
Kontinuerlig oppfølging og kartleggegging av ev skader og konsekvenser for sameie
Nytt sykkelskur og rekkverk samt oppretting av grunnen i fellesområde
Varmekabler i nedkjøring til garasje (der det manglet)
Oppgradering av adkomstvei og parkeringslomme
Ny avfallsløsning
- Innhentet tilbud på ny fasadebelysning med skumringssensor (under arbeid)
- Serviceavtaler og kontroll av brannslokningsapparater og røykvarslere
- Byttet alle brannslukningsapparater
- Byttet alle låser i sameie (låser til boligseksjoner, boder og fellesdører)
Sameiet har følgende planer for vedlikehold i 2022:
- Normalt vedlikehold.
- Oppussing av oppganger. Sparkling om maling.
- Tetting av vanninntrenging i oppganger
- Bytte av fasadelamper utenfor leilighetene
- Oppgradering av fellesområdene ute
- Utforsket muligheten for å installere solcelle panel på taket av bygget for å produsere egen strøm.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0136/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22136

Dato

Sist oppdatert: 20. juni 2022 kl. 09:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.