Solgt: 4 260 000 kr

Christian Michelsens gate 53

4 200 000 kr
56 m²
1 soverom
Velkommen til Christian Michelsens gate 53!
Emilie Lie
Presenteres av
Emilie Lie
Rodeløkka/Grünerløkka
Lys 2-roms m/ påkostet kjøkken fra 2019. Vendt mot rolig kolonihage, utsikt! Vv, fyring og fibernett inkl. Ingen innsyn.
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  74 000 kr
 • Omkostninger
  108 192 kr
 • Totalpris
  4 442 192 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1934
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 792 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Første vi falt pladask for og kommer til å savne er utsikten til Rodeløkka kolonihage, et unikt skue midt i byen. God takhøyde, mye lys og vindusplass uten gjenboere. Her lever man på et skjermet hjørne med alt Grünerløkka har å by på rett utenfor døra!

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Christian Michelsens gate 53 er en lekker leilighet som holder en meget fin standard og er full av moderne, skreddersydde løsninger. Leiligheten vender ut mot de rolige kolonihagene på Rodeløkka, og her bor du skjermet og tilbaketrukket til! Leiligheten har gjennomgått en rekke oppgraderinger de siste årene, og kan blant annet by på et nyere, stilrent kjøkken, oppgradert elektrisk anlegg, nyslipte tregulv og malte vegger, og praktiske løsninger. - God takhøyde! - Gjennomgående med gode lysforhold - 2 innvendige skap + 2 gode boder - Sentral og attraktiv beliggenhet mot sjarmerende Rodeløkkens kolonihager - Rolig plassering - Varmtvann, fyring og høyhastighets fibernett inkludert Dette er en attraktiv utsiktsleilighet med gangavstand til store deler av sentrale Oslo. Velkommen inn!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Christian Michelsens gate 53, 0568 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 227, bruksnummer 29, seksjonsnummer 38, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Primærrom:
2. etasje 56 kvm: Entré, stue, kjøkken, soverom, bad, mellomgang og gang.
I tillegg disponerer boligen 2 boder, én kjellerbod på ca. 5,4 m2 (på samme plan som inngangspartiet), samt én bod på loftet oppmålt til ca. 10 m2 gulvflate. Loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak/takhøyde.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.09.2021 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Bygningen er i henhold til boligsalgsrapport oppført over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker er i hovedsak av betong og mur. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform, utvendig tekket med takstein.
Leiligheten har entrédør i brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer i to-lags glass fra 1982 og 1983. Sikringsskap med automatsikringer (2021) og strømmåler i trappeoppgang utenfor leiligheten. Lekkasjestopper og vannmåler under oppvaskkum, komfyrvakt på ventilator.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende punkter tilstandsgrad 2:
- Takstmann har ikke observert synlige skader på membran på badet, men TG2 er gitt på bakgrunn av alder.
- Ventilasjon: det er ikke etablert tilluftsventiler i vinduer eller yttervegger. Naturlig ventilasjon på bad. På kjøkken er det kullfiltervifte, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Vinduer er av eldre dato.
- Skjevhetsmåling. Forskjell mellom høyeste og laveste punkt er målt på kjøkken, må ses i sammenheng med byggets alder.
- Radiatorer m/ rør for vannbåren varme er gitt TG2 på bakgrunn av alder.
Ingen punkter har fått tilstandsgrad 3. Resten av leiligheten har tilstandsgrad 1.
Fra selgers egenerklæringsskjemaet fremgår det at det er en sprekk i en gulvflis under servantskap og liten sprekk i hjørne av veggflis i dusjen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Leiligheten har gjennomgått store oppgraderinger de siste årene. Alle vegger ble helsparklet og malt i 2019. Samme år ble det også satt inn nytt listverk og innvendige dører. Kjøkkenet er nytt i 2019 og i den forbindelse ble det montert oppvaskmaskin og servant av fagkyndig.
Nye gipsede og karmløse åpninger og innfelte terskler i eik mellom kjøkken, gang og stue samme år.
Nyslipte og lakkerte gulv i alle rom 2021. Hele leiligheten er nylig malt, høsten i år.
Det elektriske anlegget i leiligheten ble fornyet i 2021 av Vikan Elektro (med unntak av bad og baderomskurs). Nye kurser til kjøkkenet, nye downlights i ny himling i entré og kjøkken, nye stikkontakter. Byttet alle sikringer, foretatt målinger og kontroll av el-anlegget, montert lamper i alle rom. Samsvarserklæring for alt arbeidet følger leiligheten.
Baderomsinnredning ble oppgradert i 2021 med nytt servantskap, kran, dusjdører og dusjarmatur. Installeringen ble foretatt av fagfolk. Det ble montert nytt speil med belysning i 2021 av elektriker.
Nytt callinganlegg med video i entréen i regi av sameiet i 2020.

Standard

Entré
Romslig og innbydende gang med originale tregulv og godt med oppbevaringsplass. Leiligheten har et godt bevart originalt skap i tilknytning til entréen, med svært gode oppbevaringsmuligheter. Skapet måler ca. 1 m. Her kan du gjemme unna vinterjakker og sko. Praktisk skoskap langs veggen. Entréen har dørcalling fra 2020, og ny himling med downlights fra 2021.
Stue
Stuen må oppleves! Svært romslig og lys stue med god takhøyde (2,64m), sjarmerende tregulv og dype vinduskarmer. Stuen har slette vegger som nylig er malt i moderne og delikate farger. Stuen har sol mellom ca. kl. 14-21.30 på sommerstid gjennom vestvendt vindu. Her er det ingen innsyn - som ellers i leiligheten - og fantastisk utsikt over Rodeløkkens kolonihager og nærområdet. God plass til spisesone og sofahjørne. På veggen mot entréen er det plass til 55-tommer tv. De sjarmerende gulvene går også igjen i resten av leiligheten. Godt med lysinnslipp fra vinduer langs to sider.
Kjøkken
Leiligheten har et lekkert og påkostet kjøkken fra 2019, med store vindusflater og plass til spisebord. Hyggelig utsyn over kolonihagene, og vindusflater mot øst og nord med deilig morgensol på sommerstid! Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass. Heltre benkeplate er spesialtilpasset til kjøkkenet, gir et gjennomført og eksklusivt preg og inspirerer til gode matopplevelser. Innebyggede nisjer i samme materiale som benkeplaten. Det er installert integrerte stikkontakter i kjøkkenbenken som kan gjemmes når de ikke er i bruk. Nedsenket oppvaskkum av komposittmateriale. God belysning med downlight i himling, nytt i 2021. Stilren innredning i hvite, glatte fronter. Integrerte hvitevarer fra 2019, bl.a. induksjonstopp og kjøleskap med frysedel fra Bosch, stekeovn fra Smeg. Det er montert lekkasjestopper og vannmåler under oppvaskkum. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger.
Soverom
Svalt og behagelig soverom helt uten innsyn! Vinduene er ut mot et rolig område, og vender mot nord. Dette gjør at soverommet holder seg svalt i sommerhalvåret - her kan du sove godt. God plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. Rommet er påkostet med spesialtilpassede nattbord på begge sider av sengen i samme materiale som kjøkkenbenken og de innebyggede nisjene på kjøkkenet. Dette gir en eksklusiv og gjennomført stil i leiligheten. Samme materiale er også benyttet til den skreddersydde skittentøyskurven og hyllen ved garderoben, som har 4 separate rom og god plass til tøy. Rommet er malt i behagelige toner. Svært godt med oppbevaringsplass i garderobe fra 2019 langs veggen, med pen innredning i lyst tre. Dette medfølger leiligheten.
Mellomgang
Leiligheten har en svært praktisk mellomgang som i dag brukes som hjemmekontor og skriveplass. Det er satt opp tilpassede hyller i samme treverk som i øvrige rom. Rommet har god størrelse, og har flere innredningsmuligheter. For eksempel kan den innredes med barneseng eller sovesofa. Mellomgangen har også et integrert, originalt skap på ca. 0,8 m - perfekt for å stue bort støvsuger og liknende.
Bad
Leiligheten har et flislagt bad fra 2006 med varmekabler i gulv. Innredningen ble oppgradert i 2021 med nytt servantskap, med armatur fra Tapwell, innfellbare dusjdører i glass og dusjarmatur. Badet har vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjonsanlegget er nylig renset i september 2021 i regi av sameiet. Vaskemaskin medfølger leiligheten.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Lamper i stuen, taklampe på soverom og kommode i entréen medfølger ikke. Vaskemaskin på badet medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg. Elektriske varmekabler på badegulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger et attestert ekspedisjonsdokument fra 23.09.1935 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 514860, tinglyst 30.07.1975, panterett til sameiet kr 5 000,- som sikkerhet for felleskostnader.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om felles gårdsplass, vann- og avløpsledninger og brannvegg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier, og eier har plikt til å informere styret om leieforholdet med kontaktinformasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Christian Michelsens gate 53 har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig rolig til med flotte grøntarealer like i nærheten.
Leiligheten grenser mot, og har vakker utsikt over Rodeløkkens kolonihager, som er et sjarmerende område med hager og gamle, fargerike trehus. Et steinkast unna fortsetter nabolaget Rodeløkka nedover mot Grünerløkka, med idylliske gater. Det er få steder i byen hvor det er slike rolige nabolagsperler. Her er det også en velforening som arrangerer populære aktiviteter for barn og voksne.
Grünerløkka er like i nærheten og er kjent for sitt kultur- og uteliv. Her finner man et mylder av spennende kaféer og restauranter, blant annet populære Delicatessen, Bass, Trattoria Popolare, Villa Paradiso m.m. På søndager arrangeres loppemarked på Birkelunden.
Leiligheten ligger en kort spasertur unna Carl Berner og nærmiljøet kan by på det aller meste av forretnings- og servicetilbud med baker, dagligvarebutikker og postkontor i umiddelbar nærhet. Coop Extra, Coop Mega og søndagsåpne Joker ligger like ved. Bakeri, kiosker, Jernia, LampeMagasinet, apotek, Vita, optiker, grønnsaksbutikk og sushi er også like utenfor døren. Sommeren 2020 stod Carl Berner Torg ferdig med et realt ansiktsløft og et nytt nærområde med boliger, forretninger og spisesteder rundt et moderne torg. Området rundt Københavngata/Dælenenggata er også populært, og her finner du de nye nabolagsfavorittene Hot Shop og Art Bar, som er verdt en tur!
Det er mange fine grøntområder i nærheten. Herlige Torshovdalen ligger et par minutter unna leiligheten og er en av de største grøntområdene i byen. Botanisk Hage er områdets fineste park. Sofienbergparken ligger en kort spasertur unna. Kort vei også til Ola Narr/Tøyenparken og Akerselva med fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. I tillegg ligger Sørenga en sykkeltur unna. Sørenga har nylig etablert seg som et av Oslos beste steder å ta seg et bad eller nyte et glass i solen rett ved fjorden.
For den som ønsker å trene innendørs finnes blant annet Fresh Fitness, Sats, Bare trening og Tøyenbadet i gangavstand fra leiligheten. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbane og tennisbaner. Tennisbanene, herunder gratisbane, ligger et steinkast unna og ble oppgradert i 2021.
Kollektivforbindelser
Carl Berners Plass, en kort spasertur unna, er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og fra leiligheten er det direktelinjer med trikk, T-bane eller buss til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m. Du vil med andre ord enkelt kunne ta deg rundt i hele byen herfra. For eksempel tar Ringen T-banelinje deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UiO Blindern på 6 stopp. Fra Carl Berner kjører T-banelinjen 5. I tillegg har blandt annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen, i tillegg til Flybussen, holdeplass her. 31-bussen går døgnet rundt! Trikkens linje 17 går også forbi Carl Berner. Se forøvrig www.ruter.no for mer info.
I tillegg er det bysykkelstativ like i nærheten av leiligheten. Herfra er det enkelt å komme seg rundt i byen, og ikke minst opp til marka for hyggelige turopplevelser.
Har du behov for bil i det daglige er det enkel adkomst til Ring 3 og derfra til både E6 og E18, og indre bykjerne.
Christian Michelsens gate 53 er en perfekt leilighet for deg som vil bo sentralt med alt "rett utenfor døren".

Adkomst

Adkomst via felles trappeoppgang fra Christian Michelsens gate. Det vil bli skiltet med Krogsveens visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Hallénparken barnehage (1-6 år)
- Barnas Hus barnehage (0-6 år)
- Rosenhoff barnehage (1-6 år)
Skoler:
- Lilleborg skole (1.-7. kl.)
- Grünerløkka skole (1.-7. kl.)
- Sagene skole (1.-10. kl.)
- Sofienberg ungdomsskole
- Frydenberg skole (8.-10. kl.)
- Foss videregående skole
- Hersleb videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 731 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, og er pent opparbeidet med gressplen, trær, diverse beplantning, hyggelige sittegrupper til glede for beboerne, sykkelparkering, og asfalterte og steinlagte internveier.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 i kart datert 29.09.2021 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 29.09.2021, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977 og 01.10.1987.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn". Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren.
Plansaker og byggesaker i området:
- Det er sendt inn planforslag om oppføring av omsorgsboliger i Dælenenggata, på andre siden av Christian Michelsens gate. Dette vil kunne medføre en periode med bygging i fremtiden. Se saksnummer 201901778 hos Planinnsyn for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 792,- pr. mnd. og inkluderer varmtvann og fyring, fibernett, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renhold, drift og vedlikehold, renter og avdrag, felles forsikringer, styre- og forretningsførerhonorar m.m. Fellesutgiftene justeres normalt én til to ganger årlig i tråd med sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Oppvarming kr 1 206,-
Internett kr 199,-
Felleskostnader kr 2 818,-
Lån/renter kr 569,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 500,- pr. år inkl. nettleie / ca. 2 850 kwh. pr. år.
Det ble installert fibernett i leiligheten i 2020, leverandøren er OBOS Open Net som leverer 1000/1000Mit. Internett er inkludert i felleskostnadene. Sameiet er tilknyttet RiksTV som leverandør av kabel-tv (ikke inkl.)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Kostnader for fjernvarme avregnes årlig etter forbruk og ved eierskifte, dette betales som et månedlig á-konto beløp.
Sameiet har avtale med Techem om årlig oppgjør i henhold til forbruk. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten. Gebyret betales à konto basert på siste avlesning. For denne eiendommen utgjør fjernvarme p.t. kr 1 206,- av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad baserer seg på selgernes forbruk og vil variere utfra antall personer i husstanden.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 001 969,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 607 088,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 802,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 74 000,- pr. 01.09.2021.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 10 714 954,- pr. 27.09.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1
Restsaldo 5 759 752,-
Rentebetingelser: 2,80 % flytende rente
Lånets restløpetid: 13 år og 6 måneder
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2
Restsaldo 4 955 202,-
Rentebetingelser: 2,80 % flytende rente
Lånets restløpetid: 13 år og 6 måneder
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 382 192,-
Av dette beløpet utgjør kr 74 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lasse Barbo Pedersen og Pernille Skaaret Laustsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Ringgaten Terrasse Sameie, med sameiebrøk 1/146.
Hjemmesiden til sameiet er www.ringgaten.no.
Sameiet består av 146 seksjoner, herunder to næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes. Sameiet praktiseres dugnadsgebyr som ettergis ved oppmøte.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere. Søknad om dyrehold sendes til styret.
Sameiet er veldrevet og har flere fasiliteter til glede for sameierne, blant annet bakgård og forhager med sosiale soner, dekkhotell og oppbevaring av skibokser for beboere i bygget, felles sykkelboder i kjelleren og felles tørkeloft i oppgangen. Sameiet har avtale med OBOS Nøkkel om digitale nøkler.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2021: Rens av ventilasjonsanlegget
- 2019: Nytt callinganlegg, branndører og dørlukkere i fellesareal
- 2019: Fibernett og TV
- 2019: Oppgraderinger i bakgård
- 2019: Utbedringer etter tilstandsrapport el-anlegg
- 2018: Frivillig bytte av radiatorer (ca. 240 stk)
- 2017: Skiftet låsesystem
- 2016: Rassikring tak, montert snøfangere på taket
- 2016: Bakgård: grunnarbeid, drenering, reparasjon av grunnmur
- 2015: Ny renovasjonsløsing med kildesortering
- 2014: Renovering kaldt- og varmtvannsrør hovedforsyning
- 2014: Justering shunt, fjernvarmeanlegg
- 2012: Oppgradering av belysning i fellesareal
- 2010: Tilkobling fjernvarme og riving/fjerning av oljekjel
- 2004-2005: Skiftet rør til kjøkken og bad, pusset opp bad iht våtromsnormen
Planlagte påkostninger:
Styret planlegger å oppgradere trappeoppgangene. Dette finansieres ved at sameiets inntekter fra salg av vaktmesterboligen, slik at det ikke er planlagt økt låneopptak i forbindelse med denne oppgraderingen. Inntektene har også medført en økt buffer for sameiet, som vil fortsette sin strategi med å bygge opp midler før de brukes. Styret har utarbeidet en tentativ handlingsplan for 2021-2022 med bl.a. ferdigstilling av tilstandsrapport for el-anlegg, asbesttiltak i kjeller, rottesikring i kjeller, tiltak for ventilasjon og nytt brannvarslingssystem.
Styret er i startfasen av å undersøke muligheten for å selge loftsarealet. Dersom dette lar seg gjøre og blir vedtatt i årsmøtet på et tidspunkt frem i tid vil dette gi sameiet inntekter som skal brukes til oppgraderinger/påkostninger i sameiet. En slik endring vil i så fall medføre omdisponering/endring av bodene for den enkelte leilighet. En av de potensielle oppgraderingene som styret lister opp er å undersøke muligheter for balkong i sameiet, men det understrekes at dette i så fall ligger et stykke frem i tid.
I henhold til sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom If – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 42.250,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0071/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.2171

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 15:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.