Solgt: 2 475 000 kr

Hellegata 2

2 600 000 kr
58 m²
2 soverom
Velkommen til Hellegata 2 - presentert av Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Ålesund sentrum
Attraktiv 3-roms selveierleilighet med perfekt beliggenhet i Ålesund sentrum
 • Prisantydning
  2 600 000 kr
 • Omkostninger
  66 342 kr
 • Totalpris
  2 541 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1905
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 500 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hellegata 2 er en pen 3-roms selveierleilighet med god planløsning og normal standard i 2.etasje.
Leiligheten inneholder gang, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom hvor det ene har utgang til og bod.
Verdt å trekke frem er:
- Kjøkken med integrerte oppvaskmaskin og komfyr
- Peis
- Original teglstein
- Kort veg til flotte turområder
- Nærhet til barnehage
- Vinduer fra 2012
Eiendommen ligger i et meget populært område, med gangavstand til alle sentrums fasiliteter samt flotte turområdet som Storhaugen og byfjellet Aksla.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hellegata 2, 6004 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 200, bruksnummer 159, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Bruksareal:
Leilighet 63 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 58 kvm: Stue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 5 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på 12 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmurer er av naturstein spekket med betong. Yttervegger er av teglstein med utvendig murpuss. Etasjeskillere av tre. Saltakkonstruksjon av tre utvendig tekket med skifer. Leiligheten har en entredør med glatt dørblad. Leiligheten har delvis originale vinduer og delvis vinduer med 2-lags glass fra 2012.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Bad:
Slukets plassering:
Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Membran, tettesjikt og sluk:
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktelig, og kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Fallforhold:
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 1 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 2 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
Selger opplyser om at dusjdører ikke er optimale, og det kan være lurt å skifte til dusjkabinett.
Vinduer:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vidnuene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Vinduene er en del av verneverdig fasade og kan dermed ikke skiftes til "standard-vinduer". Vinduer fra 2012 har TG1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med parkett. Veggflater har malte slette overflater. Himlingsflater har malte slette overflater.
Kjøkken:
Kjøkken med malte kjøkkeninnredning med åpen løsning mot stue. Benkeskap med integrert oppvaskmaskin og komfyr. Laminerte benkeplater med nedfelt koketopp og oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps aramatur. Kjøkkenet har overskap og har en fritthengende ventilator med kullfilter. Frittstående kjøl-/og fryseskap. Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk på 116 liter fra 2007.
Bad:
Flislagt bad termostatstyrte varmekabler. Dusjen har dreibare dusjdører i glass med ett-greps armatur med slange og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og gulvstående toalett fra Gustavsberg. Vegghengt servantinnredning med glatte fronter og heldekkende servant. Vegghengt høyskap, overskap og speil med belysning. Mekanisk avtrekksvifte fra Flexit og foredelerskap for før i rørsystem innfelt i vegg.
Tekniske installasjoner:
- Rør-i-rør fra 2007
- Avløpsrør i plast fra 2007
- Varmtvannsbereder fra 2007 på 116 liter
- Mekanisk avtrekk
- Automatsikringer
- Takhøyde på 2,75 meter

Oppvarming

Oppvarming basert på varmekabler på bad og vedovn på stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.11.2008 for bruksendring fra kontor til bolig, samt nye bad ellers i bygget og en ferdigattest datert 02.12.2014 for rehabilitering av skorsteiner mot nord og sør. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 973514, tinglyst 02.12.2008, type heftelse: Seksjonering,
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Medfølger i handelen: Vaskemaskin, kjøleskap, alle lamper og stringhylle mellom kjøkken, kommode soverom og skoskap i bod.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og populær beliggenhet ca. 200 m fra Hellebroa og Brosundet. Kun få minutter i gangavstand til kolonial, kjøpesenter, restauranter, rutebilstasjon, busstopp og andre sentrumsfasiliteter. Det er også kort vei til fine turområder på Storhaugen og Tueneset med flotte turstier. Byfjellet Akslafjellet ligger også i gåavstand. Ca. 3 km. til ungdomsskole, gangavstand til videregående skole, barneskole og barnehage.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum kjør over Hellebroa til Aspøya og ta til venstre i Kirkegata. Ta deretter første til høyre og du er i Hellegata. Hellegata 2 ligger som bygård nr 2 på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 5 min. gange - 0.4 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 12 min. gange - 0.9 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 5 min. m/bil - 2.3 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min. m/bil - 3.1 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min. m/bil - 3.5 km
Ålesund videregående skole 1 min. gange - 0.1 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 5 min. gange
Barnehager:
Storhaugen barnehage (3-5 år) 8 min. gange - 0.6 km
Midtbyen barnehage (1-5 år) 10 min. gange - 0.8 km
Klipra barnehage (1-6 år) 20 min. gange - 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 231,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten grenser mot Hellegata mot vest. Støpt fortau. Sameiet har opparbeidet en trivelig felles uteplass på tomten mot øst. Her er det støpt dekke.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor og bevaringsområde i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.03.2000. Overordnet mål er å sikre bebyggelsen, både i helhet og detalj, ved restaurering/rehabilitering etter antikvariske retningslinjer, samt tilpasse ny bebyggelse innen strøkbevaringsområdene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.500,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vedlikehold og strøm fellesareal.
Eiendomsskatten er kr 2 772,- pr år (2021).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 9.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Stayon som leverandør av internett og har avgift på kr 698 pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 495 269,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 782 968,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.666.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Synnøve Eidem

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Hellegata 2, med sameiebrøk 1/6.
Sameiet består av 6 leiligheter.
Forretningsfører er Synnøve Eidem, tlf. 915 98 982.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt og må søkes godkjenning av styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Leiligheten er klar for overtakelse snarest.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0136/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21136

Dato

Sist oppdatert: 29. juni 2021 kl. 13:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.