Solgt: 13 750 000 kr

Holmenveien 48D

13 300 000 kr
221 m²
3 soverom
Velkommen til Holmenveien 48D. Den perfekte familieboligen!
Sarah Aamodt
Presenteres av
Sarah Aamodt
Vinderen/Smestad
Attraktiv og meget lys enebolig med utsikt. Barnevennlig beliggenhet innerst i privat stikkvei. Garasje. Solrik hage.
 • Prisantydning
  13 300 000 kr
 • Omkostninger
  333 842 kr
 • Totalpris
  14 083 842 kr
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  221 m²
 • Bruksareal
  233 m²
 • Tomteareal
  512,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Spennende enebolig med særpreg i et meget populært boområde. Kort vei til Vinderen, Slemdal og Smestad. Flott utsikt både fra stuen og fra mesaninen. Boligen ligger innerst i en privat stikkvei, skjermet for trafikk og perfekt for barnefamilier. Her kan barna løpe fritt på gressplenen og intern trafikkfri gangsti til egen lekeplass, stort bedre kan det ikke bli!
Boligen ble bygget i 1987 og standard er hovedsakelig fra byggeåret, meget velholdt men med noe moderniseringsbehov.
- Stille og barnevennlig beliggenhet.
- Stor solrik terrasseplatting med utgang fra stuen.
- El-bil lader.
- God planløsning og godt med lagringsplass.
- Garasje samt 2-3 biloppstillingsplasser på egen tomt.
- Utsikt.
- Kun en eier.
-Badstue.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Holmenveien 48D, 0376 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 27, bruksnummer 2473

Innhold

Totalt bruttoareal: 272 kvm
Totalt bruksareal: 233 kvm
Totalt primærrom: 221 kvm
Bruksareal:
Enebolig 233 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 69 kvm: Hall, bad, badstue, strykerom, vaskerom, hobbyrom, bod og kjellerstue.
1. etasje 84 kvm: Alle rom er p-rom
2. etasje 68 kvm: Alle rom er p-rom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 12 kvm: 2 boder og kjølerom.
Inneholder:
U.etg.: Lagring under trapp, gang, kjellerstue med vedovn og utgang terrasse, bod, matbod, kjølerom, hobbyrom, strykerom, vaskerom, bad og badstue.
1.etg.: Entré med skyvedørsgarderobe, hall, separat toalett, kjøkken med spiseplass, spisestue, stue med peis og utgang terrasse og hage, trapp opp til mesanin.
2.etg: hall, bad, dusjbad, 3 soverom hvorav hovedsoverommet har adkomst til measaninen.
Lagringsloft via luke i hallen i 2.etg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2020 utført av Rune Sandell. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Hobbyrommet i kjelleren som i dag benyttes som kontor er ikke godkjent for varig opphold.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Grunnmur oppført med betongelementer med innvendig isolasjon og kledning på støpt plate. Betong etasjeskille mellom kjeller og 1.etg. Trebjelkelag i etasjeskillet mellom 1.etg og 2. etg. Yttervegger i tre, isolert med mineralull i hht. gjeldende forskrifter fra byggetid. Trebjelkelag i etasjeskillere. Yttervegger kledd med stående trepanel. Saltak med konstruksjoner i tre og taktekking med takstein i tegl.
Renner, beslag og nedløp i plastbelagt stål.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Det er i hovedsak gitt TG 2 på boligen pga alder og forventet levetid. Hovedkonstruksjonene i boligen er fra byggeåret, det være seg også bad og kjøkken.
TG 3 er gitt på vinduet på toalettet i 1. etg. da det har en sprekk.
Selger opplyser om at det kommer litt kondens nederst på veggen i kjølerommet og kjellerboden. Det er utbedret.
Det ble gjennomført en boligsjekk av Anticimex i 2016. Rapporten kan oversendes ved etterspørsel til megler.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget velholdt og flott enebolig med attraktiv beliggenhet. Boligen har gjennomgående god standard på innredning og overflater. Standard fra byggeåret med noe moderniseringsbehov.
Entré/hall:
Velkommen inn til en innholdsrik enebolig i skjønne omgivelser. I entreen finner man en stor skyvedørsgarderobe med speifronter. Flislagt gulv med varmekabler. Fra entreen tar du deg videre inn i en romslig og lys hall.
Stue:
Stuen har fantastiske lysforhold, og man legger umiddelbart merke til den flotte utsikten mot Oslofjorden. Vinduer som går fra gulv til tak i over 5 meters høyde gir god romfølelse og godt lysinnslipp. Stuen er romslig og lesekroken med pianoet kan enkelt gjøres om til et soverom om man har behov for det. Fra det sydvestlige hjørnet går spiraltrappen opp til measaninen. Hyggelig peis i stuen som gir god atmosfære på kalde kvelder. I tilknytning til stuen finner man spisestuen hvor man kan invitere til hyggelige middager. Dobbel dør ut til hyggelig og solrik terrasseplatting. Terrassen og hagen er det naturlige samlingspunktet vår og sommer. Her kan man nyte både lunsj og middag i solveggen mot syd. En hellelagt sti går fra hagen over naboeiendommen og ned til felles lekeplass.
I kjelleren er det en romslig kjellerstue med vedovn som er perfekt for barn og ungdom. Her er det også utgang til hyggelig skiferplatting med adkomst videre til hagen. Det er adkomst til utvendig bod fra terrasseplattingen.
Kjøkken:
Lekkert kjøkken fra kavlitetsleverandøren Siematic med integrerte hvitevarer. Fronter i mørk grå høyglans og heltre benkeplate i bøk med nedfelt oppvask- og skyllekum i kompositt. Det er meget godt med skap og benkeplass. Avtrekksvifte i hette, induksjonstopp. Kjøkkenet har en hyggelig spiseplass mot øst hvor man kan spise frokost i lyset fra morgensolen.
Soverom:
Boligen har i dag 3 godkjente soverom. Ønsker man seg ytterligere soverom er det mulig å lage et soverom i delen av stuen som i dag har piano og lesekrok.
Alle 3 soverommene befinner seg i boligens 2. etg.
Bad:
Hovedbadet finner man i 2. etg. i tilknytning til soverommene. Her er det ett bad med badekar, servant med speil over og toalett,bad 2 med dusj og servant. Badet ble pusset opp i 2019, veggflisene ble malt, flis på flis på gulvet samt nytt toalett og baderomsinnredning. Dusjrommet ble pusset opp i 2018 hvor det ble lagt nye fliser på ny elektrisk varmematte og ny foldbar dusjvegg i glass. Det er varme i begge baderomsgulvene.
I kjelleretasjen er det også bad med direkte adkomst til badstue. Dette badet er fra byggetiden. I kjelleren finner man også et praktisk vaskerom og strykerom.
Separat toalett i 1. etg.
Gulv:
Underetasje: Klinkerfliser i kjellerstue, gang, trapperom og hobbyrom. Keramiske fliser på bad. Vinylbelegg i vaskerom, strykerom, boder og kjølerom.
1. etg.: Parkett i stuen, spisestuen og på kjøkkenet. Fliser i entré og på toalett. Parketten i stuen/spisestuen og kjøkkenet ble slipt for 15 år siden og tåler normalt slip 2-3 ganger.
2.etg.: Parkett i hall og på alle soverom, Flislagte bad. Teppe på messaninen.
Vegger:
Malte flater, det er hovedsakelig malt strie.
Himling:
Malte flater.
Garasje:
Opprinnelig carport hvor det er satt på garasjeport. Lagringsloft over garasjen via luke.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er panelovner i 1. og 2. etg. Varmekabler i yttergangen i 1. etg. Varmekabler i gangen, kjellerstuen, hobbyrom og vaskerom i kjelleren, samt bad og dusjrom i 2.etg,

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 16.09.1987. Utbygger gikk konkurs og byggesaken ble ikke avsluttet før 1993.
Kommunen har uttalt følgende: I og med at brukstillatelse er gitt og det ikke er angitt mangler av vesentlig eller farlig karakter (det er stort sett avsluttende arbeider) vil det være hensiktsmessig å henlegge saken.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Hobbyrommet i kjelleren er ikke godkjent til varig opphold. Her er det satt inn et større vindu enn det som er vist på byggetegningene som det ikke er søkt om. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret og er ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
04.02.1988 - Dokumentnr: 8426 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:27 Bnr:336

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Den ene av selgerne har bodd i huset siden det stod ferdig i 1987. Den andre flyttet inn i 1995.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, sentralt og rolig boligområde på Vinderen/Smestad, med nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er også et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i nærområdet. Vinderen senter ligger en kort spasertur unna med et rikt utvalg av hyggelige butikker og spisesteder. Det er kort vei til lekeplass, flere fotballbaner, skøytebane, treningssenter m.m. Egen lekeplass på felles område for tunets beboere.
Huset har en meget barnevennlig beliggenhet innerst i privat stikkvei fra Holmenveien. Her kan barn og unge leke på privat lekeplass eller løpe rundt på gresset i hagen.
En kort sykkeltur unna ligger både Gressbanen og Hemingbanen. Sistnevnte et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, idrettshall for håndball og basket, samt en nyere hall med fire tennisbaner og stor, nedfelt trampolinegrop. Med andre ord et bredspektret eldorado for alle aldre.
Boligen ligger også i nærhet til tursti som tar deg innover i Nordmarka, med milevis av tur- og skiløyper, flere idylliske badevann og slalåmbakke. For mer urbane søndagsturer anbefales Frognerparken som byr på piknikmuligheter, solbading, yrende folkeliv, Norges største samling av roser, samt den verdenskjente Vigelandsparken - alt i gangavstand fra eiendommen.
Kort vei til offentlig kommunikasjon. Det går buss i Dalsveien, T-bane fra Vinderen og Smestad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Smestad barneskole og Ris ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 512,9 kvm. Solrik og bruksvennlig tomt. Asfaltert adkomst, gårdsplass med belegningsstein, gressplen samt stor terrasseplatting. Hagen er pent opparbeidet med beplantning, stenlagte bed og frukttrær. Her kan man plukke frukt og bær i egen hage.

Parkering

Parkering i garasje (opprinnelig carport) med vippeport. Selger har ikke omsøkt fra carport til garasje. I tillegg er det 2 bilopsstillingsplasser.
Lader for EL-bil og fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Hver beboer måker "sin del" av veien i vinterhalvåret.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.06 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.06.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Selger har mottatt nabovarsel fra 48 C om ny inngang til kjelleretasjen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 451,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 16 386,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 36 000,- pr. år. / 27 826 kwh. pr. år. Dette var for 2019, 2020 ligger an til ca. 24 000,- pr- år pga laverer strømkostnader.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8839 for 2020.
Boligen er tilknyttet RiksTV som leverandør av kabel-tv og har avgift på
kr 6 348 pr år, dvs 529,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sektor alarm som koster kr 6 574 pr. år. Installasjonene til alarmen medfølger. Kjøper må selve tegne abonnement med Sektor alarm.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 3 379 325,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 12 165 570,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 16 386,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13 633 842.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjersti Mauer og Anders Vangen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0003/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.203

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2020 kl. 10:00

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.