Solgt: 3 500 000 kr

Raveien 252A

2 900 000 kr
106 m²
4 soverom
Raveien 252 A - presentert av Krogsveen AS
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Haukerød
Innholdsrik enebolig med sentral og populær beliggenhet - oppussingsbehov - 4 soverom - garasje
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Omkostninger
  73 842 kr
 • Totalpris
  3 573 842 kr
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  106 m²
 • Bruksareal
  244 m²
 • Tomteareal
  866,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen ligger flott til og godt tilbaketrukket fra Raveien med en skjermet og barnevennlig tomt. Boligen er stor og innholdsrik med de fleste funksjoner på et plan. Det er behov for modernisering og oppussing.
Her bor du i et attraktivt og populært boligområde på Haukerød ca. 4 km. fra sentrum. Området byr på et stort mangfold av tilbud. Idrettsklubben Runar ligger svært nær, med alle sine tilbud (se www.ilrunar.no for mer informasjon). Vinterstid er oppkjørte langrennsløyper rett rundt hjørnet og akebakken like ved. Samme sted er det meget fine tur- og friluftsområder resten av året. Kort vei til Haukerød barneskole, flere barnehager og dagligvareforretninger.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Raveien 252A, 3220 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 40, bruksnummer 109, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 264 kvm
Totalt bruksareal: 244 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm
Bruksareal:
Boligen 220 kvm
Garasje 24 kvm
Primærrom:
1. etasje 106 kvm: Vindfang, toalettrom, gang, bad, 4 soverom, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
Kjeller: 111 kvm: Gang, vaskerom, et innredet rom og boder/oppbevaring.
1. etasje 3 kvm: Kjellernedgang.
Garasje: 24 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.11.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre (isolerte bindingsverksvegger) med betongtakstein på tak. Grunnmur av betongblokker. Garasje er oppført i tre med støpt gulv med Lecablokker i bunn. Tak er tekket med batongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen har innredninger og overflater fra byggeår, og det må påregnes oppgraderinger både inne og ute. Videre opplyser takstmann at kjeller virket tørr og grei på befaringen, men med litt fuktopptrekk i nedre del ved yttervegg. Dette ses i sammenheng med byggemåte og alder på drenering. Badet har skader på gulvbelegg og må renoveres. Det er også funnet fukt i tak ved takventil fra lekkasje utvendig. El-anlegg er fra byggeår slik at oppgraderinger må påregnes. Utvendig er det behov for vask, maling og skifte av noen bord som har råteskader. Et par vinduer har råteskader i karm. Lekkasje ved luftehatt over toalettrom. Dette må utbedres.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig med de fleste funksjoner på et plan. Det er behov for modernisering og oppussing. Veggoverflater har for det meste tapet og malte overflater. Gulv har for det meste teppe og belegg. Fra stuen er det utgang til delvis overbygget terrasse mot vest. Boligen har stor kjeller.
Kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate. Her er det også plass til spisebord. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad har eldre baderomsplater på vegger og belegg på gulv. Av utstyr er det montert: Toalett, baderomsinnredning og dusjnisje. Toalett i eget praktisk toalettrom.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Sandefjord kommune opplyser at det mangler tilfredsstillende feiemulighet da takstige mangler. Det er ikke utført tilsyn og feiing av nyere dato. Kjøper overtar ansvaret for dette og eventuelle øvrige pålegg/mangler.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.01.83. Denne omhandler ikke garasjen. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Delvis kledning av gesimser, pussearbeider i kjeller, avdeling i kjeller og revidert tegning. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at oppholdsrom i kjelleren er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Det er usikkert om rommet tilfredsstiller dagens krav til varig opphold og er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 10.05.80. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1676, tinglyst 25.031997, bestemmelser i følge skjøte: Eiendommen kan ikke inngjerdes mot gnr. 40, bnr. 17 (Klavenesveien 1). Eiendommen Klavenesveien 1 har også rett til snuplass på gnr. 40, bnr. 109 Raveien 252 A (denne eiendommen). Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til vei over gnr. 40, bnr. 17 (Klavnesveien 1). Rettigheten er tinglyst på gnr. 40, bnr. 17, dagboknr 1596, tinglyst 20.03.1997.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Boligen blir ikke ytterligere rengjort før overtagelsen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Raveien 252 A! Boligen ligger i et attraktivt og populært boligområde på Haukerød ca. 4 km. fra sentrum. Området byr på et stort mangfold av tilbud. Idrettsklubben Runar ligger svært nær, med alle sine tilbud. Fotball, håndball, friidrett, ski, diverse interessante messer og utstillinger bare for å nevne noe (se www.ilrunar.no for mer informasjon). Vinterstid er oppkjørte langrennsløyper rett rundt hjørnet og akebakken like ved. Samme sted er det meget fine tur- og friluftsområder resten av året. Kort vei til Haukerød barneskole, flere barnehager, dagligvareforretninger med lange åpningstider og Haukerødkrysset med diverse servicetilbud. Ca. 1,5 km unna ligger Pindsle med et svært variert tilbud. Her finner du blant annet Sandefjord Arena, E2 treningssenter, E2 Helse, flere dagligvareforretninger, apotek, Biltema, verktøysbutikker, bilforretninger med mer. Skal du ut å reise er det også kort vei til Torp flyplass og påkjøringen til E-18. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjordsveien tar du til venstre inn på Moveien. Følg veien i ca. 1,5 km opptil Haukerødkrysset. Ta så til høyre inn på Raveien og boligen ligger på vestre side etter få meter, godt tilbaketrukket fra veien i 2. rekke. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Haukerød barneskole og Bugården ungdomsskole. Flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 866,5 kvm. Boligen ligger fint til på tomten godt tilbaketrukket og skjermet fra veien. Tomten er pent opparbeidet med gressplen samt diverse busker og trær. I hagen mot nord og vest ligger alt til rette for at de minste kan leke i trygge og gode omgivelser. På denne siden av boligen finnes også terrassen, denne er delvis overbygget. Parkering i egen gruslagt gårdsplass.

Parkering

Parkering i gårdsplass og garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med eget vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til boligbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 364,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.930 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.798,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. For priser se www.telenor.no.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 876 774,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 156 386,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.973.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Hvidsten Gundersen, Jon Ivar Hvidsten, Bjørn Hvidsten og Rune Hvidsten

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Selgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0339/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20339

Dato

Sist oppdatert: 11. desember 2020 kl. 13:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.