Komplett salgsoppgave

Raveien 230

4 250 000 kr
205 m²
5 soverom
Velkommen til Raveien 230
Velkommen til Raveien 230
Haukerød
Enebolig med stort potensialet og ideel beliggenhet innerst i blindvei -5 soverom! -2 bad -garasje -stor tomt
 • Prisantydning
  4 250 000 kr
 • Omkostninger
  107 592 kr
 • Totalpris
  4 357 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  205 m²
 • Bruksareal
  262 m²
 • Tomteareal
  1 010,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler på mobil 41603938, i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Haukerød og en stor enebolig med super beliggenhet. Huset ligger innerst i blindvei med Runar idrettspark som nærmeste nabo. Nærområdet er barnevennlig med barnehager, Haukerød barneskole og Runarhallen i gangavstand. Det er kort vei til praktfullt turterreng med lysløyper om vinteren.
- Hele 5 soverom
- 2 bad
- Flere stuer
- Vaskerom
- Garasje med gode lagringsmuligheter
- Nytt dekke på terrassen i 2020
- Hus, garasje og bod ble malt sommeren 2020
- Taket ble vasket og impregnert i 2020
- Stor tomt
- Umiddelbar nærhet til flotte turområder
Velkommen til en hyggelig visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Raveien 230, 3242 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 10, bruksnummer 45

Innhold

Totalt bruksareal: 262 kvm
Totalt primærrom: 205 kvm
Bruksareal:
Enebolig 225 kvm
Garasje 28 kvm
Utebod 9 kvm
Primærrom:
Boligen:
Kjeller 56 kvm: Trappegang, kjellerstue, vaskekjeller og bad.
1. etasje 86 kvm: Entre/trappegang, gang, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom
2. etasje 63 kvm: Gang, bad og 3 soverom.
Sekundærrom:
Huset: Kjeller 20 kvm: Uinnredet kjellerrom
Garasje: 28 kvm
Utebod: 9 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur i betongkonstruksjon, yttervegger over grunnmur i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Etasjeskillere i tre, vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har halvvalmsform og tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Begge badene får punkter med tilstandsgrad 3! Gulvbelegg på bad i kjelleren har sprekker og utettheter i overganger, tiltak må påregnes. Gulvbelegg på badet i andre etasje har sprekker og utettheter i sveiseskjøt. Tiltak må påregnes. Stedvis motfall rundt sluk under badekar. Generelt lite fall til slukene på badet i andre etasje. Røykvarslere er kjøpt inn men ikke montert opp. Det bemerkes at det er påløpt alder på flere bygningsdeler og vedlikehold og oppgraderinger bør påregnes.
Selger opplyser at det har vært noe saltutslag nederst på vegg i kjellerstuen. Det antas at dette skyldtes lagrede esker lags veggen. Etter eskene ble fjernet tørket dette.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor familiebolig med super beliggenhet med Runar idrettspark som nærmeste nabo.
Boligen går over 3 plan med innredet kjeller.
Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, laminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum, platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøleskap og fryser. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.
Badet i andre etasje har belegg på gulv med varmekabler. Veggene er flislagte med panel i takene. Badet i andre etasje er innredet med dusjkabinett, servant i innredning, badekar og toalett. Badet i kjelleren har belegg på gulv, malte veggplater på veggene og malt panel og plater i takene. Badet i kjelleren er innredet med vegghengt servant, dusj og toalett. I kjelleren er det stort vaskerom med enkel standard. Rommet er innredet med utslagsvask, malt betong på gulvene, panel på vegger og tak med opplegg til vaskemaskin.
I første etasje er det parkett og vegg til vegg tepper. Veggflater med tapetserte og malte flater og hvite takplater og malt panel i takene.
Alle soverommene i andre etasje er innredet med laminat på gulv og malt tapet på veggene.
Ta kontakt for en hyggelig visning

Oppvarming

Feier bemerker at skorstein er kledd inn, brennbart inntil skorstein, mangler gulvplate foran feieluke/sotluke. Fugene i skorstein begynner å bli dårlige. Pipeløp/pipe er ikke i bruk i dag, det er dermed usikkert hvilke utbedringer som må gjøres før det kan fyres i denne. Kjøper er selv ansvarlig for eventuelle utbedringer før bruk av pipeløp. Gulvplate er montert på gulv foran feieluke.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.01.1950. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke heving av taket med 2 meter som det ble sendt inn tegninger til kommunen om 23.08.1993 og påfølgende endring av bruken av 2. etasje. Ferdigattesten omfatter heller ikke bygging av garasjen som det ble sendt inn til kommunen 08.01.1995.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Eiendommen har tinglyst rett til vann og kloakkledning og veirett. Rettigheten er tinglyst på gnr. 10, bnr. 38, 98,99 dagboknr 1756, tinglyst 13.08.1946.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Raveien 230 ligger med perfekt beliggenhet innerst i blindvei, med Runar idrettspark som nærmeste nabo.
Nærområdet er barnevennlig med barnehager, Haukerød barneskole og Runarhallen i gangavstand. Det er kort vei til praktfullt turterreng med lysløype om vinteren på Runar, dagligvareforretninger med lange åpningstider og Haukerødkrysset med diverse servicetilbud. Sandefjords flotte stadion, Komplett. no Arena, på Pindsle ligger like i nærheten. Anlegget huser også treningssenter, apotek og MENY Arena dagligvareforretning med rikt utvalg for hele familien. Forøvrig finnes det også mange butikker på dette området med alt til hus og hjem. Praktisk bolig for deg som ønsker en lettstelt leilighet, men ikke vil bo i byen!
Nærområdet har store muligheter for den som er interessert i sport eller natur. Det er kort vei til Runar idrettsanlegg med et stort utvalg av sportslige tilbud og fritidsaktiviteter. Her er det fotballbaner både gress og grus), turløyper i skog, lysløyper på vinteren, skilekanlegg, samt Runarhallen som er en flerbrukshall med yrende aktivitet året rundt! Nærmiljøet byr på det meste med et godt utvalg av matbutikker som en stor Kiwi-butikk like ved ogg det bygges en helt ny dagligvarebutikk i forbindelse med utbyggingen av "Bjørnars".. Det er også spisesteder og bensinstasjoner et steinkast unna. Innenfor kort radius finner man også handelsområdet Pindsle som byr på flere bilforretninger og el-butikker, dagligvareforretninger, Biltema, Megaflis, E2 Treningssenter, Meny, Komplett.no arena m.m. Det samme gjelder flere barnehager, barneskoler, ungdomskole og Sandefjord VGS.
Eiendommen ligger ca. 2 km nord for Sentrumskjernen. Her kan man enkelt ta sykkelen eller beina fatt til sentrum hvor man finner alle fasiliteter, enten man ønsker byliv med shopping eller en matbit på en av byens caféer og restauranter. For barna i familien er det kort vei til skoler eller populære Bugårdsparken, hvor du har flotte rekreasjonsområder som har noe for alle og enhver. Bugårdsparken byr også på mange ulike fritidsaktiviteter med skøyter, tennis og svømmehall for å nevne noe. Flott område for tur og trening!

Adkomst

Boligen er skiltet med til salgs skilt. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Stor selveiet tomt på 1 010,1 kvm. Tomten er pent opparbeidet med stor gresslagt hage med pen hekk rundt eiendommen. Gårdsplassen er gruset og det er meget gode parkeringsmuligheter i egen oppkjørsel.

Parkering

Parkering i garasje eller på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 650,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.700,-
Velavgift til veilaget er kr 833 pr. år. Det er avtalt kr 625 pr. brøyting, dette deles på alle 6 i veilaget.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.279 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 164 456,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4 192 043.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.357.592.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Øystein Skjelberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0290/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20290

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 15:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler på mobil 41603938, i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.