Solgt: 5 300 000 kr

Lillebergveien 10

4 800 000 kr
62 m²
2 soverom
Velkommen til Lillebergveien 10 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
Lilleberg/Hovin
Lekker 3-R - Sydvestv. balkong - Fantastisk beliggenhet m. utsikt & gjennomgåend planløs. - Omkranset av grønne områder
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  102 239 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  5 411 365 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 109 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rålekker 3-roms med gode lysforhold, attraktiv beliggenhet og moderne planløsning. Leiligheten fremstår meget gjennomført med designpreg i en luftig og god atmosfære. Boligen kan by på mange flotte kvaliteter som bør oppleves.
 • Meget god romlayout og arealfordeling
 • Gjennomgående planløsning
 • Balkong på ca. 8 kvm med særdeles gode solforhold samt herlig utsyn (sydvestvendt)
 • Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt
 • Veldrevet borettslag
 • Tre medfølgende boder
 • Nærhet til buss og t-bane
 • Varmekabler på bad
 • Vakkert område
 • Rask avklaring av forkjøpsretten! Velkommen!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Lillebergveien 10, 0662 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 139, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 229, Lilleberg Borettslag, organisasjonsnummer 950 156 384

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 72 kvm
  Totalt bruksareal: 64 kvm
  Totalt primærrom: 62 kvm
  Primærrom:
  2. etasje - 62 kvm: Entré, bad/wc, kjøkken, 2 soverom og stue med utgang balkong.
  Sekundærrom:
  2. etasje - 2 kvm: Kott.
  I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på hhv. ca. 1.5 og 3 kvm og en loftsbod med skråhimling og ca.
  7 kvm gulvflate.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.09.2021 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
  Frittliggende boligblokk med tre etasjer, kjeller og loft. Adkomst til felles trapperom fra asfaltert gangvei.
  Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere. Støpt betong i bærende konstruksjoner og utvendige fasader er tilleggsisolert og forblendet med spekkmurt teglstein. Valmet tak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein. Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer. Fellesvaskeri i kjeller.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Følgende punkter i rapporten er vurdert til TG2:
  - Vinduer med trerammer og to-lags isolerglass produsert i 1982.
  - Entredør i B30 og dB35 kvalitet og med sikkerhetslås.
  - Balkongdør med treramme og isolerglass produsert i 1982.
  - Baderom modernisert i borettslagets regi 2003, forventet levetid/anbefalt brukstid for bad er 20-30 år.
  - Ventilasjon med naturlig avtrekk i leiligheten.
  Ytterlige punkter fra rapporten er vurdert til TG1.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Meget attraktiv 3-roms i idylliske omgivelser på høyt etterspurte Lilleberg. Med god intern beliggenhet bor du svært sentralt, samtidig stille og rolig i grønne og idylliske omgivelser med kort vei til både t-bane og bussforbindelser. Boligen har gode kvaliteter som gjennomgående planløsning og flislagt bad med varmekabler. Her får du to gode soverom, separat kjøkken, stor entré og flott stue med utgang til en lun og herlig balkong med frodig utsikt.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende og pen entré som gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det godt plass til oppbevaringsmøbel etter eget ønske. Direkte adkomst til plassbygd kott hvor det er masser av plass til hva enn man måtte ønske å "gjemme unna". Videre adkomst til alle øvrige rom, noe som er med på å underbygge den gode planløsningen leiligheten har. Malte veggflater og lekre fliser på gulv - varme i gulv!
  Stue:
  Lys og pen stue med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Her finnes godt med plass for både sofagruppe og tv-seksjon, med flere innredningsmuligheter. Plass til stort spisebord i stue - et naturlig samlingspunkt for både familie og venner. Rommets veggflater er lysmalte med en passende fondvegg og velholdt tre-stavs eikeparkett på gulv. Fra stuen er det direkte utgang til en fantastisk sydvestvendt balkong.
  Kjøkken:
  Tidløst kjøkken fra Ikea med hvite, profilerte skapfronter, laminat benkeplater, nedfelt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Moderne innredning med Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp med kullfilterventilator over og kjøl-/fryseskap. Opplegg for vaskemaskin i nisje. Kjøkkenet er meget romslig med stort vindu som skaper en meget god romfølelse samt flott utsyn mens man kokkelerer. Det er en sjelden vare så sentralt i byen å ha et slikt fritt og åpent utsyn mot grønne parkdrag.
  Balkong:
  Flott og romslig sydvestvendt balkong med åpent utsyn. Internt i borettslaget er dette å anse som en av de bedre beliggenhetene når det gjelder orientering på balkongen (solforhold) og at bygget ligger så fint og skjermet til med et flott utsyn mot borettslagets frodige park. Balkongen vender mot sydvest i en høy 2. etasje. God plass til større sittegruppe, grill, m.m. I følge solkart er solen på balkongen fra ca. kl. 11.00 til ca. kl. 21.00 sommerstid. På årets fine dager er dette naturligvis en fin forlengelse av stuen.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet er av god størrelse og er delikat innredet med stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Godt med oppbevaringsplass i romslig skyvedørsgarderobe. Rommet ligger høyt og fritt vendt ut mot fredelig og trafikkstille område, her kan du sove med vinduet åpent! Tre-stavs eikeparkett på gulv og lysmalte veggflater.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av fin størrelse og passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Lunt soverom med stort vindu som gir masser av lys. Også her er det en lekker eikeparkett på gulv og lysmalte veggflater.
  Baderom:
  Innbydende og meget romslig bad med mønstrede fliser på vegg, lysegrå fliser med varme i gulv og downlights i himling. Klosett med vegghengt klosettskål og badekar med dusjvegg og rainshower. Videre er badet utstyrt med servant med skapinnredning og speil med belysning over.
  Diverse:
  - Meget god romlayout og arealfordeling
  - Balkong på ca. 8 kvm med særdeles gode solforhold samt herlig utsyn (sydvestvendt)
  - Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt
  - Masser av oppbevaringsplass i innvending kott
  - Tre medfølgende boder
  - Veldrevet borrettslag
  - Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift.
  - Rask avklaring av forkjøpsretten!

  Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på bad og i entré.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger arkivkort på eiendommen som henviser til ferdigattest datert 23.03.1960. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om bebyggelse ang. frysebokshus, en bestemmelse om garasje/parkering som ikke kan slettes uten samtykke fra bygningsrådet, en erklæring/avtale vedr. Oslos kommunes vedlikehold, en erklæring/avtale vedr. midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. traktorgarasje, en erklæring/avtale vedr. midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. traktorgarasje, en erklæring/avtale for Oslo kommune til å sette opp busskur og bestemmelse om vann/kloakk vedr. ankomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet, i et barnevennlig område på Hovin/Lilleberg.
  Området har en fin blanding av velholdte blokker og åpne grøntarealer. En av borettslagets nærmeste naboer er de store, flotte grøntområdene på Valle Hovin. Her finnes en idyllisk andedam, lekeplasser, basketbane, turnhall og tennisbane m.m.
  Flotte turområder i nærheten og gangavstand til Jordal, Kampenparken, Tøyenparken med nye Tøyenbadet under oppføring og Botanisk hage. Oslo sentrum er en halvtimes spasertur unna, og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka. Nærhet til alle byens fasiliteter, butikker, skoler, barnehager og parker. Det er også kort avstand til flere idretts- og fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane og treningssentre.
  Noen hundre meter unna ligger Hasle Torg. Her finnes en rekke servicetilbud og butikker som Baker Hansen, Auster frisør, Coop Mega, blomsterbutikken Floriss, SATS treningssenter, Vitusapotek og Vinmonopolet. Det er heller ikke langt til gode servicetilbud og hyggelige spisesteder på Vinslottet og på Ensjø. Økernsenteret er også under utvikling, viktig knutepunkt med blant annet kino og kjøpesenter.
  Meget god offentlig kommunikasjon med kort vei til tre T-bane stasjoner (Hasle, Helsfyr og Ensjø), samt busstopp like ved hvor også Flybussen stopper.
  Fra Helsfyr er det et stort busstilbud og ytterligere flybussmuligheter.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Teglverket skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 70 332 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, biloppstillingsplasser, plenarealer, trær og diverse beplantning.

  Parkering

  Borettslaget har 166 parkeringsplasser, hvorav fem har uttak for lading av elbil. Parkeringsplass tildeles etter venteliste.
  Det er også offentlig ladestasjon med fire uttak i gaten.
  Det er utover dette gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert ti bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Området er i utvikling og byggearbeider må påregnes. Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
  - Saksnummer 202008314: Grenseveien 65-67, motsatt side av Grenseveien fra borettslaget i sydvest (tomten ses fra leilighetens balkong). Oppstartsmøte ble bestilt 25.02.2020 og saken omhandler omregulering til bolig fra nåværende industriformål med ny bebyggelse på maks 8 etasjer.
  - Saksnummer 202100931: Gladengveien 17, tomten bak ovennevnte sak. Oppstartsmøte ble bestilt 15.01.2021 og saken gjelder oppføring av næring og bolig på maks 7 etasjer.
  - Saksnummer 201906491: Grenseveien 71, motsatt side fra borettslaget i sydøst. Oppstartsmøte ble bestilt 24.04.2019. Saken omhandler oppføring av boligbebyggelse på maks 7 etasjer og er i dialogfase før offentlig ettersyn (beslutning om offentlig ettersyn 01.12.2021 iht. saksgang på saksinnsyn).
  - Saksnummer 201716637, 201716638, 201716639 og 201716640: Stålverkskroken 18-20, 22-28, 30-34 og 36-38 (tidligere Bertrand Narvesens vei 8). Oppføring av boligbygg. Varierte byggehøyder til og med 7 etasjer. Det er gitt igangsettingstillatelser.
  - Planprogram og Veiledende plan for offentlig rom for Hasle og Valle Hovin. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
  - Veiledende plan for offentlig rom for Ensjø (fra og med Grenseveien). Hensikten med planen er å sikre en helhetlig utvikling av gater og byrom på Ensjø. Planen angir utformingsprinsipper for offentlig rom (gater, torg og parker). Prinsippene skal videreføres og videreutvikles i påfølgende detaljreguleringsplaner.
  Eiendommen er i Hovinbyen som er pekt ut som et av de viktigste arealgrepene og satsingsområdene i kommuneplanen. Se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr. 4.109,- pr. mnd. og inkluderer blant annet kabel-tv, strøm for varmtvann, trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader kr. 3.688,-
  Trappevask kr. 90,-
  Strøm for varmtvann kr. 234,-
  Kabel-tv kr. 97,-
  Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Megler har ikke fått opplysninger vedr. nåværende eiers årlige strømforbruk. På tilsvarende leiligheter i borettslaget er strømforbruket på ca. 8.000 - 10.000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 1 076 952,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 877 027,20.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 31.947,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr. 102.239,- pr. 06.09.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 37.885.399,- pr. 06.08.2021 og lånevilkårene per den dato er:
  * EIKA1-152039323
  Restsaldo kr. 9.486.980,-
  Andel av restsaldo kr. 27.403,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,75%
  Lånets løpetid: 13 år 8 md.
  Kapitalkostnader kr. 188,-
  Avdragsfrihet: Nei
  * EIKA2-152039325
  Restsaldo kr. 1.623.453,-
  Andel av restsaldo: kr 0,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,75%
  Lånets løpetid: 4 år 8 md.
  Kapitalkostnader: kr 0,-
  Avdragsfrihet: Nei
  * EIKA3-152069581
  Restsaldo kr. 918.210,-
  Andel av restsaldo kr 0,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,75%
  Lånets løpetid: 6 år 9 md.
  Kapitalkostnader: kr 0,-
  Avdragsfrihet: Nei
  * HUS603-11417751 2
  Restsaldo kr. 25.856.756,-
  Andel av restsaldo kr. 74.836,-
  Rentebetingelser: Fast 3,07%
  Lånets løpetid: 12 år 2 md.
  Kapitalkostnader kr. 623,-
  Avdragsfrihet: Nei

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr. 4.911.365,-. Av dette beløpet utgjør kr. 102.239,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Qiao Chen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Lilleberg Borettslag.
  - Borettslaget består av 373 leiligheter.
  - Første innflytting skjedde i 1953. Tomten ble kjøpt i 1986.
  - Forretningsfører er OBOS Forkjøp.
  - Forsikret i Gjensidige Forsikring - polisenummer 78834433.
  - Dugnad må påregnes.
  - Det er fellesvaskeri i borettslaget mot betaling.
  - Det er tillatt å ha hund i Lilleberg Borettslag på visse betingelser. Det er også tillatt å ha katt, forutsatt at det er å betrakte som innekatt. Se husordensreglene om regler for dyrehold. Dyrehold skal meldes skriftlig til styret.
  - Det er tillatt med bruk av elektrisk grill og gassgrill på balkong.
  - Borettslaget har egen hjemmeside: www.lillebergbl.no og Vibbo.no.
  - Styret kan kontaktes per e-post: styret@lillebergbrl.no.
  Utdrag av påkostninger foretatt i borettslaget:
  2020: Oppussing grunnmur alle blokker.
  2019: Nye ytterdører i oppganger med dørautomatikk.
  2019: Oppussing av oppganger, samt nye postkasser.
  2018-2019: Nye dørtelefoner, nytt låssystem og nye dører.
  2018: Tiltak brannsikkerhet. Sjekket trykk i alle borettslagets brannslokkere, samt skiftet batteri i alle røykvarslere.
  2017: Nytt varmtvannsanlegg. Alle sentrale varmtvannsberedere i blokkene ble skiftet til OSO beredere. Det ble montert vannstoppere der hvor berederrom ligger i tilknytning til kjeller.
  2016: Vaskeriet i Lillebergveien 2 fikk ny vaskemaskin og tørketrommel.
  2015: Alle husstander fikk røykvarsler og pulverslukkerapparat. Utvidet parkering med ytterligere 3 plasser for el-biler.
  2012: Maling av garasjerekker. Oppgradering vaskeriet Lillebergveien 7, 14 og 17 med nye vaskemaskiner og tørketromler.
  2009-2011: Drenering.
  2010: Opprettet 22 nye parkeringsplasser. Nytt avfallsanlegg.
  2003: Våtromsrehabilitering: Utskifting av vann- og avløpsrør m/sluk i samtlige leiligheter og kjellere. Sanering av småberedere, bygging av nye felles berederanlegg. Rehabilitering av badene med nye membraner, varmekabler, fliser, veggmonterte WC m.m.
  1998: Rehabilitering av el-anlegg. Stigeledninger, sikringsskap, omtrekk. Nye stigeledninger, innmat i sikringsskap og nytt gårdslysanlegg. Inntrekking av nye ledninger i borettslagets samtlige 373 leiligheter.
  1995-1997: Ny taktekking, isolasjon av yttervegger samt ny kledning.
  Planlagte påkostninger:
  - I 2020 ble en prosjektgruppe satt ned for å kartlegge pipenes tilstand. Dette gjøres nå i samarbeid med Oslo Brann- og Redningsetat i 2021. Det er uklart om rehabilitering av piper vil gjennomføres i 2021 eller senere, da det ikke kan se ut som om det er avdekket kritisk feil på pipene. For øvrig: Etablere vannmålere på inntak (ikke leiligheter). Gjennomgang tak, også øvre balkongtak. Vedlikehold og beskjæring av alle trær på borettslaget. Påbegynt prosjekt med mål at alle lyspunkter i borettslagets fellesarealer skiftes til LED (planlagt ferdigstilt innen/ila 2022). Brannvarslingsanlegg etableres i 2 faser og fase 1 gjøres i 2021. Det kan ikke utelukkes at slike prosjekter vil kunne påvirke andelene økonomisk.
  Det følger blant annet av vedtektene at man ved endring i egen bolig som berører bygningskonstruksjon, som bærevegger eller faste installasjoner som for eksempel flytte kjøkken, som påvirker rørsystemet som går gjennom blokken, skal tiltaket i forkant søkes styret. Styret kontaktes for å byggemelde og få søknadskjema.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. Vedtekter og husordensregler er vedlagt.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: XXX av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0202/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21202

  Dato

  Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 11:10

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.