Komplett salgsoppgave

Gladengveien 6B

6 100 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Gladengveien 6B - presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Velkommen til Gladengveien 6B - presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Kart
Del
Ensjø
Hjørneleilighet med toppetasjefølelse - Nordvestvendt balkong på 13 kvm - Meget sentral beliggenhet - lave omk.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  195 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  6 304 104 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 443 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning.
Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning. Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og romslig 3-roms andelsleilighet i blokkens 5. etasje med gjennomgående god planløsning. Leiligheten har en herlig beliggenhet i nybygg fra 2012 som er pent brukt og holder følgelig en høy standard. Nærhet til gode servicetilbud og offentlig kommunikasjon, hyggelige spisesteder og parkområder.
 • Vestvendt hjørnebalkong - 13 kvm
 • Praktisk romlayout og arealfordeling
 • Skjermet med svært lite innsyn
 • Gode lys- og solforhold
 • Oppvarming og varmtvann inkludert
 • IN- og sikringsordning
 • Balansert ventilasjon
 • God lagringsplass i omkledningsrom og kjellerbod
 • Godt tilbud av kollektivtransport i umiddelbar nærhet
 • Felles sykkelparkering i garasjeanlegget
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Gladengveien 6B, 0661 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 129, bruksnummer 19, ideell andel 1/1
  Andelsnummer undefined, Ellipsen Borettslag, organisasjonsnummer 997 523 385

  Innhold

  Totalt bruksareal: 67 kvm
  Totalt primærrom: 67 kvm
  Primærrom:
  5. etasje - 67 kvm: Entré, baderom, stue/kjøkken, to soverom og et omkledningsrom.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
  Boligens balkong vender mot nordvest og er på 13 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 23.11.2022, utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
  Boligblokk med 6 etasjer og kjeller/garasjeplan. Adkomst til felles trapper fra felles gårdsplass. Eiendommen
  undamentert med pilarer til fast grunn og grunnmur i støpt betong. Støpt kjellergulv. Prefabrikkerte betongelementer i etasjeskillere. Stål og betongkonstruksjoner i bærende konstruksjoner, utfyllende fasader i bindingsverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein og trepanel. Isolert med mineralull. Flatt tak i betongkonstruksjon, tekket med folie og innvendig nedløp. Støpte trapper belagt med vinylbelegg og malte murvegger mellom etasjene. Flislagt inngangsparti. Eiendommen har personheis med adkomst garasje.
  Samtlige kontrollpunkter i rapporten er vurdert til TG0 (tilstandsgrad 0 - ingen avvik) og TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden).
  Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selgerne har bodd 3 år og 7 måneder i boligen, som ble kjøpt i 2019.
  Egenerklæringen følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

  Standard

  Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Gladengveien 6B - pen 3-roms hjørneleilighet fra 2012 i idylliske Ellipsen Borettslag på Ensjø med romslig balkong på hele 13 kvm. Leiligheten har toppmoderne standard med bl.a. fjernvarme for oppvarming og varmtvann og balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
  Leiligheten har en svært romslig planløsning som gir mange møbleringsmuligheter.
  Kort vei til alt av bymessige servicetilbud
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Det første som møter deg er en lun og innbydende entré, som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entréen er innredet med lekker garderobeløsning som har god plass til yttertøy og sko. Videre adkomst til alle øvrige rom, noe som er med på å underbygge den gode planløsningen leiligheten har.
  Stue:
  Tiltalende og moderne hjørnestue med en lys og luftig romfølelse. Det første som møter deg er store vindusflater om gir en god atmosfære. Her er det god plass til sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Rommet er romslig og har en rektangulær form hvor man med enkelthet kan innrede etter eget ønske og personlige stil. I stuen er det også fin plass til spisebord - et naturlig samlingssted for venner og familie. Fra stuen er det direkte utgang til en flott balkong, som strekker seg langs hjørnet av stuen. Stilren og lekker eikeparkett på gulv, samt malte vegg- og himlingsflater.
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning levert av HTH - her er det rikelig med benk- og skapplass. Kjøkkenløsningen oppleves meget romslig og har en god kommunikasjon med stuen. Kjøkkeninnredningen er tidløs og elegant med hvite skapfronter, laminat benkeplate, underlimt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som stekeovn og induksjon koketopp med ventilator over samt oppvaskmaskin plassert i nisje og frittstående kjøl-/fryseskap.
  Balkong:
  Fra stuen er det videre adkomst til romslig hjørnebalkong på hele 13 kvm. Balkongen strekker seg langs hjørnet av leiligheten og har gode solforhold. Her er det god plass til utemøblement som både sittegruppe og grill. På årets varme dager fungerer balkongen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder. I følge selger er solen på balkongen fra ca. kl. 10.00 og til 21.00 sommerstid!
  Soverom I:
  Hovedsoverommet er av god størrelse og er delikat innredet med stor dobbeltseng. God plass til oppbevaringsmøbel - praktisk skyvedørsgarderobe er montert. Rommet ligger høyt og fritt med masser av lysinnslipp fra stort vindu! Tre-stavs eikeparkett på gulv.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av fin størrelse og passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Lunt soverom med stort vindu som gir masser av lys. Også her er det en lekker eikeparkett på gulv og lysmalte veggflater.
  Baderom:
  Innbydende og meget romslig bad med hvite fliser på vegg, lysegrå fliser med varme i gulv og downlights i himling. Klosett med vegghengt klosettskål og dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass og dusjsett med rainshower. Videre er badet utstyrt med servant med skapinnredning og speilskap med belysning over samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
  Omkledningsrom:
  Ofte er oppbevaringsplass et problem - det er ikke tilfelle i denne leiligheten! I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger ikke.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med radiatorer via sentral fjernvarme. I tillegg varmekabler på bad.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andels fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om veg med bestemmelser om kloakkledning og gjerde, en bestemmelse om bebyggelse, en erklæring/avtale med bestemmelse om trafostasjon/kiosk, en erklæring/avtale i forbindelse med utbygging med avtale ang. reguleringsplan for Gladengveien 10 m.fl, bestemmelser om parkering, erklæringer/avtaler med gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg og en servitutt vedr. elektriske kraftlinjer (rettighetshaver Elvia AS) med bestemmelser om adkomstrett, bebyggelse, plassering av nettstasjon nr. 2166.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten er i Ellipsen borettslag og boligfeltet ligger fint til i terrenget med sentral beliggenhet på Ensjø og alt innen få minutters gange.
  På Tiedemannstorget (rett ved leiligheten) er det åpnet bakeri og serveringssted (Boulangerie M), som beskrives slik: "I Manuels tradisjonelle, franske håndverksbakeri finner du gamle oppskrifter på surdeig og grovbrød i kombinasjon med moderne teknikker, få ingredienser og komplekse smaker. Alt lages i bakeriet, og i det rustikke lokalet er det åpen løsning inn til kjøkkenet slik at du kan følge med på bakeprosessen. Om kvelden fyrer han opp pizzaovnen og serverer rykende fersk pizza på tynn italiensk bunn. Nyt den med et glass vin ved uteserveringen, eller ta den med hjem – den holder seg uansett varm den korte veien." (kilde: www.ensjo.org).
  For øvrig er det ikke langt til andre serveringssteder som f. eks Safe as Milk. Trivelig pub/restaurant med shuffleboard, quiz i tillegg til en veldig god pizza! Videre har du Hy`s Sushi på Marienfryd, Asia Rett Hjem og Pizza Bakeren i Gladengveien, Åpent bakeri på Ensjø Torg og Baker Hansen på nærsenteret Hasle Torg hvor man også har Vinmonopol, Apotek, Lun cafè, dyrebutikk, Coop Mega, Jernia m.m.
  Flere dagligvarebutikker i området med søndagsåpen Joker på Tiedemannstorget, samtidig som det er kort vei til både Rema 1000 og Kiwi i både Gladengveien og Hovinveien. Rema 1000 i Gladengveien har åpent 06-24 alle dager og søndagsåpent fra 09-21.
  Petersborghuset (Nabolagshuset) driftes av kirkens bymisjon. Huset er først og fremst for nabolaget. Lån av rom er derfor prioritert til de som bor i området eller ønsker å holde aktiviteter for nabolaget på Ensjø. Hovedmålet for huset er at det skal romme mangfoldige og inkluderende aktiviteter for hele befolkningen på Ensjø, der tilbud til barn og unge har en særlig prioritet.
  Hagebyen er for øvrig kjent for sin skjermede og tilbaketrukne beliggenhet sentralt i Oslo med flotte parkanlegg, lekeplasser, fotballbane, basketballbane og skøytebane. Ellers ligger leiligheten også nært Kampen, idrettsanleggene på Jordal og planlagt sentrum for Ensjøbyen blir nærmeste nabo. Kort avstand til alle aktiviteter, idrettsanlegg og friområder på Valle Hovin og Jordal Amfi. Umiddelbar nærhet til tyngdepunktet i Ensjøbyen som i dag inneholder renseri, frisør, apotek, samt serveringsstedet Safe As Milk. I tillegg kort avstand til Tøyen Torg med et utvalg av puber, restauranter og handel- og servicebedrifter.
  Kort vei også til barnehager og skoler i alle trinn og gangavstand til treningssentre som SATS og Fresh Fitness. God offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet; T-Bane fra Ensjø (linje 1, 2, 3 og 4) med hyppige avganger. Hasle T-bane (linje 5), buss nr. 20, 21, 28, 60, samt flybuss. Tøyen togstasjon er også innen få minutters gange.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Hasle skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 5.246 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass. Asfalterte internveier.

  Parkering

  Tidvis mulighet for leie av garasjeplass i felles garasjekjeller.
  Gateparkering etter områdets bestemmelser.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeeområde for bolig, forretning, bevertning, allmennyttig formål (kultur, helse, trim, undervisning) i henhold til reguleringsplan S-4317 datert 20.06.07 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes.
  202114852 - Byggesak. Gladengveien 8 - Oppføring av boliger C11 og D11.
  De tidligere stålverkshallene er ferdig revet og det planlegges oppføring av 4 frittliggende lamell/ punkthus plassert på en underliggende parkeringssokkeletasje tilpasset stedlig og fremtidig omkringliggende parkdrag og gatetun. Prosjektet heter Ensjøparken og totalt skisseres det ca. 200 leiligheter i prosjektet som etter planen skal stå ferdig Q1 2025.
  Sjekk ut hvordan det skal blir her: https://www.profier.no/prosjekter/ensjoparken-oslo/ og https://ensjoparken.no
  Saksnummer: 202015041 - Gladengveien 12 A-N - 14 A-C - Stålverkskroken 40 - 42 - Oppføring av to boligblokker og rekkehus med underjordisk garasjeanlegg.
  Ferd Eiendom utvikler Humlehagen, et attraktivt ­boligprosjekt sentralt i Ensjøbyen. Her kommer 133 ­leiligheter og 9 unike rekkehus, antatt ferdigstilt 2. halvår 2023. Se prosjektets hjemmeside: https://www.humlehagen.no/
  Saksnummer: 202106119 - Ensjøveien 3 - Riving av bygg. NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Raja har 18/05 gitt NRK fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra hhv Ferd Eiendom og Axer Eiendom. NRK flytter da hovedkontor fra Marienlyst til Ensjø.
  Saksnummer: 202100931 - Reguleringssak. Gladengveien 17 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig og næring.
  Saksnummer: 201918011 - Reguleringssak. Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger.
  Saksnummer: 202002883 - Reguleringssak. Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser.
  202008314 - Reguleringssak. Grenseveien 65 - 67 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Interessenter oppfordres til å sette seg inn i planer for området.
  - Link til Plan- og bygningsetatens saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp
  - Link til Ensjøbyens hjemmeside: https://www.ensjobyen.no/
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4 443,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto (fyring/varmtvann), bredbånd (grunnpakke), driftskostnader, vaktmester, trappevask, forretningsførsel, felles bygningsforsikring mm..
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Fra 01.01.2023 vil felleskostnadene øke med 10%, for denne andelen vil dette utgjøre ca. kr. 329,-.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  A-konto energi kr. 771,-
  Felleskostnader kr. 3.290,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK01 kr. 382,-
  Borettslagets lån er avdragsfritt i ca. 4 måneder til. Frem til 01.03.2023 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke til kr. 4 748,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3 288 kwh. pr. år.
  A-konto energi avregnes av Techem Norge AS og justeres iht. seksjonens faktiske forbruk.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 331 229,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 792 424,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 7 632,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 195 000,- pr. 24.10.2022
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 160.715.129,- pr. 24.10.2022 og lånevilkårene er:
  * OBBK01-98207366811
  Rentebetingelser: Flyt 3,3% pr. 24.10.2022
  Kapital-kostnader: kr. 382,-
  Lånets løpetid: 31 år 3 md.
  Avdragsfrihet: Ja, til og med 01.03.2023
  Estimert endring etter avdragsfrihet: kr. 305,-, totalt kr. 687,-
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Kr. 195 000,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr. 382,-. Ved henvendelse til Obos Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30 mai og 30. november på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med Obos minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. For øvrige betingelser henvises til forretningsfører.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr. 6 304 104,-. Av dette beløpet utgjør kr 195 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Thomas Gideon Tesfai og Erena Bergmann Sere

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Ellipsen Borettslag med adresse Gladengveien 4 og 6.
  - Borettslaget består av 152 andelsleiligheter.
  - Ellipsen borettslag er seksjon 3 i Gladengtunet Eierseksjonssameie. Sameiet består ellers av to næringsseksjoner.
  - Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp.
  - Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 86623565.
  - Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse for de øvrige beboere. Øvrige bestemmelser følger av borettslagets husordensregler.
  - Det er kun tillatt å benytte el- eller gassgrill ved grilling på balkongen.
  - Hjemmesiden www.ellipsen.no inneholder mye relevant informasjon, samt Vibbo.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2018-2020 Oppføring av takrenner på balkonger
  Planlagte påkostninger:
  Ifølge styreleder er det pr. 01.11.2022 vedtatt at husleien øker med 10% fra 01.01.2023, for denne andelen vil dette utgjøre ca. kr. 329,-.
  Videre opplyses det om at ca. august 2023 vil avleseren av fjernvarme og radiatorvarme byttes. Økning av utgiftene for A-konto på kr. 66,50,-.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0318/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22318

  Dato

  Sist oppdatert: 04. desember 2022 kl. 12:26

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning.
  Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning. Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.