Komplett salgsoppgave

Sveavegen 70

5 500 000 kr
162 m²
4 soverom
Velkommen til Sveavegen 70!
Velkommen til Sveavegen 70!
Grua
Nyere, stor halvpart 2-mannsbolig med 4 soverom og trappefri adkomst. Solrike uteplasser, garasje og parkering v/inngang.
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 842 kr
 • Totalpris
  5 638 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  162 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 964 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sveavegen 70 er en stor, nyere halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig. Boligen har to solrike terrasser, trappefri adkomst og parkering med elbillader rett utenfor døra. I tillegg medfølger det garasje og sportsbod i felles garasjerekke.
Boligen har et bruksareal på 167 kvm, og en innholdsrik og smart planløsning med fire soverom, to bad, gjestetoalett og vaskerom. Soverommene ligger nordøstvendt og hovedsoverommet har eget bad og utgang til terrasse.
Stuen, spisestuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, og har god varme fra en peisovn som har synlig flammebilde fra hele rommet. Kjøkkeninnredningen er fra Strai, rikelig utstyrt med integrerte hvitevarer og med barløsning med sitteplasser. Ellers har boligen en koselig tv-stue og godt med lagringsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sveavegen 70, 2742 GRUA
Kommunenummer 3054, gårdsnummer 67, bruksnummer 744, seksjonsnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 167 kvm
Totalt primærrom: 162 kvm
Bruksareal:
1. etasje - 167 kvm.
Primærrom:
1. etasje - 162 kvm: Entré/gang, stue/spisestue, kjøkken, fire soverom, mellomgang, to baderom, vaskerom, toalettrom og TV-stue.
Sekundærrom:
1. etasje - 5 kvm: Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen en sportsbod på ca. 5 kvm med adkomst fra garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.01.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader kledd med beiset trepanel. Grunnmur i form av støpt plate på mark og etasjeskiller av tre. Drenering fra byggeår. Takkonstruksjon av tre i saltaks form, utvendig tekket med betongtakstein fra byggeår. Pipeløp over tak har heldekkende beslag. Vinduer fra byggeår med trerammer og 3-lags glass. Terrassedører fra byggeår med trerammer og 3-lags glass. Entrédør av typen trefiber med brann- og lydklasse.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2: Vaskerom - Fallforhold gulv. Høydeforskjell fra toppsluk til toppoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 11 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Opplysninger fra selgers egenerklæring:
Pkt. 15: Faglærte personer.
Tilleggskommentar: Leiligheten var ny 10.03.17.

Standard

Kort fortalt
- Stor, nyere 5-roms selveier.
- Horisontaldelt tomannsbolig.
- Trappefri adkomst i 1. etasje.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Parkering ved inngangsparti.
- Elbillader montert på husvegg.
- Garasje i felles garasjerekke.
- Langtidslading i garasje.
- Stor terrasse mot sørvest.
- Terrasse utenfor hovedsoverom.
- To delikate bad med fliser.
- Hovedsoverom har eget bad.
- Gjestetoalett og vaskerom.
- Lys, romslig stue/spisestue.
- Åpent kjøkken med barløsning.
- Integrert kjølehjørne og fryseskap.
- Tv-stue i eget rom ved kjøkken.
- Fire soverom med klesskap.
- Innvendig og utvendig bod.
- Panelovn på tre soverom.
- Gulvvarme i alle rom, unntatt soverommene.
E N T R É
Boligen har trappefri adkomst til et overbygd inngangsparti med velkomsttram. Entreen er åpen og pen med fliser på gulvet nærmest inngangsdøren og parkett lengre innover i rommet. Veggene har lyse panelplater og i himling er det downlights. Under det flislagte partiet er det gulvvarme. Det er god plass til å henge fra seg ytterklær.
S T U E & S P I S E S T U E
Boligen har en stor og fin stue/spisestue med åpen løsning mot kjøkkenet med varmekabler i gulvet. Rommet har godt lysinnslipp fra vinduer langs hele veggen mot sørvest, og utgang til terrasse. Stuen har også velplasserte downlights i himling, lysmalte, slette vegger og parkett på gulvet. En peisovn med glass på tre sider er bra plassert, slik at flammebildet er synlig fra hele rommet.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet har en godt utstyrt innredning fra Strai med takhøye overskap, hvite høyglansfronter og sorte laminatbenkeplater. Innredningen er montert i hesteskoform og har barløsning med sitteplasser i overgang mot spisestuen/stuen. I tillegg har kjøkkenet innredning langs en fjerde vegg med takhøye overskap og oppvaskbenk. Kjøkkenet har alle nødvendige hvitevarer, blant annet integrert kjølehjørne med Norcool aggregat, samt integrert kjølehjørne, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Hvitevarene er fra AEG, og over koketoppen er det ventilator med avtrekk. Kjøkkenet har lysmalte vegger, downlights og parkett med gulvvarme. Under overskapene er det god benkebelysning, og det er montert fem doble stikkontakter på vegg, samt Waterguard-system.
T V - S T U E
Innenfor kjøkkenet har leiligheten en lun og trivelig tv-stue, et kjærkomment ekstrarom for vennebesøk, avslapning og lek. Tv-stuen er malt i retroblå og har parkett på gulv med varmekabler. I himlingen er det innfelt downlights.
B A D & W C
Boligen har to bad og et gjestetoalett, alle med gulvvarme og mekanisk avtrekk. Gjestetoalettet har adkomst fra entreen og er utstyrt med vegghengt toalett, servantinnredning med benkeskap og et speilskap. Det er montert Waterguard-system under servant. Gulv og sisterna er flislagt med grå fliser og veggene er lysmalte. I himling er det downlights.
Det ene badet har direkte adkomst fra hovedsoverommet, og badet er stort nok til at det kan installeres badekar. Opplegg for armatur er klargjort. Badet har også dusjhjørne med innfellbare glassdører, samt vegghengt toalett og baderomsinnredning. Innredningen består av et vegghengt skuffemøblement med heldekkende servant, Tapwell armatur, høyskap og speilskap med overlys. Badet har grå gulvfliser, lyse veggfliser og hvitmalt himling med downlights.
Det andre badet ligger i tilknytning til en gang med bod og to soverom. Badet har grå gulvfliser, lyse veggfliser og downlights. Av utstyr er det vegghengt toalett, rett dusjhjørne med innfellbare glassdører og et pent servantmøblement med struktur på frontene. Under servant er det montert Waterguard-system. Over servanten er det speilskap med overlys.
Anticimex har gitt våtromsbevis for begge baderommene. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
V A S K E R O M
Vaskerommet har flislagt gulv med sokkelflis og gulvvarme, lysmalte vegger og platekledd himling med downlights. Rommet er utstyrt med skyllekum i stål, vegghyller, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert Waterguard-system langs vegg.
S O V E R O M & G A R D E R O B E
Boligen har fire soverom med garderobeskap, og tre av rommene har panelovn. Rommene har lysmalte panelplater på veggene, downlights i himling og parkett på gulvet. Alle soverommene har vinduer mot nordøst. Hovedsoverommet skiller seg ut med kvaliteter som direkte inngang til eget bad, utgang til terrasse og en ekstra stor garderobeløsning med skaprekke langs en hel vegg. Boligen har for øvrig lagringsplass i en innvendig bod med hyller og heng, samt i en utvendig bod med adkomst fra garasjen.

Løsøre og tilbehør

Innbo og løsøre som medfølger boligen er monterte bokhyller på soverom og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseskap og stekeovn.
Innbo og løsøre som ikke medfølger boligen er Waterguard på vaskerom, vaskemaskin, tørketrommel og løse hyller.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming og vedfyring. Det er varmekabler i entré, stue/spisestue, kjøkken, tv-stue, mellomganger og i alle våtrom. I stuen/spisestuen er det peisovn. I tillegg er det panelovn på 3 av soverommene. Oso varmtvannsbereder fra 2016 på 198 liter er plassert på vaskerommet, og det samme er aggregat for boligens balanserte ventilasjonsanlegg. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer som er plassert i innvendig bod. Boligen har utbredt bruk av downlights.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.01.2021. Ferdigattesten gjelder for Voldstadsletta felt B2 - hus C, D, E, F og G med tilhørende garasjer og renovasjonsbod. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen blir ikke ytterligere utvasket før overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grua - et sted i vekst! Boligen ligger på et etablert boligfelt på Grua i Lunner kommune. Området har nærhet til skole, barnehager, god offentlig kommunikasjon, matbutikk og treningssenter m.m.
Fra eiendommen er det gangavstand til Grua barneskole. Her er det blant annet planlagt ny gymsal. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Lunner ungdomsskole og Harestua ungdomsskole. På Grua finnes det både kommunale og en private barnehager. Den svært populære Småtjern utebarnehage ligger like i nærheten. Hadeland videregående skole ligger i Gran.
Grua har fått navnet etter Norges eldste, registrerte jerngruve, og i dag kan man få et unikt innblikk i gruvedriften på Hadeland Bergverksmuseum.
Grua er også et velkjent og populært utgangspunkt for ski- og fotturer i Nordmarka med et stort nettverk av oppmerkede løypealternativ, samt idylliske bade- og fiskevann som blant annet Svea og Mylla. Skiløypene går like ved boligen, over Muttajordet, så her kan du praktisk talt spenne på deg skiene og gå rett ut døra.
Grua ungdoms- og idrettslag har tilbud innen bl.a. fotball, alpint og hopp. Slalåmbakken/hoppbakken ligger ved Grua barneskole og er et fint lokalt tilbud, mens Granlybanen har nyere kunstgressdekke.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Grua og Rema 1000, og det er både treningssenter og frisør rett ved Kiwi. Nye næringslokaler åpner trolig på Grua Torg i 2022. Det er en kort kjøretur til flere butikker ved Roa og Harestua, samt kjøpesentrene på Jessheim Storsenter, Mosenteret i Nittedal, Kuben i Hønefoss og Granstunet på Gran.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Kort gåavstand til Grua togstasjon som betjener Gjøvikbanen, med avganger mot Gjøvik og innover mot Oslo S. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Roa, 18 min til Gran, 30 min til Oslo Lufthavn, 21 min til Nittedal, 48 min til Lillestrøm og 56 min til Oslo S.

Adkomst

Fra Oslo: Følg Rv4/Hadelandsveien og ta avkjøringen mot Grua. I rundkjøringen ta 2. avkjøring ut på Hadelandsveien. Deretter ta 1. avkjøring i rundkjøringen og fortsett veien. Kjør 1,6 km og ta av til venstre inn på Myllavegen. Kjør ca. 600 meter og ta til høyre inn på Sveavegen. Følg veien 350 meter og ta av til venstre. Boligen ligger nest innerst i feltet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Gamleskolen barnehage (0-5 år) 1.4 km
Grua barnehage (0-6 år) 1.6 km
Åstroll familiebarnehage (1-5 år) 6 min
Skoler
Grua skole (1-7 kl.) 1.4 km
Lunner ungdomsskole (8-10 kl.) 7.3 km
Hadeland videregående skole 15 km
Nannestad videregående skole 29 km
Bjertnes videregående skole 31.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5.400 kvm som tilhører sameiet. Fellestomten er pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, gangbaner og kjøreveier.
Boligen har et sørvendt, overbygd inngangsparti med velkomsttram og utebelysning. På husveggen ved siden av er det installert elbillader. Fra hovedsoverommet har boligen utgang til en overbygd terrasse på ca. 14,5 kvm med deilig morgensol.
Fra stuen/spisestuen er det utgang til terrasse med sol fra midt på dagen til godt utpå kvelden. Terrassen er ca. 37 kvm, hvorav ca. 21 kvm er overbygd. Det er montert både utebelysning og strømstikk, noe som legger til rette for utendørs hygge langt inn i sene kveldstimer.

Parkering

Det er biloppstillingsplass like utenfor inngangen til boligen med elbillader montert på husvegg. Det medfølger også garasje i felles garasjerekke med lagtidslading. Garasjen har leddport med portåpner. Sameiet har i tillegg 12 gjesteparkeringsplasser på fellesarealet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Det følger av sameiets vedtekter at garasjeanlegg driftes og vedlikeholdes av seksjonseiere. Seksjonene 1-10 har ansvar for frittstående garasjebygg.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (areal: 5354 kvm) samt høyspenningsanlegg (areal: 532 kvm), grøntareal (areal: 4 kvm) og frisikt (areal: 8 kvm) i henhold til detaljreguleringsplan for Voldstadsletta datert 19.05.2011 med senere endringer 07.12.2011 og 21.03.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen omfattes også av kommuneplanens arealdel 2013-2024 med plan-ID 0533-2013-0005.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr. 1964,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje (ikke strøm), bygningsforsikring, fiberinternett, kabel-TV og brøyting/strøing.
Det er ikke planlagt økning av felleskostnader i 2022, men kan økes i forhold til uforutsette utgifter.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. kr. 18.400,- for strøm og nettleie i 2021.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-TV og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 19.665,- for 2021 og fordeles slik:
Feiing/tilsyn: kr. 616,-
Renovasjon: kr. 3770,-
Forbruksgebyr vann: kr. 3319,-
Forbruksgebyr avløp: kr. 7712,-
Abonnementsgebyr vann: kr. 1998,-
Abonnementsgebyr avløp: kr. 2250,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 1.077.764,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 3.879.950,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 8450,- pr. år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.638.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marit Lien Thormodsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er tilknyttet Sveavegen 54-88 Sameie.
Sameiet består av 18 boligseksjoner.
Sameiebrøk er 160/1752.
Dyrehold er tillatt.
Vedlikehold av fellesområder, samt dugnad må påregnes.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at dette gjelder midlertidig ikke følgende juridiske personer, som til sammen kan erverve inntil ti prosent, men likevel minst én boligseksjon, i eierseksjonssameier som består av fem eller flere seksjoner: 1) staten, 2) fylkeskommuner, 3) kommuner, 4) selskaper som har til formål å skaffe boliger og som ledes og kontrolleres av staten, en fylkeskommune eller en kommune, 5) stiftelser som har til formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller en kommune og 6) selskaper, stiftelser eller andre som har inngått en avtale med staten, en fylkeskommune eller en kommune om å skaffe boliger til vanskeligstilte.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr. 60.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 21.500,-
Visning/overtakelse: kr. 3.500,- pr. stk.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0115/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.21115

Dato

Sist oppdatert: 21. januar 2022 kl. 09:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.