logo
Union Brygge / Pir 7

Grønland 70 A

Prisantydning

5 750 000 kr

Omkostninger: 145 092 krTotalpris: 5 895 092 kr
Etasje
4
Byggeår
2013
Soverom
2
Areal (P-ROM)
68 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 071 kr

Delikat 3-roms selveierleilighet i 4. etasje med høy standard - Elveutsikt fra overbygget veranda - Heis

Om omtrent ti timer

Individuell visning

Mandag

28. sep.

kl. 19:00 - 19:45
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Jurist - Eiendomsmegler

Morten Solberg Helgerud

Drammen
mobil 95752167
telefon 32807904

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Delikat 3-roms selveierleilighet beliggende i 4. etasje, med en gjennomgående god standard i en moderne utførelse. Åpen kjøkken- og stueløsning med spiseplass, utgang til overbygget balkong. HTH-kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy med barløsning. Flislagt bad med dusj- og toalettnisje, opplegg for vaskemaskin. Skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet. Vannbåren gulvvarme. Fortrinnsrett på leie av garasjeplass i garasjekjeller. Svært sentral beliggenhet i boligprosjektet PIR 7 på Union Brygge med direkte adkomst til elven. 

- Svært arealeffektiv planløsning med romslig stue
- 2 soverom
- Åpen kjøkken- og stueløsning
- HTH-kjøkkeninnredning
- Dusj- og toalettnisje på bad
- Overbygget balkong
- Vannbåren gulvvarme
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Felles takterrasse

Eiendommen

Grønland 70 A, 3045 DRAMMEN 
Gårdsnummer 110, bruksnummer 976, seksjonsnummer 46, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Svært sentral beliggenhet i boligprosjektet PIR 7 på Union Brygge med direkte adkomst til elven. Kort gangavstand til Strømsø torg og Bragernes torg. 
Union Brygge/Grønland er en nyere og spennende bydel, som tilbyr alt fra kunnskapspark (bibliotek/universitet), kultursenter (Union Scene), restauranter/kaféer, stor matvarebutikk, moderne treningsstudio (Moov) og flott gangbro (Ypsilon) som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen. Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.

Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.

Meget pendlervennlig med et godt kollektivtilbud i form av buss og tog, kort gangavstand til bussknutepunkt og Drammen togstasjon se www.brakar.no for bussrutetider. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Veibeskrivelse

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning! 

Barnehager og skoler

Strømsø barnehagekrets har 3 private barnehager og 4 kommunale barnehager innenfor kort avstand. Området sogner til Gulskogen barne- og ungdomsskole (1 til 10 klassetrinn). Det er tilrettelagte gang- og sykkelveier til skolen, dette er med på å bidra til tryggere ferdsel.

Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no. Se for øvrig Drammen kommunes hjemmeside for ytterligere opplysninger om barnehager og skole. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal (BTA): 78 kvm
Bruksareal (BRA): 71 kvm
Primærrom (P-rom): 68 kvm
Sekundærrom (S-rom): 3 kvm

Primærrom
4. etasje:
68 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. 

Sekundærrom
4. etasje:
3 kvm: Bod.

I tillegg følger det med 1 bod på ca. 6 kvm i kjelleretasjen.

Noen av rommene har nedsenket himling for å skjule ventilasjonskanalene, takhøyden er her ca. 2,17m. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. 
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Holm Takst og Eiendom AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Tomten

Eiet tomt på 3 401,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Stor flott atrium beliggende i mellom bygningene. Felles takterrasse med flere sittegrupper, meget gode solforhold og panoramautsikt over Drammen sentrum.

Parkering

Det medfølger ikke egen eiet parkeringsplass. Seksjonseiere har fortrinnsrett på leie av en garasjeplass i bygningens garasjekjeller, som har adkomst via heis fra leilighetsplan. Garasjekjelleren har 2 etasjer. Leieprisen er pr. Januar/Februar 2020 kr 1.282,- pr. mnd inkl. mva, som betales kvartalsvis. Leieavtale inngås med 3 måneders oppsigelsestid. Leieprisen justeres årlig iht. konsumprisindeksen. Det kan også være mulig å kjøpe p-plass etter nærmere avtale. Kontakt eiendomsmegler eller Union Eiendomsutvikling AS for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av rammekonstruksjon av stål/betong med utfyllende bindingsverk, utvendige fasader av fiberarmert puss og royalimpregnert trekledning på balkonger. Flat-takkonstruksjon i betong, tekket med sarnafilduk e.l.. Etasjeskiller av betongelementer. Vinduer og balkongdør med 3-lags glass. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk. 

Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Leiligheten holder en normalt god standard og den generelle tilstanden er for det meste ensbetydende med alder. Av oppgraderinger er det foretatt overflatebehandling av overflater". 

I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Balkong: Ikke tilfredsstillende tettesjikt. 
- Bad: Lite fall på gulv i dusj og tilnærmet flatt på resterende av gulvet på badet. 
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand. 

Oppsummering av selgers egenerklæring: Tettet skadet membran i 2020. Årlig filterbytte på ventilasjonsanlegg samt kontroll av varmtvannssystem, sist utført i 2019. Planlagt bygging av dobbeltspor samt ny tunnel til jernbane i Strømsåsen, og iverksatt bygging av nytt kontorbygg tvers over veien ved den gamle gummifabrikken. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.10.2014, som omfatter oppføring av bolig- og næringsbygg. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Standard

Entré/gang: Dørcalling med video- og åpnerfunksjon. Downlights i tak. Vegg-til-vegg teppe på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med spiseplass. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget balkong på ca. 13 kvm, royalimpregnerte terrassebord og rekkverk av glass. 

Kjøkken: HTH-kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy med barløsning, over- og underskap i hvit høyglans utførelse. Laminert benkeplate og heltre benkeplate av hvitpigmentert eik på kjøkkenøy. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum av stål, oppvaskmaskin, automatisk lekkasjestopper, komfyrvakt, ventilator tilkoblet ventilasjonsanlegget, platetopp, stekeovn og kjøle- og fryseskap. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad: Bad med dusj- og toalettnisje, tilgang til toalettnisjen via badet og entré/gang. Badet er innredet med toppmontert servant over servantskap i hvit og slett utførelse, vegghengt speil og lysarmatur over servant. Dusjnisje med regnfallsdusj og foldedør i frostet glass. Toalettnisje med servant, vegghengt speil over servant, vegghengt toalett og skyvedør i frostet glass. Opplegg for vaskemaskin. Balansert ventilasjon, tilluft under dør. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.

Soverom 1: Skyvedørsgarderobe i hvit og slett utførelse. Direkte tilgang til badet. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom 2: Rommet kan alternativt innredes som omkledningsrom. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. Garderobeskap fra HTH medfølger.

Bod: 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Generelt om boligen: Balansert ventilasjonsanlegg. Vannbåren gulvvarme i hele leiligheten, med unntak av badet. Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør. Felles fordelerskap for bruksvann og vannbåren varme, plassert i garderobeskap på det ene soverommet. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod. 

Fellesareal: Stor flott atrium beliggende i mellom bygningene. Felles takterrasse med flere sittegrupper, meget gode solforhold og panoramautsikt over Drammen sentrum. Sameierne disponerer egen parkering for sykler i felleskjeller, det er montert flere sykkelstativer med 2 plasser pr. leilighet. Det er avsatt eget område til å sette ut kajakken ved Piren. 

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, ventilator, platetopp, stekeovn og kjøle- og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme (fjernvarmeanlegg) i hele leiligheten, med unntak av bad. Varmekabler i gulv på badet. 
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerke Energimerket B1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Seksjonssameiet Pir 7.
Sameiet består av 81 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner, fordelt på 3 bygninger.
Forretningsfører Boalliansen Forvaltning AS.
Sameiets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 239.683,-
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.
Seksjonseierne har ikke forkjøps- eller innløsningsrett.

Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.

Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86349861.

Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/110/976/46:
24.10.2013 - Dokumentnr: 912981 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:950 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913501 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Bestemmelse om kostnader til drift og vedlikehold 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913578 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913626 - Best. om adkomstrett
Bestemmelse om rett for allmennheten til å ferdes på den del av eiendommen som er regulert til felles adkomst/parkering, enten til fots eller på sykkel. 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913799 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Union Eiendomsutvikling AS 
Org.nr: 935 711 320 
Erklæring om Geo-energianlegg føringsveier 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913870 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188 
Erklæring om eiendomsgrenser, eiendomsretter, vedlikehold m.v. 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913870 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977 
Erklæring om eiendomsgrenser, eiendomsretter, vedlikehold m.v. 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 914087 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188 
Bestemmelse om adkomstrett og bruksrett til søppelrom 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 914495 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977 
Bestemmelse om gjensidig adkomstrett og bruksrett til heiser og trapper 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


05.11.2013 - Dokumentnr: 954698 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 46 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 74/10201 


24.10.2013 - Dokumentnr: 912981 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:950 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913501 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Bestemmelse om kostnader til drift og vedlikehold 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913578 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913626 - Best. om adkomstrett
Bestemmelse om rett for allmennheten til å ferdes på den del av eiendommen som er regulert til felles adkomst/parkering, enten til fots eller på sykkel. 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913799 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Union Eiendomsutvikling AS 
Org.nr: 935 711 320 
Erklæring om Geo-energianlegg føringsveier 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913870 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188 
Erklæring om eiendomsgrenser, eiendomsretter, vedlikehold m.v. 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 913870 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977 
Erklæring om eiendomsgrenser, eiendomsretter, vedlikehold m.v. 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 914087 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188 
Bestemmelse om adkomstrett og bruksrett til søppelrom 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.10.2013 - Dokumentnr: 914495 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977 
Bestemmelse om gjensidig adkomstrett og bruksrett til heiser og trapper 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:976 
Gjelder denne registerenheten med flere 


05.11.2013 - Dokumentnr: 954698 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 46 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 74/10201 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til 3.604 kvm bolig-/forretning-/kontor-/lettere industri-/allmennyttig-/hotell- og serveringsformål samt 57 kvm felles avkjørsel, i henhold til reguleringsplan for "Union Brygge, Grønland" datert 29.10.2002. Detaljreguleringsplanen for "InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen" regulerer 319 kvm av eiendommen til anlegg- og riggområde, i tillegg til 319 kvm til vann- og avløpsnett. Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse- og anleggsformål samt noe grønnstruktur ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. Vedtatt kommunedelplan sentrum med gjeldende bestemmelser datert 30.05.2006. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Selger opplyser om at det er planlagt bygging av dobbeltspor samt ny tunnel til jernbane i Strømsåsen, og iverksatt bygging av nytt kontorbygg tvers over veien ved den gamle gummifabrikken. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 0,- pr. visning (1 visning á kr 3.125,-)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR20.20161

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, vaktmestertjenester, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, drift og vedlikehold av heis, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar og felles bygningsforsikring. Fordelingen baseres dels på de enkelte seksjoners nytte av tiltakene dels på likedelingsprinsippet, dels etter faktisk forbruk og dels etter eierbrøk.

Felleskostnadene fordeles slik: 
Grunnkostnad kr 2.221,-
Á-konto oppvarming varmtvann kr 250,-
Fjernvarme kr 600,-

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.100,- pr. år (fakturert på eiendommen i 2019). Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen. 

Oppvarming av vann og fjernvarme betales á-konto og avleses etter hver enkelt boligseksjon. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 6.500 kWH, dette utgjør ca. kr 8.800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv og internett grunnpakke, dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring. 
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 972 010,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3 499 237,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 37 867,- pr. 08.05.2020.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 08.05.2020.

Det foreligger ingen fellesgjeld for sameiet p.t.. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.895.092,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
Om omtrent ti timer

Individuell visning

Mandag

28. sep.

kl. 19:00 - 19:45
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 0,- pr. visning (1 visning á kr 3.125,-)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringTakst
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler

Morten Solberg Helgerud

Telefon
Mobil 95752167
Send epost

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies