Solgt: 9 250 000 kr

Klaus Torgårds vei 10A

9 450 000 kr
113 m²
2 soverom
Velkommen til Klaus Torgårds vei 10A!
Sogn
Pen toppleilighet med 22 kvm sydvestvendt balkong, garasjeplass og heisadkomst. Rolig og sentralt, kort vei til marka.
 • Prisantydning
  9 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  9 435 kr
 • Omkostninger
  237 828 kr
 • Totalpris
  9 497 263 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  113 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 977 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og pen toppleilighet med stor og solrik sydvestvendt balkong på 22,5 kvm. Egen garasjeplass i kjeller med heisadkomst opp til leilighetsplan. Leiligheten har en fin planløsning med stor og romslig stue og delvis åpen løsning til kjøkken og spisestue. To romslige soverom, hvorav hovedsoverommet har eget bad og balkong på 4,5 kvm. Pent gjestebad med adkomst fra hallen. Boligen holder en normal standard i hovedsak fra byggeår. Parkett i hall,stue, kjøkken og spisestue er nyslipt samt vegger nymalt nå i oktober 2020.
Leiligheten har en sentral beliggenhet på Sogn mellom Gaustad/Nordberg og Ullevål Stadion. Det er kort vei til T-bane, og gangavstand til et bredt utvalg av forretninger og tilbud på Ullevål Stadion. Kort vei til flotte turmuligheter ved Gaustad, Vettakollen og Sognsvann.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Klaus Torgårds vei 10A, 0372 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 49, bruksnummer 39, seksjonsnummer 107, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 120 kvm
Totalt bruksareal: 113 kvm
Totalt primærrom: 113 kvm
Primærrom:
Entré, hall, stue, kjøkken, to bad, to soverom: 113 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på 4,5 kvm og 1 bod på balkong på 2,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2020 utført av Daniel Buchhave.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over 7 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader er forblendet med teglstein og trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Swedoor entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Nordan balkongdører og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er gitt TG 2 på badet i tilknytning til soverommet på bakgrunn av sprukket veggflis i hjørnet i nedre del mot gulv under badekar. Bad med adkomst via hall har også fått TG 2 på bagrunn av stedvis sprekker/riss i flisfuger i dusjsonen. Det er gitt TG 2 på parkettgulv på bakgrunn av slitasje og stedvis fuktmerker på gulv (vurdert å være fra potteplanter).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen leilighet med standard stort sett fra byggeår. Leiligheten er velholdt og i 2020 ble parkett i hall, stue, kjøkken og spisestue nyslipt og vegger nymalt, samt kjøkkenventilator og komfyr byttet. Leiligheten er beliggende i 6. etasje med heisadkomst fra inngangsparti og garasjekjeller.
Inneholder:
Entré med oppheng for yttertøy og videre adkomst til hall med garderboskap for praktisk oppbevaring yttertøy og skotøy.
Fra hallen er det videre adkomst til stue, 2 soverom og gjestebad. Pent flislagt bad og består av toalett, håndvask, speil med overlys og dusjnisje. Varmekabler på gulv.
To soverom av god størrelse med garderobeskap og plass til dobbeltseng med nattbord, kommode, pult og liknende. Fra hovedsoverommet er det adkomst til egen balkong på rundt 4,5 kvm. I tilknytning til soverommet er det et romslig flislagt bad. Badet består av toalett, servant med underskap og speil, vaskesøyle og badekar. Varme på gulv.
Stor og romslig stue med gode sosiale soner og flere møbleringsmuligheter.Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp til oppholdsrommet. I stuen er det plass til sofagruppe, tvmøblement, kontorpult og liknende. Det er også montert gasspeis i stuen, ypperlig for kommende høstkvelder.
Kjøkkenet og spisestuen er delvis adskilt fra stuen og har plass til spisegruppe for hyggelige middagselskaper. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår med slette fronter og benkeplate av tre, godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer fra Siemens bestående av komfyr, nedsenket koketopp, vaskemaskin, ventilator samt frittsående frys/kjøleskap. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
Fra stuen og spisestuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 22,5 kvm. Den er overbygget, noe som forlenger utesesongen med flere uker. Det er montert markise, utebelysning og varmelamper. Terrassen har god plass til flere sittegrupper samt gassgrill og har et hyggelig utsyn mot Ullevål Hageby og Ekebergåsen i bakgrunnen. Meget gode solforhold om ettermiddag og kveld.
Leligheten har heisadkomst fra garasjeplan til leilighetsplan og fra heisen går du tørrskodd til inngangsdøren. Praktisk lagringsplass i tilhørende boder, én med adkomst fra balkong og én i adkomst fra garasjeplassen i kjellerplan. Til leiligheten medfølger 1 garasjeplass.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med enkelte panelovner og gulvvarme på badene. Det er også gasspeis i boligen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.03.2005.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Når driftstillatelse foreligger kan heisene tas i bruk.
Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten er innsendt.
Sluttrapport for avfallshåndteringen må innsendes til behandling.
Ved nybygg med egen adresse må sort-hvitt husnummerskilt og eventuelt henvisningsskilt monteres på godt synlig sted. Plan og bygg har i brev av 26.04.2012 etterlyst vedrørende støttemur for vei og annen støttemur som krever byggesøknad og angir at begge murene må dokumenteres og er i samsvar med gitte tillatelser før ferdigattest kan gis. Megler kan ikke se på saksinnsyn at Selvaag bygg AS har fulgt opp denne henvendelsen og saken er henlagt uten ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett, gjerde og anlegg og vedlikehold av ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i det moderne komplekset Sogn Terrasse oppført i 2005 med sentral beliggenhet på Sogn mellom Gaustad / Nordberg og Ullevål Stadion. Det er kort vei til T-bane, og gangavstand til et bredt utvalg av forretninger og tilbud på Ullevål Stadion. Sameiet fremstår som veldrevet, og har meget representative fellesarealer.
Fra leiligheten ser man ut på felles plen og en frodig beplantet skråning opp mot øvre del av komplekset, hvor det også er gangvei med direkte forbindelse / turvei til marka. Fra Sognsvann har man sommer som vinter tilgang til et omfattende løype/turveinett, badeplasser og fiskevann. Damplassen / Ullevål Hageby med "Åpent Bakeri" ligger også i gangavstand.
Det er gode kollektivtilbud i alle retninger. Fra Ullevål Stadion har man t-bane linje 3 (Storo / Mortensrud) og linje 4 (Ringen / Bergkrystallen) og linje nr. 6 (Sognsvann / Ringen). Bytrikk fra Gaustad / Rikshospitalet til sentrum. Det er også gode bussforbindelser bl.a. til Lysaker og Fornebu, samt Flybussen med hyppige avganger. Det er også kort vei til Storo shoppingsenter med et bredt utvalg av forretninger. Gang/sykkelavstand til Storo, Nydalen, Majorstuen, Rikshospitalet, Ullevål Sykehus, Gaustad Sykehus, Forskningsparken, Universitetet på Blindern, Idrettshøyskolen og BI, ca. 15 min med sykkel til Oslo sentrum. Det er mange gode idretts/friluftstilbud i nærområdet. Bergbanen, Idrettshøyskolen og Sognsvann har skøytebane, skiløyper, løpebane, svømmehall og fotballbaner - Domus Athletica har svømmehall og mange gode sportsfasiliteter. På Ullevål Stadion finner man SATS og det er kort vei til fler andre treningssentre.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Tåsen skole og Nordberg skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 17 798,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med blandt annet asfaltert adkomstvei, steinbelagte internstier, sykkelstativer, lekeapparater, plenarealer,
busker, trær og annen beplantning.

Parkering

I kjelleren er det et felles lukket garasjeanlegg, hvor det medfølger en garasjeplass (nr 107). Heis fra garasjen og opp til leilighetsplan.
Styret disponerer noen parkeringsplasser i garasjeanlegget. Leieprisen p.t. er kr. 600,- per mnd. Det er kun sameiere som kan leie parkeringsplasser i sameiets parkeringsanlegg. Besøkende kan parkere på gjesteparkeringsplassene med synlig gjesteparkeringskort. Maksimal parkeringstid er 72 timer. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, kontor, lager med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-3849 datert 20.06.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattest også av kommuneplan Oslo mot 2030.
Planer i nærområde:
Saksnummer 201704683 - Reguleringssak: Gaustadalléen 34, Gaustad sykehusområde
- Detaljregulering med KU til off. ettersyn.
Reguleringsplanen skal legge til rette for utvikling av inntil 160 000 m2 BRA ny bebyggelse innenfor formålene Helse-/omsorgsinstitusjon og kombinert bebyggelse og anlegg. Innenfor formålene skal Oslo Universitetssykehus HF virksomhet på Rikshospitalet videreutvikles til å bli et nytt regionsykehus med lokalsykehusfunksjoner og nasjonalsykehusfunksjoner. Forslaget inneholder bl.a bygging av flere nye bygg, garasjeanlegg og helikopterplatformer osv. For mer informasjon se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201704683
Sognsveien 82 - Detaljregulering - Barnehage GNR. 49 BNR. 1. Bakgrunnen for forslaget er Omsorgsbygg Oslo KF (OBY) sitt ønske om å etablere en barnehage på opptil 12 avd. på den gamle komposttomten (del av 49/1) hvor atkomst og parkering etableres ved Sognsveien 82 (49/40). ”Komposttomten” er i dag uregulert og Oslo kommune er grunneier. Tomten ligger brakk i dag og har et stort potensial for barnehageformål. For mer informasjon se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201200815
Saksnummer 201920050 - Byggesak - Rolf E. Stenersens allé 6 - Bruksendring fra barnehage til felleshus for studenter. for mer informasjon se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.aspcaseno=201920050
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås
ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.977,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, bilplass, A konto gass, drift vedlikehold gass, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel m.m.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.977,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, bilplass, A konto gass, drift vedlikehold gass, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Fellesutgifter: kr 3.083.-
Kabel-tv/Bredbånd: kr 407.-
Bilplass: kr 198,-.
A konto gass: kr 269,-
Drift vedlikehold gass: kr 20,-
Eiendomsskatten er kr 4.853,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.500,- pr. år. / 10.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (tidligere Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 006 421,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 7 223 115,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15 400,- pr 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 9 435,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.697.263,-.
Av dette beløpet utgjør kr 9.435 ,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Sevendal og Kristian Sevendal

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sogn Terrasse boligsameie, med sameiebrøk 113/13902.
Sameiet består av 173 boligseksjoner.
Forretningsfører er Brækhus Eiendom AS, tlf. 23 23 90 90.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse.
Sameiet har egen hjemmeside med mange paktiske opplysinger: www.sognterrasse.no
Planlagte påkostninger:
Etter info fra styret er det ikke planlagt noen større påkostninger, men kun normalt vedlikehold. Hvis det blir godkjent på neste styremøte mars/april 2021 vil styret foreslå å samle inn en ekstra måneds husleie.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0093/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2093

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 16:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.