Solgt: 1 830 000 kr

Valmuevegen 2

2 100 000 kr
91 m²
2 soverom
Velkommen til Valmuevegen 2! Et lite og koselig hus med fin beliggenhet på Hjellum i Hamar kommune. Huset er fra 1923 og har en egen sjarm fra gammelt av.
Hjellum
Liten sjarmerende enebolig på stor tomt - Oppussingsbehov og stort potensiale.
 • Prisantydning
  2 100 000 kr
 • Omkostninger
  53 842 kr
 • Totalpris
  1 883 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1923
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  91 m²
 • Bruksareal
  91 m²
 • Tomteareal
  831,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Fin beliggenhet sentralt på Hjellum. Gode solforhold fra 09.00-22.00 på sommerstid.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde på Hjellum i Hamar kommune.
God og rolig beliggenhet.
Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse og enkelte næringseiendommer.
Et lite og koselig hus med fin beliggenhet. Huset er fra 1923 og har en egen sjarm fra gammelt av.
Oppussing av boligen må påregnes da den er av eldre dato med en noe utdatert standard.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Valmuevegen 2, 2322 RIDABU
Kommunenummer 3403, gårdsnummer 181, bruksnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 98 kvm
Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Bruksareal:
Enebolig 91 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 56 kvm: Entré, gang, 2 stuer, kjøkken og sommerstue.
2. etasje 35 kvm: Bad og 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.06.2021 utført av Morten Silkebækken AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger ikke godkjente bygningstegninger eller ferdigattest på eiendommen i kommunens register og vi har derfor ingen kjennskap til om det er gjort endringer på boligens planløsning etter originalt byggeår.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i murte gråsteiner og trekonstruksjoner. Saltak konstruksjon som er tekket med taksteinsplater av metall.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at dette er en bolig med oppussingsbehov og de fleste deler av boligen er gitt tilstandsgrad TG2. Enkelte deler er derimot gitt tilstandsgrad TG3 og TG1, de deler er:
TG3:
- Drenering, grunnet ikke synlig tettesjikt over terreng. Antatt drenering fra byggeåret da det ikke er opplyst om oppgraderinger og/eller utbedringer av nåværende eier.
- De vinduer og dører med stor grad av slitasje.
- Rom under terreng, påvist noe kjellerlukt på befaringstidspunktet. Påvist fargeforskjeller, malingsavflassing, løs murpuss m.m. på yttervegger og gulv under terreng. Dette er tegn på at det er fuktvandring inne i konstruksjonene. Anbefaler at plast legges mot terrenget i hele kryprommet.
- Bad fra 1997. Noe lukt inne på badet kan indikere fuktpåkjenning i konstruksjonene under overflatene. Påvist skjolder i himlingen rundt avtrekksventil (ikke indikert fukt). Kapasiteten til ventilasjonen er mangelfull. Vinduet er plassert i våtsonen. Badet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom. Påregnelig med tiltak. Badets forventede levetid er oppbrukt.
- Tappen ned til jordkjelleren da den er plassert mot jordgulvet og dette har medført til fuktopptrekk.
TG1:
- Taktekking fra 2015. Utvendige bygningsdeler av treverk ble overflatebehandlet i 2018/-19. TG2 er satt for tegn til kondensproblematikk i trepanelen i gavlene. Påregnelig med generelt vedlikehold.
- Renner, nedløp og beslag fra 2015. TG2 er gitt for malingssøl på nedløpene. Påregnelig med generelt vedlikehold.
- Ny integrert komfyr og koketopp fra 2021.
- Innlagt fiber.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Valmuevegen 2!
Et lite og koselig hus med fin beliggenhet på Hjellum i Hamar kommune. Huset er fra 1923 og har en egen sjarm fra gammelt av. Oppussing av boligen må påregnes da den er av eldre dato med en noe utdatert standard.
I boligen finner du et romslig kjøkken med integrert komfyr og koketopp fra 2021, frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har malt strie på vegger og belegg på gulv. Plass til spisebord med stoler og sofa. Innredningen er fra 1997 og av merket Sigdal med profilerte fronter. Laminerte skrog og benkeplater. Over-, under- og høyskap, ikke takhøye. På kjøkkengulvet er luken til jordkjelleren plassert.
Videre inn i boligens første etasje har du to store stuer, den ene kan benyttes til spisestue om man ønsker det. I denne delen av stuen er det montert en luft-til-luft varmepumpe og rommet består av maltstrie med brystning av panel på vegger og belegg på gulvet. I den andre delen av stuen er det plassert en vedovn for de ekstra kalde vinterdagene. Det er også montert en takvifte her for å fordele varmen enda bedre. Store vindusflater gir godt med lys. Utgang til sommerhage med trapp ned til markplatting og plenarealene.
I boligens andre etasje finner du et soverom med plassbygget seng og plass til skrivepult. Rommet har malt og ubehandlet treverk på vegger og originalt tregulv. Vindu som gir godt med lys og garderobeskap.
Det andre soverommet i etasjen har plass til dobbeltseng, eget walk-in rom og stort vindu for godt med lys. Rommet har strie med brystning av malt panel på vegger og malt orginalt tregulv.
Baderommet er fra 1997 og har malt strie på vegger og belegg på gulvet. Enkel vegghengt vask, gulvmontert toalett og badekar med front- og endepanel. Blandebatteriet er vegghengt og vindu til naturlig ventilasjon. Badet er i dag funksjonelt, men levetiden er brukt opp så her bør man påregne oppgraderinger. Selger opplyser at det er kjøpt inn ny innredning til badet, men denne er ikke montert av helsemessige årsaker. Kan medfølge om ønskelig.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Møbler som følger boligen dersom kjøper ønsker er: Kjøkkenbord, benk og stoler, fryser og stort pc bord

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektriske panelovner, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1923.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde på Hjellum i Hamar kommune. God og rolig beliggenhet. Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse og enkelte næringseiendommer. Gangavstand til barnehage, skole og idrettsplass. Ca. 2-3 km til ungdomsskole og nærbutikk. Ca. 5 km til Hamar sentrum. Flotte turområder rett i nærheten med bl.a. naturreservatet Åkersvika og koselige Svartelva.

Adkomst

Fra Ridabu ta høyre inn mot Ådalsbruk, Ilseng og Hjellum. Følg Kongsvegen inn på Hjellumvegen. Ta så til venstre inn på Valmuevegen. Eiendommen ligger som første på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen ligger innenfor skolekretsen til Lovisenberg skole, du har også Ridabu skole i nærområdet. Ener ungdomsskole og Hamar katedralskole i nærheten. Flere barnehager i området som Lovisenberg barnehage, Hompetitten familiebarnehage og Bekkelaget barnehage.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 831,9 kvm. Tomten er opparbeidet med plenarealer, prydbusker og trær. Utgang til markplatting fra sommerhage. Meget gode solforhold. Innkjøring og gårdsplassen er gruset og gressbevokst.

Parkering

Parkering på egen eiet tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan for Fv. 117/Hjellumsvegen mellom Kvekavegen og jernbanen datert 18.02.2004. Eiendommen ligger også i Kommuneplanens arealdel 2018-2030 datert 30.05.2018.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 930,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler på eiendommen og eier betaler etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 3 880,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.300,- pr. år. / 4.590 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.908,-.
Boligen er tilknyttet Eidsiva fiber som leverandør av internett og har avgift på
kr 679,- pr. mnd. Eiendommen har også parabolantenne fra Canal Digital og dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 510 000,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 836 000,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.153.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stig Rune Dyreng og Anne Britt Kaspersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0133/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.21133

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 00:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.