Solgt: 3 100 000 kr

Gabels gate 47

2 950 000 kr
24 m²
Velkommen til Gabels gate 47! Presentert av Sara Marie Zachariassen Østbye v/ Eiendomsmegler Krogsveen.
I hjertet av Frogner
Kvadratsmart og nymalt eierleilighet m/sovealkove i høy 1.etg. Hele leil. vender mot rolig bakgård. Fyring og VV inkl.
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  52 506 kr
 • Omkostninger
  76 392 kr
 • Totalpris
  3 228 898 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1939
 • Primærrom
  24 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 434 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gabels gate 47!
En kvadratsmart og nymalt selveierleilighet med sovealkove beliggende i høy 1.etg vendt i sin helhet mot rolig bakgård.
Boligen har en fin planløsning og holder en moderne standard.
Leiligheten ligger fantastisk til i hjertet av Frogner, men likevel tilbaketrukket til i rolige omgivelser. Kort avstand til så og si alt av service tilbud og kollektiv transport som tar deg i alle byens retninger.
Dette er virkelig et perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt med lave månedlige kostnader hvorav kabel-tv og internett, varmtvann og fyring er inkl. i felleskostnadene!
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gabels gate 47, 0262 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 211, bruksnummer 120, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 26 kvm
Totalt bruksareal: 24 kvm
Totalt primærrom: 24 kvm
Primærrom:
Leilighet i høy 1. etasje på 24 kvm: Stue, kjøkken, alkove, bad og entré med innebygget skap.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 2,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.02.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong og etasjeskillere i antatt trebjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2:
- Gitt på røropplegg av varierende alder og gjenværende forventet levetid.
- Gitt på innvendige dører og vinduer grunnet alder og gjenværende forventet levetid.
- Gitt på bad med tanke på alder, nevnte forhold i tilstandsrapporten og gjenværende forventet levetid. Det anbefales oppsett av dusjkabinett.
Øvrige kontrollpunkter i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Gabels gate 47!
En kvadratsmart og nymalt selveierleilighet med sovealkove beliggende i høy 1.etg vendt i sin helhet mot rolig bakgård. Boligen har en fin planløsning og holder en moderne standard. Leiligheten ligger fantastisk til i hjertet av Frogner, men likevel tilbaketrukket til i rolige omgivelser. Kort avstand til så og si alt av service tilbud og kollektiv transport som tar deg i alle byens retninger.
Dette er virkelig et perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt med lave månedlige kostnader hvorav kabel-tv og internett, varmtvann og fyring er inkl. i felleskostnadene!
Entré:
Entré med plass til å henge fra seg ytterklær og skotøy. Praktisk innebygget skap i gangen sørger for ekstra oppbevaringsplass. Det er også tilhørende en kjellerbod på ca. 2.6 kvm. Sikringsskap plassert i oppgang.
Stue/alkove:
Lys og innbydende stue med stor vindusflate som tilfører en fin, naturlig belysning til rommet. Plass til sofa, spisebord, skap og en separat sovesone. Alle overflatene i leiligheten ble malt og sparklet i februar 2021 hvorav vegger er malt i fargen "morgendis" og karmer/listverk i fargen "klassisk hvit". God takhøyde i oppholdsrommet på 2,68 m.
Kjøkken:
Separat, moderne kjøkkeninnredning fra Ikea (2010) med slette høyglansfronter, laminert benkeplate med fliser over benk og nedfelt kum med ett-greps blandebatteri. Mekanisk avtrekk fra ventilator med kanal ut.
Bad:
Pent, flislagt bad med heldekkende servant på underskap, speil, vegghengt klosett, dusj med dusjvegger i herdet glass og opplegg til vaskemaskin.
Det ble satt inn nytt toalett, servant og dusjvegger i 2015. I tillegg ble det lagt flis på flis. Mekanisk avtrekk på badet.
Diverse:
- Malte vinduer med 2-lags isolerglass fra 1980/1990-Tallet.
- Fabrikkmalt/slett entrédør, B-30/dB-35, fra nyere årstall.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med radiatorer via bergvarme. Det er felles varmtvann system i sameiet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1939.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1947, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Dagens plantegning samsvarer med originale byggtegninger fra 1938.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 29226, tinglyst: 23.05.1985: type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet pålydende kr 10.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen som er tinglyst i 1938. Disse er forsøkt innhentet i Statsarkivet, men er ikke å finne. Ut ifra grunnboken omhandler disse blant annet bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om innskrenkninger i utleiemulighetene og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av grunnboken kan fås hos megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leieforhold må informeres om til styret og kontaktinfo på leietaker må fremlegges.

Diverse

Frittstående kjøleskap og garderobeskap medfølger ved salg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt, vakkert og samtidig urbant boligområde på Frogner i Oslo. Eksklusiv og sentrumsnær beliggenhet i en av Oslos mest populære gater med umiddelbar nærhet til alt Oslo har å by på. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her. Leiligheten er beliggende i en høy 1.etg vendt mot indre gårdsrom i rolige omgivelser.
Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til Bygdøy Allé med tilhørende kaféer, populære restauranter, shoppingtilbud og spesialforretninger. Meget gode kollektivtilbud med både trikk- og bussforbindelser like i nærheten. Forøvrig ligger dagligvareforretninger, treningstilbud, utelivstilbud og "alt" en kan trenge innen kort gangavstand.
Av rekreasjonsområder i nærheten finnes Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Frognerparken kan også tilby ulike aktiviteter som tennis i sommerhalvåret og skøytebane på vinteren.
Det er gangavstand til Majorstuen, Skøyen og spennende Tjuvholmen med gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner du også Tjuvholmen sjøbad, med fin strand, gressplen for solbading samt en flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy, hvor det også er flotte badestrender som Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad. Området har med andre ord det meste av det beste Oslo kan by på like i nærheten!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 520,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.
Pågående saker i nærheten:
- Gabels gate 46 - Oppføring av 10 balkonger. For mer info: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202009269

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.434,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-tv og internett (grunnpakke), nedbetaling av andel fellegjeld, kommunale avgifter, forretningførsel, felles byggforsikring m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader kr 1.447,-
Kabel-TV kr 419,-
Renter og avdrag lån 1 kr 369,-
Renter og avdrag lån 2 kr 199,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 630.986,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.271.549,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10 283,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 52.506,- pr. 31.12.2020.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 5.150.000,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1 i Handelsbanken:
Pålydende kr 3.600.000,-. Serielån med nominell rente på 3,550 % p.a., effektiv rente 3,630 % p.a.
Restgjeld pr. 120221 er kr 723 438-.
Lånet innfris i 2029.
Lån 2 i Handelsbanken i forbindelse med bergvarme:
Pålydende kr. 1.550.000,-. Annuitetslån med nominell rente 3,550 % p.a. effektiv rente
3,620 % p.a.
Restgjeld pr.120221 er kr 965 002,-.
Lånet innfris i 2032.
Begge lån er omfattet av en administrativ IN-ordning, hvor den enkelte gis mulighet til å innfri sin andel av lånet etter gitte regler. Merk imidlertid at innfrielse av fellesgjeld av banken vil bli ansett som en regulær ekstraordinær nedbetaling av sameiets låns hovedstol, uten at banken gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelden er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.078.898-.
Av dette beløpet utgjør kr 52.506,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanna Stålhammar

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sameie Gabels gate 47 A, med sameiebrøk 3251/190809.
Sameiet består av 29 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men skal meldes til styret.
Praktisk, felles vaskeri i kjelleren med god plass til å vaske og tørke klær.
Foretatt påkostninger de senere år:
Overgang fra oljefyr til bergvarme i 2019.
Grusing av bakgården.
Rens og boning av gulv i oppgangen.
Utbedring av takbalkonger etter vannlekkasje.
Iht. samtale med styreleder17.feb 2021 er det ingen planlagte påkostninger i gården.
Det ble oppdaget en rotte i kjelleren for et par år siden. I den forbindelse ble det lagt ut feller samt rottegift og det er ikke observert noe siden.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,4% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0040/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2140

Dato

Sist oppdatert: 15. oktober 2021 kl. 13:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.