Komplett salgsoppgave

Godøyvegen 296

2 300 000 kr
146 m²
4 soverom
Velkommen til Godøyvegen 296 presentert av Eiendomsmeglerene Camilla Christensen og Frida Stormyr
Velkommen til Godøyvegen 296 presentert av Eiendomsmeglerene Camilla Christensen og Frida Stormyr
Kart
Godøya
Enebolig med garasje i naturskjønne omgivelser like ved sjøen | 4 soverom | 2 bad | Flott utsikt | Oppussingsobjekt |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Omkostninger
  58 670 kr
 • Totalpris
  2 358 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  146 m²
 • Bruksareal
  202 m²
 • Tomteareal
  950 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/EIendomsmeglerene Camilla Christensen og Frida Stormyr har gleden av å presentere en frittliggende enebolig med garasje oppført i 2 etasjer + underetasje. Innholdsrik bolig med blant annet 4 soverom og 2 bad. Frittliggende garasje på 24 kvm. Pent opparbeidet eiendomstomt med flott utsikt og kort vei til sjøen.
Eiendommen har en solrik beliggenhet i område med spredt bebyggelse og med flott utsikt til Breisundet. Det er kort avstand til småbåthavn, ungdomsskole, butikk, barnehage og idrettsanlegg. Ca 25 min kjøring til Ålesund sentrum gjennom undersjøiske tunneler. Til kommunesentrum på Valderøya med rådhus, ungdomsskole og flere handelsmuligheter er det ca 5-10 minutter med bil. Til flyplassen på Vigra er det knappe 15 minutter, til Ålesund by ca 15 minutter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Godøyvegen 296, 6055 GODØYA
Kommunenummer 1532, gårdsnummer 124, bruksnummer 134, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 202 kvm
Totalt primærrom: 146 kvm
Bruksareal:
Enebolig 178 kvm
Garasje 24 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 47 kvm: Hall, bad, vaskerom, 2 soverom og kontor/kjellerstue
1. etasje 75 kvm: Entre, gang, bad, kjøkken, 2 stuer og soverom
2. etasje 24 kvm: Gang og soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 23 kvm: Bod
2. etasje 9 kvm: Bod og kott
Garasje:
1. etasje 24 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.05.2022 utført av Takstmann Halvard Godø AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1960 med delvis innredet kjeller, innredet hovedetasje og med innredet loft. Yttervegger i trekonstruksjon fra byggeår med liggende bordkledning. Den liggende
kledningen på sydveggen er skiftet i senere tid. Saltak med takkonstruksjon av sperretak. Undertak av bordtak/ taktro. Takkonstruksjonen med undertak er fra byggeår. Taket er tekket med Decra fra ca 2019.
Taktekket er observert/ besiktiget fra bakkenivå. Det er observert renner og beslag av metall. Renner og beslag er oppgradert i forbindelse med omtekkingen av taket.
Det er begrenset mulighet for kontroll av selve konstruksjonen, da denne i stor grad er underkledd med innvendige himlinger. Boligen har i hovedsak malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduene er med forskjellig alder, men i hovedsak er vinduer skiftet i 1982 og i 1993. I kjelleren er det montert et vedlikeholdsfritt vindu i vaskekjelleren i senere tid. På loftet er det trevinduer med koblet glass. Disse vinduene er fra byggeår. Bygningen har teak hovedytterdør, det er glassfelt i denne døren. Kjellerdøren er en tredør med glassfelt. Balkongdør mot syd er en tredør med glass, denne er fra 1993. Understøttet balkong på fremsiden av boligen. Balkongen er trolig bygget på tidlig 90 tallet. Balkongen er bygget i trekonstruksjon med dekke av terrassebord. Rekkverk i trekonstruksjon. Balkongen har adkomst fra tvstuen.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg3:
Innvendig:
Rom under terreng - synlig fukt/råteskade i treverk i underetasje/kjeller.
Våtrom - bad
Vaskerom
Tekniske installasjoner
Tomteforhold - drenering
I tillegg har følgende bygningsdeler tg2:
Utvendig:
Nedløp og beslag
Veggkonstruksjon
Vinduer / vindu loft
Dører
Balkonger/terrasser
Utvendige trapper
Innvendig:
Overflater
Etasjeskille gulv mot grunn
Radon
Pipe og ildsted
Innvendige trapper
Våtrom - bad
Kjøkken - overflater og innredning, avtrekk
Tekniske installasjoner:
Vannledninger
Avløpsrør
Ventilasjon
Elektrisk anlegg
Tomteforhold:
Grunnmur og fundamenter
Terrengforhold
Utvendige vann- og avløpsledninger
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Avløp ved kjellerinngang bør på passes ved mye nedbør så det ikke går tett. Det har enkelte ganger vært utført utspyling av avløpsrør koplet til dette avløpet da det har gått tett. Dette for å unngå at vann kan komme inn i kjeller.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Det er dårlig drens rundt murene og fuktskader i kjeller.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Det er antydning til sopp og råteskader i enkelte områder i kjeller.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Skiftet takplater. Utført av ICOPAL AS.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Det foreligger tilstandsrapport med takst.

Standard

Boligen er oppført i 2 etasjer + underetasje. Boligen har hatt en del oppgraderingen oppigjennom årene. Vinduer av forskjellig alder. Taket er omtekket i 2019. Boligen har behov for renoveringer og utskiftinger og har følgende standard på innvendige overflater:
Overflater på gulv med laminater, belegg, originale undergulv og fliser på badet. Det er malte flater, tapeter, paneler og brystningspaneler på veggene. Himlinger er med hvite flater. Overflater er med forskjellig alder.
Det er innvendig trapper av tre med belegg i trinnene. Rekkverk av tre. Innerdørene i hovedetasjen er skiftet i senere år og er hvite formpressede dører. Ellers er det finerte dører.
Underetasje:
Vaskerom med fliser på gulvet. Det er betongvegger/murvegger som er malt. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er vegghengt skyllekar på rommet.
Bad/ wc er fra byggeår og er med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusj og wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet.
Adkomst fra gang/trapperom til kontor/kjellerstue i midten med dør til soverom på hver ende. Det er laminat/belegg på gulv. Vegger har brystningspanel som dels er malt og noe malte vegger. Himlinger med malte slette himlinger og noe panel.
Gang/trapperom har fliser på gulv, panelte vegger og takess i himling. Utgang til terreng og hage.
1. etasje:
Entre/gang med brystningspanel og tapet på vegger. Skyvedørsgarderobe for yttertøy.
Kjøkken med innredning med folierte fronter. Laminat benkeplate. Det er fliser mellom benken og overskapene. Innredningen er utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin, benkebeslag med oppvaskkum og. Ventilator over komfyren med avtrekk ut. Hvitevarer medfølger ikke, med unntak av oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap som vil stå igjen.
Bad/ wc er fra byggeår og er med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusjkabinett og med vegghengt wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet.
2 stuer med skyvedør med glassfelt mellom. Stue 1 har kamin for fast brensel og dør til gang/trapperom. Stue nr. 2 har utgang til veranda med flott utsikt mot fjord og fjell. Det er laminat på gulv, tapetserte vegger og himlingsplater i tak.
Soverom har belegg på gulv, malte tapetserte vegger og malt tak. Plassbygd garderobe.
2. etasje/loft:
Gang/trapperom med tapet og panelplater på vegger.
Soverom har tapetserte vegger, vegg til vegg teppe på gulv og malt tak.
Det er godt med lagringsplass i raftekott på loftet.
Tekniske installasjoner:
Vannrør i boligen er med rør med kobber på observerte steder.
Ventilasjon fra byggeår bestående av mekanisk avtrekk fra kjøkken ventilator og elektrisk vift på badet, utover dette naturlig ventilasjon i form av ventiler.
Det er montert luft til luft varmepumpe i boligen. Det forutsettes jevnlig service for denne type pumper.
Varmtvannstanken er på ca 200 liter 2009
Skjult lagt el-opplegg med sikringsskap med skrusikringer. Det elektriske anlegget i boligen er med forskjellig alder, men hovedsakelig fra byggeår.
Boligen har brannslukningsapparat og røykvarslere. Oppgraderinger med nye røykvarslere og brannslukningsapperat må påregnes.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peisovn på stue, varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1960.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bolighuset.
Det foreligger imidlertid godkjent byggesøknad på garasje datert 15.02.1983.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1532/124/134:
09.05.1983 - Dokumentnr: 103335 - Bestemmelse om bebyggelse
Vegvesenets betingelser vedtatt
19.11.1958 - Dokumentnr: 103614 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:1532 Gnr:124 Bnr:55
Rettighet hefter i: Knr:1532 Gnr:124 Bnr:629
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende sentralt på Godøya i Giske kommune. Eiendommen har en solrik beliggenhet i område med spredt bebyggelse og med flott utsikt til Breisundet. Det er kort avstand til småbåthavn, ungdomsskole, butikk, barnehage og idrettsanlegg. Ca 25 min kjøring til Ålesund sentrum gjennom undersjøiske tunneler. Til kommunesentrum på Valderøya med rådhus, ungdomsskole og flere handelsmuligheter er det ca 5-10 minutter med bil. Til flyplassen på Vigra er det knappe 15 minutter, til Ålesund by ca 15 minutter.

Adkomst

Når du kommer til Leitebakk på Godøya og du følger fv125 så passerer du Jokerbutikken på høyre hånd, fortsett videre Godøyvegen og du har boligen på venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Godøy skule (5-10 kl.) 12 min. gane - 1 km
Giske skule (1-7 kl.) 7 min. m/bil - 6.6 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 19 min. m/bil - 18.6 km
Ålesund vg. skole 19 min. m/bil - 18 km
Barnehager:
NLM - Tryggheim barnehage (1-6 år) 10 min. gange - 0.8 km
Giske barnehage (1-5 år) 8 min. m/bil - 6.8 km
Skjong barnehage (0-6 år) 10 min. m/bil - 9.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 950 kvm som er opparbeidet med gruset adkomst og biloppstillingsplass ved garasje. Tomten er forøvrig opparbeidet med plen og det er beplantet hekk, prydbusker og trær. Murkant med hagegjerde.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje samt på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Giske for 2018 - 2030 dat. 30.05.2018 avsatt til boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 363,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen selges ved fullmektig som ikke kjenner eiendommens løpende utgifter.
Det er tv-via antenne. Internett ikke registrert.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 500 707,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 802 544,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 751,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørg Lilly Brungot

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0162/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22162

Dato

Sist oppdatert: 08. november 2022 kl. 13:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.