Solgt: 7 300 000 kr

Drammensveien 116C

7 500 000 kr
83 m²
3 soverom
Velkommen til Drammensveien 116 C!
Therese Ekeli Berg
Presenteres av
Therese Ekeli Berg
Frogner
Gjennomgående 4-roms m/vestvendt balkong. Lekkert oppusset med 3 soverom, nytt delikat bad/kjøkken og parkeringsmulighet
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  114 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  7 602 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1934
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  83 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 367 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Drammensveien 116 C!
En delikat og nyoppusset 4-roms selveier leilighet med sentral og hyggelig beliggenhet på Frogner/Skøyen.
Leiligheten er vesentlig pusset opp med nytt bad, kjøkken og nye overfalter. Ny peisovn og vestvendt solrik balkong med ettermiddags/kveldssol.
Tre soverom som vender mot rolig bakside. God lagringsplass. Bod inne i leiligheten, samt bod i kjeller og på loft.
- Sentral beliggenhet
- Kort vei til kollektivtilbud
- Mulighet for parkering

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Drammensveien 116C, 0273 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 212, bruksnummer 194, seksjonsnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 95 kvm
Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm
Primærrom:
2. etasje 83 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten er kjellerbod på ca. 8,2kvm, samt en loftsbod på ca. 1,9kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.08.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 2. etasje i et bygg på 5 og 6 etasjer pluss kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker er iht. tilstandsrapport av betongkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon samt saltaksform utvendig tekket med takplater/takpapp og etasjeskiller er av betongkonstruksjon. Leiligheten har adkomst via felles trappeoppgang med callinganlegg.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer og ytterdører. Vinduer i soverom er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Det ble registrert defekte åpne/lukke-mekanisme på vinduene i soverom. Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Etasjeskiller. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 10 og 11 mm.
- Ventilasjon på kjøkken. Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Drenering på badet. Det er ikke registrert innebygget sisterne.
- Vannrør. Inntaksledninger av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Vannbåren varme og avløpsrør hvor radiatorer, røropplegg og felles soilrør til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset restlevetid.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG 1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
I gangen er det innebygget skaprekke.
Stue:
Skorstein fra byggeår bestående av teglstein tilkoblet stålpeis med glassdør i stue fra 2020. Utgang fra stue til nordvest-vendt balkong på 4,9 m². Balkongen er belagt med treheller og har stikkontakter og blomsterkasser. Rekkverkshøyden er oppmålt til 0,90 meter.
Kjøkken:
Åpen HTH kjøkkenløsning fra 2020. Kjøkkeninnredning med glatte fronter samt kjøkkenøy med profilerte fronter. Benkeplater av laminat samt heltre. Malte flater over benkeplate med stikkontakter. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin fra Siemens. Stekeovn og mikrobølgeovn fra Mielé. Nedsenket induksjonsplatetopp fra Siemens. Vegghengt ventilator med kullfilter. Vannrør av typen rør-i rør system. Synlig avløpsrør i plast. Det er montert komfyrvakt på platetopp og lekkasjestopper under kjøkkenbenk.
Bad:
Baderom fra 2020. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Stikkontakt og vegghengt speil med integrert belysning over servant. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vannrør av typen rør-i rør system. Synlig avløpsrør i plast. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Takhøyde 2,24 meter på bad.
Soverom:
Tre soverom som vender mot rolig bakside. Innebygget skaprekke på hovedsoverom.
Gulv: Gulvflater belagt med 1-stavs parkett
Vegger: Malte og tapeserte veggflater
Himling: Malte himlingsflater med taklamper og downlights. Takhøyder er på tilfeldige steder oppmålt til 2,58 meter i entré, stue, kjøkken og alle soverom
Diverse:
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i trappeoppgang utenfor leiligheten. Overbelastningsvern er på 32A. Leiligheten har hovedsakelig skjult
med noe synlig elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler. Brannslukkningsapparat i pulver fra 2019.
- Balkongdør med karm av tre, og to-lags glass fra 1984
- Vinduer med karmer av tre, og te-lags glass fra 1983 samt to-lags glass fra 2004.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles varmesentral, varmekabler i gulv på bad, samt gulvvarme kombinert med vedfyring. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 17.02.1938 , som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 507338-3, tinglyst 18.04.1975, type heftelse:
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet med pålydende kr. 2.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kloakkledning, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, bestemmelse om benyttelse ang atelier og drenering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Dette vil ikke medfølge i salget: Pendellampe på hovedsoverom og i stuen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Frogner/Skøyen. Eiendommen ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde bestående av villaer, ambassader, murgårder og terrassehus.
Spennende område i stor vekst på Sjølyst/Skøyen. Karenslyst Allé kan by på flere spennende butikker (Slettvoll, Høyer, Parfymelle, Anton Sport og Ha Det På Badet), serveringssteder (Maschmanns Matmarked, Starbucks, Santinos, Japo Sushi, Brødbakerne og Qui), hyggelige kafeer (Joe & The Juice, Samson og Kaffebrenneriet), matbutikker (KIWI, Meny, ICA og Maschmanns Matmarked), treningssenter (Sats, Magnat og EVO), og andre servicetilbud (postkontor, Vinmonopolet og apotek).
Majorstuen/Bogstadveien og Aker Brygge er også i gangavstand. Store tur- og friområder på Bygdøy like ved med blant annet flotte bademuligheter på Huk og Paradisbukta. Dersom båtlivet frister, ligger både Frognerstranda og Bestumkilen kun 3 minutters gange unna. Gangavstand er det også til Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Videre har området gang- og sykkelstier fra Frognerstranda og inn til Aker Brygge mot byen og helt ut til Sandvika i motsatt retning. Dette er svært egnede områder for den som er glad i utendørstrening eller bare en hyggelig tur.
Umiddelbar nærhet til alt av offentlig kommunikasjon, herunder buss, trikk, tog, flytog og taxiholdeplass. Nærmeste holdeplasser Olav Kyrres plass med blant annet buss nr. 20, 30 og 31 og Nobels gate med trikk nr. 13. Fra Skøyen stasjon (ca 10 min gange) går Flytoget til Gardermoen, samt andre tog.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 2 001,9 kvm
Festeavgift på ca. kr 68 314,- pr. år.
Festet tomt av Oslo kommune, i 80 år regnet fra 01.08.1985. Festeavgiften reguleres hvert 10. år.
Festeavtalen utløper 01.08.2065
Grunneier har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 3 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er 20 parkeringsplasser, men sameiet har per dags dato ikke faste biloppstillingsplasser. Plassene kan benyttes av de som har kjøpt oblat som utstedes av styret til de som ønsker parkeringsmulighet. Oblat koster 2000kr per år hvor man ikke har mulighet til å kjøpe mer en ett oblat. Iht. til styreleder utstedes det mer enn 20 oblater i sameiet, noe som tilsier at det er "første mann til mølla".
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Følgende plan- og byggesaker i området:
- Det er pr. dags dato en pågående plan- og byggesak angående Drammensveien 118 og 114: Oppføring midlertidig brakkerigg og boring av energibrønn. Les mer på Oslo kommunes nettside, søk på kommunens nettside, søk på saksnummer 202019572 og 202009495.
- Det er også forslag til områderegulering for Skøyen. Planen bygger på den eksisterende bystrukturen, men ambisjonen er å utvikle området til et mer aktivt og levende byområde med en blanding av bolig, næring og et godt servicetilbud. Les mer på Oslo kommunes nettside, søk på saksnummer 201414412.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen kan ansees å ha verneverdig da den er registrert på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 367,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann og fyring, fibernett, kommunale avgifter, nedbetaling av felles lån, forretningsførsel, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold av sameie mm...
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og fordeles slik:
- Felleskostnader 4.068,-
- Fibernett 299,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.600,- pr. år. / 3.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 299 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.597.500,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.325.000,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2019, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr 1.419,- for 2021. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21.604,- pr. 01.08.2021
Andel fellesgjeld er kr 114.000- pr. 01.08.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 4.453.362,- pr. 01.08.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS02-98207884200
Rentebetingelser: 3,40% flytende.
Lånets restløpetid: 23år og 11mnd
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.802.842,-. Av dette beløpet utgjør kr 114 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Holm

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Drammensveien 116C, med sameiebrøk 913/35959.
Sameiet består av 41 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 67 91 86 78.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold krever tillatelse fra styret etter skriftlig søknad.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2020: Rehabilitering av taket i sameiet.
- 2020: Nytt lekeapparat montert i i bakgården.
- 2019: Byttet fra oljefyring til bergvarme
- 2018: Utskiftning av callinganlegg
- 2016: Rehabilitering av soilrør i sameiet
- 2010: Tak og asfaltering av gårdsplass
Planlagte påkostninger:
- Sameiet planlegger opplegg for el-billading på parkeringsplassene. Det er ikke vedtatt hvor mye som vil finansieres ved opptak av lån, da sameiet har noe egenkaptial som kan være med på å finansiere kostnaden. Iht. samtale med styret vil dette medføre noe økning i fellesutgiftene, i forbindelse med opptak av lån.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.500
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0204/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21204

Dato

Sist oppdatert: 13. oktober 2021 kl. 12:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.