Solgt: 1 850 000 kr

Lambertseterveien 35

1 950 000 kr
24 m²
1 soverom
Lys og koselig stue med stort vindu, og inngang til soveromsalkove
Maria S Thorbjørnsen
Presenteres av
Maria S Thorbjørnsen
Lambertseter
Tiltalende og oppusset leilighet med sentral beliggenhet. Heis. Lave felleskostnader. Flytt rett inn!
 • Prisantydning
  1 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  214 000 kr
 • Omkostninger
  8 857 kr
 • Totalpris
  2 072 857 kr
 • Etasje
  9
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  24 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  2 315 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og praktisk hybelleilighet som ble pusset opp i 2016, og fremstår som moderne med en tidsriktig innredning og fargevalg. Leiligheten har en fin beliggenhet i 9. etasje med heis, og inneholder: Entré med plass til yttertøy, flislagt WC, sovealkove, og stue med åpen kjøkkenløsning og integrerte hvitevarer. I samme etasje finner du gratis felles dusjrom og felles vaskeri. Felles vestvendt balkong, i enden av gangen, med nydelig utsikt over fjorden.
Meget sentral beliggenhet midt på Lambertseter Torg og alt av offentlig kommunikasjon, butikker, SATS, kino, bibliotek, vinmonopol, cafeer osv. rett utenfor døren. Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til idrettsanlegg og flotte turområder - sommer som vinter. Idrettssenter, svømmehall m.m. i nærmiljøet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lambertseterveien 35, 1150 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 184
Andelsnummer 77, Langbølgen Borettslag, organisasjonsnummer 948686740

Innhold

Totalt bruttoareal: 28 kvm
Totalt bruksareal: 24 kvm
Totalt primærrom: 24 kvm
9. etasje - 24 kvm:
Entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, wc og soverom
I tillegg disponerer boligen 1 bod som ligger i denne etasjen
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.12.2019 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet i boligblokk over 12 etasjer oppført i 1961. Blokken er iflg. tilstandsrapporten oppført i betong- og murkonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser.
Grunnmur i betong. Ytterveggene er etterisolert, pusset og malt - rehabilitert i 2019. Vinduer med isolerglass. Entredør med brann- og lydklassifisering. Støpte dekker som etasjeskillere.
Flatt tak som er tekket med papp/folie.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det evt. forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Iflg. selger utfører Rentokil Skadedyrkontroll for tiden en deteksjon/kartlegging av aktivitet av tysk kakerlakk i oppgangen. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Tiltalende og praktisk hybelleilighet beliggende i et attraktivt og veletablert område på Lambertseter, med alt i umiddelbar nærhet.
Leiligheten er iflg. eier oppgradert i 2016 med bla.:
Montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer i stuen, og opprinnelig kjøkken ble ominnredet til soverom. WC ble pusset opp og det ble montert nytt sanitærutstyr.
Veggflater ble fornyet, sparklet og malt. Himlinger ble malt. På gulvene ble det lagt laminat og fliser på toalett. Det elektriske sprede-/fordelernettet i leiligheten ble fornyet/lagt nytt.
Leiligheten har en areal effektiv og praktisk planløsning, og fremstår som moderne med en tidsriktig innredning og fargevalg. Adkomst til leiligheten via heis. Praktisk og lys entré med god plass til yttertøy. Direkte adkomst til flislagt toalettrommet som er utrustet med servant med god lagring i underskap og veggmontert wc. Stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet har høy kjøkkeninnredning som gir god lagringsplass, og integrerte hvitevarer som inkluderer: koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Nisje for kjøleskap (som også medfølger). God plass til lite kjøkkenbord, sofa og tilhørende møblement i dette åpne rommet. Stort vindu i stuen sikrer god lysinngang. Inngang fra stue til soverommet som er lyst og koselig. På gangen, rett utenfor leiligheten, er det to felles gratis flislagte dusjrom, samt felles vaskeri. Det er felles vestvendt og solrik balkong i enden av gangen, med hyggelig utsikt. I tillegg disponerer leiligheten 1 bod som ligger i denne etasjen. Det er kun tillatt med en beboer i hver leilighet ihht. vedtekter.
Alle hvitevarer medfølger boligen. (Oppvaskmaskinen er noe defekt.)

Oppvarming

Radiatorer tilkoblet sentralfyrt anlegg. Fyring og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.03.1962, for fasadeendring datert 11.01.1991, for endring/reparasjon av byggetekniske installasjoner datert 23.04.2004, samt for tilbygg datert 16.08.1991. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Soverommet er medtatt som eget rom til tross for at det ikke oppfyller forskriftenes volumkrav, gjeldene rom ble målt til 10,5 kvm og forskriftskravet er 15 kvm. Vindusstørrelsen i soverommet har mindre lysflate enn forskriftenes anbefalte 10 % av gulvareal i rom for varig opphold.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst flere servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomstrett. Disse antas å ikke ha betydning for bruken av den enkelte leilighet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et attraktivt og etablert boligområde på Lambertseter, i bydel Nordstrand. Umiddelbar nærhet til alt området har å by på bla; offentlig kommunikasjon og et rikt servicetilbud ved Lambertseter Senter. På Lambertseter Senter finner man et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. Dagligvarehandelen kan tas flere steder i området, bl.a Rema1000, Kiwi og Bunnpris (som også er søndagsåpent) ligger i få minutters gangavstand fra leiligheten. Nærhet også til Holtet med bl.a. populære Jacob´s og Åpent Bakeri.
Umiddelbar nærhet til T-banestasjon og bussholdeplass i Lambertseterveien. Ekspressbuss fra Lambertseter til Gardemoen. (Se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med få minutters gange til flotte turområder i Brannfjellskogen og på Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan by på fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, store friområder, skulpturparken, og Ekebergrestauranten m.m. Eiendommen ligger også i nærheten av Østmarka med bade- og fiskevann, flott turterreng, sykkelstier og lysløyper som gir gode turmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Østensjøvannet som er et velkjent fuglereservat med tilrettelagte turmuligheter året rundt, og et av bydelens mest brukte tur- og rekreasjonsområder.
Flere hyggelige badestrender langs fjorden, som Ulvøya, Nordstrand bad og Katten.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Lambertseter idrettsforening med friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane.
Områdets lokale alpinbakker: Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.

Adkomst

Inngang til blokken ved "gamle" Lambertseter senter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.453 kvm. Tomten er opparbeiedet med asfalterte gang- og adkomstveier.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig og forretninger i henhold til reguleringsplan S-4925 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.11.2016.
Lambertseter senter er under utbygging.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 2.315,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring/varmt vann (à konto), kabel-TV og bredbånd GET (basispakke), trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, bygningsforsikring, forretningsførsel, m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og ble sist justert 01.01.2020.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 01.01.2021 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med
kr 1.444,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 540,- pr. år. / 1083 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og bredbånd er inkl. i mnd. fellesutg. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 473.504,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 1.704.614,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 65.384,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 214.000,- pr. 01.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 24.645.804,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Lån HABA02-94937033944:
Restsaldo: kr. 204.898,-
Rentebetingelser: 2,45%
Lånets løpetid: 29 år og 6 mnd.
Lån HABA03-94937037826:
Restsaldo: kr. 8.665,-
Rentebetingelser: 2,45%
Lånets løpetid: 2 år
Avdragsfrihet til 01.01.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.164.000,- Av dette beløpet utgjør kr 214.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Langbølgen Borettslag.
Borettslaget består av 110 hybelleiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Hjemmeside: web1.herborvi.no/0156
Kun en beboer i hver leilighet ihht. vedtekter.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles hos styreleder
Foretatt påkostninger de senere år:
2018: Rehabilitering fasade, utskifting av en heis, malt fellesareal samt utskifting av dusjdører.
2017: Utskifting av en heis
2015: Nytt porttelefonanlegg.Malt inngangsparti innvendig.
2014: Nytt inngangsparti med utskifting av 3 nye dører.
2012: Utskifting av avtrekksvifter
2010/11: Dør og vindu utskifting
2007: Registrering og sanering av asbest.
2006: Tilstandsvurdering gjennomført. Oppgradering av heisene. Ventiler og ventilmotor til fyrrommet er skiftet ut.
2005: Ny papp på taket - nytt porttelefon anlegg
2004: Dusjrom og vaskerier rehabilitert
2002: Ny oljetank
2000: Fyrrom rehabilitert - ny felles bereder.
Planlagte påkostninger:
Sokkel og inngangsparti skal oppgraderes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0290/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.19290

Dato

Sist oppdatert: 29. juni 2020 kl. 08:41

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.