Solgt: 6 500 000 kr

Søndre Nalumvei 108

6 500 000 kr
77 m²
3 soverom
Søndre Nalumvei 108 - Utsikten er som et maleri som endres med vær, vind og tid på døgnet.
Stavern - Nalum
Hytte med vakker utsikt i fremste rekke mot sjøen.
 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Omkostninger
  163 842 kr
 • Totalpris
  6 663 842 kr
 • Byggeår
  1945
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Bruksareal
  78 m²
 • Tomteareal
  364 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Årlig velavgift
  600 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Hytta ligger nærmere bestemt på Nalumstranda mellom Stavern og Nevlunghavn. Den er funksjonell. Soverom ligger i bakkant mens stue og oppholdsrom vender mot sjøen. Rommene har store vinduer for å invitere inn en til tider råbarsk, men usedvanlig vakker natur ut mot Skagerak. Hovedterrassen vender mot vest og har høye levegger som gir god ly for vind og innsyn. I tilknytning til terrassen er det også en sommerstue med glassdører som kan åpnes. Hytta har god standard med innlagt vann og avløp og med bilvei helt fram.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Søndre Nalumvei 108, 3294 STAVERN
  Kommunenummer 3805, gårdsnummer 4030, bruksnummer 1, festenummer 7, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 84 kvm
  Totalt bruksareal: 78 kvm
  Totalt primærrom: 77 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 77 kvm: Gang, bad, wc, kjøkken, spisestue, stue og 3 soverom.
  Sekundærrom:
  1. etasje 1 kvm: Bod
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.05.2021 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på på pilarer av betong og lettklinkerblokker. Bærende konstruksjon i bindingsverk med tømmermanskledning fra 2008. Saltak er tekket med Decra plater. Alle vinduer er byttet i senere tid og har isolerglass.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder noe skjevheter som trolig skyldes dårlig fundamentering. Det er registrert fuktskjolder på takpanel rundt pipe, men det er ikke målt fukt. Det anbefales høyrere beslag på pipe. Baderomsgulvet har ikke tilstrekkelig fall mot sluk.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Nyere utvendig kledning, isolering av yttervegger.
  Nyere vinduer og dører.
  Ny terrasse mot syd og vest.
  Nyere taktekke.
  Modernisert elektrisk anlegg i store deler av hytta.
  Nyere innvendig panel i store deler av hytta med skråhimling i spisestue.
  Nyere parkettgulv i hele hytta med unntak av bad og et soverom som har flislagt gulv.

  Standard

  Hytta har god standard og er vesentlig påkostet i senere år med parkettgulv og panel på vegger og i himlinger. Et soverom og badet har flislagt gulv med varmekabler. Kjøkken har innredning med fronter i heltre bjørk, integrerte hvitevarer med komfyr, keramisk topp, ventilator og oppvaskmaskin, samt opplegg til tørketrommel. Badet er utstyrt med wc, servant i seksjon, dusjkabinett og håndklevarmer samt opplegg til vaskemaskin. Separat toalettrom med servant.

  Oppvarming

  Peisovn i stua. Varmekabler på badet og ett soverom. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1945, den ble påbygget i 1970, 2002 og 2010.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Tilbygg opplyses av kommunen å være godkjent, men det mangler som nevnt ferdigattest på tiltakene. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 2561, tinglyst 17.08.1961, type heftelse: Festeavtale hvor det i tillegg foreligger avtale om forlengelse for 80 år fra 1983. I avtalen er det også bestemmelser om at hekk/gjerde tvers over del som ble leid i tillegg ikke skal være over 90 cm. Festeavtalen gir også rett til vei. Festeren har sammen med øvrige hytteeiere vedlikeholdsplikt av veien. Grunneier har pant for ikke betalt grunnleie.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 8321, tinglyst 22.10.1986, type heftelse: Avtale om at gjerde/hekk mot nabo i nord ikke skal være høyere enn en meter og at eier av denne eiendom skal ha mulighet til å komme til vann kran på denne eiendommen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Eiendommen har tinglyst rett til vei over gnr. 4030, bnr. 33. Rettigheten har dagboknr. 153376 og er tinglyst 01.03.2010.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger praktfullt til med panoramautsikt utover Naverfjorden og havet. Sandstranda nedenfor er langgrunn med små holmer og skjær rett utenfor. Hvis du foretrekker svaberg er det gangavstand til flere fine steder. Hytta har har gode solforhold og usjenert terrasse. Kyststien går i umiddelbar nærhet mellom stranda og hytta. Det er kort avstand til sommerbyen Stavern med et yrende liv sommerstid. Her er det flere restauranter, butikker og mulighet til å få kjøpt fersk fisk og reker fra fiskemottaket. Fiskemottaket er det også i Nevlunghavn som også er en kort biltur unna. Her ligger det Nevlunghavn bakeri. Litt lenger nord finner vi Helgeroa som også er et koselig tettsted. Jordbærene som selges i boder i området kommer fra Brunlanes og er kjent for å være ekstra søte. Foldvik familiepark og Golfbane ved Fritzøe gård ligger også i nærområdet.

  Adkomst

  Fra Larvik: Kjør til Stavern, ta så til høyre ved Cirkle K og følg veien mot Helgeroa. Kjør 250 meter forbi skilt til Nalumstranda, og ta til venstre på bakketoppen ved hvitt hus og blått busskilt Nalum. Se veiskilt til Søndre Nalumvei. Følg veien rett frem til strendene hvor hytta ligger nederst på høyre side.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 364 kvm. Det foreligger en tilleggsfesteavtale fra 01.10.1997 som ikke er tinglyst. Avtalen inkluderer et større areal, samlet anslås til noe over 1.000 kvm. Det aktuelle arealet kan ikke fradeles da det i kommuneplanen er angitt som friareal.
  Tomten er flat med gressplen og hekk rundt uteplass. Terrasse mot syd i trevirke og vestvendt stor terrasse utenfor sommerstua som er overbygget og har glassvegger som kan lukkes og åpnes.

  Regulering av feste

  Festeavgiften er kr 5.720,- pr. år.
  Regulering av festeavgift: Hvert 10. år etter konsumprisindeks. Dersom indeksen stiger med mer enn 5% i gjennomsnitt over 5 år har grunneier mulighet til å regulere avgiften hvert 5. år. Avgiften ble sist regulert i 2012 og neste regulering er i 2022.
  Festeavtalen utløper i 2063.
  Grunneier, Tom Nalum, har forkjøpsrett til eiendommen ved salg. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves fra grunneier, men samtykke kan ikke nektes uten saklig grunn.
  Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.842,- i år 2020 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon..
  Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Parkering på egen tomt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til fritidsformål og offentlig friområde i henhold til reguleringsplan for Naverfjorden med tilgrensende arealer datert 26.10.1994 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 7 634,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og hytterenovasjon.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.900,- pr. år.
  Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr XXX.
  Velavgift er kr 600,- pr. år.
  Fritidsboligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.877,- pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 314.019,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.663.842,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Frøydi Johnsrud

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Velforeingen har felles dugnad på strand og veien en gang årlig.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,75 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging: kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0057/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2157

  Dato

  Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 11:16

  Dokumenter

  If Hyttepakken
  PDF 264 KB
  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende fritidsboliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.