Solgt: 13 650 000 kr

Vollsveien 217B

12 500 000 kr
228 m²
3 soverom
Velkommen til Vollsveien 217B!
EIKSMARKA
Svært populært og tilbaketrukket halvpart vert. tomannsbolig innerst i blindvei - Egen inngang til kjeller - Garasjepl. m/elbil lader.
 • Prisantydning
  12 500 000 kr
 • Omkostninger
  313 842 kr
 • Totalpris
  13 963 842 kr
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  228 m²
 • Bruksareal
  232 m²
 • Tomteareal
  390 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Svært populært og tilbaketrukket halvpart vertikaldelt tomannsbolig beliggende innerst i blindvei. Boligen holder en gjennomgående pen og moderne standard og har en god planløsning med en romslig 1. etasje med utgang til platting og plen fra stuen. Store deler av 1. etasje og bad 2. etasje ble pusset opp i 2013. Det er egen inngang til kjelleren fra sørsiden av boligen. Egen garasjeplass i felles garasjerekke. Tomten er har sol fra morgen til kveld og huset er i umiddelbar nærhet til et stort grøntområde som er velegnet for barnefamilier.
- Halvpart vertikalt bolig
- Egen kjellerinngang
- Innerst i blindvei
- Umiddelbar nærhet til lekeplass og grøntarealer
- Garasje med elbil lader
- Vinduer fra 2013
- Ytterdør fra 2013
- Utvendig kledning på hus utbedret og malt i 2015

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vollsveien 217B, 1359 EIKSMARKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 33, bruksnummer 108, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 247 kvm
Totalt bruksareal: 232 kvm
Totalt primærrom: 228 kvm
Bruksareal:
Vertikaldelt tomannsbolig 232 kvm
Primærrom:
Vertikaldelt tomannsbolig:
-1. etasje 87 kvm: To ganger, soverom, bad, hobbyrom og kjellerstue.
1. etasje 95 kvm: Entré, trapperom, omkledningsrom, kontor og stue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje 46 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Vertikaldelt tomannsbolig:
1. etasje 1 kvm: Walk in closet.
- 1. etasje 2 kvm: Kott.
2. etasje 1 kvm: Kott.
U.etasje har en takhøyde lavere enn 2.2 meter. Primærrom i u.etg avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.10.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over 2.etasjer samt u.etasje. Betongplate mot grunn. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendig kledd med stående trekledning. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Boligen har saltak og skråtak av trekonstruksjoner tekket med takstein fra 2015. Boligen har slett entrédør med glassfelt fra 2013. Vinduer med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 2013. Terrassedør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 2013. Deler av boligen ble tilbygget i 1967.
Blant punktene som har fått TG0 eller Tg1:
- Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendig kledd med stående trekledning.
- Boligen har slett entrédør med glassfelt fra 2013. Vinduer med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 2013. Terrassedør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 2013.
- Boligen har saltak og skråtak av trekonstruksjoner tekket med takstein fra 2015 (Skorsteinen er ikke inspisert grunnet sikkerhetsmessige forhold).
- Fundamenter - Grunnmur. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
TG2: Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av byggegrunnens beskaffenhet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men deneringen i denne bygningen vurderes være passert anbefalt brukstid. Dette
gjelder også øvrige tilsvarende boliger og ikke spesielt for dette tilfelle. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger.
Bad/vaskerom underetasje:
- Følgende har fått TG1: Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Vannrør - Avløp (ink. sluk) og vannrør - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Ventilasjon - Innfelte/gjennomgående installasjoner.
Følgende har fått Tg2:
- Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke ved visuell kontroll verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Usikker restlevetid grunnet alder på badet.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til gulvsluk er på tilfeldig sted målt til ca 5 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Underetasjen: Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Tekniske anlegg:
Vannrør av typen kobber og rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system. Hovedstoppekran på vaskerommet bak inspeksjonsluke. Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra 2000.
Utvendig bod av trekonstruksjoner. Bod på ca 9 m2.
Frittstående felles garasje i trekonstruksjon. Boligen disponerer en separat garasje på ca 15 m2, garasjen har hems, elektrisk garasjeport samt lader for elbil.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Svært populært og tilbaketrukket halvpart vertikaldelt tomannsbolig beliggende innerst i blindvei. Boligen holder en gjennomgående pen og moderne standard og har en god planløsning med en romslig 1. etasje med utgang til platting og plen fra stuen. Store deler av 1. etasje og bad 2. etasje ble pusset opp i 2013. Det er egen inngang til kjelleren fra sørsiden av boligen. Egen garasjeplass i felles garasjerekke. Tomten er har sol fra morgen til kveld og huset er i umiddelbar nærhet til et stort grøntområde som er velegnet for barnefamilier.
- Halvpart vertikalt bolig
- Egen kjellerinngang
- Innerst i blindvei
- Umiddelbar nærhet til legeplass og grøntarealer
- Garasje med elbil lader
- Vinduer fra 2013
- Ytterdør fra 2013
- Utvendig kledning på hus utbedret og malt i 2015
- Eiksmarka skolekrets
- Ca. 5 min gange til T-bane
- Usjenert tomt
- Peis x 2
- Utebod ført opp i 2015 (ikke byggemeldt) er utebod
1.ETASJE:
Entrè:
Romslig hall/entrè som tar deg videre inn i stuen. God plass for sko og yttertøy i eget walk-in-closet og omkledningsrom ved entrén.
Stue:
Fra hallen kommer en inn til romslig stue som har store fine vindusflater ut mot hagen. Stuen gir muligheter for å møblere med stor sofagruppe og spisemøbler. Flott peis i stuen gir hygge på mørke høstkvelder. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt markterrasse på ca 30 m2.
Kjøkken i åpen løsning til stuen:
Åpen og praktisk kjøkkenløsning mot stue med Kvik kjøkkeninnredning fra 2013. Kjøkkenet ble flyttet av nåværende eier og har i dag en mer moderne og tidsriktig løsning. Innredning med glatte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate av treverk. Belysning og stikkontakt over benkeplate.
Av integrerte hvitevarer har man induksjonstopp fra Siemens, vegghengt ventilator over platetopp med belysning fra Siemens, to stk integrerte stekeovner fra Siemens, oppvaskmaskin fra Siemens, kjøleskap og fryseskap fra Siemens.
I stuen har man god plass til et stort spisebord som huser hele familien. Fastmonterte skap i samme stil som kjøkken er montert ved spisestue og medfølger boligen.
2. ETASJE:
Soverom:
Etasjen har 3 soverom.
Bad:
Lekkert flislagt bad som ble pusset opp i 2013. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagt vegger. Nedsenket platehimling med downlights som gir god belysning i rommet. Vegghengt servantskap med skuffer i høyglans hvit. Ovenpåliggende dobbel servant i porselen med ett-greps armaturer. Speil, belysning og stikkontakt på vegg over servant. Romslig dusj med innfellbare glassdører og to-greps armatur med regn og hånddusj. Vegghengt toalett. Det er vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast, fordelerstammen for rør-i-rør system og mekanisk avtrekksvifte.
* Badet er 2. etasje har fått våtromsbevis fra IF. Se vedlegg i salgsoppgaven for mer info.
LOFT:
Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke med stige i himling.
KJELLERETASJE:
Kjellerstue:
Romslig kjellerstue med flott peis som gir hygge på mørke høstkvelder.
Bad/vaskerom:
Bad fra ukjent årstall, vurderes å være fra 2002 (iht takstmann). Flislagt gulv med gulvvarme og flislagt vegger. Nedsenket platehimling med downlights som gir jevn belysning i rommet. Plasbygd servantskap med ovenpåliggende servant av porselen med to-greps armatur. Speil på vegg over servant. Dusjhjørne med forheng og to-greps armatur. Vegghengt toalett. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Vannrør med rør-irørsystem og avløpsrør i plast. Mekanisk avtrekksvifte. Kott på vaskerom.
Soverom/kontor:
Videre har man soverom/kontor (rommet er ikke godkjent eller søkt om - les mer under ferdigattest om dette rommet).
Hobbyrom/bod:
Stor praktisk bod som eier i dag benytter som smørebod.
Det er egen utgang fra kjelleren.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyrt peis i stue/kjellerstue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden rundt 1950. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Boligen ble bygget på rundt 1967 der det foreligger ferdigattest datert 17.04.1967. Trolig gjelder ferdigattesten som er gitt i 1967 det som i dag er kjøkken, spisestue, entrè og og den delen som ligger i underetasjen under påbygget. I meglerpakken fra kommunen nevnes det at boligen ble bygget på rundt 80-tallet uten at megler vet med sikkerhet at påbygget stammer fra 60 eller 80-tallet. Men megler kan da ikke garantere at ferdigattesten gjelder for påbygget som er beskrevet her og kjøper overtar eventuelt ansvar og risiko for dette videre. Kontor/soverom i kjeller er iht byggetegninger fra 60-tallet markert som "ikke utgravet" - se mer info om dette under punktet som omhandler kjeller.
KJELLER:
- Badet i kjelleren er opprinnelig byggemeldt som vaskerom og bod. Det er ikke bruksendret/omsøkt til bad og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
- Kontor/soverom i kjeller er iht byggetegninger fra 60-tallet markert som "ikke utgravet" Rommet er gravd ut uten at dette er søkt og godkjent av kommunen, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»
- Hobbyrom/gang og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
- Kjellerstuen har har benevnelse "kjellerstue" fra byggetegninger som er datert 1951. Det er tinglyst 2 servitutter som omhandler 2 rom i kjelleren. I servituttene står det at kjellerstue og hobbyrom som er innredet i kjeller bare leilighetsvis kan brukes som birom. Hvilke rom i kjelleren dette gjelder er uvisst. Men en må gå ut i fra at det gjelder enten kjellerstue, kontor/soverom, eller hobbyrommet. Deler av kjellerstuen har også vært boder. Disse bodene er ikke omsøkt til oppholdsrom, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
- Flere av kjellervinduene er laget i etterkant av påbyggingen på 60-tallet. Dette er ikke søkt om og godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
1. ETASJE:
Nåværende eier har da de flyttet inn flyttet kjøkken som tidligere befant seg der omkledningsrom og kontor er i dag, inn til det som den gang var bibliotek. Forøvrig er vegg mellom nåværende kjøkken og spisestue åpnet opp.
ANNET:
Frittstående bod på tomten er ikke byggemeldt hos kommunen. Kjøper overtar ansvar og risikoen for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/33/108:
13.07.1954 - Dokumentnr: 6243 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:33 Bnr:169
10.01.2019 - Dokumentnr: 42544 - Annen matrikkelinformasjon
Eiendommen feilaktig satt historisk
Rettet etter tingl. §18
11.09.2019 Arkivref. 19/44229-2
01.01.2020 - Dokumentnr: 1639313 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:33 Bnr:169
28.08.1952 - Dokumentnr: 5247 - Bestemmelse om deleforbud
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
27.08.1954 - Dokumentnr: 7430 - Bestemmelse om gjerde
Det skal ikke settes opp gjerde langs fellesparsellens
sydvestre side
Gjelder denne registerenheten med flere
18.05.1963 - Dokumentnr: 302561 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. kjellerstue
04.04.1966 - Dokumentnr: 302049 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. hobbyrom
28.02.2019 - Dokumentnr: 248905 - Forbud mot pantsetting uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Kippe Vibeke
Fnr: 110870 44000
17.12.1951 - Dokumentnr: 8542 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:33 Bnr:9
13.07.1954 - Dokumentnr: 6242 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:33 Bnr:168
13.07.1954 - Dokumentnr: 6243 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:33 Bnr:169
01.01.2020 - Dokumentnr: 1770147 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:33 Bnr:108

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en skjermet og tilbaketrukket beliggenhet med umiddelbar nærhet til lekeområder og grøntareal, men samtidig sentralt beliggende på Eiksmarka med kort vei til kjøpesenter, T-bane, turstier og mye mer. For de som er glad i naturen er det fine turløyper langs Lysakerelven eller fra Fossum.
Nærområdet byr på flere kjøpesentre, deriblant Østerås og Eiksmarka som byr på en rekke butikker og cafèer. Søndagsåpen matbutikk og post i butikk ligger forøvrig i Eiksveien.
For de treningsglade sjeler er nærområdet spekket med et godt utvalg av fritidsaktiviteter som f.eks. tennisbaner, Fresh fitness på Østerås, golfbaner på Haga og Grini, samt volleyballbane utenfor Eikeli vgs. Eiksmarka/Fossum har gode fritidsaktiviteter og byr på bl.a. fotball på gressletta rett ovenfor Eiksmarka bibliotek, skiløyper med egen lysløype går fra Fossummarka og innover med milevis av preparerte løyper. Gode turmuligheter også på sommerstid med Østernvann som en skjult oase i Løvenskiold skogen.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområde:
-Lilja familiebarnehage
-Grini barnehage Briskehaugen
-Eiksmarka barnehage
Eiksmarka barneskole kun 5 minutters gange.
Østerås ungdomsskole finner man ved Østerås T-bane stasjon.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 390 kvm.
Skjermet og tilbaketrukket tomt beliggende innerst i blindvei. Tomten ligger i umiddelbar nærhet til lekeområder og grøntarealer.

Parkering

Garasjeplass på ca 15 kvm i felles garasjerekke. Elektrisk portåpner og elbil lader.
Garasjerekken er plassert på gnr/bnr. 33/79, 33/76 og 33/75. Gnr/bnr: 33/79 består av et sameiet der denne boligen som selges har tinglyst 1/10 av tomten. Gnr/bnr 33/76 og 33/75 eies av Børge Benum, Anette- og Sejersted Bødtker. Det er ikke tinglyst noen avtale om plassering av garasje på deres tomt. Kjøper/eierne som disponerer garasjene i rekken overtar ansvaret for dette.
Det er tinglyst en servitutt i 1952 med dagboknr. 5247 som omtaler arealet: gnr.3 og bnr. 79 for å være vei- og garasjeparsjell i sameie mellom denne eiendom med fler. Dog finnes det ingen servitutter/ bestemmelser som knytter den enkelte garasje opp mot den spesifikke bolig. Kjøper overtar risikoen vedr. dette. Det anmodes om at kjøper sammen med de øvrige som disponerer garasjene sikrer seg rettsvern for bruken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat felles vei (for Vollsveien 217 og Vollsveien 217 B) med felles vedlikeholdsansvar for gnr/bnr 33/169.
Iht. kommunens kartsider er innkjøringen fra Vollsveien kommunal. Gårdsplassen i front av garasjerekkene ser ut til å være felles privat og en må gå ut i fra at det er vedlikeholdsplikt på sin tinglyste 1/10 av dette arealet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private og felles private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private og felles private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan EIKSMARKA, område D, østre del datert 15.09.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Id 201601 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=201601)
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/201601_4529355.pdf
Delarealer: Delareal 390 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Kommuneplaner under arbeid:
Id: 201702 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=201702)
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Fra selgers egenerklæringsskjema:
I likhet med mange boliger i Oslo og Bærum, er utvendige mindre målebolter innstalert mtp planl agt utbygging av ny vanntilførsel til Oslo - ment for verifisering av endringer ifm med fremtidig u nderjordisk byggearbeid. Kontakt kommunen ved behov for ytterligere dokumentasjon.
Nabo i Vollsveien 217 A er nå i ferd med å fullføre oppussing av boligen sin.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter på kr 11.000,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.960,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber I Altibox som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.099 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Velavgift: Eiksmarka Vel kr. 350 pr år.
Privat bøyting pr år: Ca. kr. 500,-.
Sector alarm: Kr. 3600,- pr år. Kjøper kan overta alarm og abonnement om ønskelig med kostandene dette medfølger.
Årlig bygningsforsikring - Storebrand: 4548, kr.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 273 398,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 8 184 232,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.813.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Viljar Nævdal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 48.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0101/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.20101

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 11:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.